Monday, September 22, 2008

ihsan

Posted by NaZa at 11:48 AM
sape tgk cite ni? cerekarama tv3 sabtu malam... actually ulangan. dulu aku tgk sekerat je. so nk tau la apa kesudahannya.. klu bab2 keibubapaan ni, haruslah sedih kan. huhuh.. airmata confirm mengalir. hihih.. part last la bile hakim tu tanya mak dia, " saya ada buat salah kt mak ke?" n as usual mak dia ckp " xde salah pun" tp dlm hati. huhuhu.. tp lps tu mak dia ckp " mak terasa ati sbb ko lebihkan isteri, lebih kan keje .. n blablabla.. (dh lupa) ". bile tibe bab lebihkan isteri tu... terus terpk kt my hubby. yela. bile seorg perempuan dh bersuami, syurga dibawah tapak kaki suami la plak kan... tp seorg suami syurga dia tetap pada ibunya... n terus la aku terpk pasal raya. hihih.. yela kan dah nk raya next week...

tahun ni aku beraya kt johor, kata ikut giliran kan.. tp baru2 ni aku dpt la fwd emel, dlm tu tulis, klu suami or keluarga suami aka PIL xmerestui giliran itu, berdosala aku... kire maybe dlm hati diorg nk la beraya bersama anak kan... n klu diorg terasa my hubby lebihkan aku, berdosa la plak suami tercinta kan... huhuh.. lg plak thn ni, PIL aku dpt peluang menunaikan haji, so aku pun beri la suggestion kt abg.. balik tganu dulu pose situ bbrp hari, pastu balik johor. mmg la xberaya, tp atleast kitorg balik la.. amik hati kan... tp aku just sempat berpuasa kt umah my parent sehari jela.. huhuh.. sian plak kt mak abah aku kan.. xpela.. pengorbanan seorg isteri.. acecece... poyo je kan.. hahahha... tp ok kot. lgpun cuti 1week kan... cuma kewangan la, abih tiris kocek lps raya. harus pose sementara nk tunggu next gaji..

korang mesti balik dua2 belah pihak kan? cuma aku je sbb jauh so wat perjanjian la, setiap tahun gilir2 nak jimat cost n tenaga.. hihi.. tp xpela.. rezeki sentiasa ada jika berbuat baik ngn ibubapa kan...

5 comments on "ihsan"

Anonymous said...

semoga insan2 yg bernama "isteri" mendapat hidayah daripadaNYA..amin

Anonymous said...

tp..kalo PIL asyik nk suruh dgr ckp diorg je cmne?kite kena gak pikir kluarga kita sdiri..ye la kan..smentara parnts sdiri masih ada..tp rasenye bergantung pada situasi masing2..huhuhu..

kirana on September 22, 2008 at 2:07 PM said...

aku tgk gak cetenya..sedih huhu kisah benarkan..byk moral...

aku tak balik kedah wehhhh..raya satu2 ja..gilir2..aku rasa PIL MIL zmn skrg dh open minded..derang pon paham sistem giliran ni hehehhe..

NaZa on September 22, 2008 at 3:50 PM said...

anon - semenye bergantung pd situasi masing2.. byk hati nk dijaga kan...

kirana - aku balik ni pun sbb PIL aku nk pi haji nnt... pulak tu asben aku terlepas ckp aritu nk blk b4 raya.. kot diorg teringat2 plak.

Anonymous said...

Wahai si isteri2, Syurga isteri dibawah tapak kaki suami...tapi suami jangan la ambik kesempatan plakk!! mesti adil...

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal