Friday, May 30, 2008

lelaki2 itu..

Posted by NaZa at 9:44 AM 2 comments
malam td. lelaki2 dalam umah aku seme demam. 2org tu la. papa n anak. huhu.. aku plak yg keletihan..fakhry batuk muntah2. aku agak dah mesti demam ni.. nak pi bwk klinik, but papa dia pi anto adik ipar ke shah alam. pastu menyinggah kt umah kwn dia plak. aku call xangkat. dah lewat malas nk pi, mkn ubat yg lps2 jela.. yg si kecik tu bgn pagi kul 3 lebih xmoh tido.. dh la badan panas. aku lap2 badan. pastu bleh plak dia main2.. abih pusing2 dlm umah kejor botol air yg tergolek2. tp ok gak sbb pastu suhu badan dia turun. ekek..

papa dia yg over. kekek.. demam dh kurang. tp bdn rasa sejuk2 pastu mula la ckp merepek.. rasa mcm nk kena cabut nyawa. pk psl mati. huhuhu... klu xsihat gak 2/3 hari ni.. xpi la muar ahad ni. dok umah rehat....

Wednesday, May 28, 2008

cuti2 mesia..

Posted by NaZa at 10:36 AM 6 comments
aku tlh mengextend cuti aku. hihih.. suppose keje selasa.. tp aku amik EL. so arini baru masuk.. mood cuti2 mesia still ada lagi. klu blk tganu byk tul xtvt... ni rentetan cuti aku. ekek

jumaat
sampai kul 5.30 kot. masa tu dh azan. fakhry dlm kete tido kejap2 je. tido dlm carseat dia. nangis gak. maybe xselesa kot.. yelah, tido bergoyang. sampai umah dia bgn xnak tido dah... dlm kul 8 tido semula termasuk la aku.. kul 11 pi umah nenek asben aku. or they call 'mok'. dia wat house warming. umah baru kt chendering. dulu dok kt ladang. aku bile pi umah sedara2 dia mmg xpegang la fakhry.. melepak je. ekeke.. sib baik anak aku nk ngn seme org. cuma kkdg je xnak. kt umah baru mok gak, dia 1st time merangkak. terkejut giler aku... "syabas anak mama".. b4 ni angkat bontot je... lps2 tu nk merangkak aje.. lg plak ada bebudak kecik lain main2 ngn dia. merangkak aje la.. xde gambo 1st dia sbb hp xbawak. huhu tinggal kt umah.. hilang bukti2 detik2 yg berharga.. hehe...

umah mok kt ladang.. pasni akan dirobohkan. huhuh...

kul 6 kuar dr umah mok. but b4 tu bawak fakhry naik moto. suka tul dia.. pi kedai ina, sepupu abg. dia baru bukak kedai, jual baju.. ada yg berkenan tp beso plak. last2 aku beli sepasang kain kebaya bandung. abg kemeja emmanual.. minum2 dulu.. lps maghrib baru balik...

sabtu
pagi dlm kul 11 lebih pi bus stand, nak carik tudung. naik motor je ngn abg. fakhry, uncle n auntie dia jaga la. hihi.. tp xbeli pun.. cuci2 mata dulu.. blk umah, mandi tuko baju fakhry, siap2, pi masjid kristal. ada majlis pernikahan sepupu asben...

pengantin selepas selesai majlis pernikahan

masjid kristal..

mlm plak ada persandingan kt dewan tepi masjid kristal. abg xpi.. yg pompuan2 je pi sbb yg lelaki pi majlis pernikahan sedara abg belah ayah plak. aku xde masalah nk pi tanpa asben pun. sbb ramai org nk tolong jaga. ekeek... seperti biasa.. sepupu2 asben mmg rajin dokong+main2 ngn fakhry ni.. anak aku kan tag dia "senyum sokmo" cuma yg xtahan air zam2 dia la.. kul 10 lebih balik. sbb fakhry macam dh letih je. pulak tu tok2 sedara dia ni rajin tul mengagah dia.. terkekek2 gelak.. abg plak balik kul 11 lebih. sian sedara aku tu.. kali ke 6 baru sah akad nikah. ekekke.. xpe.. pengalaman manis tu... malam abg kuar pi minum air ngn sepupu2 dia.. aku malas nk ikut. fakhry dh tido.. nnt nangis susah plak..


gambar pelamin.. tp pengantin xde sbb amik gambo masa ptg.

ahad
dlm kul 8 lebih anto maa pi keje.. MIL aku ada interview naik pangkat arini. so kena la pi keje gak. wpun ada majlis persandingan sedara asben, pastu singgah pantai batu buruk. main air sket2. pastu pi umah mok.. yela.. pasni xde dah umah tu.. nk kena roboh kan... amik gambo sbg kenangan.. lepak2 sat. pastu balik..

kt pantai batu buruk. nampak x muka fakhry takut air.

our shadow. ekekek

tghari siap2 nk pi majlis sanding. kul 2 lebih kt bukit payung. dah la tghari. mmg panas giler la.. skang ni dah la musim panas.. tgk diorg sanding sat, makan n balik... pi singgah kedai abg riem, abg angkat asben.. kul 5.30 amik maa pastu balik....

malam tu ajak la bebudak pompuan kuar pi minum air gelas besar.. tinggal fakhry ngn tok maa dia.. masa nk pi tu dia tido.. pastu nangis. huhu.. macam tau2 je aku nk tinggal dia.. tp pastu ok je.. minum2, pi jln kt stadium baru.. 11.30 balik. maa ckp fakhry nangis teresak2 . huhu sbb kak long n anak2 dia balik lambai2 ke dia.. sedih kena tinggal kot. sampai maa bawak dia naik kete, pi jalan2 sat. ekeke.. sian anak mama...

air buah gelas besar. tp kitorg amik yg sedan aje. nnt x abih plak..

ni adik ipar aku n sedara belah asben

isnin
pagi lepas abg anto maa, abg pi ngurut. dlm kul 1 lebih kuar nk pi anto noyu ke bus stand, dia nk blk kuantan. so beli tudung skali. pi kedai yg dia slalu pi. dpt la murah ngn makcik tu. beli tudung manjalara. nk beli yg pattern terbaru mata lalat. mahal la plak. ekeke.. pastu pi singgah kedai ina, bayo duit baju. pi mydin. beli bag travel. bag kitorg dh patah2 zip.. dlm mydin, fakhry tido masa abg dokong dia. ngantuk tul.. amik maa.. kete penuh 4 org blakang. sempit la sket. huhuh..pastu pi beli nasi dagang. dr balik ari tu xmakan nasi dagang lagi. teringin aku..

hasil rembatan tudung. tudung manjalara-rm29.

on the way balik. adik abg msg, ckp pok chek dah siap nk naik kete baru.. so singgah jap umah mok. solat asar situ.. ada cite tergempar tu. huhu.. macam xcaya. sepupu abg yg kawin b4 kitorg tu, kena wat ngn org. ngn anak dia skali.. dia dpt baby girl. kurus sgt2. pastu mmg xnak langsung ngn org. klu org lain dekat je nangis. sepupu abg (pompuan) pun skang makin kurus, muka cengkung je.. ingatkan dia diet. b4 balik mak dia bawak pi berubat, sbb seme org dh suh .. pastu mak sedara abg ckp, kuar kaca dr blakang badan baby.. huhuh.. siannya... merengkok budak tu masa nk kuar kan.. sepupu dia pun kt tgn kuar.. patut la dia ckp, tgn sebelah dia asyik lenguh je.. masa majlis sanding aritu mak sedara suh angkat tangan, terketar2 tgn dia.. aku xreti la nk cite detail2. tp macam xpercaya...huhuhu... tp mmg betul.. bile teringat balik seriau aku rasa. ..

mlm kul 10 pi umah cik abah.. kena pi gak, sbb skalu klu balik mmg kena pi umah dia.. kire wajib la.. nnt kecik ati plak. hihi kul 12.30 balik balik.. sian diorg nk keje esok. ekekke

selasa
fakhry bgn tido lambat kul 10 br bangun.. penat sgt kot. kul 12 aku kuar pi pasar payang. fakhry tido, tinggal umah. pasar payang tu panas klu nk bawak baby. sian je..nk carik sutera batik printed. tp dia xde plak jual kain 2meter. ingat nk beli utk wat kain, baju kain chiffon plain je..tp xde plak. last2 beli brooch je. mmg rambang mata nak pilih. kire murah gak la..


balik umah tgk fakhry dh salin baju. rajin uncle n auntie fakhry, mandi kan dia, salin baju, pakai bedak, buat susu, cuma pampers je pakai terbalik. ekekek. pi umah ayah paa sat tgk cucu dia, baru lahir. sepupu abg ni keje cikgu kt johor. asben dia keje kt upm. pregnant sorg2 je kt johor. nasib baik dok ngn member2. ada la tlg tgk. nk mintak tukar sekolah xdpt2. lgpun baru keje setahun.. dia bersalin awal sbb jantung baby lemah, sbb dia demam. kena operate. sign, seme sendiri, sbb doctor xnak tunggu. ni pun. abih pantang xtau lg nk letak baby kt ne.. permohonan tuko xdpt.. utk next application klu berjaya awal thn depan baru bleh tuko.. aku ckp kt dia.. jaga sendiri la. detik2 berharga perkembangan baby ni.. dh la masa mengandung 9months kite jaga. tetiba bile anak nak kuar, nak letak kampung. sayang wooo.. but terpulang la kt dia..

bertolak balik ke kl kul 6.30 dah masa tu.. berenti makan, rehat2 sat. kul 3 sampai kl. fakhry xnak dok dlm carseat. letak nangis. last2 tido atas seat kete. aku tido sebelah. hihi carseat tumpang kete sedara asben. kitorg balik konvoi 3kete...

Thursday, May 22, 2008

balik kampung lagi....

Posted by NaZa at 2:12 PM 0 comments
malam ni balik kampung lg... tp KT lagi satu... umah PIL... biasalah.. bile cuti sekolah dah start, kenduri kawin pun banyak la.. sedia duit jela... so mlm ni amik adik ipar kt subang, terus balik KTganu... adik ipar ada xkisah la balik mlm. klu ngn hubby, harus balik siang ajer...

so bile balik KTganu, sedia duit untuk shopping. ekkek.. tp yg xbestnya... gaji xmasuk lg la. huhuuh.. so window shopping la... hopefully selamat sampai ke umah..

Wednesday, May 21, 2008

Banyaknya duit...

Posted by NaZa at 4:10 PM 1 comments
BEYONCE dan JAY-Z

Pendapatan Jay-Z: Dia memperoleh lebih RM368 juta tahun lalu dan ada simpanan lebih RM960 juta, tiga kali ganda berbanding simpanan Beyonce. Penyanyi rap berusia 38 tahun ini memiliki sebahagian daripada saham dalam pasukan bola keranjang New Jersey Nets dan beberapa francais kelab malam. Menerusi jualan pakaian berjenama Rocawear, Jay-Z memperoleh RM653 juta.

“Apa saja yang dipegangnya bertukar menjadi wang,” kata satu sumber dalam dunia kewangan.

Pendapatan Beyonce: Dia memperoleh RM173 juta tahun lalu. Penyanyi berusia 26 tahun ini juga memperoleh pendapatan sampingan sebanyak RM51 juta dengan menjadi model iklan beberapa syarikat, termasuk L’Oreal dan Giorgio Armani.

Bagaimana mereka membelanjakannya: Bercuti — belayar di St Tropez, St Barts dan berbelanja.

Tahun lalu, Beyonce menceritakan bagaimana dia berbelanja di Harrods, London.

“Saya tiada masa mencuba barangan yang saya beli. Saya beli apa saja yang saya suka dan menghantarnya ke hotel saya.”Pada 2006, Jay-Z dilapor membelikan Beyonce sebuah Rolls Royce bernilai RM3.2 juta.

full story



kaya giler diorg ni. duit berjuta2. duit aku beribu2 pun xde. huhuhu.. bile agaknya nk merasa macam diorg. dalam mimpi pun xleh agaknya....


Pose ganti

Posted by NaZa at 9:41 AM 1 comments
masa aku bersalinkan fakhry dulu... berpantang dalam bulan pose.. aku just pose 8 hari sajerk... huuhu.. so kena ganti 22hari. banyak tu... sehari pun aku xganti lg. ramadhan pun dah nak datang.. bulan 9 yek.. skang bulan 5 nak masuk 6.. 3bulan lg. bebudak opismate aku ni rajin tul kirekan bape ari aku kena pose dlm sebulan klu b4 bln pose sampai... so smlm aku pun berpose ganti.. penat giler.. yela.. mcm klu kite 1st time pose awal ramadhan kan... kan penat sgt... mmg xwat keje pun kt opis. pulak tu boss xde.. bebudak ni pun ramai yg cuti lagi.. tangan ni plak rajin tul mengklik website resepi2... kureng pahala aku tgk makanan kekekke...

so tinggal la 21st to go.. sape nak tolong ganti kan utk aku. huhuhu... smlm balik awal. 5.30 dh cabut dr opis. abg halfday. dia plak demam + batuk + selsema... sian je.. aku masak sambal udang + kobis tumis air... tp xabih pun. xde selera.. huhu.. slalu abg tambah makan. but sbb xsihat, sket je dia mkn... so pg ni aku bwk pi opis makan breakfast. nape aku xpose arini? emm.. xleh pose slalu... sbb weken ni nk blk kg. nnt MIL aku tanya nape kurus. masalah aku ni klu dah pose.. mesti mood makan tu kurang dah.. mkn ciput je.. nk cr balik mood makan tu lambat sket datangnyer. so utk mengelakkan kena bebel aku kurus sgt. better aku pose lps blk kg. hihih...

malam td fakhry tido awal. kul 9. skang ni mmg dia tido awal.. sng sket aku nk wat keje lain. bbstr dia ckp siang mmg dia lasak sgt. xnak tido. sbb tu mlm penat.. tp yg xbestnya. tadi kul 5 dia bgn, dia xnak tido dah. huhuhuuh.. letak atas katil aku, dia nk turun katil, aku tutup pintu, dia ketuk pintu suh bukak.. dah kitorg ngantuk sgt.. letak balik dlm babycot dia. membebel la dia dlm tu.. xleh gerak2.. lepas tu .. aku angkat, suh tido sblh aku.. xnak gak tu.. nk turun katil gak. sian papa dia. dh la xsihat, pastu si fakhry panjat2 dia plak.. last2 letak balik dlm bbcot. dia dh mendayu2 sore. ekekek... tula anak mama, sape suh xnak tido... dlm kul 6.30 br nak tido.. ish2.. dah terlajak subuh aku. ihihih..

Tuesday, May 20, 2008

Fakhry@9months

Posted by NaZa at 11:13 AM 0 comments
sekejap je masa berjalan... fakhry dah 9months++.. and now the milestones are:
  • gigi dh tumbuh 8 btg.
  • dah pandai duduk lepas meniarap. tp xbape pro sgt... tah bile nk pandai merangkak ni...
  • dah mula memanjat.. asyik nk panjat bdn aku je...
  • dah pandai makan solid food xblend.. nasi aku pun dia nk makan gak... tp aku penyek2 la sket.. gigi dh byk kan...
  • manja sket skang ni... tido klu siang2 nk suh aku dodoi dulu, nyanyi sket, tepuk2 bahu sket, baru nak tido. kkdg tido bwh ketiak aku. ekeke
  • pandai geleng2 kepala, tepuk tangan bile nyanyi lagu "tepuk amai2", genggam tangan bile nyanyi "twinkle2" n "cekup genggam gamit"
  • suka masuk bilik tgh nak tarik wire iron + iron board. bahaya tul..
  • byk membebel skang ni.. tah apa dia bebel xtau la.. menjerit pun slalu...

and the list goes on....

video masa nk bg makan ubat.. geleng kepala bile tunjuk syringe tu kt dia. ekke

fakhry membebel...

Sunday, May 18, 2008

Beriadah

Posted by NaZa at 8:50 PM 2 comments
pagi ni, si fakhry bgn awal. lps aku solat subuh, dia dah bgn. so aku nk tido pun xleh la.. nnt, tah mana dia pi.. smlm dia tido awal kul 9 kot. sbb tu bgn awal.. so ckp ngn abg nak pi tmn bukit jalil tu.. konon2 nak jogging la. ekekek.. siap2, kul 8 camtu kot pi.. dlm kete, abg ckp kite pi tasik permaisuri la.. bleh tgk umah skali.. aku ok je.. tp bukan leh tgk dlm umah tu.. tgk luaran je.

sampai sana, ramai giler org... rajin tul diorg exercise yek.. aku ngn asben pakai sandal je. ekeek.. nampak sgt bukan nk jogging pun. nk jln2 je. amik angin.. yela, dah penat ngadap pc sepanjang minggu, tgk kehijauan la plak.. pusing2 tasik, cuci2 mata, amik gambo sket. kul 10 blk. ingat nk breakfast kt warung tepi flat bdr tun razak tu.. tp full.. but nasib baik gak.. tetiba hujan lebat giler turun.. nasib baik dh dlm kete.. klu x mandi hujan la.. last2 balik umah, makan roti canai kt kedai mamak bwh apartment kitorg.. blk umah, fakhry dah ngantuk... terus tido. xsempat nk mandikan dia..


roti canai telur 4 breakfast.. nyum..nyum..

Friday, May 16, 2008

hari yang bosan..

Posted by NaZa at 6:43 PM 3 comments
hari ni aku EL.. plan nak MC but rasa macam xlarat nk pi klinik. kepala weng sket. at 1st nk halfday morning je, but today jumaat kan... klu masuk ptg pun.. kejap je keje. so sambung jela terus. this week aku batuk. anak aku pun batuk sian dia.. rasa macam dh lama batuk xbaik. so smlm pi klinik nak wat referal letter pi specialist. yela takut gak batuk lama2 ni. kot la ada infection. lama tul tunggu doctor. doctor pi mkn la plak.. dekat 30min aku tunggu katanya 10, 15min je. poyo tul. aku masuk dulu.. bgtau sakit apa, doc suh bukak mulut, nk tgk tekak, tp cam kejap je.. rasanya wat syarat je.. pdhal xnampak pun. mcm doc arab je... pastu dia tulis ubat yg kena makan. tulisan tah cam cacing. ekke.. mmg xpaham langsung. slalunya aku paham tulisan doc ni. end then check fakhry plak.. memula nk pi mkn lepas tu.. tp si fakhry ni batuk.. nnt dia muntah kt kedai susah la plak.. pulak tu b4 pi klinik aku dh makan ubat batuk.. so cam ngantuk tul mata aku..

balik umah aku tido terus.. fakhry papa dia tido kan.. dlm kul 11 dia bgn.. sampai la kul 2pg xmoh tido. hhuhu.. dahla kepala aku weng2 dah.. nk layan dia plak. papa dia tgh wat keje... mmg mencabar iman la. huhuh. bile letak atas katil nk turun bawah. aku tutup pintu + lampu, dia pi ketuk pintu suh bukak. huhuh... pastu menyibuk kat papa dia nk guna laptop gak... xsiap la koje camni... so sebab tu la hr ni aku EL. ngantuk giler.. pulak tu bdn xbape sihat ngn batuknya.. kul 10 camtu anto fakhry umah bbstr. so aku lepak jela kt umah, tido, basuh baju, lipat baju, tgk cite bella episod lepas2. ekekke... bosan plak dok umah xde keje..

last but not least, HAPPY TEACHERS DAY to all teachers in the world.

Wednesday, May 14, 2008

economy down

Posted by NaZa at 12:08 PM 6 comments
hari ni kite blajo pasal economy. hihih... lama dah x update blog ni. dah bersawang bak kata cik kirana...ekek... mood nk menulis xde la. lg pun weekend baru ni melepak je kat umah no xtvt, tu yg xde mood.. plan seme xjadi sbb abg siapkan keje dia.. kuar pun ptg kejap sbb fakhry dah bosan dok umah, seme serba xkena dia buat..
(p/s gambo2 tidak berkaitan ngn entry ini.. sbg penyeri sahaja.. :P )

fakhry dah leh duduk tegak skang ni... tp bukan duduk sendiri aku duduk kan


ada baca dlm forum sinun.. diorg ckp maybe next year economy down. or seawalnya this coming june/july.. huhu not sure this is true or not. but tanda2 tu cam dah ada je. crisis makanan, economy china xstabil. us dolar jatuh, harga minyak naik. n some country dh naikkan BLR diorg.. emmm.. blr naik? riso gak ni. aku amik loan umah conventional. wpun bayo bulan maintain sama.. but diorg akan panjangkan tahun.. bape tahun mau bayo umah yg kecik itu... tp company aku ada housing loan subsidy, i need to pay 4% the rest company bayo. but not sure ada ceiling rate ke x.

kopiah org bagi. muat plak tu. cam ustaz. hihih

skang ni isu beras naik harga plak. xsure bape harga beras skang ni. nak kena beli gak sbb beras kt umah dh abih. smlm beli nasi putih dah 1.50 dulu 1.00. terkejut eden... nampaknya kena masak la.. ni aku copy dr forum sinun. Cara mengatasi masalah oleh gomen skang:

harga minyak naik....kurangkan naik kenderaan sendiri naik kenderaan awam..
Harga minyak masak naik....kurangkan makanan bergoreng....makan sup je.....jangan beli minyak
harga gula naik.....jgn beli gula, boikot gula...kurang manis..

Harga gandum naik....jgn makan roti canai......
harga beras naik....dia suruh kita makan ubi pulak..........


senang je solution diorg.. tah apa2... senang tul jadi menteri camni.. tol mahal.. jgn lalu highwa+tol, lalu jalan lain.. huhuh. aku pun leh ckp camtu... wat pe bayo gaji riban2 takat cakap camtu...

so to prepare klu betul2 economy down nnt... ni la langkah2 yg perlu diambil hihi.. aku copy dlm forum gak. ekke

1. waktu nih, jgn buat pasal masa kerja terutama dgn bos/supervisor. atau lompat2 kerja. secure your job...--> alamak abg tuko keje plak skang ni.. tp company skang n yg baru sama gak. xbape secure pun. huhu
2. saving la byk2. jgn berbelanja mewah sgt. beli apa yang patut je. ubah gaya hidup. --> nampak gayanya kena abaikan wishlist aku tu. tp mana tau nnt leh amik upah jahit baju, langsir, jual kuih ekekek... tambah duit gak.
3. gi kerja tuh pakat la kongsi kereta. --> kongsi ngn abg ekek
4. stop dulu la nak buat loan kat bank atau ahlong. --> br wat loan kete. huhu
5. credit card...guna bila perlu je pada benda yang patut. atau terminated je. dgn kata lain hentikan tambah hutang. --> yg ni. ekekke.. terdesak terpaksa gak pakai
6. get extra income -->
hopefully proposal yg aku wat, approve la..

tapi seme ni jangkaan org. xleh gak panic2 ni.. nnt economy xjalan, makin worse. tp mmg patut amik langkah berjimat cermat ni.. xyah tunggu nak gawat. hihihi.. so jgn tergoda ngn bag dlm blog si dia ni.. :p

Thursday, May 8, 2008

tag:top 5 prezies

Posted by NaZa at 4:19 PM 4 comments
di tag oleh cik kirana suka sgt tag aku.. dah warning jgn tag aku lg tu.. ekekek.. tp aku suka tag kali ni. so aku rajin la nk wat. ..hihih

list out top 5 present that u wish for

1. mesin jahit - dah ada dlm entry my wishlist aku. ekekke.. leh jahit baju raya, langsir umah baru. ambik upah jahit langsit umah kirana.. umah dia byk tingkap. hahaha

2. oven - ni ada dlm wishlist aku . nak masak cake, cookies.. utk raya. hahah

3. PS2 - dah lama teringin utk memiliki PS2. aku xpernah main bende alah ni.. tp mmg teringin ssgt la bile tgk dlm website org jual mende2 ni. huhuhu

4. melancong... xkire la kt ne.. langkawi kot. sbb xpernah sampai.. abg dh sampai. huhuh

5. brg kemas.... emas 999, 916, bukan silver, bukan zhulian. :p... leh kumpul harta secara senyap.. ekekke

sape nak bg present kt aku ni.. aku dh list kan ni.. bulan 6 bday aku. ekekek...

Monday, May 5, 2008

Balik KT

Posted by NaZa at 11:33 AM 5 comments
KT stand for kota tinggi bukan kuala terengganu yek. ekekek... akhirnya jd gak blk kampung. punya la leceh nk approve cuti abg tu. mlm tu br bos dia msg. so ptg khamis blk. sbb pagi tu abg ada intvw keje... terus dpt keje. so cuti ni abg pening pk pasal nk berenti ke x. huhuh

fakhry well behave la dlm kete. cuma memula je meragam xnak dok dlm carseat dia. pastu dia ngantuk. last2 tido.. dh dekat sampai kampung dia bgn xnak dok dlm carseat. hari jumaat pagi aku pi taitak kt kota. kt sini baju seme murah2. rambang mata aku. blouse rm25.. kt forum wmc tu diorg jual rm40... baju kurung rm30. aku beli sepasang kurung riau. bleh la wat pi keje. kain2 seme murah. rm15, rm20. nk beli pun cam.. "alahai murahnye.. ".. ekekke.. yg pattern skang ni batik angkasawan la.. kt kl rm35 kot.. last2 beli sepasang je.. sbb dh kelabu mata.. ingat nk beli thai silk sepasang ngn abg.. rm50 je.. kt luar rm100 kot.. tp cam awal la plak nk beli baju raya... hihi.. plan nk pi jakel tampoi. tp adik ckp ramai org. baik xyah pi. sbb skang kan tgh sale..

ptg tu kitorg pi desaru, ngn mak abah + adik. xmandi pun. ombak cam kuat je, mcm air pasang. aku cecah kaki kt air.. bile ombak dtg. mak n asben aku dh jerit2 suh naik. ekekek... boring2.. rasa nk bawak fakhry main air, aku rasa abih kena bebel nnt dlm kete. huhhu... kejap je.. pastu balik.. tu pun ada parents bior kan anak2 diorg mandi.. mak aku kata. klu dia dh amik kayu kejo suh naik. hahah...


gambo kt desaru... with my family

sabtu plan nk pi danga bay.. tp cam malas je. lgpun mak abah pi rewang.. so ptg dlm kul 4 lebih kitorg pi tmn u. nk jumpa jani... ada kenduri kawin saiful kawan abg kt alumni tmn u. tp sbb ujan tghari tu.. xpi la.. so abg jumpa la kwn2 dia azu.. sian je putus tunang.. tunang dia balik semula ngn bf lama dia.. azu ni ok gak luaran dia. hihih.. hensem pun hensem. tp xde makwe plak. dia ckp.. sape la nk kt dia dok dlm kebun2 tebu.. dia keje ngn kilang gula kt perlis tu.. kayo tu..

baru ni kan ada kes yg budak kena tangkap sbb ugut bunuh karpal singh.. budak tu kolej tpt jani keje. dah la jani yg jaga lab tpt dia post comment tu.. dia plak kene pi balai soal siasat. huhuh... mak dah call tanya bile nk balik.. hhihi.. kul 11.30 sampai umah. sib baik malam tu fakhry xmeragam. klu x kena bebel...

first time dok kt baby chair. masa ni kt pizza hut. suka betul dia sampai seme staff kt situ tegor sbb bising sgt... ingatkan xnak duduk sbb dulu dh pernah test, asyik nk bgn je.. gambo last ni mmg sensored sket. ekekke.. asben aku pun tego gak... hahah

hujung bulan ni nk blk KT satu lg.. dah la blom dpt gaji lg time tu. camne ni. huhuh.. ada la rezeki kot...

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal