Tuesday, August 5, 2008

hampeh la telekom ni...

Posted by NaZa at 2:08 PM
last week hari, pas balik keje on pc + streamyx. tp led kt modem tu asyik berkelip2 je.. x stable pun... ingatkn streamyx problem. so try connect telefon ke connector tu.. xde bunyi dialtone pun.. dah bebel ngn abg. rosak ke apa.. pastu abg call bbstr fakhry tanya, phone umah dia ok ke x. dia cakap rosak.. n diorg dh call telekom, report kerosakan. repair 24hours. aku maleh la nk call. tunggu la nnt.

hari jumaat, pas balik keje, still sama. xelok pun. aku call telekom, diorg ckp kabel rosak, ada 22 umah yg terlibat. sabtu kul 3ptg settle. aku ckp la.. aritu kata 24hours leh settle. leh org tu ckp, org lain 2bulan baru ok.. cehh.. ingat aku xbayo ke bil tepon nak banding2 ngn org lain. tah apa2 customer service.. so sabtu tu bosan je abg dok umah... aku xde. pi mana yek.. ekeke... ada urusan diluar tinggal abg ngn fakhry je kat umah. waa.. bagus tul my hubby skang ni ( acecece.. puji sket2 la.. nnt leh lah mintak apa2.. ekek) mandi, tidokan fakhry, bagi makan.. seme settle.. aku balik ptg tu.. terus pi OU.

ok.. berbalik cite telekom td... malam sabtu tu balik dr OU, still x ok lagi line tepon... bengong tul la... ahad pagi aku call lagi. customer service tu cakap, xsettle lagi. ada 18umah yg rosak. lorr. smlm kata 22 umah. pastu ahad xkeje. so xleh nk betulkan.. so isnin petang, line ok.. arrrrghhh. aku dah panas hati.. tp nak marah diorg pun bukan leh wat apa.. bukan diorg yg repair. tp asyik janji2, nyampah tul. smlm aku amik fakhry, tanya bbstr, still x ok lg. asben dia call, ckp 16 umah plak yg rosak. apa ni... asyik berubah... aku call plak, bleh plak customer service tu wat2 xtau,"eh , xrepair lg ke? nanti saya suh diorg wat cepat2" poyo tul... bosan tul xde internet. dh seminggu ni.. aku nk mintak rebate streamyx n tepon. pastu, claim bil henpon aku tepon diorg. bleh x? kekek. sbb sekali aku call kena caj rm1 tau.. malam ni xsettle lagi, siap la aku marah2 lg...

3 comments on "hampeh la telekom ni..."

umie on August 5, 2008 at 7:44 PM said...

hi salam menyinggah...mcm tertarik gak nak komen 4 this entry..mine slalu dpt prob phone line & streamyx tu...menyampah sgt2 tau..kenkdg smpi seminggu x repair2..so my hubby ape lg, everyday akan call TM kasi annoy skett dia punye customer service tu so that bole diorg expedite keje2 diorg tu..hehe.. kalau leh claim rebate x pela kan..ini,bayo free for non-service je le..

noniey alias on August 6, 2008 at 9:11 AM said...

naza, conclusionnya ko jangan guna streamyx ngan telekom. aku memang survey betul2 pasal ni sebab mula2 aku confius ngan either streamyx or celcom broadband. sebab streamyx ni byk problem. n masa aku survey tu, aku ada gi tm. aku tanya detail dorang ni n aku bagitau aku betul2 confius antara steamyx n celcom. n salah 1 soalan aku - kalau rosak, brapa hari nak datang betulkan? dia terus cakap sekejap je. aku tanya lagi berapa lama? last2, slow2 dia cakap '3 hari n tu pun kalau ada orang nak betulkan'.terus aku cakap kat dia 'kalau camtu, saya rasa saya patut guna celcom compare ngan streamyx'.terus dia senyap. baik ko guna celcom broadband. cam aku, aku daftar pakej 1+3 ngan laki aku. call,sms, 3G, mms sume percuma. terus daftar broadband. RM68 sebulan. laju giler. just pasang usb kat hp. guna hp je. memang laju n setakat ni takde masalah langsung.

kirana on August 6, 2008 at 10:35 AM said...

bertukar lah ke celcom broadband :)


dah tau dah streamyx n telekom mmg bermasalah ponnnnnnnnnnnn
kalo aku jadi ko..aku ugut dia ja nk anto kat forum utusan..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal