Friday, August 29, 2008

Fish Spa

Posted by NaZa at 10:02 AM 2 comments
Sape pernah try? Smlm pi Giant Kinrara nak jumpa mmbr asben yg keje situ la sambil2 beli brg baby. lps balik keje, amik fakhry terus pi giant. call member asben dia tgh dok berspa.. eheh... pastu dia suh my hubby ganti dia... dia nk pegang si fakhry la... byk tul ikan berkerumun kt kaki my hubby.. eee... gile plak tgk. Si fakhry bile tgk fish + air suka sgt dia.. dia kan ceria org nya n nak ngn sesape je.. so owner fish spa tu pegang, pastu masukkan kaki fakhry dlm air. memula ok. bile ikan tu nk gigit dia, terus dia pi tendang ikan tu.. ish... abih terpercik air... sib baik tokei yg pegang. ekkeke... abg ckp macam geli2 je kena gigit. ... rm9.90 utk 20min... okla kot klu nak try.. tp aku xtry la.. cam segan plak nnt singsing kain nampak betis. ekek.. dh la laluan org ramai.. lain kali bleh kot klu pakai suar...

Thursday, August 28, 2008

layout baru

Posted by NaZa at 11:38 AM 5 comments
layout yg lama sama ngn si shafa kkdg sampai tertuko... terasa cam blog sendiri.. hihi.. so aku tuko la design baru.. godek2.. xde yg berkenan.. so pilih yg ni jela. simple. nak pilih bunga2 cam jiwang2 la plak. ekek.. nk pilih yg style retro macam berserabut je... so apa2 jela... anggap jela cun yek. jgn complain2... :p konon2 nya keje ngadap pc kan.. so layout blog pun ada gak la pc. ekekkeke

Wednesday, August 27, 2008

telekom III

Posted by NaZa at 6:02 PM 3 comments
last week aku emel la telekom tanya pasal rebate tu... so weken baru ni, ada la org streamyx call my hubby. soksek-soksek.. last2 dia cakap, nnt emel diorg semula bile line dah ok... nampak gayanya, bulan ni aku kena la bayo gak bil streamyx n telefon.
bbstr aku ckp, management baru je tulis surat ke company insurance nak mintak claim... huhuh.. nak carik contractor pasang lg, nak pasang lg kabel tu. mau kena tunggu 1month lg la.. huhuh.. hidup xceria tanpa internet.... malam2 aku tidokan fakhry, ngn aku2 skali tido. yola.. xde keje kan. nak menjahit xde mesin jahit, nak masak, xde oven.. acecee.. dan2 tu je nak seme mende ni. ekekek. klu dah ada.. aku rasa jd tukun je.. muahahahahha

cuti2 mesia..

Posted by NaZa at 1:43 PM 5 comments
bunyi cam nak pi bercuti jekan.... hujung minggu ni kan independent day. jatuh hari ahad kan.. isnin tu replacement leave la.. n awal ramadhan... so cuti lama la sket, nk pi la bercuti... nak pi tganu... hahah... klu org yg dh tau mesti boring je dengo ekekek.. balik kg asben la... yela.. dh x pi mana2 kan.. anggap jela blk kg asben sbg bercuti. aku suka balik tganu, part paling best makan. tp part yg xbest, duit byk abih... huhuh sbb aku mesti la nk shopping.. abih ooo duit... tgh2 bulan mesti la sengkek... xsabo nak balik. lgpun thn ni turn raya umah aku. hihi.. so harus la berpuasa di belah sinun gak. nk balik tgh2 bulan takut my hubby xdpt cuti.. so balik la awal ramadhan...

Tuesday, August 26, 2008

maternity, plus size, breastfeeding

Posted by NaZa at 10:09 AM 0 comments

entry kali aku saje je nak promote kedai member aku... dia ada jual baju maternity, baju breastfeed, baju plus size.. tp baju2 size biasa2 pun ada.. korang bleh tgk kt website ni
http://butik-mydreams.com website ni x bape formal lg.. tp bleh la klu nt tgk2 baju ke.. korang klik la apa yg yg ada kt situ.

klu kedai reality, kt bangi belakang hospital az-zahrah. klu nak beli online pun bleh. dia leh anto sampai ke muka pintu opis or pintu umah. by post la maknanya. saje nak promote kedai dia.. klu xmember yg tolong sape lg kan.. so sila2 la menyoppingkan diri.. hihihih

FYI, butik member aku pernah masuk tv9, slot busana. episod 26 kot. klu rajin search la. sponsor baju dlm majalah pun ada...


good news?

Posted by NaZa at 9:34 AM 2 comments
semalam member my hubby call. dia kena transfer keje ke giant kinrara. so nak cari umah sewa kt area umah kitorg. jd staff giant ni ok la. dpt 10% discount harga brg. tp apa kaitan ngn aku kan? hahah (gelak jahat) . senang la sket aku nk shopping kt giant, leh dpt murah. hahahhaa... korang paham2 sendiri la kan maksud good news tu...

lama x masukkan gambo fakhry... dah beso skang dia.. bile pakai baju tido ni cam budak beso je. hihi.. baju beli kt pasar malam. rm10 je... ni gambo baru bangun tido..


Monday, August 25, 2008

yeah!! aku pass..

Posted by NaZa at 10:13 AM 7 comments
aku rasa korang seme mesti ingat aku amik test SPA tu. hihi. seme salah.. klu aku wat contest mesti xde yg menang. ekekke... test yg aku amik tu xde kaitan ngn keje pun. kekkeke.. mmg la SPA test tu hari sabtu baru ni. tp aku xapply pun SPA tu.. so result test aku cam kt bawah ni..

korang rasa.. klu result cam atas ni, test apa? hihi... sian kan kt aku baru nak amik kan... malu2..

Friday, August 22, 2008

aku menang contest...

Posted by NaZa at 5:54 PM 2 comments
aku dpt email kt atas ni td. yg xbestnya hadiah.. huhuh.. worth it ke nak amik jauh2. huhuh klu dpt camera best la gak.. FYI, eoe ni, website kite leh print gambo online. klu 4R just 30sen je. 5R- 50sen/pcs plan nak print gak. nanti2 la. so aku just upload je gambo dulu..



Harga petrol turun 15 sen mulai esok

Posted by NaZa at 5:34 PM 0 comments
"Harga runcit petrol RON97 dikurangkan sebanyak 15 sen kepada RM2.55 seliter manakala harga runcit diesel sebanyak 8 sen kepada RM2.50 seliter mulai esok, demikian diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Putrajaya hari ini. "

15sen je. ciput giler... dulu naik 30sen, 78sen... bile turun ciput. aritu ckp nk umum 31 ogos. tetiba arini. flipflop betul la orangtua ni.. tau lah nak raih undi pilihanraya permatang pauh ni.. xdenye diorg termakannya ngn 15sen. beli gula2 dpt la 2biji. poyo la... tp yg bengangnya.. aku dh isi full tank kete aku pagi td... arggghhh.. rugi rm5++ tau...

good luck 4 me...

Posted by NaZa at 4:49 PM 3 comments
doakan aku berjaya yek... hihih ..esok aku ada test... kul 10. test ape yek? mmm... tunggu jela result. klu pass, aku tulis la dlm entry ni. klu fail.. ekek aku wat bodo jela... xyah la cite ke sesape. ekekke... klu ada insan2 yg tau tu, wat xtau jela yek...

Thursday, August 21, 2008

dah sihat..

Posted by NaZa at 1:58 PM 1 comments
dah sihat fakhry... alhamdulillah... smlm ptg amik dr umah bbstr, cergas sungguh. sengih manjang.. gitu la dia klu sihat. klu sakit, melepek je kt bahu aku.. tido nak peluk je... ingat nk pi tgk fireworks kt putrajaya, tp xpi la sbb dia baru sembuh kan, badan xkuat lg.. so lain kali jela.. ahad ni ada kot.

dlm paper tulis paklah akan umum harga minyak baru 31 ogos ni. td baca kt blog ni dia ckp maybe rm2.10. so jgn isi minyak sampai minyak turun... bleh ke? ekekke... tp wpun minyak turun, barang2 lain tu yg naik bebaru ni, turun gak ke? xkannya la... harapan sungguh. nnt minyak naik semula. diorg naikkan lg ada lah.

Tuesday, August 19, 2008

bujangku demam panas...

Posted by NaZa at 9:21 AM 0 comments
fakhry demam... huhuh start ahad aritu. dia muntah2. malam tu panas sket je la, so bawak pi klinik, ubat demam dia dh abih. so standby je la.. pagi tu kul 4 start panas semula. bagi ubat ok. semalam kt umah bbstr, ok je. rasanya fakhry ni jenis panas malam kot. dulu pun camtu. siang sihat je, bile malam panas...

tapi, malam tadi panas sgt2. huhuh.. dia xleh tido langsung, asyik merengek je... aku tido sat suh abg jaga dia, lap2 badan dia. kul 2 lebih aku bangun abg tido plak. aku check temperature 39.2'. waa. terkejut aku. aku lap ngn towel badan dia, lagi la menangis... bawak pi tido luar.. muntah byk kali sbb dia nangis. merengek je.. kul 4 tu aku bagi ubat demam yg jenis syrup tu, lps sejam aku check temparature naik 40.1'... takut giler aku rasa, masa tu dia tido macam terkejut2 or tersentak2 la.. takutnya. aku takut kena sawan tarik je.. air mata aku dah mengalir.. huhuh xtau nak wat apa.. nak call mak ayah kt kg nnt diorg risau plak. nk bawak pi klinik? nnt suh pi hospital. last2 call bbstr. dia suh amik ubat demam yg masuk punggung tu kt umah dia... abg pi, tp bbstr tu dh on the way pi umah aku... dia yg tolong masukkan ubat, basah2kan badan.. lepas bape minit check turun 39.2'. pastu fakhry tido. sib baik bbstr ada, aku mmg xtau la nak wat pe. xpernah fakhry demam camni kuat. huhuh.. tp dia tido pun merengek je. aku kena peluk dia...

pagi tadi fakhry dah ok. cuma panas sket2 je.. hopefully jgn la demam lagi. mmg panik giler aku mlm tadi. ni pun kepala weng2 je sbb xtido... n pasni nk kena pi klinik mintak ubat demam ikut punggung tu.. sbb fakhry ni klu jenis syrup tu xberkesan sgt la... tp demam2 fakhry ni, nampak laptop terus segar, leh lagi tekan2 tu... mende lain xlayan pun. pastu sibuk lepas tangan nak jalan sendiri.. padahal lom pandai jalan lagi.

Monday, August 18, 2008

Bithday Party

Posted by NaZa at 10:19 AM 4 comments
xde la party sgt pun. just potong cake kt umah bbstr. masa tu pun, ada yg pi sekolah agama, ada yg balik awal sbb mak mc la.. so xramai pun. sesaje nak ada kenangan celebrate n potong cake utk fakhry. nnt dia dah beso, leh la fakhry tgk, mama celebrate bday dia. hihih. tgk gambo jela yek. kualiti gambo xbape elok sbb cameraman a.k.a papa dia xcekap. ekekek
birthday boy bersama papa..
teruja tul fakhry tgk cake dia ni.. dah mencolek sket pun creamnya...

cake birthday boy... sayang nak potong sbb comel. hihih

bersama kawan2

b4 potong cake. kawan2 dia nyanyi lagu "selamat hari jadi" suka teramat sgt dia. rugi tul x capture video time ni. papa dia la, lambat tul action. huhuhu... tp fakhry macam tau2 je org nyanyi untuk dia. masih teringat2 lg. hihihi

menu just ayam kfc je. hihi.. ala, budak2 bukan bole makan byk2. ekek.. pastu beli cupcake elmo. bebudak kecik tgk mmg excited la. rasa biasa je...

goodies bag utk kawan2 fakhry.. xde ada pun isinya... sempoi2, budget murah. hihihi

hadiah fakhry? mama bagi menan beli masa warehouse sale mattel aritu kekeke... nak beli gak yg lain. tp tgh bulan. nanti2 yek... oo tp papa yg kena bg kot sbb bday ni mama sponsor tau...

Lastly.. Selamat Hari Lahir Fakhry Izzat. semoga jadi insan yg berguna pada agama bangsa n negara, anak yang soleh, hamba Allah yang menuruti perintah-Nya. Amin...

Happy 2nd Wedding Anniversary

Posted by NaZa at 9:08 AM 1 comments
Happy anniversary to faiz n me... May the love that we share grows deeper with each passing year. Semoga kekal bahagia dunia dan akhirat.
saje nak ingat balik, masa kawin 2yrs back. hihih



gambo free hair so xde kepala. ekekekke





Friday, August 15, 2008

Happy 1st Birthday

Posted by NaZa at 8:48 AM 7 comments
Happy bday to Fakhry Izzat.... dah genap setahun. dan ni muka anak mama yg dah setahun pagi tadi. baru bangun tido..
Semoga menjadi anak yang baik, sihat, pandai, menurut perintah tuhan, dengar ckp mama dan papa.

Wednesday, August 13, 2008

hadiah....

Posted by NaZa at 10:39 AM 2 comments
apa benda ni yek....
..
..
..
..
..
..

..

..

tada....alamak xbape clear la plak... tp nampak kan...ni adalah hadiah sbb aku menang contest aritu... ekek tq yek cik kirana.. tp tahun ni xde baju raya warna hijo la.. adakah aku harus beli yg lain supaya matching ngn brooch ni? or bleh kah saya menukar warna lain. ekekke.. (over la plak kan. nak tuko2, org bagi mujur. ekeke)

eh cik kirana ni yg dalam tv3 cite ku milikmu ke malam td? yg mana satu? yg kirana betul ke tipu.. yg betul kerek sket, yg tipu tu ala2 betty la fea la kan.. hihih



Monday, August 11, 2008

Splashing Fun

Posted by NaZa at 1:52 PM 3 comments
entry ni actually khas untuk cik kirana. edisi menjeleskan member. ekekeke sabtu weken lepas ada family day opis kt sunway lagoon. ngn tema splashing fun.. best2.. tp xbape best sbb fakhry kecik lg. klu dah beso sket mesti lg fun... start kul 8.00am sampai kul 2. tp kitorg leh stay kt situ sampai kul 6. leh masuk 3 park except extreme ngn scream park. yg tu kena bayo sendiri.. so maleh nk cite panjang, tgk jela gambo..

start with aerobic. speech n telematch utk kids. tp anak aku kecik lg xleh la nak join. so terus pi main air... suka sgt la si fakhry main air. dok sibuk kejo budak lain, amik pelampung budak2 lain la. ish.. malu je. hihih

masa ni berenti jap. tgk telematch sat, bg fakhry mkn sket. dok tunggu lucky draw. tp aku mmg x lucky la. huhuh.. grand price laptop acer.. lepas tu sambung balik mandi. acara2 lain, ada talent show. telematch utk adult, seme aku xmasuk. ekeke.. nk jaga baby kan. hihih.. majlis abih kul 2 la lebih kurang. pastu kitorg jalan2 kt situ lepas fakhry bangun tido. pi la wildlife park macam mini zoo. tp xbape jln sgt situ sbb baru je pi zoo negara kan... nk pi water of africa, fakhry kecik lg. xleh la nak main gelungsur air kan...klu anak dh beso n ramai mesti syok giler kan... so pi wild wild west park.. syok2. aku naik yg perahu ngn satu lg tu. cam dlm gambo. seme naik sorg2, sbb xde mmbr. huhuhu rollercoaster xnaik sbb kena ada partner. cam segan la plak nak dok sorang2 kan. huhuhlast skali naik jambatan gantung.. klu tgk bawah mmg la seram. hihih... dlm kul 5.00 aku balik. tadi borak2 ngn member. ada part yg aku xpi, utk kanak2. yg ada kuda pusing2 tu n lain2 tu. rugi2. klu x fakhry leh la naik kan... xleh la letak gambo byk2, sbb nanti ada org makan hati. ekke. pulak tu tgh ngandung, xbaik oooo.. kehkehkeh... (motif gambo yg last tu, abg nk amik gambo ngn org arab tutup muka seme.. ekek.. tah apa2)

Friday, August 8, 2008

kekasihku seru

Posted by NaZa at 2:07 PM 3 comments
sape tgk cite ni malam td.. mmg seram yek.. ekek.. asyik kuar je hantunya... paling terkejut masa yg budak kecik tu tanya, "ayah nak pi mana" ekekek.. terkejut sat aku... ala2 cite the eye kot... masa cite susuk dulu, xde la plak kuar2 hantu ni... kali ni.. finas x potong ke? ekekek.. masa nk start cite, my hubby tuko channel.. ceh... aku mmg dh tunggu dpn tv, sbb last week, tgh syok2 tgk, dia pi off tv, dia ckp xconcentrate wat keje.. poyo je.. padahal penakut. ekekke. so masa aku tgk tu, dia pi mandi la, tepon org la... masa cite susuk dulu, bleh dia pi tido dlm bilik, bile dh abih, br bangun wat keje.. hahha..

1st time dia tgk cite antu masa aku suh teman kan tgk wayang cite the eye tu. ekekek.. aku rasa la, mmg dia xtgk pun screen tu, sbb bile aku paling ke dia, mesti kepala dia senget ke tepi.. kekek.. tgh bercinta, terpaksa la temankan, walaupun xsuka tgk cite antu. haha...

so smlm aku tertido skali ngn fakhry masa nk tidokan dia.. ngn xsidai baju lagi, cuci muka seme... so kul 4.30pg tu terjaga sat, sbb si fakhry merengek sket.. lps dia tido semula, aku pi la sidai baju kt yard. so akan nampak la ke taman permainan kt sblh apartment aku tu, sbb umah aku tepi skali. tgh sidai baju, dengo "bunyi". aku tgk keluar, ada org tgh main buaian.. huhu.. pakai baju putih tu.. berdebar laju sat jantung aku.. sib baik aku ni rabun, so xde la nampak jelas. ekek... tgk dua, tiga kali.. mmg buaian tu bergerak. sape la yg main pagi2 buta ni. so minda +ve ku berkata "maybe org nak pi keje kot, keje kilang ke apa, tgh tunggu transport, so main la kejap" hahahha.. sedapkan hati n terus xtgk lagi, n cepat2 sidai baju... hajat dihati nk amik je spec, nk tgk betul2, tp kang bile aku nampak jelas, tetiba aku dengo suara "awak dah tau ke sape saya" hahhaha.. xke haru.. terpengaruh tul aku ngn cite2 hantu ni. ekekk..

pagi tadi story kt my hubby, dia ckp "tula tgk lagi cite2 hantu ni" ekekek... tapi aku rasa org tu.. klu mende lain, mesti meremang je bulu roma kan... hihi

mmm.. pasal line telefon tu. pagi td my hubby dh pi kt management office tu tanya diorg untuk kali kedua, diorg ckp floor 3 n above, seme kabel kena curi. patut la kt opis tu ada line tepon sbb diorg ground floor. kan bagus pencuri tu curi gak kabel opis tu gak. kan cepat2 sket diorg wat. ni x bagi alasan, nk kena cari duit la, apa la.. ceh.. kan aku bayo maintanance...

Thursday, August 7, 2008

telekom II

Posted by NaZa at 2:20 PM 5 comments
so harini genap la 1week umah aku xde line internet. n malam td aku tepon ngn marahnya. huhuhu... tghari td org telekom tu call my hubby, sbb aku bg no tepon dia masa report.. so diorg ckp, line phone xde problem, cuma kabel rosak, so pemaju aprtment kitorg yg kena settle seme tu.. yg xpuashatinya.. diorg amik 1week utk analysis problem, yg end up, ckp, bukan salah diorg, pemaju umah kena settle.. lama giler wat keje.. bangang tul la...

so tugas kitorg plak nk kena call pemaju/pengurusan apartment. so tdnya abg pun call, n diorg ckp... KABEL KENA CURI... arrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhh... so kesimpulannya.. aku kena tunggu 1 or 2 months, baru ada streamyx kt umah ... waaaa... ni yg rasa nk tuko broadband ni. tp streamyx aku ada contract 2years la. huhuuh... dulu pernah sekali kabel lif kena curi.. aku rasa dekat 2bulan aku kena turun tangga naik tangga kt aprtment aku tu... dah la masa tu pregnant.. sib baik tingkat 6 je. adik bbstr aku tu, sampai keguguran, sbb panjat tangga ni. huhuuh. sian dia.. masa tu 8bulan dah... tp alhamdulillah, skang dah lahir pun pengganti...

n lastly, bangang tul la pencuri ni.. pi la curi mende lain... kabel gak nk curi... menyusahkan aku je. klu camni bleh ke claim telekom n streamyx? yela.. kitorg xguna kan. aaahhh... aku nk claim gak, bukan salah aku...

Tuesday, August 5, 2008

hampeh la telekom ni...

Posted by NaZa at 2:08 PM 3 comments
last week hari, pas balik keje on pc + streamyx. tp led kt modem tu asyik berkelip2 je.. x stable pun... ingatkn streamyx problem. so try connect telefon ke connector tu.. xde bunyi dialtone pun.. dah bebel ngn abg. rosak ke apa.. pastu abg call bbstr fakhry tanya, phone umah dia ok ke x. dia cakap rosak.. n diorg dh call telekom, report kerosakan. repair 24hours. aku maleh la nk call. tunggu la nnt.

hari jumaat, pas balik keje, still sama. xelok pun. aku call telekom, diorg ckp kabel rosak, ada 22 umah yg terlibat. sabtu kul 3ptg settle. aku ckp la.. aritu kata 24hours leh settle. leh org tu ckp, org lain 2bulan baru ok.. cehh.. ingat aku xbayo ke bil tepon nak banding2 ngn org lain. tah apa2 customer service.. so sabtu tu bosan je abg dok umah... aku xde. pi mana yek.. ekeke... ada urusan diluar tinggal abg ngn fakhry je kat umah. waa.. bagus tul my hubby skang ni ( acecece.. puji sket2 la.. nnt leh lah mintak apa2.. ekek) mandi, tidokan fakhry, bagi makan.. seme settle.. aku balik ptg tu.. terus pi OU.

ok.. berbalik cite telekom td... malam sabtu tu balik dr OU, still x ok lagi line tepon... bengong tul la... ahad pagi aku call lagi. customer service tu cakap, xsettle lagi. ada 18umah yg rosak. lorr. smlm kata 22 umah. pastu ahad xkeje. so xleh nk betulkan.. so isnin petang, line ok.. arrrrghhh. aku dah panas hati.. tp nak marah diorg pun bukan leh wat apa.. bukan diorg yg repair. tp asyik janji2, nyampah tul. smlm aku amik fakhry, tanya bbstr, still x ok lg. asben dia call, ckp 16 umah plak yg rosak. apa ni... asyik berubah... aku call plak, bleh plak customer service tu wat2 xtau,"eh , xrepair lg ke? nanti saya suh diorg wat cepat2" poyo tul... bosan tul xde internet. dh seminggu ni.. aku nk mintak rebate streamyx n tepon. pastu, claim bil henpon aku tepon diorg. bleh x? kekek. sbb sekali aku call kena caj rm1 tau.. malam ni xsettle lagi, siap la aku marah2 lg...

Hoyehh.. merdeka

Posted by NaZa at 12:20 PM 1 comments
mmg bulan ogos bulan kemerdekaan. tp ni cite lain.. cite aku dh habiskan ganti pose.. hihi.. so sesape yg blom habihkan ganti pose jgn jeles yek.. sila gantikan pose anda or bayo fidyah klu xsempat ganti... ala. klu fidyah pun xbanyak.. bukan riban2 pun. hihih.. tp still la kena ganti gak pose tu thn depan...

mmm... dah masuk bulan ogos yek... kejap je masa berlalu... bulan 8 ni byk kenangan utk aku... 1st time kenal ngn asben bulan 8, tunang, kawin pun bulan 8, deliver fakhry pun bulan 8.. aku start keje kt M***S ni bulan 8 gak.. byk kaitan aku ngn bulan 8 ni... skang ni tgh prepare brg sket2 utk bday fakhry. dah nk setahun pun si fakhry ni... xwat pun party ke apa.. just bg goodies kt bebudak umah bbstr dia je plus cake. tp simple2 pun, laju gak duit kuar... huhu...

Monday, August 4, 2008

tag:1st time

Posted by NaZa at 4:22 PM 1 comments
tag from noniey benda2 yang first time kita buat..

1st time naik kapal terbang - aku xpernah naik katebang... huhuhu sian kat aku...

1st time beranak - 15.08.07 kul 8.34am kat hospital serdang. lahirkan fakhry izzat. dulu kecik je dia. skang ni, dh separuh dr tinggi aku.. ke sbb aku yg pendek. emmm.....

1st time pergi overseas - tak pernah gak pi oversea. dulu kecik2 ada la pi singapore. tp tu xaci la.. sbb xingat pun...

1st time duduk jauh drp family - masa 13 thn, form 1 masuk smss. siap doa tu dpt asrama jauh2. ekek... masa abah n mak balik, aku happy je,. mak abah yg nangis. acece.. pdhal, seminggu lps tu, malam2 ngadap cermin luar tingkap b4 tido, nangis. huhuhu

1st time kerja - lps spm, keje kilang letrik. aku keje mmg bersungguh la, siap kena puji supervisor n manager... tp kena marah ngn makcik2 kt situ, sbb aku penuhkan pcb kt line sampai diorg xleh nk rehat. aahahha..

1st time rasa diri gemuk - time pregnant. huhu. dari 40 naik ke 60kg. 20 kilo tu naik... happy giler la.. tp skang ni turun balik 40kg. huhu ingatkan ada la tinggal2 lemak sket kt badan ni. ...

1st time bercinta - dulu2 cinta monyet masa form2. ekeke.. tp macam xbercinta pun. rasanya yg betul ngn abg la.. sbb aku ni org yg setia kan... acceece.. perasan tul. hahah

1st time rasa diri cantik - masa kawin. sbb aku xpernah nk makeup b4 ni. so bile dh makeup. rasa cam lain plak muka aku, hihihi.. ada yg kata cam abby abadi la, zakiah anas la.. hihih... tp actually, macam muka aku sendiri la.. hahahha

1st time masuk cinema - xpasti plak masa bile tp ngan bf aka my asben la skang ni. masa study kt city square, jb. cite melayu kot...

1st time admitted in hospital - masa nak bersalin. sbb aku ni jarang2 sakit.. :) alhamdulillah

ok dah settle satu... ada lg satu tag noni aku jawab nanti la.. rasanya ada tag satu lagi dr si buzzybug xjawab. ekekek.. nanti2 la yek.
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal