Sunday, March 30, 2008

my car

Posted by NaZa at 5:16 PM 1 comments
baru beli kete baru.. tp dah 2weeks pakai.. saje je nk wat entry pasal kete. hihih.. kete kenari dh jual dah.. malas dah nk pk pasal kenari tu.. byk sgt rosak nya. hopefully bile beli kete baru ni xde la problem.. tp ada gak problemnya. lampu led yg kt tpt meter tu asyik nyala je.. pastu utk utk seat belt xnyala langsung.. pastu yg kt atas tu.. tah apa namanya yg ada cermin leh betul2kan tudung tu. ekekke.. kkdg tanggal2. huhuh... aritu masa 1st service nk repair seme tu.. tp kedai tu x uptodate.. hihi.. laptop dia x update nk betulkan seme tu.. kena pi proton i-care kt glenmarie tu.. emm tah bile nk pi.. yela kan kerja. pulak tu skang ni abg bz xleh la nk monteng slalu..

semalam lps pi post office amik surat berdaftar abg. pi raytech. ada appointment kul 12. so lps dengo mulut2 manis SA kedai tu.. pasang la tinted kt pesona ku itu.. harganya? hihihi.. biarlah rahsia. tp kitorg dpt voucher rm150 masa beli kete tu. lps tu pi bandar tun razak bayar sewa umah.. pi umah sepupu asben baru pindah situ.. ingatkan bleh la test kete baru tinted tu.. hujan la plak.. xbleh la tahu tahap kepanasan.. tp td tghari kuar pi giant sat.. masuk kete, xde la panas sgt macam selalu2 tu... kire ok la.. ada warranty 5years..

camne yek klu korang tgh makan, tetiba ada org offer nk pegang baby kite?.. bagi ke x? huhuhu.. jumaat malam lepas. sepupu2 asben dr tganu dtg.. so ajak pi makan satay kt awan besar.. tgh2 makan+ borak, fakhry plak sepupu dia pegang, tgh melonjat2 kesukaan. tetiba ada makcik aka akak kot.. yg keje kt kedai makan tu, or tokeikedai kot. offer nk pegang fakhry. aku jd cam tergamam plak. fakhry plak tu xtakut org. aku xtau nk ckp apa.. dia pegang bwk tpt lain.. aku dah pk macam2. yela.. skang ni kan ada kes culik budak. mana tau tetiba dia bawak lari anak aku masuk dlm kete? sape nk tolong. pastu sepupu laki2 dia berdiri kt tepi tembok konon2 hisap rokok.. sambil2 tu tengok la akak tu ngn fakhry... aku pun dah xde selera nk makan... abih kan air.. ajak abg blah dr situ.. masa nk amik fakhry akak tu tgh ckp tepon.. xmoh lepas kan fakhry.. lps abih tepon.. dia tanya la fakhry bape bulan.. pastu dia ckp. masa umur anak dia baya fakhry la anak dia meninggal.. huhuhu.. sian plak.. dosa plak pk bukan2. hihih.. tp yela.. kite kena la pk macam2 kan.. mana la tau apa2 jadi.. nangis x berlagu la..

Friday, March 28, 2008

Mattel Warehouse Sales

Posted by NaZa at 1:16 PM 1 comments
hari yg ditunggu2 telah tiba. last year xleh pi sbb dlm pantang lagi.. so kali ni leh pi..aku kuar cam nk pi keje la.. sampai sana kul 9.10. tp pusing2 cari parking.. dah full. last2 double park. tinggalkan no phone. sampai kt tpt sales tu kul 9.30. ramai giler org. rasanya kul 8 dah ada org tunggu kot. hihihi.. dlm kul 9.40 dia dh bukak pintu.. apa lagi seme serbu macam lembu kuar dr kandang. hahahha.. cam aku la gak.. tp kali ni dia letak product FP berterabur.. so xleh nak aim.. capai je la apa yg ada.. harga kemudian.. tp aku aim playgym ngn musical chair.. xde pun. hhuh... diorg simpan dah... huhuh.. notebook seme, sape tangan panjang leh la dpt.. yg byk barbie la.. nk wat pe.. bukan ada anak pompuan. hihih.. so ini la hasilnya..


hasil rembatan

ramai gile org masa bayo..

Tuesday, March 25, 2008

bagan lalang

Posted by NaZa at 9:21 AM 1 comments
bagan lalang... terletak di dalam daerah sepang.. dekat ngan sepang gold coast, formula one..
semalam lps abih keje pi bagan lalang.. amik fakhry dulu la. ada appointment ngn client abg. psl website diorg la. dh bape kali call. bersungguh2 tul diorg nk wat website. client tu ada restoran seafood kt bagan lalang. aku xtau kt ne.. xpernah sampai pun. pi amik kawan abg aka org tgh dlm project ni. dia yg bg project kt abang. amik dia kt mp sepang. sampai sana dh kul 9. jauh tu. huhuh.. dlm 75km gak la dr bukit jalil. restoran tu dekat2 ngn sepang gold coast kirenya sebelah je. tp bile malam xnampak apa2 sbb dh malam kan.. so plan lain kali leh pi siang hari. hihi

restoran tu mmg tepi pantai la. biasa2 je kedai tu.. tp klu weekend mmg ramai org menurut kata tokei la. tp betul la kot sbb kedai ni ada govt tax 5%. slalunya tax ni dikenakan bile income kedai more than 500k per year. so diorg discuss la nk wat pe.. dlm kul 11 abih. si fakhry dah kebosanan.. malam plak tu xnampak apa.. jenuh dokong dia sbb dia xnak dok dlm stroller dia.. bawak pi gigi air la.. pi tgk lampu2.. hihih.. at last kul 11 tu mkn. hhih.. seafood seme ada.. dia suh order apa je.. aku nk makan ketam. ekekke... tp segan la plak sbb tokei belanja.. cam aku lebih2 plak.. so order biasa jela.. tomyam campur, sayur kailan ikan masin, sotong goreng tepung, pepahat masak cili, siakap tiga rasa. tu pun tokei suh amik pari bakar, kepah la.. hahah xterlarat la... mlm2 nak makan kan, mana ada selera ngn fakhry nk pegang + mengantuk.. xberapa menikmati. ekekek..

kul 12 lebih kitorang balik n sampai umah kul 2pg. ngantuk tul.. baringkan fakhry atas katil, tepuk2 dia terus terlena... pagi tadi anto umah bbstr still tido lg...

ni la budak yg tgh kebosanan... nak mkn xleh plak. ekekek

dlm kedai.. ni kire main punya tpt la.. open air
menu malam tu.. tp dh kena cuit dulu baru teringat nk amik gambo.

abg ngn kawan abg, almanzo..

nape aku rajin blogging skang ni? hahah.. sbb xde keje... keje ku sudah siap.. so xde keje buang masa. ekekekke

Monday, March 24, 2008

politic

Posted by NaZa at 11:53 AM 1 comments
mmmm.. saje nk cite pasal politic utk entry kali ni.. skang ni tgh panas issue MB terengganu... Terengganu, my husband's hometown. dulu bile LimKitSiang ckp nk pulau majlis angkat sumpah MB baru Perak, esok kuar paper muka depan DAP biadap hina sultan.. wat demontrasi suh mintak maaf, mcm2 la umno wat. tp skang ni bile adun umno wat xpe plak? terang2 lagi.. siap ada banner tulis "Kami nak Idris, Natang" huhuh.. lagi kasar ayatnya.. aku bukan menangkan sgt sultan pun.. sbb diorg pun bukan betul seme.. tp dulu dok ngutuk org lain, skang ni jatuh ke muka sendiri, xke malu? paper pun berat sebelah, xde plak nk kuar ayat yg sama macam DAP tu.. mmg ampu giler la.. diorg ni dh lupa agaknya rukunegara, "kesetiaan pada raja dan negara" dituko kepada, kesetiaan pada UMNO n paklah. hahaha.. porah..

tp nampak sangat diorg ni jadi wakil rakyat utk wakil perut + kocek sendiri je, bukan untuk rakyat. jadi MB pun nak gaduh2. padahal dr parti yg sama.. apa salahnya tukar2.. kan satu parti. ke sbb ada agenda sendiri.. macam adun kijal tu, lepas je dilantik jd MB, terus kuar isu psl tanah kt kijal.. abih tu masa dilantik jd adun aritu xcheck betul2 ke salahsilah dia.. bleh plak lepas.. dunia2.. rasanya makin xbetul UMNO skang ni.. nak mengkayakan kocek sendiri je..

Sunday, March 23, 2008

kids fair

Posted by NaZa at 12:40 AM 2 comments
aritu plan nak balik kampung.. mmm.. tp cancel.. ada hal yg xdpt dielakkan. so jumaat tu bile surf internet ada event babes n kids fair kt PWTC weekend ni. so pagi tadi kitorg pi la. eh bukan pagi la tghari . hihih plan mmg la nk pi pagi tp biasala....ekekek. memula nk pi naik lrt, yela dah lama xnaik lrt, last masa pregnant aritu. teringin nak bawak fakhry naik lrt, nk tgk camne muka dia.. tp last2 naik kete gak.. tp sib baik gak naik kete sbb masa kuar dr pwtc tu hujan. emm.. xde la best sgt event tu.. maybe utk anak yg dh 2yrs above ok kot. org plak ramai.. asben aku bukan suka sgt tpt org ramai ni.. dia rimas. huhuh.. so aku xde la menikmati sgt event tu walaupun aku mmg suka bende2 camtu. hihih.. tgk perangai2 org ni macam2..


tgh lapo sbb dah penat meronda + tgk org


dlm kul 2 lebih kitorg dah blah dr situ. ikutkan ptg tu nk pi sepang ada appointment ngn client abg. tp last2 cancel maybe jumpa next week kot. so xtau nk pi mana, ajak abg pi tesco cari huggies. hihi.. rasanya dh byk kali pi tesco cr huggies. asyik abih je.. tp tujuan sebeno nk tgk bende lain.. sbb ada baby fair kt tesco.. nk cari baju.. sbb slalunya bile ada baby fair, ada jual romper2 yg cun2 ni. so ni la hasilnya. hihhi selai rm7.90. ok la.. murah la tu.. romper tu tah brand apa xtau.. klu jumper brand carters. kt kedai dlm rm 20 kot.




pastu pi survey kedai tinted kete.. klu nk yg elok dlm 700++ la.. yg biasa2 je 300 leh dpt. ada dpt dua voucher rm150. satu brand tint master, satu lagi raytech. but raytech tu paling murah 550. huhuhu... tupun tinted biasa xde yg gelap2 ni.. mahal tu. huhuh.. lps survey pi umah kak ma sedara asben kt kajang. melepak umah dia. lagipun adik ipar aku kt situ diorg nk balik kampung esok. so nk pi tunjuk kete baru kt diorg. hihiih

Friday, March 21, 2008

jatuh katil

Posted by NaZa at 8:48 AM 2 comments
as per title... huhuh my son jatuh katil malam tadi...
smlm dia asyik merengek je, makan pun xnak sgt.. aku rasa sbb gigi dia tumbuh tu.. dia xselesa kot.. gigi bawah tu dh ada 2batang.. nak tumbuh lg 1 n gigi atas pun nk tumbuh gak.. bile fakhry gesel2 gigi dia berbunyi... so mlm tadi memula nk letak dlm babycot dia... tp sian plak klu merengek2 tgh malam.. so decide dia tido ngn mama n papa dia.. in the middle kitorg la..

malam tu aku terjaga dia dh tido melintang, tp nape lah aku xnak angkat dia tegakkan dia balik. huhuh.. aku bleh pi tido semula.. dlm kul 5.20am kot. tetiba aku dengo bunyi jatuh+ dia menangis. huhuhuh.. fakhry dh ada kt bawah.. siannya.... serbasalah aku... salah aku la x alih dia tido.. maafkan mama sayang... huhuh... aku nyusu kan dia.. pastu dia senyap, pejam mata n tido.. ingatkan nk check mata dia.. sbb dulu cik puan ana ada bgtau, kalu jatuh kena check mata kot la merah ke mata... tp dia tido xleh la nk suh bukak mata... tp tetiba dia celik mata, senyum + main sembur2 air liur. huhu.. lega rasa.. kot dia xnak aku riso la tu, sebab tu dia jaga... aku check mata dia ok.. pastu baringkan dia.. tepuk2 blakang dia n urut2 sket.. dia tido... hopefully xde la jadi apa2.. riso plak aku... pagi td call mak, mak ckp lain kali tido bawah.. budak tgh lasak skang ni. huhu

skang ni fakhry klu nak suh dia tido, kena urut2 blakang dia... klu papa dia wat mmg senyap dia, terus lelap.. ish.. susah ni.. nnt dh beso suka plak pi umah urut.. ekekekek


kat sini la dia jatuh. huhuhu... sian je

Wednesday, March 19, 2008

balik kampung

Posted by NaZa at 4:07 PM 1 comments
semalam dah apply cuti utk jumaat ni. esok maulidur rasul.. so plan nk balik kg la. lama dah x balik.. last balik johor aidiladha baru ni. memula pk macam malas je nak balik. yela. skang ni byk nk guna duit. nak bayo deposit api air lagi, tinted kete, wax kete.. (kete baru) hihihi.. pastu abg ada meeting ngn org kedai makan tu esok, nk discuss psl website dia. tp lepas pk banyak kali n mak n abah pun dah tanya2 bile nak balik. so balik jela.. lgpun pasni xde dah cuti. bulan 5 nnt nk balik tganu plak muhaimin kawin. bile lagi nak test kete baru kan. hihih jarak jauh...

tengah plan nak wat apa balik kampung. nak ajak abg pi tai tak beli baju .. ekekekek... pastu pi danga bay la.. bawak fakhry.. xpernah lagi bawak fakhry jalan2 kat jo
hor.. yela dulu dia kecik lg. leceh la nk bawak jalan. skang ni dah beso sket ok la.. cuma xlarat nak dokong la.. klu dia xmoh doh dlm stroller dia. huhuuh..

gambo kt atas ni fakhry at 7 months.. dah besar dah anak mama...

Tuesday, March 18, 2008

first entry

Posted by NaZa at 9:07 PM 1 comments
emm.. sebenonya bukan first time blogging pun.. pernah dah wat blog b4 ni. kt sini nazaxx.wordpress.com
tp tu b4 deliver. skang ni lepas ada baby macam xsempat nk tulis2 seme ni.. tp bile tgk cik ana dok blogging cam best je.. so rasanya nk start gak. tgk la tahap mana kerajinan aku ni akan sampai.. kot2 dua tiga entry dah surrender. hihihi.. so entry kali ni akan aku cite pasal hari2 menghampiri menjadi ibu n mendapat baby..

ni gambo diambil bbrp hari b4 deliver.. aritu ada amik gambo b4 masuk bilik bersalin. guna henpon tpnya.. tp henpon dah kong. dah xleh diselamatkan dah.. huhuh.. so xde la kenangan...

ni gambar 1st day my baby... diberi nama Fakhry Izzat Bin Ahmad Faiz. Lahir pada 15 Ogos 2008, 8.32 AM 2.7kg at Hospital Serdang. lg 3 hari lagi genap setahun aku kawin. hihi.. ni kirenya hadiah perkahwinan aku utk my husband. Alhamdulillah seme nya selamat.

opismate dtg melawat ngan kawan asben.. tq all.. so next entry aku update gambo2 fakhry la.. from 1st day until now. 7months already..
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal