Wednesday, December 31, 2008

penutup tahun 2008

Posted by NaZa at 9:35 PM 0 comments
aku mengakhiri thn 2008 dengan stay back kt opis... skang kul 9.30mlm aku masih di kerusi aku di dalam opis... huhuh.. mmg la tgh nak siap kan keje.. tp sebenonya tgh menunggu hubby mengambil dr opis ni la.. dia kena balik lambat sbb tgh install system kt tpt lain. huhu. sedih2.. sib baik ada keje nak dibuat.. so xde la aku bosan gile babeng... so xyah keje esok.. sbb keje aku dah siap. yeyeyye

Diary 2008

Posted by NaZa at 2:04 PM 1 comments
dah sampai pun penghujung tahun 2008.. xde apa sgt yg menarik berlaku thn ni...

yg best
- bercuti ke cameron highland
- start wat blog sendiri..
- tuko kete dr kenari ke pesona
- pi jln2 kt bukit tinggi pahang
- family day opis kt sunway lagoon - aku xpernah pi sini lgb4 ni. hihih
- dapat anak sedara girl.. bile yek turn aku.. hih
- ada lg sket2 dpt project luar.. side income.. (actually hubby nye.. tp rezeki dia, rezeki aku gak. hihi)

yg xbest
- my mum masuk hospital sbb darah tinggi. 1 week lebih kena tahan
- xsempat nak dok umah baru,
- promotion xde ... huhuh

resolution for next year? xyah la... aku xde aim apa2 pun sebenonya... rasa cam best je bile org lain dok plan nak wat apa, pi mana, nak enhance diri... xpe.. dari hari ke hari.. aku try la improve diri aku mana yg perlu.. kot tetiba ada minat baru muncul dalam diri aku... tp wishlist utk memiliki barang sentiasa ada. hihih... dr last year xtertunai.. harap2 tahun 2009 tercapai la.. ekek

anyway selamat tahun baru 1430H n 2009..

Tuesday, December 30, 2008

penat..

Posted by NaZa at 2:27 PM 1 comments
aku sampai umah kul 12.30... dr tganu around kul 4 la... jalan xjammed.. tp dok singgah makan, toilet, solat.. tu yg berzaman sampai umah, pastu anto sedara asben kt kajang lg...
balik umah, fakhry poo-poo plak.. lepas cuci. ... bumm. terus tido. hihi pasal PIL aku balik haji nnt cite la...

ada satu incident happen malam td.. tgh2 aku dok belai2 si fakhry, baru aku perasan cincin yg my MIL beli dr mekah utk menantu kesayangan one n only diorg ni xde kt jari aku..... huhhu gelabah aku... b4 tu ada je... aku ingat jatuh masa nak pi toilet kt shell. tp xjadi pi sbb air xde... pastu berenti kt hentian lanchang, godek2 kete...angkat fakhry fuh... selamat ada kt dlm carseat fakhry...rasanya dia tarik masa dia pegang tgn aku.. hilang debaran aku...yolah. baru 1hari pakai dah hilang...

cincin tu longgar, nak pi potong kt kedai emas, diorg ckp emas mekah n mesia lain, pulak tu nak kena potong byk.. nnt batu tu lari.. xpela. wat kat KL jela.. alhamdulillah masih ada lg cincin tu.. klu x camne nak menjawab klu mak mentua aku tanya. hihih...

Thursday, December 25, 2008

balik kg..

Posted by NaZa at 7:47 AM 0 comments
hari ni aku balik tganu... sabtu ni PIL aku blk dari haji..
tp keje aku xsiap lg la.. maybe nak pi opis sat..
biasala.. bile keje xsiap, mula la xtenteram rasa hidup...
so tghari nnt baru bertolak la...
esok cuti sampai isnin je..
30/31 dec xcoti sbb cuti tarak...
nak kena simpan utk thn depan abg aku kawin plak..

aku tgh demam ni.. smlm panas tul.. tp lepas makan ubat ok la sket..
skang ni dedar2 jela.. hopefully blk kg nnt xberterusan..

Monday, December 22, 2008

terbakar...

Posted by NaZa at 4:25 PM 1 comments
aku terjaga dlm kul 3.45pg camtu kot, ahad semalam... ada org hon kete... memekak je pepagi buta nak tido... pastu tetiba aku dengo bunyi org bising2 berlari... so aku ngn hubby bangun la... ingatkan ada org curi kete... dulu ada org curi kete area aprtment aku, abih kena belasah ngn org ramai, pakai helmet lg, kitorang jenguk kt tingkap, rupanya ada kete terbakar... api mmg menyala beso giler...macam cite dalam tv, klu kete terbakar...
diorg jerit2 sape punye kete n suh alihkan kete yg dekat2 ngn kete terbakar tu... bomba dtg 15min after that.. sempat gak la meletup dulu kete tu.. sampai api padam xde sape yg alih kete n owner xdatang pun.... tepi tu vios, depan nissan sentra. pagi tu aku tgk, abih separuh terbakar kete 4wheel drive tu... yg nissan tu, depan cair.. yg vios tu.. hitam2 kete dia... klu aku pun, xsure nak alihkan x kete tu.. kang tetiba aku alih, kete terbakar tu meletup, xke cari pasal namanya...

xsure camne leh terbakar.. tah2 ada org dengki.. biasala hidup kan...

blogger kirana dah selamat bersalin

Posted by NaZa at 10:51 AM 0 comments
Entry khas utk ana aka kirana. sesape yg kenal la.. aku saje nak kabo kan...
dia dah selamat bersalin sabtu lepas, 21 december 2008. kul 12.16tgh malam.
baby girl, berat3.52kg. bersalin normal.. cite lanjut sile call dia.

Friday, December 19, 2008

Happy Anniversary

Posted by NaZa at 10:41 AM 2 comments
tarikh hari ni, 9 thn yg lepas, konon2nya tarikh declare jd bf-gf la. ekekek..
bulan pose.. apa la aku wat dose time2 bulan pose pi dating. ekekek
kitorg date kt utm cafe yg atas bukit tu. depan fke. apa yek nama? sub?
tah lupa. ... mmbr anto.. (tq aidawani) tgh dating, hujan plak..
bile balik umah sewa, mmbr cakap, memori daun pisang. hahahah
kelako tul bile ingat... tah ape2
kenangan2...

Thursday, December 18, 2008

cite kosong...

Posted by NaZa at 9:11 AM 0 comments
xde apa nak cite utk this week..
hujung tahun, seme org sibuk nak clearkan leave..
tp aku just ada 0.5 day je. cehhh... pesal la ciput sgt. bile masa tah aku cuti lama2 b4 ni...

last weekend aku pi tgk umah, diorg dah pecah kan seme tiles tu.. dah simen kasar.
maybe this week dh pasang kot tiles 2x2 tu kot..
aku ada mintak quotation ngan contractor lain. budget dlm 8k gak..
duit2.. rasanya, aku masuk umah baru lambat la sket. budget lari.. hehe
ada gak plan nak jual umah tu, nak beli umah landed..
tp bile pk2.. skang ni tgh gawat, so xyah la beli mende2 yg melibatkan hutang yg byk...
takut jadi apa2, susah plak kan...
n byk dah dengo cite, kilang2 tutup, xpun shutdown, 1 or 2 weeks.. bahaya gak ni..
klu kena berenti keje, camne la nak hidup kan..

buku yg aku beli dr ebay dh dpt.. ada 16buah. hihi
tp nipis2 je, leh la nak abihkan 1hari, 1buku...
buku cite sempoi2 je, xmemberatkan otak pun...

aritukan aku cakap nak beli psp..
dok pk2, sekali, esok pagi nye dah sold out.. ceh...
nampak sgt, macam xnak bg aku beli.
asben aku dok gelakkan je.. huhuhu
xpe.. wishlist tahun depan..
harap2, diorg leh la hack psp3k tu leh main pirate cd..
so nnt, harga psp akan turun. hihihi

Sunday, December 14, 2008

anak hilang???

Posted by NaZa at 6:13 PM 1 comments
tempat : jakel KL,
masa : dlm kul 12 tghari kot.
pelakon : sebuah keluarga yg mempunyai seorg anak lelaki 1yr++ n org2 dijakel.
situasi : aku tgh menelek kain yg kedua, baru je sampai kt situ, abg tgh on the phone, fakhry tgh menarik-narik kain yg tersusun kat situ..

tetiba...
lelaki : **** mana?
perempuan : kan ada kt sini tadi? pi mana plak... sambil memusing-musing kepala..


terus la lelaki itu berlari keluar mencari anaknya...
yg si perempuan tu ikut sekali n ada la makcik kt situ cakap

makcik : budak yg pakai baju oren tu ke? tadi dia nak naik eskalator, jatuh pastu ada la salesgirl tolong bawak naik atas. xnangis pun dia.. gelak2 je...

si perempuan tu nak naik atas gak.. tp diorg ckp, tunggu kt tangga belah sana, sbb turun kt situ je bleh. n lgpun xleh hilangnya budak dlm tu... tp klu ada org culik budak tu camne? huhuh..
mmg gabra la pompuan tu... boleh bayangkan la...

pastu bile pompuan tu pi belah tangga tu, husband dia pun turun sambil mendokong anaknya yg tergelak2 tu... rupanya, budak tu tgh berkejar-kejaran kt tingkat 2 tu.. syok betul bile berlari-lari tanpa dikejar org kan... sib baik xde apa2 incident yg berlaku...

sape lelaki, pompuan n budak tu? itu la aku, hubby n fakhry. huhuhuhu...
aku rasa tah bape saat je aku xtgk si fakhry tu.. terus dia hilang.. huhuhuhu
sib baik la xde apa2. n lepas tu, terus la husband mendokong si fakhry sepanjang masa...
aku rasa cam nak nangis bile tgk abg dokong fakhry masa jumpa dia.
otak aku dah ligat pk yg bukan2... seram nye...

fakhry tu xtakut org langsung, dia bleh layan sesape je org.. tu yg bahaya...
klu berlari laju je.. dah la kecik kan, celah2 org je dia menyusup.
klu aku toleh tempat lain sekejap je, dia dah melencong pi tempat lain..

alhamdulillah, tuhan masih sayang kan aku sefamili kan...
jauh kan la dr apa2 yg berlaku...
lepas kes tu, aku terus sambung shopping. hihihi

Friday, December 12, 2008

mood sedih..

Posted by NaZa at 6:03 PM 1 comments
aritu aku ada la order bag. bag murah2 je.. xmampu nak beli riban2 lg...
tp seme bag yg aku pre-order, seme out of stock la plak. huhu..
pastu tetiba aku rasa nak beli PSP je. hahaha
aku dah tgk kt ebay, yg used jela..
ok x? mcm nak beli sbb sedih bag xde. huhuh
lg 2hari item ended... nak beli ke x? mmmmm

psp skang naik harga kan. huhu
tula.. dulu xmau beli.. skang ni 800++ dah. huhuhu

Thursday, December 11, 2008

lonely.....

Posted by NaZa at 8:41 AM 0 comments
malam td tido berdua je ngn fakhry. hubby outstation rabu sampai sabtu.
aku xpernah la kena tinggal berdua ngn fakhry sejak dia lahir.
ehh..pernah la... dulu masa pantang yela.. 2bulan hiih.
tp lepas tu xpernah... masa lepas kawin dulu pernah kena tinggal dia pi langkawi...
actually, klu ikut plan, kena pi langkawi.. aku dah plan nak ikut. hihi
sekali tuko plak kena pi PD. xnak la aku ikut, bukan best..
tp boss dia pun xbg bawak family..
dia cakap nanti ngaco wat keje je. huhuhhu
fakhry b4 ni, dah biasa malam xnampak papa dia...
so dia xde la meragam sgt..
bile aku tanya "mana papa?"
dia pi tunjuk pintu sambil pusing2 tgn tunjuk xde. hihihi

Wednesday, December 10, 2008

juadah di hari raya

Posted by NaZa at 10:44 AM 1 comments
thn ni beraya dlm hujan je.. mmg dr pagi hujan sampai petang. nak tuko2 juadah pun susah sbb hujan kan.. abih lauk2 basah.. tahun ni kitorg just masak nasi ayam je.. lgpun mak aku kan xbape sihat kan.. slalunya ketupat, sayur lodeh, ayam masak merah, daging masak kari, tu menu wajib la.. so sbb menu simple. kitorg start masak malam raya. bukan masak pun just potong sayur2 nak wat sayur chapchai.. hubby aku xtau apa itu sayur chapchai... slalunya kitorg dh start masak sehari sebelum.. so kali ni melepak jela.. hihih

pagi raya mak n abah aku dh bangun kul 5 kot. aku?? kul 6.30pg. hihih xtersedar la. adik aku bangun awal pun sbb kena paksa bangun ngn abah aku. hahahah... masak nasi ayam, sup, goreng ayam salut kicap, sayur chapchai, salad... tu je. simple n mudah. hihihi gambo xde... so aku cilok dr mr google. macam umie slalu wat tu.. :p

lebih kurang camni la kitorg masak. tp sos kicap n sos lada tu kitorg xwat. malas.. haha pakai cili sos readymade je... satu lg, timun tu kitorg buang kulit tau. ekeke

sayur chapchai.. lebih kurang gak la.. tp kitorg pakai cendawan tiram je.. :) udang tu buang kepala n kulit sbb adik aku rajin. ekekek

Tuesday, December 9, 2008

lagu untukku

Posted by NaZa at 11:23 AM 3 comments
nazaliza - okay

sila tutup telinga kalu xmoh dengar. hahahah
lama dah aku carik lagu ni, akhirnya jumpa..
kirenye aku jumpa ngn hubby pun sbb lagu ni kot,
dia dengar lagu ni dlm kaset,
bile berkenalan ngn aku, dia ckp, "ada gak nama org cam nama lagu tu. "
hubby sy mmg seorg yg jiwang karat
tp lagu xbest sbb lagu sedih,. huhuh
tp yg penting nama tu la. hahah

penatnya..

Posted by NaZa at 9:06 AM 2 comments
smlm aku sampai umah kul 12tghmlm.. bertolak dr kg kul 6ptg. suppose sampai kul 10mlm la. tp bile sampai je air keruh, dh start jamm.. selalunya lepas je hentian seremban tu, ok dah highway.. tp still jamm gak tu. masa tu dh kul 9.30. dah la fakhry poo-poo, terpaksa tuko pampers dlm kete sbb seme hentian penuh. tahan hidung jela... dah la perut berkeroncong...
last2, abg exit sepang, lalu putrajaya. aku sedap je tido kt blakang ngn fakhry. ekekek... masa aku kuar kulai tu, jalan belah kanan nak turun jb, jamm giler sampai ke batu pahat, muar tu... rupanya kt kluang, batupahat banjir.. so org xleh la nak lalu jln kg, kena lalu highway gak..
penat tul la.. ngantuk...tido kul 1 lebih mlm td...

Friday, December 5, 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha

Posted by NaZa at 3:47 PM 2 comments

selamat menyambut raya haji to all.. xde sape ke yg melakukan ibadah korban thn ni?... insyaAllah malam ni aku balik kg. klu mr hubby balik keje awal la.. klu x esok la gamaknya... balik mana? balik RAYA JOHOR LAGI.. yessss..... wpun raya pose aritu kt johor gak, tp sbb PIL aku xde, so aku beraya la kt johor. hihi.. lgpun hujung thn ni balik tganu gak sbb PIL aku balik haji kan... tp ptg raya tu balik semula KL sbb abg bz kan... xpela.. nak wat camne, tuntutan kerja...
to all, yg mana jalan jauh tu.. drive carefully...

bau hangit... tp bukan ketiak hangit..

Posted by NaZa at 10:42 AM 9 comments
semalam aku balik awal, bos lepas awal sbb ada event mlm td..
bile aku sampai pintu umah, pesal la bau hangit cam terbakar ni..
agaknya ada org bakar sampah kot...
bile aku masuk je umah....
waaaa.... api dapur aku xtutup...
baru aku teringat, pagi tadi aku panas kan tomyam ketam aku...
aku lupa nak tutup. giler lama panas periuk tu... sampai kul 5ptg..
mmg hangus seme bende dlm periuk tu,.
sib baik periuk tu tebal, klu x habis meletup periuk tu.
alhamdulillah la xde apa lain yg terbakar. terkejut giler aku...
camne la aku boleh terlupa ni... ish...ish..ish...
sampai la pagi td umah aku still bau hangit lagi...

Wednesday, December 3, 2008

bile makin membesar..

Posted by NaZa at 11:14 PM 0 comments
tgh main2 ngn fakhry, berkumandang azan maghrib dlm tv.. tetiba, dia terus stop main, masuk bilik tarik sejadah. tersenyum sendirian aku.. xpernah la plak aku solat awal bile azan je. ekekke.. tah mana dia ikut. umah bbstr kot.
satu lg, bile air susu dr botol dia tumpah, cepat je dia amik kain nak kesat. tp yg xtahan tu, sanggup terbalikkan botol susu dia, suh tumpah, pastu lap ngn kain. ish2... sabo jela...
skang ni, papa slalu balik lambat, kul 10 baru sampai umah. so manja sgt la ngn aku. aku dok ngadap pc, xkasi suh tutup. baca buku, dia tarik buku tu.. mmg kena ngadap dia je sorang. tp bile bunyi je grill, terus pandang pintu. macam tau2 je papa dia balik. bile nampak je muka papa dia, terus angkat tgn suh dukung.. pastu xlayan la mama dia ni... waktu tido je mula cari mama dia suh tidokan...

Tuesday, December 2, 2008

anakku demam lagi.

Posted by NaZa at 4:56 PM 0 comments
semalam tgh2 keje, dpt sms dr bbstr "fakhry demam". aku terus call. bbstr ckp, dia muntah2 byk kali, makan muntah, minum air muntah. huhu... tp badan xde la bape panas. dlm kul 4 lebih tu, bbstr sms suh call. dia ckp takut tgk fakhry asyik muntah je. fakhry ni lain sket, klu tanda2 fakhry nak demam ialah: muntah2.. slalunya fakhry start demam ngn aku dulu. so skang ni kt umah bbstr, takut la bbstr bile tgk dia asyik muntah2 camtu.. xpernah tgk.... kul 5.30 aku balik, suh abg balik awal gak nak bawak pi klinik. ubat ada kt umah, tp utk lebih selamat baik pi klinik kan.
aku sampai umah bbstr, melepek je fakhry atas pangkuan bbstr dia... xtido seharian, ngantuk sgt la tu.. tp badan xbape panas. masuk kete terus tido. sampai klinik terjaga ceria je dia.. tp still la melepek ngn aku... xmoh ngn papa dia... doc xcakap apa2pun.. bg ubat, terus blah. malam tu badan sib baik xpanas sgt... tido xde la merengek sgt. td aku call bbstr, dia tgh main lari2 ngn member2 dia. dah sihat kan...

mission cancelled

Posted by NaZa at 9:39 AM 0 comments
awal thn depan, abg aku nak kawin. bulan january.
so sebagai adik yg sungguh baik n rajin, aku plan la nak wat souvenir utk wedding dia.. dah siap pinjam sample ngn member..
so ahad lepas aku pi la jalan tar, utk mencarik bahan2 nak wat mende tu...
bile dah survey2.. last2 aku beli dah siap. hahaha...
bukan apa.. aku dok teringat, bulan ni aku bz sgt. akhir thn kan.. nak mencapai KPI seme..
so kena la siapkan seme keje.. so bile pk, sempat ke aku nak wat.
ngan bunga corset, utk org rewang2 tu dlm 70 org...
souvenir utk 200 org lg.. xsempat la... nak potong polistren bentuk bulat tu yg leceh.
ingatkan ada jual yg dah siap... huhuh
dulu, abg aku suh wat hantaran utk dia, memula aku ckp ok...
last2 aku xnak la wat sbb takut xsempat.
lgpun skang kan dah ada assistant, kang abih seme dia tolong decoratekan..

**apsal la hp aku xleh connect ngn pc ni.. xkan rosak plak. huhu.. xleh nak transfer gambo..

Friday, November 28, 2008

bonus?

Posted by NaZa at 11:04 AM 0 comments
bukan aku. dulu kan dah cite, company aku ni pelik sket,
bonus thn ni, hujung thn depan baru bg.. huhuh
wpun baru keje 6months, boss hubby bg gak 1/2mth bonus..
wpun separuh okla dr xde langsung kan..
otak aku dah pk nk beli sandal + seluar+ baju. ekek
eh tapi nak simpan duit tu utk top up duit renovate umah.
camne ni...
xpe guna sket je. ekkekek..

Thursday, November 27, 2008

frustnyer....

Posted by NaZa at 1:45 PM 3 comments
aku tunggu sampai saat akhir baru nak bid buku dlm ebay tu...
tp bile aku bid, nak monitor sape yg win, pc aku plak slow..
geramnya....
so akhirnya seme aku terlepas. uwaaaa...
dah la murah harga buku tu.
buku 2nd hand, but still in good condition.
aku pernah beli ngn seller tu..
melepas aku. ni seme salah PC aku ni.
slow giler. bile nak dpt pc baru..
menci2...

Wednesday, November 26, 2008

fakhry @1year 3months n 1week.

Posted by NaZa at 9:26 AM 0 comments
dh lama xreview psl perkembangan fakhry yek. apa yek yg dia leh wat skang...

1. leh ckp papa, mama.. yg word lain xde kot. byk bahasa german dia je yg aku xpaham
2. klu suh pick barang, dia leh wat, bg kt papa dia ke.. dh paham la kirenya. tp ada mood gak. kkdg dia wat derk je..
3. suka tegur2 org.. seme bangsa, tp yg aku perasan paling dia suka org negro+india. ahha maybe sbb warna tu nampak sgt kan.. kt area umah aku mmg byk bangsa ni...
4. dah master berjalan. tp kadang2 dia jatuh gak, ni klu lari la.. tp skang ni dia xnak dah jalan sendiri pi umah bbstr dia. mesti nak dukung. tp klu pi shopping compleks or taman seme, mmg dia nak jalan sendiri. kire klu tempat tu ramai org mmg xnak kena dokong la..
5. suka dengo lagu. klu dengo lagu rancak2 mmg bergoyang abih la.. klu iklan2 kt tv yg ada lagu terus dia berdiri goyang2 badan. skang ni dia suka lagi matta - jatuh cinta lagi. sbb aku slalu dengar lagu tu... catchy sgt. hihih
6. suka rampas mainan orang. ni bbstr dia yg cakap. menan dia yg menimbun kt umah dia wat derk je. tp kt umah bbstr siap melalak2 klu xdapat apa yg dia nak. ish3x..
7. air liur still meleleh2. uwaaa... bile tah nak berenti... jgn jadi cam papa dia dah la..
8. gigi rasanya macam dah full. gigi geraham dia dah tumbuh rasanya 4btg. comel je bile senyum nampak gigi. tp riso plak cepat rosak, sbb susah tul nk gosok gigi fakhry ni..
9. pandai dah minum air guna straw. aku ajo dia minum punya la susah. bile bg je bottle air dia kt bbstr, sehari je dah leh minum guna straw. huhuh. so skang ni, apa je air yg aku minum guna straw seme dia nak.
10. dia dah mula minat tgk tv, cite2 cartoon or yg ada budak2 kecik. tp xlama pun dia tgk. tp dulu langsung dia xhirau tv tu...
11. suka makan. klu sesape yg tgh makan, dia suka ngendeng, dpt je cabut la pastu..
12. suka sikat rambut. slalu amik sikat rambut aku, n sikat sendiri rambut dia yg ciput tu. aku rasa macam nak botakkan je rambut dia. mmm.. rasanya lawo ke fakhry klu botak yek...
13. dah pandai jeles.. klu aku rapat2 ngn papa dia, cepat je dia datang dekat. ahha. satu lg klu aku pegang baby kt umah bbstr, cepat je dia peluk aku. pastu tolak baby tu. ahha. camne nak dpt adik ni...

the list go on.. kejap dia fakhry membesar kan.. alhamdulillah setakat ni dia sihat walafiat, cuma sesekali demam or batuk je. semoga terus membesar menjadi insan yg berguna...

His 1st day

1year

Tuesday, November 25, 2008

rumahku tp belum jd syurgaku lg. huhuhu

Posted by NaZa at 10:00 AM 1 comments
pemandangan dari umah aku... nampak la bangunan2 kt kl..

pemandangan dr atas. swimming pool n dewan + tadika

ni contoh umah org tgh renovate. diorg wat tempat masak kt yard. grill nila yg umah aku kena pasang. management dah setkan seme umah design sama warna hitam or putih je.

klu nak wat tempat masak kt yard, kena pasang sliding window, klu x, org nampak la masa masak kan.. pastu pasang fan tu. xyah la beli hood. hihih jimat sket.

ini la umah aku yg xsiap lg. huhuh.. tile tu kena pecahkan sbb suppose 2x2 tp dia pasang 1x1 je.. umah org lain diorg dh pecahkan, umah aku xlg. maybe sbb u,ah aku atas skali kan.. lambat la..

Saturday, November 22, 2008

Di dalam dilema

Posted by NaZa at 2:43 PM 2 comments
tadi aku pi tgk umah apartment aku tu.. mmg xsiap lg, tp nak tgk renovation umah org lain.. pastu ada la constructor approach utk wat kitchen cabinet tu.. diorg bg quotation seme la.. rupanya, apartment kitorg ni ada panel yg ditetapkan nk renovate umah.. klu nak wat ngn org luar kena bayo deposit 3k kt management. klu ngn diorg xpayah. grill seme kena ikut standard yg ditetapkan developer supaya seragam je ngn org lain. td org tu bg harga rm1273 utk satu umah.... awning utk yard rm550. mahal x? aku rasa mahal... huhuh.. tp mmg kena wat ngn diorg sebab nak seragam kan...

pastu discuss pasal kitchen cabinet. mahalnya dia quote.. uwaaa... kc je dekat rm10k. wardrobe 6' rm3k. giler mahal.. so skang ni dlm dilema, nak wat yg ok or yg simple je. sbb plan nak beli gak umah landed. xnak la dok apartment sampai ke tua kan. kire impian aku nak beli umah landed selewatnya umur 30thn la.. so umah skang xnak la bayo guna subsidi company aku lg. so klu beli umah lain, mesti apartment ni nak sewakan kt org lain. klu wat mahal2 rugi la plak.. kang penyewa xreti nak jaga kan... so skang ni aku dlm dilema.. huhuh.. sib baik umah xsiap lg bleh aku pk dulu...

Friday, November 21, 2008

wajah-wajah semasa tido

Posted by NaZa at 10:55 AM 2 comments
aku suka amik gambo masa fakhry tgh tido. rasa cam comel je muka dia. ekekek, sape lg nk puji anak klu x mak dia kan..

style tido ni, fakhry paling suka. slalunya dia akan letak kepala dia kt tengkuk aku. lenguh nak menahan. tp kali ni, papa dia tido sebelah, so tumpang sat la kt papa dia..

ni mangsa fesyen mama dia. ekek. klu tgh berjaga, jangan harap la nk pakai spec ke, topi ke, seme dia cabut. klu aku pakai spec pun dia cabutkan sbb dia xnampak mata aku..

Thursday, November 20, 2008

mood sedih. huhuhuhu

Posted by NaZa at 2:32 PM 4 comments
lunch hour aku kuar ngn hubby, nk pi bayo duit umah tula.. baru ada masa nak bayo kan.. ingatkan nk amik surat berdaftar kt pos opis.. sekali, hubby ckp tertinggal dlm bag laptop kt opis. hampeh tul.. terpaksa pi sabtu ni la.. surat tu dr lastweek xamik2. sampai kt umah, mana la ada org kan...

bbrp soklan yg aku tanya

1- dlm surat tu ada tulis agent utk sale or rental umah, developer ada appoint kt satu company tu.. tp diorg xforce la, cuma suggestion. bukan apa. takut gak force sbb masuk dlm surat kan...

2. psl maintenance bulan 11, nape kena bayo. diorg ckp sbb surat tu kuar 15/10, sbb tu kena bayo.. apaplak.. surat tu sampai last week tau. aku siap tunjuk bukti tarikh kt surat tu, yg post office cop...

3. nape outstanding payment xbgtau awal2. nape kumpul sampai serah kunci. diorg ckp mmg slalu wat camtu, klu buyer request baru diorg bg. so org2 yg macam aku yg xpernah beli umah, xtau la mende ni seme. so lain kali kena call tanya develepor slalu, ada x outstanding balance. bukan apa. klu dh kumpul banyak2, jenuh la nak bayo kan...

4. kt apartment aku, ada kete yg boleh park bawah bangunan... sesape yg beli awal baru dapat. aku beli umah tu atas tgn org je.. bank xlulus loan diorg.. so xmerasa la nk dpt parking tertutup. sian kete aku...

ada lagi kot yg aku tanya.. dah lupa. tp yg sedih skali.. uwaaaaa..... kerani tu cakap, UMAH AKU XSIAP LG!!!!!!!!.... umah yg kitorg beli tu termasuk package upgrade tambah 15k. diorg plaster ceiling, tambah poin, wiring, tiles seme la... pastu diorg ckp contractor tu xbuat. tertinggal... ada la dlm 20unit yg xsiap lg. so skang ni tgh process renovation la. huhuhu.. pastu aku ckp la. dah la umah xsiap, maintenance kena bayo, mana bleh camtu. xadil utk buyer cam aku tau.... sib baik akak kerani tu baik, so xde la aku nak marah2 sgt kan.. hihi.. kire aku marah dlm senyum la. huhuhuh

aku cakap la, aku nak wat surat nak argue pasal mende ni. pastu akak kerani tu ckp, nnt dia ckp ngn boss dia ckp nk waive kan yg outstanding balance utk late payment tu, dlm rm250 la.. maintenance fee tu 120 sebulan tau. klu bulan 12 xsiap gak, sia2 aku bayo. so skang ni tunggu dulu feedback dr akak tu. klu akak tu xde bg apa2 response, aku tulis surat la.. tp klu diorg x layan aku nak wat pe yek? huhuhu.. sian aku teraniaya... susah tul nk dpt umah sendiri ni tau.. uwaaaaaa...

EPF 8% Means Paying More Income Tax

Posted by NaZa at 12:24 PM 4 comments
baru ni kan, gomen kuatkuasakan pemotongan epf 8% kan, so nak share ngn korang fwd emel yg aku dapat...

Maximun EPF deduction for Tax computation is Rm416

Assume monthly basic salary is RM4000.
- If your monthly EPF contribution is 11% ( RM440 ),
taxable income = RM3560, income tax payable = RM77.
- If your monthly EPF contribution is 8% ( RM320 ),
taxable income = RM3680, income tax payable = RM109.

Conclusion : If you choose to contribute 8%, you will end up paying more income tax to the government, which will make the government richer. Finance Minister Najib said this measure is meant to boost up the slow-down market, but from this example we see that the money does not go into the market. Instead the money goes direct into the government's pocket through the greater amount of income tax that we will have to pay. Obviously this measure does not help the market at all. Do we still want this kind of government that doesn't have the best interest of the people in mind?

tapi aritu Najib cakap, duit epf yg xjadi potong tu xkena tax. tah la. xtau la camne dia kire nanti. tp klu ikut aku, potong cam biasa jela. lgpun, klu nk harap aku simpan sendiri.. ekek.. rasanya duit tu tetiba masuk kat account org lain kot. ahhaha

start bulan lepas, aku potong zakat, bukan tax .. semoga berkat gaji aku. hihih

Wednesday, November 19, 2008

makan free

Posted by NaZa at 4:04 PM 5 comments
hr ni murah rezeki.. ada org blanje lunch.. org2 yg dapat promotion.. tp bukan aku la. huhuhu..
kitorg pi johnnys, alamanda... b4 kul 12 dah pi, konon nak pi booking tempat la..
masa sampai tu kosong je sbb belom masa lunch lg kan...
tunggu bebudak lain sampai punya lama, abih ice cream n nasi goreng kitorg makan. tp share2 la.. sbb nnt nak makan steamboat lg kan. macam la perut aku besar sgt kan..
kitorg berempat makan dulu.... gambo org yg blanje xde plak dlm gambo... :)

satu set rm59.90 utk 4org makan.. abih gak la kitorg makan..


korang nampak x apa benda dlm air tu.. dah nk abih makan, tetiba masuk langau dlm air aku. cehhh.. sib baik masa tu aku bukan tgh minum. terus mintak tuko. agaknya kt situ slalu lalat masuk dlm air kot sbb waiter diorg cam slamba je muka xde terkejut bile aku ckp ada lalat dlm air aku. salah sorang dari org yg blanje arini ckp, kena makan free arini sbb air masuk lalat.. ooo.. ngelat xmoh blanje yek... :p

anyway tq la kepada sesape yg blanje... bile la time aku nk blanje korang yek.. bile nk dpt promotion ni.. :(

Tuesday, November 18, 2008

KLCC outing day

Posted by NaZa at 12:31 PM 0 comments
aku sampai kl kul 12.30mlm sabtu.. dh masuk ari ahad pun... pagi tu kul 7 fakhry dh bangun. aku tido lg.. dia nak main2 aku xlayan, last2 dia tido semula.. ekeke.. bangun kul 10 lebih. dah plan nk pi homedec kan.. walaupun hubby macam malas nk pi, aku paksa gak. ekekek.. siap2 seme, goreng2 apa yg ada dlm freezer utk breakfast, kul 12 lebih kuar dr umah pi lunch dulu..

terpegun agaknya tengok bangunan yg tinggi kot.

ait!! siap lambai kt mama tu, nk jalan sorang2..


sampai klcc kul 2 lebih kot... sib baik xhujan, parking kt luar plak tukan.. betul2 settle parking, fakhry poo-poo plak.. aku check bag, "alamak, pampers dia xbawak la plak".. kena la plak masuk klcc pi beli pampers dia dulu. babyroom kt klcc ni cun tul. xpernah aku masuk. yela.. last aku pi klcc lepas kawin dulu.. kire fakhry 1st time sampai klcc ni.. dah settle, terus pi tempat exhibition homedec tu.. mmg teruja la tgk,. harga pun byk diskaun. tp aku xbeli or booking apa2 pun. xtau measurement umah aku, nnt terlebih budget susah plak. so cuci mata je la.. xsedo pun, fakhry dah tertido masa hubby dokong dia, penat sgt kot... gambo pun aku x amik. hihi

dia xnak org pegang, ni uncle dia nk pegang, cepat2 dia lari. asyik nak jalan atas rumput je.. dah la baru lepas hujan, takut tergelincir je..

b4 balik pi makan kt a&w, singgah surau klcc tu solat asar.. ingat nk bawak fakhry main kt taman tu. tp takut xsempat sbb nak pi shah alam, anto adik ipar plak. so balik la terus... xpela.. lain kali mama bawak fakhry pi klcc yek...

bubbye....

brick game

Posted by NaZa at 8:48 AM 1 comments
skang ni xde dah org nak main brick game ni. ni permainan zaman dulu2. skang ni org main PSP je kan.. hiih...

aritu aku blk tganu, asik ipar aku main mende ni.. terminat plak. dia pinjam dr member dia. teringat kenangan lama main mende alah ni. ekekek..

pi mydin, diorg jual rm2.90 je satu. aku rembat dua, satu utk aku, satu lg bg kt adik ipar aku tu.. murah je kan.. ekek. klu rm10 xnak aku beli.. boring2 kt umah, layan la brick game ni, tp bile si fakhry xpuas hati sbb aku xmelayan dia, dia ambik terus dr tgn aku, baling. huhuhu.. sabo jela..

sesape yg xtau rupa brick game ni.. meh aku tunjuk..

Monday, November 17, 2008

streamyx rebate

Posted by NaZa at 4:00 PM 0 comments
haritu kan aku ada mintak rebate sbb streamyx aku problem. diorg ada la call, emel seme... so td dpt reply dr diorg..


Terima kasih kerana membawa perkara ini kepada pihak kami.
Merujuk kepada e-mel dari pihak tuan bertarikh 13 Oktober 2008 berkenaan dengan perkara di atas.


Berhubung dengan masalah teknikal yang dihadapi oleh pihak tuan, sukacita dimaklumkan bahawa kami telah mengesyorkan pelarasan ini kepada pihak pengurusan. Setelah ianya diluluskan, pelarasan tersebut akan tertera di dalam akaun tuan.
Kami memohon maaf di atas sebarang kesulitan yang tuan hadapi. Kerjasama daripada pihak tuan amatlah dihargai.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut atau maklumbalas, sila e-mel kami di:
help@tm.com.my. Anda juga boleh menghubungi TM di talian 100 dan pilih ?Perkhidmatan Internet? untuk bantuan lanjut.
Terima kasih.
Sekian,


Mohd Hafiz bin Md Yasin
Customer Care Support,Contact Center Management & Internet Services, Customer Service Management, TM Retail.
www.tm.net.my

okla kan. dr xde feedback langsung. dpt rebate rm100 pun dah ok. hihihi

sebaldi air...

Posted by NaZa at 8:52 AM 1 comments
apa maksudnya?.. waaa.... bangun2 pagi, bukak paip... " abang.. air xde la".... huhuhuh..
sib baik ada sebaldi air dlm toilet. hihi.
so pagi tadi aku mandi 1baldi je air. ekek.
pastu ada la air dr paip tu cinonet je kuar airnya. jadi la.. dr xmandi kan...
mr hubby plak, xmandi... lelaki xpe, bior la dia mandi kt opis dia.

ni sbb tangki rosak ke, owner umah aku xbayo maintenance? huhuh...
dh la pepagi isnin, setelah seminggu aku cuti. cehhh..

Wednesday, November 12, 2008

bersiaran dr kampung losong

Posted by NaZa at 3:03 PM 1 comments
aku ada kt tganu skang ni. smlm kul 8 bertolak dr kl.
singgah sat kt kuantan amik adik dia. sampai umah dlm kul 2.30pg.
sampai umah terus tido... lenguh dok dlm kete, sbb dia nak tido luas2, aku dok ciput je... lenguh punggung.

skang kt tganu dah start musim tengkujuh kot. hujan je. hari ni pun mendung je..
dok umah je, xde agenda jalan2 or shopping. tgh2 bulan kan. hihih...
budget xdok. so dok umah jela...

Tuesday, November 11, 2008

hal rumah lg..

Posted by NaZa at 4:34 PM 2 comments
aku tgh geram ni.. baru lepas call develepor. eh bukan aku call, asben. dia call dr tghari diorg xangkat. br tadi angkat. tanya la psl procedure nak amik kunci tu.. rupanya..

1. kena bayo dulu..
2. set date appointment nk amik kunci
3. kena ikut list, klu lambat nama aku, lambat la..
4. waaaa.. duit nak cepat, kunci nk bagi pun leceh. menci tau.... ***** la diorg ni... eeee..

abih la plan aku camni. dah la umah aku tu xde pun tunjuk size setiap ruang dlm SPA. camne aku nak ukur. aku nk pi HOMEDEC la.. kot la ada free sketch utk design ke.. kan ke untung. menci2..aritu aku pi opis diorg, xde la plak kerani tu ckp kt aku procedure seme ni. dah la bolayan aku bile aku tanya. bile asben aku tanya tersengih2 je. nyampah. sbb tu aku malas nk tepon. malas nk dengo suara org xnak jawab telefon wat tambah sakit ati je.

penantian berakhir...

Posted by NaZa at 9:46 AM 2 comments
dah bape hari cite sedih jekan.. so kali ni berita gembira.. yeyye.. surat suh amik kunci rumah dah dapat.. so kena wat appointment dulu, n sediakan duit. huhu. bab duit tu xgembirala. :( last week dah ada org dpt kunci, diorg bg berperingkat. bile aku pi office develepor, diorg ckp dah anto hari isnin minggu lepas. tunggu hingga jumaat xsampai2 pun. sabtu pi lg opis diorg, diorg kata anto sekali lg, sbb ramai xdpt. yeke.. eleh padahal mesti diorg xanto lg, sbb malas nk layan buyer la tu. cess. so smlm sampai la surat, aku tgk cop kt surat tu, hari sabtu tu baru diorg anto... nampak no sah2 menipu....

byk gak aku kena bayo dekat rm900, deposit 3bulan maintenance, sinking fund, ada la bape2 fee lg, n yg aku xpuashati outstanding payment... dlm rm400 tu... nape diorg xpernah anto surat b4 ni bgtau bank release duit lambat kt diorg. bengang tul la.. ni masa awal2 dulu la.. byk tu 400. tp aku tgk org lain punya sampai 1k lebih kena bayo.. saje je develepor ni tau.. pastu nape plak aku kena bayo full maintenance fee utk bulan 11, kan skang dh tgh bulan. ngelat tul la diorg ni.. aku ni asyik xpuashati jekan. ekekekek..

Monday, November 10, 2008

Alhamdulillah.. tp aku xpuashati...

Posted by NaZa at 9:04 AM 4 comments
mak aku dh kuar hospital.. alhamdulillah... tp blood pressure dia still tinggi lg. agaknya, doc pun xtau nk wat apa.. last2 suh je balik. hihih..

tp apa yg aku xpuashati tu.. ada ke suh mak aku amik ubat sendiri kt kaunter ubat tu.. huhuh.. jauh tu dr bilik mak aku dok dr tempat tu.. siap leh tanya mak aku, "leh jalan x? amik ubat sendiri". hampagas tul la. masa dok dlm wad, mak aku nk pi bilik air pun xbagi. pastu bile nk kuar spital, suh mak aku amik sendiri plak ubat.. eee.. geram tul aku... berpeluh mak aku berjalan jauh, dh la tempat x bape familiar.....

Sunday, November 9, 2008

Ubat darah tinggi...

Posted by NaZa at 12:49 AM 5 comments
tekanan darah mak aku xturun jugak. riso giler rasa.. takut jadi apa2 je.. nak balik, anak beranak xbape sihat. cuma doa dr jauh jela utk mak aku.. korang doakan la mak aku cepat sembuh yek.... tadi dok surf pasal darah tinggi, komplikasi jangka panjang bleh menyebabkan penyakit buah pinggang, strok, sakit jantung.. nauzubillah.. harap2 dijauhkan la. huhu

dok cari petua camne nak turunkan tekanan darah... maybe leh suh abah aku wat. sian abah aku, umah ngn hospital tu dlm 1/2jam gak la nk sampai.. tp nk pegi ulang alik penat gak. so dia pi pagi2 kul 8, nk dok hospital xleh gak sbb ada time melawat, so abah aku lepak la masjid nak isi masa terluang.... lps maghrib baru balik umah.. hhuhu.. sedih tul rasa..

Menurunkan Darah Tinggi
Ambil segenggam daun kucai,basuh bersih selepas itu masukkan kedalam mesin bersama dengan sedikit gula batu yang telah dihancurkan.Mesin sehingga lumat atau hancur ( jangan campur dengan air ) bagi mendapatkan patinya sahaja.Masukkan kedalam bekas mangkuk atau cawan,selepas itu embunkan sehingga pagi.Bila bangun pagi sebelum minum atau makan hendaklah diminum air pati daun kucai serta dengan selawat 3 kali.amalkan selama tiga hari,selepas itu jumpalah doktor untuk buat pengesahan.Insyaalah darah tinggi akan jadi normal.

Mengurangkan Masalah Darah Tinggi
Ambil pucuk betik jantan direbus dan dibuat kerabu ia juga bolih direbus dan dimakan bersama sambal belacan.Pahit sikit tapi baik untuk yang sakit darah tinggi.Insyaallah semoga ianya berjaya.


Darah Tinggi
Untuk cepat menurunkan darah tinggi ketika diserang darah tinggi.Pertama buat dua rakaat solat hajat mohon pada allah.Kedua ambil beberapa ulas bawang putih ,mesin jadikan jus dan ambil 6 titik jus tadi di masukkan kedalan segelas air dan di minum 3 kali sehari ,Insyaallah dengan izin Allah,selamat mencuba.


Turunkan darah Tinggi
Minumlah air rebusan pokok Hempedu Bumi Pokok Cerita atau Minumlah air rebusan daun Pokok Ati-ati atau Makanlah biji buah Peria atau Makanlah pucuk Pokok Pala sebagai ulam atau Minumlah air rebusan Pokok Dukung Anak atau Minum air rebusan taugeh seminggu sekali. Air dan taugeh hendaklah sama nisbahnya atau Rebus daun pandan wangi secukupnya dengan dua gelas air. Biarkan hingga tinggal setengah gelas sahaja. Minum setiap pagi dan petang atau Makanlah 3 ulas bawang putih mentah. Jika tidak tahan baunya,bolehlah direbus atau Parutkan kunyit sebesar ibu jari. Perah airnya dan tambah dua sudu madu. Minum ramuan ini setiap pagi dan petang.

Carrot + Apple + Pear + Mango
> Clear body heat, counteracts toxicity, decreased blood pressure
and fight oxidization.


YA ALLAH, sembuhkan la penyakit ibuku, berikan lah kesihatan yang baik kepada ibuku.. AMIN..

Friday, November 7, 2008

balik.. xbalik.. balik, xbalik... mmmmm

Posted by NaZa at 10:07 AM 1 comments
aku ingat nk balik kg pas abih keje ptg ni...
mak aku xbalik dr hospital lg. tekanan darah xmau gak turun..
sian je bosan dia kt spital..
spital kota xcanggih mana, tv pun xde. huhuhu
dok melepak atas katil je, nak pi bilik air pun dia xkasi, takut jatuh la.. huhuhu..
abah aku la sian.. xleh nak wat keje lain, teman mak aku jela.. sunyi diorg kan..
kot la anak diorg ni balik, bawak cucu, leh turun tekanan darah. hihih.
aku rasa dok spital lg la menaikkan darah..
hari2 tgk org kuar masuk pelbagai penyakit... strok la, sakit perut la. huhuhu

tp fakhry demam la plak. panas gak..
dah 2hari badan panas, kt umah bbstr siap gigil2 badan.
padahal badan xde la panas sgt, maybe panas dalam kot..
mr hubby pun demam, selsema... emmm.. camne yek..
malam ni ada kenduri doa selamat kt umah PIL sempena nak pi haji.
kitorg xleh la nk balik, next week nk balik kg anto diorg...

Thursday, November 6, 2008

musim sakit

Posted by NaZa at 3:49 PM 1 comments
rasanya skang ramai yg demam2, batuk, selsema.. skang kan dh musim hujan ni.. contoh terdekat, my hubby. selsema, n badan panas2 sket. pg td dh berjangkit ngn fakhry plak. bgn kul 5pg rasa badan dia macam dedor2 sket. bg makan ubat demam. merengek2 je la pastu xnak tido. last2 letak atas badan aku terus tido... skang ni dia makin kurus la. haritu aku timbang dh 9kg.. dulu 10kg++.. badan pun nampak tulang dada. tp dia makan byk la gak.. 4x makan sehari. pastu klu org lain makan, dia nk makan gak. mmm, nape plak kurus? ikut gen aku kot. hihihih

semalam my sister in law masuk hospital, kena operate ada something kt breast dia. bukan cancer, tp cam ketulan apa tah. xmerbahaya. tp doc suggest buang la.. dia kan baru je bersalin. pas abih pantang ni tetiba ada ketulan tu dlm 2.5cm. ada abg aku ckp apa nama tah, aku lupa n malas nk google. tp normal pompuan umur 35thn kebawah akan ada bende tu... cuma klu bior kan je.. takut jadi cancer la plak kan...

kelmarin, my mum masuk spital gak. huhuh. hopefully my sister xbaca entry ni sepanjang minggu exam dia.. sbb my mum xkasi bgtau dia pasal ni, dia tgh final exam kan... takut terganggu... dia tu cengeng sket. hahah. selamba kutuk.. tekanan darah dia, terlalu tinggi. dulu masa lepas raya utk monthly checkup, tinggi gak. sampai kena baring kt klinik dr pagi sampai tghari bile dh turun sampai tahap yg ok, baru nurse bg balik. kali ni doctor ada plak.. dr pg sampai petang xturun gak.. so naik ambulan terus anto hospital. 210/110.. cam tu la kot. mmg tahap merbahaya. smlm call turun sket je... sian abah nak kena ulang alik pi spital. sib baik abg aku keje gomen, leh la dpt bilik best sket kt spital kan..

harap2 mak sihat la.. n mak aku xtau lg pasal akak ipar aku kena operate tu.. klu dia tau, mau naik lg tinggi tekanan darah dia... huhuhu.. ni kire kali kedua my mum kena tahan wad....

Wednesday, November 5, 2008

fakhry with his new car

Posted by NaZa at 9:52 AM 0 comments
model bergaya bersama keretenya... abaikan background dibelakang yg sengaja disepahkan utk menonjolkan model bersama kereta.. sebelom ni kemas je.. muahahah



aku beli kan kt tesco.. skang kan ada baby fair. murah je. normal price rm37.90. aku beli rm28.90. boleh la.. nk beli mahal2 bukan dia naik sgt pun. ni pun aku rasa cam dia terlalu beso ngn car dia ni. hihihi..
satu lg aku beli instrument set. dia telah bergendang2 di dalam umah + memukul2 papa n mama dia ni ngn bende alah tu.. huhu.. sakit ooo... skang ni dia suka sgt amik menan dia n pukul org.. huhuh. klu org lain punye dia rebut gak, n klu x dapat siap la muka org tu dia tenyeh2. huhuh ..

Friday, October 31, 2008

victoria secret + christian dior

Posted by NaZa at 11:51 AM 4 comments
perfume aku dah abih... slalu aku beli miniature je. klu beli yg beso lambat abih, nnt lambat gak beli baru. ekek.. aku suka perfume yg lembut2 + bau floral macam SF incanto, JLO, EL pleasure.
so kali ni aku try victoria secret. baca review org cam best. order kt ebay je...



VS pure seduction , VS love spell, CD dolce vita.


VS ni bau fruity sket.. hubby ckp macam nak makan, tp klu pakai xde cam gaya exec la. gitu la plak yek... satu lg aku beli CD dolce vita. hubby ckp x kuat sgt bau, tp bile aku pakai cam strong giler, kot la org lain sakit hidung ke.. pasni nk try perfume apa plak yek?

Thursday, October 30, 2008

budak yang baru pandai berjalan.

Posted by NaZa at 3:41 PM 3 comments
skang ni klu nak anto fakhry ke umah bbstr dia amik masa 1/2 jam baru sampai. padahal xde la jauh sgt. blok sebelah je. tp skang kan dia baru pandai jalan, nak jalan sendiri aje. aku pimpin pun xmoh... singgah depan umah org, pegang pokok, pegang palang kt corridor nak tgk bawah, lari2 dalam lif, tegur org, bubye org, berhenti sat kedai makcik jual nasi lemak, dapat sebiji kuih makcik tu bg. ish2.. byk tul persinggahan dia..
kkdg kasut dia tertinggal dlm kete, so kena la dokong dia bile nk pi umah bbstr sbb maleh la nk pi amik dlm kete.. dia punya meronta nak lepas.. uishhh.. sabo jela.. kkdg klu ptg, aku gi amik dulu, sbb papa dia balik lewat. so bile papa dia balik, bile dengo je grill buka, terus berkejo kt pintu. nak dukung, pastu terus tunjuk pintu nak kuar. huhuh.. pandai dah ni nk jalan manjang. macam2 karenah skang ni, sampaikan papa dia ckp, skang ni dah xbleh nk bawak pi shopping kompleks takut hilang...

Wednesday, October 29, 2008

cuti2 ke bukit tinggi

Posted by NaZa at 10:29 AM 5 comments
aku pi bukit tinggi kat pahang jer, bukan kt indon tu... hihih... plan nk pi sabtu, nk pi warehouse sale. ahad tu plak, ada open house umah x-boss my hubby n sepupu hubby, so pi ari isnin la.. pagi tu siap2 dlm kul 9 lebih, pi breakfast dulu kt bandar tun razak. pastu terus pi bukit tinggi. dlm 1jam sampai la.. kenderaan pun xde la byk sgt.. terus naik ke colmar tropika. kena bayo rm10/person. klu bebudak bawah 2thn xyah bayo..


dh posing2 kt colmar tropika tu, naik bas yg diorg sediakan, pi rabbit farm. yg ni, rm3/person. budak bwah 2thn xkena bayo gak. fakhry macam suka tgk rabbit tu, tp bile rabbit tu pi kt dia , terus bangun, takut. pegang pun xnak. tp masa kt donkey tu, seboleh2 nak pegang, aku plak tarik tgn dia takut kena gigit. kejap je kt situ... pastu tunggu bas nak naik semula kt colmar tropika.
muka merajuk lps kena marah ngn papa dia. nk jalan sendiri..

dah sampai colmar tropica tuko bas pi japanese village. nk pi tempat ni, jalan dia curam.. sib baik naik bas. klu kete. tekan minyak saje... masuk sini xyah bayo. cuma bile nak pakai2 kimono tu, kena la bayo rm20/person. tp aku malas la. ada sibudak kecik ni. masa kt sini mmg mencabar. fakhry asyik nk berjalan sendiri aje. dah la kt sini, berbukit, byk tangga. aku pegang marah... jatuh, dh byk kali, sib baik pakai suar tutup lutut dia, klu x, mesti dah luka.. naik bukit, ada hati nk jalan sendiri tu.. sampai nak tergolek kebelakang badan dia.. tp still xnak aku pimpin... sabo jela... nk masuk botanical garden.. turun ok la.. xpenat. tp bile pk balik nak naik semula, penat ooo... byk giler tangga...ngn nak dokong si fakhry lg.. my hubby mmg dah surrender.. padahal, aku yg byk pegang fakhry tu.. :p pulak tu, masa ni dh tghari. mmg tgh lapo + haus, lupa nk bawak mineral water...


kt blakang tu, bas yg kitorg naik tu..
tempat makan mmg ada, tp mahal tu.. air mineral water or coke rm4.50. giler mahal. belom tgk makanan lain. kitorg pi 3 tempat tu je la.. b4 balik kl, singgah umah sepupu hubby kt bentong. beraya + makan. hihih... lps maghrib baru bertolak ke KL. begitu la percutian express kitorg.

Tuesday, October 28, 2008

bookworm series 2..

Posted by NaZa at 11:30 AM 6 comments
last week pi MPH warehouse sale kt PJ. bgnn opposite dataran hamodal. rambang mata nk pilih, rasa nak amik seme. ekek. cam la kaya sgt kan. orang xde la ramai sgt. tpt pun xbape panas sbb ada kipas. aku pi dlm kul 9.30, memula my hubby drop je kt gate, aku masuk sendiri. dia jaga fakhry dalam kete sbb malas nak suh dia masuk, takut berabuk ke.. ramai org ke.. bile aku tgk xramai sgt, aku call la, ckp klu ada parking masuk dalam. tgh aku tgk2 buku, dengo la suara anak bujang aku tu... sibuk nak turun gak, nk pegang seme buku2 tu.. sabo jela..

dictionary tu rm27 + rm5, xml tu rm14.

yg ni rm20, yg meg cabot tu rm30 sbb hard cover. byk sebenonya buku cerita yg nk dibeli. tp budget xleh lebih rm200, pulak tu my hubby nyibuk nk beli buku dia.. :p so sket jela yg beli pun.

buku utk fakhry. tgn dia pun interframe skali dlm gambo. hihi. yg beso tu rm14 satu, yg kecik rm6. xtau la murah ke mahal.

motif gambo ni? hihih. ni free gift utk sesape beli lebih rm150. n satu lg dia bagi cd lagu okestra.

aku dh dok survey2 buku dlm ebay. nk beli lg. tp tgk la bulan depan ke. mana leh beli byk2 kan.. over budget.. :) buku cite kt atas tu pun dh 3 aku baca. tido malam kul 3 lebih. ekek. sanggup tahan mata nk perabih.

Friday, October 24, 2008

planning cuti..

Posted by NaZa at 1:42 PM 4 comments
weken ni kire cuti panjang la sket kan. 3hari cuti. plan dlm otak dah menimbun. tah jd ke x, xtau la kan. nk kena attend open house, umah sedara xpi beraya lg. mmm.. warehouse sale pun menimbun. (bahaya ni) tp aku cam nk pi MPH warehouse sale la. baca feedback org lain. murah giler buku seme. aku mmg suka baca buku. tp buku cite je. ekeke.. buku lain, liat la sket. slalunya buku tu yg akan baca aku. muahahaha..

skang ni tgh nak plan cuti utk bulan 11.. my PIL kan nak pi menunaikan haji. jangkanya 13/11 ni, jatuh pada hari khamis. naik kt airport tganu. klu klia senang la sket. xkan aku nk cuti, lgpun masa tu dekat ngn dateline project department aku. maybe kitorg balik weken b4 tu kot. hadiah pun xbeli lg. slalunya org nk pi haji, nak bagi apa yek? telekung? kain pelikat? sure dah byk diorg dapat. satu hal lg, insyaAllah penerbangan pulang ke mesia 27/12. tarikh tu gak dekat ngn dateline project satu lg.. uisshhh.. camne nie. tp tu lambat lg, blakang cite. xyah pk la..

Thursday, October 23, 2008

hati ini telah dilukai..

Posted by NaZa at 1:03 PM 2 comments
wahhh.. tajuk xhingat.... macam tajuk lagu kris dayanti
xde mood nak blogging. huuhuhu..
biasalah, sedangkan lidah lg tergigit, inikan pula suami isteri... (baca ala2 lagu P.Ramlee yek) hihih

layan jela video fakhry main hair dryer aku...siap kuar kan bunyi konon2 bunyi mende tu.. ekeke

Tuesday, October 21, 2008

makan-makan

Posted by NaZa at 4:40 PM 8 comments
Ahad tu bgn pagi awal gak la. kawan2 my hubby bgtau nk datang umah. so pung-pang pung-pang kt dapur ni la hasilnya

soto nasi + mihun goreng. tu je la yg aku reti wat. nk suh masak nasi2 ni, cam fail. sbb xpernah try kan. hihi. pastu malam b4 tu aku dah wat siap2 puding laici as a desert. cari buah xde plak yg menarik kt supermarket. alang2 masak, aku masak la lebih sket, abg ajak mmbr schoolmate dia ngn sepupu dia skali. tp ini bukan open house yek. cuma makan2 saje. hihihih.. sedap ke x blakang cite. muahahhaha..

ni la rumah sewaku yg kecik je... xleh nak jemput ramai2. hihih

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal