Thursday, August 7, 2008

telekom II

Posted by NaZa at 2:20 PM
so harini genap la 1week umah aku xde line internet. n malam td aku tepon ngn marahnya. huhuhu... tghari td org telekom tu call my hubby, sbb aku bg no tepon dia masa report.. so diorg ckp, line phone xde problem, cuma kabel rosak, so pemaju aprtment kitorg yg kena settle seme tu.. yg xpuashatinya.. diorg amik 1week utk analysis problem, yg end up, ckp, bukan salah diorg, pemaju umah kena settle.. lama giler wat keje.. bangang tul la...

so tugas kitorg plak nk kena call pemaju/pengurusan apartment. so tdnya abg pun call, n diorg ckp... KABEL KENA CURI... arrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhh... so kesimpulannya.. aku kena tunggu 1 or 2 months, baru ada streamyx kt umah ... waaaa... ni yg rasa nk tuko broadband ni. tp streamyx aku ada contract 2years la. huhuuh... dulu pernah sekali kabel lif kena curi.. aku rasa dekat 2bulan aku kena turun tangga naik tangga kt aprtment aku tu... dah la masa tu pregnant.. sib baik tingkat 6 je. adik bbstr aku tu, sampai keguguran, sbb panjat tangga ni. huhuuh. sian dia.. masa tu 8bulan dah... tp alhamdulillah, skang dah lahir pun pengganti...

n lastly, bangang tul la pencuri ni.. pi la curi mende lain... kabel gak nk curi... menyusahkan aku je. klu camni bleh ke claim telekom n streamyx? yela.. kitorg xguna kan. aaahhh... aku nk claim gak, bukan salah aku...

5 comments on "telekom II"

kirana on August 7, 2008 at 4:53 PM said...

minyak dah naik..terpaksa la curi apa yg boleh curi..hehehe..

sib baik ko tkt 6 jer..mau tkt 14 patah kaki kurus kering..sabor jer laaaaaaaa komplen jer la kat paper

feeza said...

apsal lah diorg tu suka curi sana curi cni...
menyusahkan org lain. xpelah naza..jgn mati kutu sudahlah. moral of the story "kena jaga ngan main ngan fakry"

shafa on August 7, 2008 at 11:35 PM said...

Streamyx pun dah semakin slow sekarang nie...byr mahal plak tue. 2 bulan panjat tingkat 6,alamak byk anak tangga kena panjat. Kl shafa tu, naik2 terus tertido tu.Tapi bagus gak xyah dah berjoging kan. Pencuri ni pun tak der kje, p la wat kje lain berlambak lagi kan.

buzzybug on August 8, 2008 at 10:11 AM said...

rasanya bleh deal ngan telekom pasal payment. sbb kabel x ada camna nak ada internet... hehe...

gunalah braodband. hahaha... x yah kabel. :P

umie on August 8, 2008 at 10:55 AM said...

sis,although 2 yrs contract pun but after 1 year u may convert 2 other package.mcm kat rmh saye ni,bln 9 nnt ckup sethn & after that my hubby ckp mmg nak tuko pd yg wireless...susah le pakai line nie,slalu ade prob.. rmh saye,last month kena curi kabel nye...tp sib baik TM curi masa utk repair 1 week ++ je... tu pun sbb hari2 kitorg call kasi annoy..hehehe

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal