Wednesday, October 29, 2008

cuti2 ke bukit tinggi

Posted by NaZa at 10:29 AM
aku pi bukit tinggi kat pahang jer, bukan kt indon tu... hihih... plan nk pi sabtu, nk pi warehouse sale. ahad tu plak, ada open house umah x-boss my hubby n sepupu hubby, so pi ari isnin la.. pagi tu siap2 dlm kul 9 lebih, pi breakfast dulu kt bandar tun razak. pastu terus pi bukit tinggi. dlm 1jam sampai la.. kenderaan pun xde la byk sgt.. terus naik ke colmar tropika. kena bayo rm10/person. klu bebudak bawah 2thn xyah bayo..


video

dh posing2 kt colmar tropika tu, naik bas yg diorg sediakan, pi rabbit farm. yg ni, rm3/person. budak bwah 2thn xkena bayo gak. fakhry macam suka tgk rabbit tu, tp bile rabbit tu pi kt dia , terus bangun, takut. pegang pun xnak. tp masa kt donkey tu, seboleh2 nak pegang, aku plak tarik tgn dia takut kena gigit. kejap je kt situ... pastu tunggu bas nak naik semula kt colmar tropika.
muka merajuk lps kena marah ngn papa dia. nk jalan sendiri..

dah sampai colmar tropica tuko bas pi japanese village. nk pi tempat ni, jalan dia curam.. sib baik naik bas. klu kete. tekan minyak saje... masuk sini xyah bayo. cuma bile nak pakai2 kimono tu, kena la bayo rm20/person. tp aku malas la. ada sibudak kecik ni. masa kt sini mmg mencabar. fakhry asyik nk berjalan sendiri aje. dah la kt sini, berbukit, byk tangga. aku pegang marah... jatuh, dh byk kali, sib baik pakai suar tutup lutut dia, klu x, mesti dah luka.. naik bukit, ada hati nk jalan sendiri tu.. sampai nak tergolek kebelakang badan dia.. tp still xnak aku pimpin... sabo jela... nk masuk botanical garden.. turun ok la.. xpenat. tp bile pk balik nak naik semula, penat ooo... byk giler tangga...ngn nak dokong si fakhry lg.. my hubby mmg dah surrender.. padahal, aku yg byk pegang fakhry tu.. :p pulak tu, masa ni dh tghari. mmg tgh lapo + haus, lupa nk bawak mineral water...


kt blakang tu, bas yg kitorg naik tu..
tempat makan mmg ada, tp mahal tu.. air mineral water or coke rm4.50. giler mahal. belom tgk makanan lain. kitorg pi 3 tempat tu je la.. b4 balik kl, singgah umah sepupu hubby kt bentong. beraya + makan. hihih... lps maghrib baru bertolak ke KL. begitu la percutian express kitorg.

5 comments on "cuti2 ke bukit tinggi"

isz_3707 on October 29, 2008 at 10:47 AM said...

1. aku penah gi bukit tinggi, selain pemandangan yg lawa, xde apa yg best 9pd aku la) esp food!
:(
2. baju anakanda ko sama ngan baju anakanda aku
3. nape mcm dah gemok je laki ko, ko bg mkn apa?, masa study dulu aku rasa dia cekeding je haha ..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

NaZa on October 29, 2008 at 10:53 AM said...

iszan-
1. dh pi sekali cukup la, atleast klu org tanya, bleh ckp dh pernah pi.. kt situ aku makan icecream je. hihi
2. aku pernah nampak gak anak ko pakai baju warna oren ni dlm blog ko.
3. gemuk xpe, atleast balik kg dia, makcik2 dia ckp aku masak sdp sbb laki aku gemuk. klu kurus harus diorg ckp, aku xpandai masak. muaahhaha

kirana on October 29, 2008 at 11:40 AM said...

aku pon..cukop la hanya skali je jejak kaki ke situ..tak mo pi dah ehhehe
sonok kat genting lagi

buzzybug on October 30, 2008 at 11:10 AM said...

bukit tinggi lawaaaaa...

colleague kak naza x buat open house ke? asyik citer pi open house umah colleague husband je...

NaZa on October 30, 2008 at 11:48 AM said...

kirana - genting aku xpi lg. bile nak sampai tah. tp klu nk pi, kena bawak escort supaya ada org leh jaga anak bujang aku.. ekekek

buzzybug - xde org ajak pun :( huhuh.. tp pasni nak terjah umah baru org tu plak.. tah bile nk wat ni.. :D

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal