Friday, September 26, 2008

preparation raya

Posted by NaZa at 11:59 AM 5 comments
jadi ibu kepada 1 year old son ni... macam2 kena prepare. yg penting baju raya la.. hihi.. kuih raya seme ni, dia xpandai makan lg. so xyah la wat. beli je. ekekek.. one important thing.. UBAT.. yela.. bile beralih tempat.. kkdg2 cuaca berbeza so, anak mudah dihinggapi penyakit..
so tadi aku pi la in-house clinic kt office aku ni.. seme aku mintak. ekek. preparation.. lgpun bukan bayo pun..

dari kiri... ubat demam, selsema, kahak, batuk n vitamin utk fakhry... yg depan tu utk aku. ubat selsema.. dua tiga hari ni, rasa macam xsihat je badan. huhu..

* td dh tanya doc psl expired ubat. doc ckp klu letak dlm freezer thn lama. tp slalunya parents ni akan buang klu dah lepas 6bulan.. so terpulang pada memasing

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Posted by NaZa at 9:32 AM 5 comments
hari ni last keje b4 cuti raya... rasanya seme org cam tu kan. tp ada gak la yg kena keje sampai selasa.. sian kan. hihi.. xpe.. rabu tu raya la puas2... tp kire ok la dr org2 yg xbleh bercuti sebab bertugas.. So cam biasa klu raya, mesti ada la statement standard kan.. ni kad aku utk korang seme.. wpun bukan wat sendiri.. ekekke

n aku dengan baik hatinya nk bagi korang seme duit raya... amik yek... rm50 tu... baik x aku. muhahahah

lastly.. maaf zahir batin, klu ada terkasar bahasa sepanjang aku menceburi dunia blogging ni. yela.. kdg2 kite xtau, apa yg kite tulis mengguris perasaan org lain.. maaf yek.. mana2 yg balik jauh2 cam aku ni.. kl - tganu -johor - kl... drive carefully... ptg ni aku blk tganu dah... berbuka kt RnR la gamaknya. mesti ramai giler org.. huhuhu

Thursday, September 25, 2008

sponsor lg...

Posted by NaZa at 1:43 PM 1 comments
semalam berbuka kt kelab tasik putrajaya. spt selalu di sponsor la.. xde nyela aku bayo... xbape best.. huhuh.. dah la parking limited. makanan pun diorg x top up pun... sape lambat abih.... lg plak aku bawak si fakhry. xde la makan sgt pun, nk melayan dia... sempat la si fakhry menumpahkan abc aku atas meja. huhuh ...klu nk tgk gambo2 makanan or cite selanjutnya pi la ke blog si dia ni..

lepas solat seme, memula nk pi alamanda, tp nk depositkan duit umah kt rhb, so pi la IOI mall.. shopping la baju raya utk fakhry... kt reject shop je.. aritu beli tshirt sempoi2 je kt BO.. skang ni bile dah ada anak, shopping utk diorg je. aku? pakai jela apa yg ada. tp dh tempah la 4 pasang baju kurung. ekeke.. baju2 seme lps raya la. nnt xrasa baju raya sbb dh tunjuk b4 raya. :p

layan video dulu yek... gelagat fakhry bile ngadap cermin kt jusco. sementara tunggu papa dia solat isyak.

Wednesday, September 24, 2008

Posted by NaZa at 5:00 PM 3 comments
smlm buka pose beli kt pasar ramadhan kinrara. actually nk beli barang basah kt pasar tani kt situ. dah xde apa dlm freezer aku... teringin nk makan ketam so beli la ketam n ikan. beli ikan sampai 10 ekor. tah bile nk masak xtau, abg la ni.. yela mlm ni dh buka kt luar, tinggal mlm esk je sbb jumaat dh balik kg. beli byk sbb dia merungut makan ikan kena budget2 kelmarin masa buka. balas dendam gamaknya... ekek. aku goreng 6 ekor, so 3 utk buka, 3 lagi untuk sahur. tp dia makan 3 ekor sorg utk buka je. aku sekor pun dah cukup. tu pun ckp xcukup. huhu.. asben aku mmg suka makan ikan goreng+ budu..

sebenonya nk cite psl makanan aku beli kt pasar ramadhan tu... aku beli nasi beriyani johor. memula xnampak harga sbb banner kain dia terbang ke atas. so tertutup la.. sekali tgk. mak aiii.. rm6 tu.. nasi beriyani + ayam or daging + acar . mahalnya... tp dh teringin beli jela. sib baik sedap... xde la nk ngutuk lebih2. hihi.. selalu aku tgk paling mahal rm5. rupanya ada lg mahal. huhuhh.. gambo nasi xde la.. kang korang meleleh plak air liur tgk gambo makanan. ekek

dari kerana mata.....

Posted by NaZa at 1:28 PM 3 comments
before

after

apa bezanya? ekekek.... saje nak tunjuk mata aku pakai contact lens warna brown. hahah.. skang ni kan, aku dah xpakai spec sejak2 dh MIA spec aku tu.. so teringin la nk berwarna2 mata aku ni. ekekek.. tp bile pakai CL color ni, cam aku border sket keliling mata aku.. kureng sket kot power sbb terlindung ngn warna2 kt CL tu. agaknya la.. perasaan aku. aku beli yg leh beso kan mata. tp macam xde beza pun.. pasni nk try color grey or black plak . ekek.. membazir2... membebel la plak asben aku pasni...

Tuesday, September 23, 2008

xbangun sahur..

Posted by NaZa at 3:00 PM 2 comments
hari ni aku xbgn sahur.. penat seh... 1st time. abg 2nd time kot sbb masa 1st tu aku bendera tgh berkibar kan... actually dh bgn kul 4 sbb tuko pampers si fakhry, bocor la plak sbb aku pakai kan diapers biasa je. slalunya b4 tido kena pakaikan dia huggies ultra sbb kencing dia byk... pastu aku pi amik hp letak tepi bantal, alarm dh set kul 4.50. sekali bgn dh 5.48am.. huhu bukak tv azan tgh berkumandang... tekak dh la kering. huhuh... rupanya henpon aku dok bawah badan aku masatu.. tah bile berubah tempat.. mana la dengo bunyi alarm.. slalunya mmg aku xsahur pun tahun2 sblm ni... tp this year rajin plak aku bgn sahur, bile dh slalu sahur n pastu miss plak, terasa la penatnya...

barang yg hilang sudah dijumpai...

Posted by NaZa at 11:36 AM 1 comments
haritu kan aku ada cite yg mykid si fakhry hilang n aku dh wat report. nak dijadikan cite... weken baru ni anak aku dok main2 paper bag tepi sofa n sepah2 kan.. bile asben aku dok kemas... terjumpa la semula mykid si fakhry ni.. huhuhu. pesal la aritu xjumpa nape lepas aku wat report jumpa plak. cessssss... rasanya leh je abaikan report tu kan. xyah nk cancel2 kan? camne la bleh ada kt situ agaknya. fakhry la ni, slalu sgt main handbag mama... hihi.. salahkan anak plak. ekek.

*aku rasa spec aku yg hilang ada kt umah gak la.. tah mana tersorok. sbb tu aku xbuat lg spec baru. guna contact lens jek..

Monday, September 22, 2008

ihsan

Posted by NaZa at 11:48 AM 5 comments
sape tgk cite ni? cerekarama tv3 sabtu malam... actually ulangan. dulu aku tgk sekerat je. so nk tau la apa kesudahannya.. klu bab2 keibubapaan ni, haruslah sedih kan. huhuh.. airmata confirm mengalir. hihih.. part last la bile hakim tu tanya mak dia, " saya ada buat salah kt mak ke?" n as usual mak dia ckp " xde salah pun" tp dlm hati. huhuhu.. tp lps tu mak dia ckp " mak terasa ati sbb ko lebihkan isteri, lebih kan keje .. n blablabla.. (dh lupa) ". bile tibe bab lebihkan isteri tu... terus terpk kt my hubby. yela. bile seorg perempuan dh bersuami, syurga dibawah tapak kaki suami la plak kan... tp seorg suami syurga dia tetap pada ibunya... n terus la aku terpk pasal raya. hihih.. yela kan dah nk raya next week...

tahun ni aku beraya kt johor, kata ikut giliran kan.. tp baru2 ni aku dpt la fwd emel, dlm tu tulis, klu suami or keluarga suami aka PIL xmerestui giliran itu, berdosala aku... kire maybe dlm hati diorg nk la beraya bersama anak kan... n klu diorg terasa my hubby lebihkan aku, berdosa la plak suami tercinta kan... huhuh.. lg plak thn ni, PIL aku dpt peluang menunaikan haji, so aku pun beri la suggestion kt abg.. balik tganu dulu pose situ bbrp hari, pastu balik johor. mmg la xberaya, tp atleast kitorg balik la.. amik hati kan... tp aku just sempat berpuasa kt umah my parent sehari jela.. huhuh.. sian plak kt mak abah aku kan.. xpela.. pengorbanan seorg isteri.. acecece... poyo je kan.. hahahha... tp ok kot. lgpun cuti 1week kan... cuma kewangan la, abih tiris kocek lps raya. harus pose sementara nk tunggu next gaji..

korang mesti balik dua2 belah pihak kan? cuma aku je sbb jauh so wat perjanjian la, setiap tahun gilir2 nak jimat cost n tenaga.. hihi.. tp xpela.. rezeki sentiasa ada jika berbuat baik ngn ibubapa kan...

Sunday, September 21, 2008

fakhry sakit lg...

Posted by NaZa at 1:53 PM 1 comments
fakhry ni slalu tul sakit masa weken.. so klu nk jalan shopping lama mesti xleh, b4 ni, jumaat mlm je mesti demam, xpun selsema, muntah2 sket. bile masuk isnin ok la plak.. bbstr ckp ok je main, sihat segar bugar... so minggu ni dia batuk +selsema la plak. selsemaa xteruk cuma bersin sket kuar la hingus2 dia. hihi. dia start batuk sabtu tu.. sket je. abih muntah2 kuar kahak sket2. dia tido mlm2 merengek je. yela maybe susah nk bernafas kot. pagi td masa sahur berbunyi kahak dia bile bernapas. bahaya tu, takut kena asma je. decide nk pi klinik pg tu. bile bangun abg plak pi cuci kete. cuci sendiri tau. rajin asben aku. ekekke

dah settle seme terus pi klinik. memula nk pi klinik pakar, pokai la plak. ekke.. yelah klinik tu micares xcover. sbb ingat nk wat nebulizer. slalu klinik biasa xde.. pi klinik kt sri petaling tutup la plak.. last2 pi je klinik aritu masa pi injection mmr tu... bile doc check terus dia ckp wat nebulizer.. ooo.. ada gak rupanya kt situ. xyah la kuar duit... aku suka gi klinik kt puchong ni sbb klinik ni cam advance sket. dia tulis report kt screen monitor je.. ubat2 pun cam ok la. slalu klu makan cepat baik, maybe aku sesuai kot kt ubat klinik ni.tgh tunggu turn.. abg masa ni ngantuk... xcukup tido..
masa memula pakai tu, fakhry ok je xnangis. bile ubat tu dh start masuk hidung dia.. waaaaa... kuat giler dia nangis. asyik tercabut je. aku ngn hubby yg pegang. yela.. mana la sampai hati tgk anak menangis kan. hiih.. last2 nurse kt situ suh aku pegang fakhry, dia pegang alat tu.. meraung kuat giler fakhry. bile cabut terus senyap, letak balik, jerit balik. huhu. terror berlakon tul.. doc tu wat 3hari. so esok mlm kena pi la.. rabu nnt doc nk tgk result camne...

layan video jrla.... ekek. kejam lor sempat lg amik gambo anak tgh nangis. hahhaha

hadiah...

Posted by NaZa at 1:34 PM 2 comments
alhamdulillah... bonus yg dinanti dapat gak akhirnya... bleh la bershopping raya lebih sket. hihi.. anyway bonus ni utk last year. pelikkan company aku ni.. punya la lambat dpt bonus. huhuh.. tp xpela.. asalkan dpt.. wpun 1month sajork.. klu org lain sure berbulan2...

so berbalik kpd tajuk entry.. dah janji ngn asben nk belikan apa yg di idam2kan selama ni.. dr dulu lg nk beli tp slalunya dia beli 2nd hand. n slalunya akan rosak dlm masa 2/3 bulan. menci aku klu dia beli 2nd hand ni tau.. so ni kire hadiah anniversary tertunggak. ekekke.. xpelakan asalkan aku beli walaupun lambat... dok servey dlm internet rege.. pi tesco.. pi ikano+ the curve.. xjumpa gak.. last2 malam semalam pi ioi mall.. jumpa yg dihajati.. tp last2 beli yg lain gak, terberkenan yang lain plak my hubby tu...


apa yek dlm plastic ni..


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.

tada... pda brand ASUS P527.. baru lg gak dipasaran la.. hihi..

actually dia nk beli htc 3400. bile tgk in really mmg ok, tp function xbyk la. yg pda asus ni ada la gps, wifi yg htc ni xde.. murah sajork pda ni.. tu je yg mampu.. hukhuk.. nk yg beriban2 xcukup duit lor...

Thursday, September 18, 2008

bersiaran dari umah

Posted by NaZa at 9:59 PM 2 comments
akhirnya setelah menanti hampir 2bulan atau dgn lebih tepat lg 51 hari. akhirnya telefon umah aku dah ok. alhamdulillah... bleh la bertenet dr umah. xde la kebosanan klu dok umah. pasni kena la call tmnet mintak rebate.. tp mouse la plak rosak. pinjam mouse laptop abg. ekek... sorry yek..

majlis berbuka pose lg..

Posted by NaZa at 1:08 PM 7 comments
kali ni ngn mmbr2 asben.. kt warung pak maidin tmn equine.. owner restaurant mmbr asben sendiri... buffet rm19.50/pax.. okla... xde la sedap sgt. hihi... sbb masa aku pi tu org dh start makan. mknn dh kureng la.. kitorg sampai lambat, ngn fakhry nye muntah. huhuh.. kete aku tu mmg dh bau muntah fakhry ajer.. gambo xclear, bukan photographer pro kan. lgpun guna hp..




gambo last semasa membayar zakat fitrah kt tesco cheras.. skang ni rm5.20 utk area KL.. yela.. beraskan dh naik harga.. alhamdulillah settle dah salah satu rukun islam... xyah nk tunggu hujung ramadhan. asben aku suka noo tunggu akhir2 ni..

Wednesday, September 17, 2008

majlis berbuka puasa..

Posted by NaZa at 2:12 PM 4 comments
smlm ada majlis buka pose kt opis aku ni... anjuran company aku la... kesimpulan (terus wat conclusion tu xde cite) syukur alhamdulillah la makan free.. tp... xbest. huhuh... dgn tpt xcukup mkn kureng. huhuh.. sib baik aku cpt so dpt la tempat. bebudak lelaki ramai yg xde tpt sbb bagi space kt anak2 yatim.. diorg berbuka dok kt tepi2 tembok je. aku nk amik gambo pun xsampai hati. huhuh

start ngn ceramah agama kul 6.15. b4 tu ada la nasyid2 bebudak taska company aku nyanyi. tp aku pi lewat sket.. so xdengo la..

masa ni on the way nk pi tpt berbuka pose.. amik gambo ceo, ngn timbalan menteri mosti + mejar faiz bakal angkawasan ke2 tu.. tp xclear pun gambo. huhuh

menu buka pose bubur lambuk, kurma, air teh. bawah tudung saji ada kuih kasui..(tah camne eja.) ngn roti sardin gulung

oleh sbb aku bendera jepun smlm so tunggu la kt meja tu ngn mmbr.. kena tunggu seme org sampai baru leh amik mknn.. aku amik mee rebus dulu... bile q dh x panjang aku amik nasi.. nasi beriani ada, nasi putih ada.. lauk pun tinggal ciput. so gambo makanan xde la... hihih.. tp overall mmg xsodap huh.. xde la desert ke apa cam dulu2.. dulu ada puding, buah, kuih byk n yg paling best leh tapau balik umah. kali ni xcukup ado la. huhuh

tapi this year mmg xbest sgt la makan buffet2 ni. aritu pi makan kt marriot hotel pun xbest. xde seafood pun. huhu. sib baik free kan. next week kt kelab tasik putrajaya. maybe skang brg seme dh naik harga, so diorg cut cost la.. huhu

dah report...

Posted by NaZa at 12:33 PM 3 comments
aritu kan aku ada cite mykids anak aku hilang... so isnin lepas pi inject fakhry singgah sat balai polis puchong wat report. tp police kt situ ckp, xleh wat pun mykid baru. xde replacement. kena tunggu 12yrs old baru leh wat mykad. lor.. cenggitu plak.. tp dh alang2 pi, wat jela report.. utk keselamatan.

tp police2 skang cun2 yek. hihih.. lawo2 aku tgk police pompuan kt balai tu. yg lelaki pun hensem gak. agaknya diorg saje letak yg cun2 kt front desk supaya hati org wat report sejuk je. ekekek. terbang rm2 gak sbb nk kena cop kt report hardcopy tu. klu nk pi jabatan mana2 kena ada cop kt report tu.. klu xcop pun xpe.. xde paksaan... tp wat duit la diorg.. huhuh

Tuesday, September 16, 2008

yeah...baby girl

Posted by NaZa at 9:17 AM 0 comments
finally.. dpt gak baby girl. hikhik... aku dpt anak sedara pompuan yek tuan2 n puan2 seme. hihi.. bukan anak aku. kehkeh... skang ni mak ayah aku ada 3 cucu lelaki n 1 cucu pompuan... ahad pagi tu kul 8pg mak aku call bgtau kakak ipar aku bersalin dah.. bile tanya boy ke girl, mak aku ckp abglong aku xtau sbb xtengok lg. pulak tu, bile abg aku tanya nurse tu, bleh plak nurse tu ckp surprise tgk sendiri.. cehhh.. aku plak xsabo. bape kali call tp abg aku still xtgk lagi baby tu...
masa bersalin tu plak, nurse xpanggil abg aku masuk...

b4 tu akak ipar aku ada gak scan tp xnampak, pastu bidan kampung pun cakap boy, member2 seme kata boy, dia sendiri pun rasa boy sbb sama je macam pregnant kan boy yg dua org tu... so beli baju pun blue n white je.. tp akhirnya rezeki... nnt b4 balik leh la shopping baju girl.. hihi. cam anak aku plak.. so pagi ahad tu, sembang2 ngn hubby pasal nk dptkan adik utk fakhry.. kihkih.. pastu bleh plak si fakhry bgn tido dgn menangis... huhu selalu ceria je bile bgn. agaknya kecik ati kot. hehehe.... anak sedara aku yg 6thn tu tanya mak aku, camne adik dia leh kuar, pastu nape perut mama bulat adik dia panjang? siap leh nasihat mama dia jgn makan byk2, nnt adik kuar lagi. ahhaha. kelako tul... gambo baby lepas raya la.. xde sape nk mms gambo anak sedara aku ni kt aku. huhuhu

injection 1year...

Posted by NaZa at 8:54 AM 2 comments
smlm aku EL. bbstr fakhry on leave.. so ckp ngn asben nk amik injection MMR 1year utk fakhry. kirenya dh lewat 1month pun.. aritu kan dia demam.. plan nk inject sabtu. tp bdn dia cam xok je. sbb muntah2.. tp smlm muntah2 gak. abih kete kena muntah dia.. huhuh.. aku rasa sbb perut kosong, dia xmakan apa lg. ingatkan kejap jekan.. sekali pi klinik sentral kt sri petaling, doc ckp xde injection mmr tu.. aku dh xtau nk pi mana. sbb klinik famili yg selalu aku pi tu, micares tu xcover... last2 pi kt klinik metro puchong. situ jela aku familiar.. register kul 10 turn fakhry kul 11. lama tul... doc check perut kembung. hihih. tp dia ckp still bleh inject la.. so settle. tanya pasal injection chickenpox. yg tu micares xcover, kena bayo sendiri rm110. next month la..

seharian melayan anak kesayangan. nk masak utk berbuka pun xleh, aku tinggal sat, ada jela yg xkena. semalam, berdarah mulut sebab dagu terkena meja, rasanya tergigit lidah kot. sian dia. aku bg ais, terus senyap... ingat nk suh asben beli je lauk, last2 dia ckp nk berbuka ngn mmbr opis dia.. ok jela.. lg pun skang ni bendera jepun tengah berkibar. hihihi

Wednesday, September 10, 2008

dapat hadiah tapi...

Posted by NaZa at 10:32 AM 3 comments
aritu kan aku menang contest yg blogger shafa wat... so smlm sampai la parcelnya... pi la amik kt receptionist. ni la hadiahnya...


jeng-jeng.

.

.

.

.

.

..

.

tapi pecah dah. huhu.. patut la masa aku amik tu, aku gerak2 sket cam bunyi kaca. huhuhu.. nampaknya xde rezeki kali ni. anyway tq shafa. huhuh. xleh nk bergaya ngn pasu pemberian ko... ni mesti org pos laju main campak2 je brg ni.. huhu

Tuesday, September 9, 2008

hilang...

Posted by NaZa at 2:32 PM 4 comments
ic si fakhry izzat a.k.a my son la.. HILANG . huhuuh.. actually dh lama pun hilang. maybe masa aku pi kelas teori blajo undang2 aritu.. aku keluarkan duit masa bayo food.. pastu ic tu terkeluar kot. dh la kt kedai tu org indon yg jaga.. mesti dia yg amik. (xbaik tul aku ni kan. bulan pose tuduh2. hehe) sbb lepas tu aku tanya driving school tu ada jumpa x ic anak aku. diorg ckp xde pun...

klu nk wat ic baru, kena wat police report. waa.. lecehnya... aritu nk pi klinik, dia mintak ic number fakhry, mana la aku ingat. hahha. dah la kt kad sompo tu pun xde tulis. pastu klinik tu sompo xcover. huhuh... sib baik b4 ni pernah pi klinik tu.. tp jenuh la gak diorg nk cari kad si fakhry tu.. last2 diorg suh masuk je dulu.. nnt dia cari kemudian..

so skang ni aku pi jalan jauh sket aku bawak birth certificate dia... hihi. bile la nk pi wat report yek. leceh2. careless tul aku ni. ish..ish..

Monday, September 8, 2008

mahalnya...

Posted by NaZa at 4:16 PM 5 comments
dlm fridge aku kan, xde barang2 basah.. so kena la shopping seme tu... so ahad tu pi la pasar pagi kt bandar tun razak... xpagi mana pun... hihi. kul 10 lebih aku pi. ekke. byk brg yg dh abih pun... decide nk beli ayam + ikan la.. tanya harga ayam sekilo rm7.50 . fuhhhh. mahalnya. last month aku beli b4 puasa aritu rm6 aku rasa... patutla masa pose aritu aku balik tganu, MIL aku beli 7.50 gak rege. ingatkan kt sana mahal.. klu tau aku beli kt tesco. huhu.. sbb sabtu aritu aku singgah tesco sat. tp dh malam dah. kul 11 lebih. just beli barang kering je. tp xtgk la plak harga ayam bape sekilo. huhu... skang ni seme brg naik harga.. gaji gak naik ciput je. huhuh.. bonus pun tah bile dapat ni...

Friday, September 5, 2008

fakhry + camera

Posted by NaZa at 1:46 PM 1 comments
fakhry paling suka amik gambo.. cepat je wat muka klu hala camera kt dia..

budak2 makin beso makin byk karenah kan.. kkdg rasa nak marah, tp bile dia ajuk balik cam kelako je.. tp klu fakhry tu.. klu aku marah dia dengo la gak. klu papa dia, dia wat derkkk je.. maybe sbb papa dia muka xserius or mama dia yg garang. ekekek

Thursday, September 4, 2008

sembelit

Posted by NaZa at 4:03 PM 4 comments
*klu geli jgn baca entry ni.. hihihi*

masa kt kg tu.. aku tgk fakhry meneran ada la bbrp kali.. tp bile tgk pampers ada sket je kesan tahi kt pampers dia.. maybe tahi dia keras kot. tp xsangka plak teruk sgt. huhuh. masa on the way balik malam tu... dia macam meneran je dlm kete.. pastu cam sedih je muka.. sampai umah tu.. sambung tido, pastu terjaga meneran sampai kuar air mata. aku pelik la... suh faiz tgk. rupanya dia nk poo-poo tp tahi dia keras.. huhuh.. my hubby tekan2 kt tepi2 lubang tu.. n korek2 .. melalak la fakhry.. sian giler la.. call bbstr tanya nk wat pe.. dia suh anto umah.

aku kan cuti.. so masa abg pi keje aku pi la umah bbstr. bbstr tu pi potong sabun mcm besar jari kelingking n ujung tajam sket. pastu jolok2 kt lubang bontot.. dan wat putaran 360' . sambil2 tu tekan2 la keliling tepi lubang dia tu ngn sabun tu... supaya baby rasa nak meneran... pastu meneran la si fakhry ngn menangis nya . huhu sian giler tgk.. mmg emas dia keras giler. xpernah camni. huuh klu aku mmg xsanggup la wat. bile dh kuar 7biji emas dia... aku pegang terus tido. keletihan sungguh.. tp sian ooo bile tgk.. nangis sambil merenung mata ku.. huhuh sayu... b4 tu aku dh bagi ubat sembelit kt dia untuk lembutkan emas2 dia tu.. tp xjalan la...

td pi jumpa doc mintak ubat sembelit. utk spare la.... n tanya dia pasal sabun tu. doc ckp ok je.. untuk melicinkan pergerakan emas utk keluar tanpa kesan menyakitkan. tp kaum ibu muda2 ni mmg xberani nak buat sbb kesian. termasuk la aku. hihih. pastu bg makan pisang n betik. klu air suam kurang minum. tambah sket glukos...

satu lg nak tanya. slalu ubat2 doc ni tahan bape lama yek? td lupa nk tanya doc la... my hubby ckp 6bulan je..

1st time

Posted by NaZa at 12:15 PM 4 comments
1st time la aku masak utk berbuka puasa setelah pose 3hari... sempoi je menu. lgpun dlm freezer tu xde apa pun. xshopping lg barang dapur. just singgah kedai runcit kt bawah aprtment tu n beli jela apa yg ada... bulan pose aku keje 8-5. awal la sket balik. tumpg kete opismate yg dok dekat ngn umah... klu tunggu abg. kul 6.30-7 la baru sampai umah. xsempat nak masak.


seme aku masak n goreng sendiri ... :) paprik udang, ikan masin, telur dadar, kuih pau inti kari ayam ngn keramat inti kaya. (ni aku goreng sendiri, tp beli yg frozen food. hihih) ngn buah betik.. satu lagi air oren. my hubby yg wat sebab dia xnak jaga fakhry.. cehh.. okla utk 2 org makan. ni aku masak skali ngn sahur la.. hihih.. jimat masa...

Wednesday, September 3, 2008

hajat x kesampaian

Posted by NaZa at 1:24 PM 10 comments
entry kali ni ditujukan kepada encik suami.... bio dia rasa bersalah sket. huhuh.

normal la kan. bile nk blk kg n skali skala balik. kite mesti dh aim nk pi mana, nak makan apa... kire plan baikkkk punye.... siap set masa nk pi hari apa kul bape... so aku pun camtu la.. lg plak xleh balik lama2. slalunya hajat aku mesti kesampaian.. tp kali ni tidakkkkkkkkkkk..... huhu

1. nak makan nasi dagang. - asben ckp "ala.. kt kl pun ada... " cehhh.. mana sama. pulak tu klu kt kl, kuah ikan tu cair la, nasi xmasak la.. xsedap tau...

2. minum air buah gelas besar - yg kt seberang takir tu. mmg la, air buah biasa. tp feel minum tu lain tau. huhuhu

3. pi pasar payang - asben ckp panas n xde apa nk beli pun. ceh... mandai je dia... klu aku nk cuci mata pun bukan salah pun. ni salah satu terapi minda tau.

ada yg lain.. tp maleh nk listkan je.. huuh.. kecik ati tau...

1st day berpuasa

Posted by NaZa at 12:50 PM 4 comments
harusla kena ada entry ni kan. thn ni pose kt tganu. last year kt kota tinggi. tp aku xpose pun last year sbb berpantang masa tu.. sahur cam biasa la. MIL yg kejut. ekek. hampeh tul menantu dia kan... bukan nk tolong. tolong makan aje. ekekkek
so bile pose harusla kena pi pasar ramadan kan. a.k.a PARAM. rambang mata nak membeli. seme bende nampak sedap... sempat la snap2 gambo sket. tp org ramai giler. klu ikut survey mata aku ni. air paling laku. mmg sold out la.. pulak tu kt tganu mmg tgh panas..

menu buka pose. masa ni tgh makan. hubby suh amik gambo. xsnap seme. segan lor.. seme org ada...


tghari tu pi pasar atas bus stand tpt jual tudung.. rambang mata. xdpt murah sgt pun sbb my hubby ni xreti nk mintak tawar2.. pulak tu pi cakap luar.. cehhh.. rugi je. klu dulu ada adik ipar leh mintak kurang sket2. tp beli utk member je. tudung sendiri xingat baju raya warna apa. ekekek.. tp xlarat pegang si fakhry. dia nak turun merangkak kt atas lantai. bile aku bior kan, dia pi kirai tudung kt dlm kedai tu. sabo jela..

2nd Bday Party for Fakhry

Posted by NaZa at 12:33 PM 0 comments
actually bukan bday party fakhry. tp aku dok nyibuk letakkan cake fakhry skali. hihih... my MIL wat kenduri kesyukuran ahad baru ni. sempena dpt anugerah pekerja cemerlang.. thn ni last keje la. hujung tahun pencen... tp murah rezeki dia. dpt pi haji free thn ni, gomen tanggung. cuma my FIL jela yg kena bayo. tp ok la. xyah Q. pastu anugerah ni dpt duit byk ooo... 7k++. huhuhu.. mmg rezeki murah la... ada gambo dlm kosmo tp dlm internet xde plak. klu x leh tepek gambo. hihih...

eh lari tajuk la plak.. menu utama nasi minyak. tempah je. hihi.. my MIL masak ayam masak merah.. lgpun dh nk pose, org maleh nk masak kan... just jemput sedara belah MIL n jiran2 terdekat je...

cake fakhry.. sempoi je.. beli kt secret recipe.. aku beli brownies walnut.. bukan cake pun. hihih

makanan... xnampak sgt pun.. xpela.. bulan pose. nnt korang terliur plak. ekekek

fakhry kt tgh2 tu tido... nyenyak tul dia tido sampai org keliling dia borak xsedor langsung.

whew... penatnya..

Posted by NaZa at 8:34 AM 2 comments
terasa lagi penatnya sampai arini... kelmarin bertolak dr umah kul 10mlm.. pastu menyinggah jalan pusara jumpa abg angkat my hubby. pung-pang pung-pang.... bertolak balik kul 12 gak.. sib baik fakhry xde la meragam sgt.. sampai kl kul 5.30. cepat tul adik ipar bawak.. laju tul. tu pun berenti makan sahur.. isi minyak, toilet sat.. xsampai 6jam ..

mlm td anto adik ipar pi shah alam, dia nk balik melaka. pastu singgah umah mmbr hubby. ada keje nak setel.. balik umah dh kul 12.. fuh penat... si fakhry skang lasak tul.. xnak dukung.. smlm berbuka kt jusco, dia nk merangkak kt atas lantai... macam2..

spec aku plak hilang tah mana... rasanya dlm kete. tp cari xde plak. terpaksa la pakai contact lense.. xsuka pakai lense sbb rasa cam penat je mata... huhuh

Monday, September 1, 2008

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Posted by NaZa at 10:31 AM 1 comments
hari ni 1st pose. bersiaran dr kuala terengganu. hihi.. tp leh pose sehari je kt sini. lepas buka kena balik kl. my hubby xdpt cuti la plok... anyway selamat berpuasa seme.. bykkan amal ibadat di bulan mulia.. mohon maaf zahir dan batin...

pasni nk pi bus stand nak pi cari tudung org kirim.. pastu nk pi pasar payang pplak.. byk no xtvt .. asben pun dh komplen. ekekke. sbb penat kan baru 1st pose.. ala.. sekali skala balik kg. lgpun nk pi smlm xsempat, ada event kt umah MIL ni...
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal