Friday, November 28, 2008

bonus?

Posted by NaZa at 11:04 AM 0 comments
bukan aku. dulu kan dah cite, company aku ni pelik sket,
bonus thn ni, hujung thn depan baru bg.. huhuh
wpun baru keje 6months, boss hubby bg gak 1/2mth bonus..
wpun separuh okla dr xde langsung kan..
otak aku dah pk nk beli sandal + seluar+ baju. ekek
eh tapi nak simpan duit tu utk top up duit renovate umah.
camne ni...
xpe guna sket je. ekkekek..

Thursday, November 27, 2008

frustnyer....

Posted by NaZa at 1:45 PM 3 comments
aku tunggu sampai saat akhir baru nak bid buku dlm ebay tu...
tp bile aku bid, nak monitor sape yg win, pc aku plak slow..
geramnya....
so akhirnya seme aku terlepas. uwaaaa...
dah la murah harga buku tu.
buku 2nd hand, but still in good condition.
aku pernah beli ngn seller tu..
melepas aku. ni seme salah PC aku ni.
slow giler. bile nak dpt pc baru..
menci2...

Wednesday, November 26, 2008

fakhry @1year 3months n 1week.

Posted by NaZa at 9:26 AM 0 comments
dh lama xreview psl perkembangan fakhry yek. apa yek yg dia leh wat skang...

1. leh ckp papa, mama.. yg word lain xde kot. byk bahasa german dia je yg aku xpaham
2. klu suh pick barang, dia leh wat, bg kt papa dia ke.. dh paham la kirenya. tp ada mood gak. kkdg dia wat derk je..
3. suka tegur2 org.. seme bangsa, tp yg aku perasan paling dia suka org negro+india. ahha maybe sbb warna tu nampak sgt kan.. kt area umah aku mmg byk bangsa ni...
4. dah master berjalan. tp kadang2 dia jatuh gak, ni klu lari la.. tp skang ni dia xnak dah jalan sendiri pi umah bbstr dia. mesti nak dukung. tp klu pi shopping compleks or taman seme, mmg dia nak jalan sendiri. kire klu tempat tu ramai org mmg xnak kena dokong la..
5. suka dengo lagu. klu dengo lagu rancak2 mmg bergoyang abih la.. klu iklan2 kt tv yg ada lagu terus dia berdiri goyang2 badan. skang ni dia suka lagi matta - jatuh cinta lagi. sbb aku slalu dengar lagu tu... catchy sgt. hihih
6. suka rampas mainan orang. ni bbstr dia yg cakap. menan dia yg menimbun kt umah dia wat derk je. tp kt umah bbstr siap melalak2 klu xdapat apa yg dia nak. ish3x..
7. air liur still meleleh2. uwaaa... bile tah nak berenti... jgn jadi cam papa dia dah la..
8. gigi rasanya macam dah full. gigi geraham dia dah tumbuh rasanya 4btg. comel je bile senyum nampak gigi. tp riso plak cepat rosak, sbb susah tul nk gosok gigi fakhry ni..
9. pandai dah minum air guna straw. aku ajo dia minum punya la susah. bile bg je bottle air dia kt bbstr, sehari je dah leh minum guna straw. huhuh. so skang ni, apa je air yg aku minum guna straw seme dia nak.
10. dia dah mula minat tgk tv, cite2 cartoon or yg ada budak2 kecik. tp xlama pun dia tgk. tp dulu langsung dia xhirau tv tu...
11. suka makan. klu sesape yg tgh makan, dia suka ngendeng, dpt je cabut la pastu..
12. suka sikat rambut. slalu amik sikat rambut aku, n sikat sendiri rambut dia yg ciput tu. aku rasa macam nak botakkan je rambut dia. mmm.. rasanya lawo ke fakhry klu botak yek...
13. dah pandai jeles.. klu aku rapat2 ngn papa dia, cepat je dia datang dekat. ahha. satu lg klu aku pegang baby kt umah bbstr, cepat je dia peluk aku. pastu tolak baby tu. ahha. camne nak dpt adik ni...

the list go on.. kejap dia fakhry membesar kan.. alhamdulillah setakat ni dia sihat walafiat, cuma sesekali demam or batuk je. semoga terus membesar menjadi insan yg berguna...

His 1st day

1year

Tuesday, November 25, 2008

rumahku tp belum jd syurgaku lg. huhuhu

Posted by NaZa at 10:00 AM 1 comments
pemandangan dari umah aku... nampak la bangunan2 kt kl..

pemandangan dr atas. swimming pool n dewan + tadika

ni contoh umah org tgh renovate. diorg wat tempat masak kt yard. grill nila yg umah aku kena pasang. management dah setkan seme umah design sama warna hitam or putih je.

klu nak wat tempat masak kt yard, kena pasang sliding window, klu x, org nampak la masa masak kan.. pastu pasang fan tu. xyah la beli hood. hihih jimat sket.

ini la umah aku yg xsiap lg. huhuh.. tile tu kena pecahkan sbb suppose 2x2 tp dia pasang 1x1 je.. umah org lain diorg dh pecahkan, umah aku xlg. maybe sbb u,ah aku atas skali kan.. lambat la..

Saturday, November 22, 2008

Di dalam dilema

Posted by NaZa at 2:43 PM 2 comments
tadi aku pi tgk umah apartment aku tu.. mmg xsiap lg, tp nak tgk renovation umah org lain.. pastu ada la constructor approach utk wat kitchen cabinet tu.. diorg bg quotation seme la.. rupanya, apartment kitorg ni ada panel yg ditetapkan nk renovate umah.. klu nak wat ngn org luar kena bayo deposit 3k kt management. klu ngn diorg xpayah. grill seme kena ikut standard yg ditetapkan developer supaya seragam je ngn org lain. td org tu bg harga rm1273 utk satu umah.... awning utk yard rm550. mahal x? aku rasa mahal... huhuh.. tp mmg kena wat ngn diorg sebab nak seragam kan...

pastu discuss pasal kitchen cabinet. mahalnya dia quote.. uwaaa... kc je dekat rm10k. wardrobe 6' rm3k. giler mahal.. so skang ni dlm dilema, nak wat yg ok or yg simple je. sbb plan nak beli gak umah landed. xnak la dok apartment sampai ke tua kan. kire impian aku nak beli umah landed selewatnya umur 30thn la.. so umah skang xnak la bayo guna subsidi company aku lg. so klu beli umah lain, mesti apartment ni nak sewakan kt org lain. klu wat mahal2 rugi la plak.. kang penyewa xreti nak jaga kan... so skang ni aku dlm dilema.. huhuh.. sib baik umah xsiap lg bleh aku pk dulu...

Friday, November 21, 2008

wajah-wajah semasa tido

Posted by NaZa at 10:55 AM 2 comments
aku suka amik gambo masa fakhry tgh tido. rasa cam comel je muka dia. ekekek, sape lg nk puji anak klu x mak dia kan..

style tido ni, fakhry paling suka. slalunya dia akan letak kepala dia kt tengkuk aku. lenguh nak menahan. tp kali ni, papa dia tido sebelah, so tumpang sat la kt papa dia..

ni mangsa fesyen mama dia. ekek. klu tgh berjaga, jangan harap la nk pakai spec ke, topi ke, seme dia cabut. klu aku pakai spec pun dia cabutkan sbb dia xnampak mata aku..

Thursday, November 20, 2008

mood sedih. huhuhuhu

Posted by NaZa at 2:32 PM 4 comments
lunch hour aku kuar ngn hubby, nk pi bayo duit umah tula.. baru ada masa nak bayo kan.. ingatkan nk amik surat berdaftar kt pos opis.. sekali, hubby ckp tertinggal dlm bag laptop kt opis. hampeh tul.. terpaksa pi sabtu ni la.. surat tu dr lastweek xamik2. sampai kt umah, mana la ada org kan...

bbrp soklan yg aku tanya

1- dlm surat tu ada tulis agent utk sale or rental umah, developer ada appoint kt satu company tu.. tp diorg xforce la, cuma suggestion. bukan apa. takut gak force sbb masuk dlm surat kan...

2. psl maintenance bulan 11, nape kena bayo. diorg ckp sbb surat tu kuar 15/10, sbb tu kena bayo.. apaplak.. surat tu sampai last week tau. aku siap tunjuk bukti tarikh kt surat tu, yg post office cop...

3. nape outstanding payment xbgtau awal2. nape kumpul sampai serah kunci. diorg ckp mmg slalu wat camtu, klu buyer request baru diorg bg. so org2 yg macam aku yg xpernah beli umah, xtau la mende ni seme. so lain kali kena call tanya develepor slalu, ada x outstanding balance. bukan apa. klu dh kumpul banyak2, jenuh la nak bayo kan...

4. kt apartment aku, ada kete yg boleh park bawah bangunan... sesape yg beli awal baru dapat. aku beli umah tu atas tgn org je.. bank xlulus loan diorg.. so xmerasa la nk dpt parking tertutup. sian kete aku...

ada lagi kot yg aku tanya.. dah lupa. tp yg sedih skali.. uwaaaaa..... kerani tu cakap, UMAH AKU XSIAP LG!!!!!!!!.... umah yg kitorg beli tu termasuk package upgrade tambah 15k. diorg plaster ceiling, tambah poin, wiring, tiles seme la... pastu diorg ckp contractor tu xbuat. tertinggal... ada la dlm 20unit yg xsiap lg. so skang ni tgh process renovation la. huhuhu.. pastu aku ckp la. dah la umah xsiap, maintenance kena bayo, mana bleh camtu. xadil utk buyer cam aku tau.... sib baik akak kerani tu baik, so xde la aku nak marah2 sgt kan.. hihi.. kire aku marah dlm senyum la. huhuhuh

aku cakap la, aku nak wat surat nak argue pasal mende ni. pastu akak kerani tu ckp, nnt dia ckp ngn boss dia ckp nk waive kan yg outstanding balance utk late payment tu, dlm rm250 la.. maintenance fee tu 120 sebulan tau. klu bulan 12 xsiap gak, sia2 aku bayo. so skang ni tunggu dulu feedback dr akak tu. klu akak tu xde bg apa2 response, aku tulis surat la.. tp klu diorg x layan aku nak wat pe yek? huhuhu.. sian aku teraniaya... susah tul nk dpt umah sendiri ni tau.. uwaaaaaa...

EPF 8% Means Paying More Income Tax

Posted by NaZa at 12:24 PM 4 comments
baru ni kan, gomen kuatkuasakan pemotongan epf 8% kan, so nak share ngn korang fwd emel yg aku dapat...

Maximun EPF deduction for Tax computation is Rm416

Assume monthly basic salary is RM4000.
- If your monthly EPF contribution is 11% ( RM440 ),
taxable income = RM3560, income tax payable = RM77.
- If your monthly EPF contribution is 8% ( RM320 ),
taxable income = RM3680, income tax payable = RM109.

Conclusion : If you choose to contribute 8%, you will end up paying more income tax to the government, which will make the government richer. Finance Minister Najib said this measure is meant to boost up the slow-down market, but from this example we see that the money does not go into the market. Instead the money goes direct into the government's pocket through the greater amount of income tax that we will have to pay. Obviously this measure does not help the market at all. Do we still want this kind of government that doesn't have the best interest of the people in mind?

tapi aritu Najib cakap, duit epf yg xjadi potong tu xkena tax. tah la. xtau la camne dia kire nanti. tp klu ikut aku, potong cam biasa jela. lgpun, klu nk harap aku simpan sendiri.. ekek.. rasanya duit tu tetiba masuk kat account org lain kot. ahhaha

start bulan lepas, aku potong zakat, bukan tax .. semoga berkat gaji aku. hihih

Wednesday, November 19, 2008

makan free

Posted by NaZa at 4:04 PM 5 comments
hr ni murah rezeki.. ada org blanje lunch.. org2 yg dapat promotion.. tp bukan aku la. huhuhu..
kitorg pi johnnys, alamanda... b4 kul 12 dah pi, konon nak pi booking tempat la..
masa sampai tu kosong je sbb belom masa lunch lg kan...
tunggu bebudak lain sampai punya lama, abih ice cream n nasi goreng kitorg makan. tp share2 la.. sbb nnt nak makan steamboat lg kan. macam la perut aku besar sgt kan..
kitorg berempat makan dulu.... gambo org yg blanje xde plak dlm gambo... :)

satu set rm59.90 utk 4org makan.. abih gak la kitorg makan..


korang nampak x apa benda dlm air tu.. dah nk abih makan, tetiba masuk langau dlm air aku. cehhh.. sib baik masa tu aku bukan tgh minum. terus mintak tuko. agaknya kt situ slalu lalat masuk dlm air kot sbb waiter diorg cam slamba je muka xde terkejut bile aku ckp ada lalat dlm air aku. salah sorang dari org yg blanje arini ckp, kena makan free arini sbb air masuk lalat.. ooo.. ngelat xmoh blanje yek... :p

anyway tq la kepada sesape yg blanje... bile la time aku nk blanje korang yek.. bile nk dpt promotion ni.. :(

Tuesday, November 18, 2008

KLCC outing day

Posted by NaZa at 12:31 PM 0 comments
aku sampai kl kul 12.30mlm sabtu.. dh masuk ari ahad pun... pagi tu kul 7 fakhry dh bangun. aku tido lg.. dia nak main2 aku xlayan, last2 dia tido semula.. ekeke.. bangun kul 10 lebih. dah plan nk pi homedec kan.. walaupun hubby macam malas nk pi, aku paksa gak. ekekek.. siap2 seme, goreng2 apa yg ada dlm freezer utk breakfast, kul 12 lebih kuar dr umah pi lunch dulu..

terpegun agaknya tengok bangunan yg tinggi kot.

ait!! siap lambai kt mama tu, nk jalan sorang2..


sampai klcc kul 2 lebih kot... sib baik xhujan, parking kt luar plak tukan.. betul2 settle parking, fakhry poo-poo plak.. aku check bag, "alamak, pampers dia xbawak la plak".. kena la plak masuk klcc pi beli pampers dia dulu. babyroom kt klcc ni cun tul. xpernah aku masuk. yela.. last aku pi klcc lepas kawin dulu.. kire fakhry 1st time sampai klcc ni.. dah settle, terus pi tempat exhibition homedec tu.. mmg teruja la tgk,. harga pun byk diskaun. tp aku xbeli or booking apa2 pun. xtau measurement umah aku, nnt terlebih budget susah plak. so cuci mata je la.. xsedo pun, fakhry dah tertido masa hubby dokong dia, penat sgt kot... gambo pun aku x amik. hihi

dia xnak org pegang, ni uncle dia nk pegang, cepat2 dia lari. asyik nak jalan atas rumput je.. dah la baru lepas hujan, takut tergelincir je..

b4 balik pi makan kt a&w, singgah surau klcc tu solat asar.. ingat nk bawak fakhry main kt taman tu. tp takut xsempat sbb nak pi shah alam, anto adik ipar plak. so balik la terus... xpela.. lain kali mama bawak fakhry pi klcc yek...

bubbye....

brick game

Posted by NaZa at 8:48 AM 1 comments
skang ni xde dah org nak main brick game ni. ni permainan zaman dulu2. skang ni org main PSP je kan.. hiih...

aritu aku blk tganu, asik ipar aku main mende ni.. terminat plak. dia pinjam dr member dia. teringat kenangan lama main mende alah ni. ekekek..

pi mydin, diorg jual rm2.90 je satu. aku rembat dua, satu utk aku, satu lg bg kt adik ipar aku tu.. murah je kan.. ekek. klu rm10 xnak aku beli.. boring2 kt umah, layan la brick game ni, tp bile si fakhry xpuas hati sbb aku xmelayan dia, dia ambik terus dr tgn aku, baling. huhuhu.. sabo jela..

sesape yg xtau rupa brick game ni.. meh aku tunjuk..

Monday, November 17, 2008

streamyx rebate

Posted by NaZa at 4:00 PM 0 comments
haritu kan aku ada mintak rebate sbb streamyx aku problem. diorg ada la call, emel seme... so td dpt reply dr diorg..


Terima kasih kerana membawa perkara ini kepada pihak kami.
Merujuk kepada e-mel dari pihak tuan bertarikh 13 Oktober 2008 berkenaan dengan perkara di atas.


Berhubung dengan masalah teknikal yang dihadapi oleh pihak tuan, sukacita dimaklumkan bahawa kami telah mengesyorkan pelarasan ini kepada pihak pengurusan. Setelah ianya diluluskan, pelarasan tersebut akan tertera di dalam akaun tuan.
Kami memohon maaf di atas sebarang kesulitan yang tuan hadapi. Kerjasama daripada pihak tuan amatlah dihargai.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut atau maklumbalas, sila e-mel kami di:
help@tm.com.my. Anda juga boleh menghubungi TM di talian 100 dan pilih ?Perkhidmatan Internet? untuk bantuan lanjut.
Terima kasih.
Sekian,


Mohd Hafiz bin Md Yasin
Customer Care Support,Contact Center Management & Internet Services, Customer Service Management, TM Retail.
www.tm.net.my

okla kan. dr xde feedback langsung. dpt rebate rm100 pun dah ok. hihihi

sebaldi air...

Posted by NaZa at 8:52 AM 1 comments
apa maksudnya?.. waaa.... bangun2 pagi, bukak paip... " abang.. air xde la".... huhuhuh..
sib baik ada sebaldi air dlm toilet. hihi.
so pagi tadi aku mandi 1baldi je air. ekek.
pastu ada la air dr paip tu cinonet je kuar airnya. jadi la.. dr xmandi kan...
mr hubby plak, xmandi... lelaki xpe, bior la dia mandi kt opis dia.

ni sbb tangki rosak ke, owner umah aku xbayo maintenance? huhuh...
dh la pepagi isnin, setelah seminggu aku cuti. cehhh..

Wednesday, November 12, 2008

bersiaran dr kampung losong

Posted by NaZa at 3:03 PM 1 comments
aku ada kt tganu skang ni. smlm kul 8 bertolak dr kl.
singgah sat kt kuantan amik adik dia. sampai umah dlm kul 2.30pg.
sampai umah terus tido... lenguh dok dlm kete, sbb dia nak tido luas2, aku dok ciput je... lenguh punggung.

skang kt tganu dah start musim tengkujuh kot. hujan je. hari ni pun mendung je..
dok umah je, xde agenda jalan2 or shopping. tgh2 bulan kan. hihih...
budget xdok. so dok umah jela...

Tuesday, November 11, 2008

hal rumah lg..

Posted by NaZa at 4:34 PM 2 comments
aku tgh geram ni.. baru lepas call develepor. eh bukan aku call, asben. dia call dr tghari diorg xangkat. br tadi angkat. tanya la psl procedure nak amik kunci tu.. rupanya..

1. kena bayo dulu..
2. set date appointment nk amik kunci
3. kena ikut list, klu lambat nama aku, lambat la..
4. waaaa.. duit nak cepat, kunci nk bagi pun leceh. menci tau.... ***** la diorg ni... eeee..

abih la plan aku camni. dah la umah aku tu xde pun tunjuk size setiap ruang dlm SPA. camne aku nak ukur. aku nk pi HOMEDEC la.. kot la ada free sketch utk design ke.. kan ke untung. menci2..aritu aku pi opis diorg, xde la plak kerani tu ckp kt aku procedure seme ni. dah la bolayan aku bile aku tanya. bile asben aku tanya tersengih2 je. nyampah. sbb tu aku malas nk tepon. malas nk dengo suara org xnak jawab telefon wat tambah sakit ati je.

penantian berakhir...

Posted by NaZa at 9:46 AM 2 comments
dah bape hari cite sedih jekan.. so kali ni berita gembira.. yeyye.. surat suh amik kunci rumah dah dapat.. so kena wat appointment dulu, n sediakan duit. huhu. bab duit tu xgembirala. :( last week dah ada org dpt kunci, diorg bg berperingkat. bile aku pi office develepor, diorg ckp dah anto hari isnin minggu lepas. tunggu hingga jumaat xsampai2 pun. sabtu pi lg opis diorg, diorg kata anto sekali lg, sbb ramai xdpt. yeke.. eleh padahal mesti diorg xanto lg, sbb malas nk layan buyer la tu. cess. so smlm sampai la surat, aku tgk cop kt surat tu, hari sabtu tu baru diorg anto... nampak no sah2 menipu....

byk gak aku kena bayo dekat rm900, deposit 3bulan maintenance, sinking fund, ada la bape2 fee lg, n yg aku xpuashati outstanding payment... dlm rm400 tu... nape diorg xpernah anto surat b4 ni bgtau bank release duit lambat kt diorg. bengang tul la.. ni masa awal2 dulu la.. byk tu 400. tp aku tgk org lain punya sampai 1k lebih kena bayo.. saje je develepor ni tau.. pastu nape plak aku kena bayo full maintenance fee utk bulan 11, kan skang dh tgh bulan. ngelat tul la diorg ni.. aku ni asyik xpuashati jekan. ekekekek..

Monday, November 10, 2008

Alhamdulillah.. tp aku xpuashati...

Posted by NaZa at 9:04 AM 4 comments
mak aku dh kuar hospital.. alhamdulillah... tp blood pressure dia still tinggi lg. agaknya, doc pun xtau nk wat apa.. last2 suh je balik. hihih..

tp apa yg aku xpuashati tu.. ada ke suh mak aku amik ubat sendiri kt kaunter ubat tu.. huhuh.. jauh tu dr bilik mak aku dok dr tempat tu.. siap leh tanya mak aku, "leh jalan x? amik ubat sendiri". hampagas tul la. masa dok dlm wad, mak aku nk pi bilik air pun xbagi. pastu bile nk kuar spital, suh mak aku amik sendiri plak ubat.. eee.. geram tul aku... berpeluh mak aku berjalan jauh, dh la tempat x bape familiar.....

Sunday, November 9, 2008

Ubat darah tinggi...

Posted by NaZa at 12:49 AM 5 comments
tekanan darah mak aku xturun jugak. riso giler rasa.. takut jadi apa2 je.. nak balik, anak beranak xbape sihat. cuma doa dr jauh jela utk mak aku.. korang doakan la mak aku cepat sembuh yek.... tadi dok surf pasal darah tinggi, komplikasi jangka panjang bleh menyebabkan penyakit buah pinggang, strok, sakit jantung.. nauzubillah.. harap2 dijauhkan la. huhu

dok cari petua camne nak turunkan tekanan darah... maybe leh suh abah aku wat. sian abah aku, umah ngn hospital tu dlm 1/2jam gak la nk sampai.. tp nk pegi ulang alik penat gak. so dia pi pagi2 kul 8, nk dok hospital xleh gak sbb ada time melawat, so abah aku lepak la masjid nak isi masa terluang.... lps maghrib baru balik umah.. hhuhu.. sedih tul rasa..

Menurunkan Darah Tinggi
Ambil segenggam daun kucai,basuh bersih selepas itu masukkan kedalam mesin bersama dengan sedikit gula batu yang telah dihancurkan.Mesin sehingga lumat atau hancur ( jangan campur dengan air ) bagi mendapatkan patinya sahaja.Masukkan kedalam bekas mangkuk atau cawan,selepas itu embunkan sehingga pagi.Bila bangun pagi sebelum minum atau makan hendaklah diminum air pati daun kucai serta dengan selawat 3 kali.amalkan selama tiga hari,selepas itu jumpalah doktor untuk buat pengesahan.Insyaalah darah tinggi akan jadi normal.

Mengurangkan Masalah Darah Tinggi
Ambil pucuk betik jantan direbus dan dibuat kerabu ia juga bolih direbus dan dimakan bersama sambal belacan.Pahit sikit tapi baik untuk yang sakit darah tinggi.Insyaallah semoga ianya berjaya.


Darah Tinggi
Untuk cepat menurunkan darah tinggi ketika diserang darah tinggi.Pertama buat dua rakaat solat hajat mohon pada allah.Kedua ambil beberapa ulas bawang putih ,mesin jadikan jus dan ambil 6 titik jus tadi di masukkan kedalan segelas air dan di minum 3 kali sehari ,Insyaallah dengan izin Allah,selamat mencuba.


Turunkan darah Tinggi
Minumlah air rebusan pokok Hempedu Bumi Pokok Cerita atau Minumlah air rebusan daun Pokok Ati-ati atau Makanlah biji buah Peria atau Makanlah pucuk Pokok Pala sebagai ulam atau Minumlah air rebusan Pokok Dukung Anak atau Minum air rebusan taugeh seminggu sekali. Air dan taugeh hendaklah sama nisbahnya atau Rebus daun pandan wangi secukupnya dengan dua gelas air. Biarkan hingga tinggal setengah gelas sahaja. Minum setiap pagi dan petang atau Makanlah 3 ulas bawang putih mentah. Jika tidak tahan baunya,bolehlah direbus atau Parutkan kunyit sebesar ibu jari. Perah airnya dan tambah dua sudu madu. Minum ramuan ini setiap pagi dan petang.

Carrot + Apple + Pear + Mango
> Clear body heat, counteracts toxicity, decreased blood pressure
and fight oxidization.


YA ALLAH, sembuhkan la penyakit ibuku, berikan lah kesihatan yang baik kepada ibuku.. AMIN..

Friday, November 7, 2008

balik.. xbalik.. balik, xbalik... mmmmm

Posted by NaZa at 10:07 AM 1 comments
aku ingat nk balik kg pas abih keje ptg ni...
mak aku xbalik dr hospital lg. tekanan darah xmau gak turun..
sian je bosan dia kt spital..
spital kota xcanggih mana, tv pun xde. huhuhu
dok melepak atas katil je, nak pi bilik air pun dia xkasi, takut jatuh la.. huhuhu..
abah aku la sian.. xleh nak wat keje lain, teman mak aku jela.. sunyi diorg kan..
kot la anak diorg ni balik, bawak cucu, leh turun tekanan darah. hihih.
aku rasa dok spital lg la menaikkan darah..
hari2 tgk org kuar masuk pelbagai penyakit... strok la, sakit perut la. huhuhu

tp fakhry demam la plak. panas gak..
dah 2hari badan panas, kt umah bbstr siap gigil2 badan.
padahal badan xde la panas sgt, maybe panas dalam kot..
mr hubby pun demam, selsema... emmm.. camne yek..
malam ni ada kenduri doa selamat kt umah PIL sempena nak pi haji.
kitorg xleh la nk balik, next week nk balik kg anto diorg...

Thursday, November 6, 2008

musim sakit

Posted by NaZa at 3:49 PM 1 comments
rasanya skang ramai yg demam2, batuk, selsema.. skang kan dh musim hujan ni.. contoh terdekat, my hubby. selsema, n badan panas2 sket. pg td dh berjangkit ngn fakhry plak. bgn kul 5pg rasa badan dia macam dedor2 sket. bg makan ubat demam. merengek2 je la pastu xnak tido. last2 letak atas badan aku terus tido... skang ni dia makin kurus la. haritu aku timbang dh 9kg.. dulu 10kg++.. badan pun nampak tulang dada. tp dia makan byk la gak.. 4x makan sehari. pastu klu org lain makan, dia nk makan gak. mmm, nape plak kurus? ikut gen aku kot. hihihih

semalam my sister in law masuk hospital, kena operate ada something kt breast dia. bukan cancer, tp cam ketulan apa tah. xmerbahaya. tp doc suggest buang la.. dia kan baru je bersalin. pas abih pantang ni tetiba ada ketulan tu dlm 2.5cm. ada abg aku ckp apa nama tah, aku lupa n malas nk google. tp normal pompuan umur 35thn kebawah akan ada bende tu... cuma klu bior kan je.. takut jadi cancer la plak kan...

kelmarin, my mum masuk spital gak. huhuh. hopefully my sister xbaca entry ni sepanjang minggu exam dia.. sbb my mum xkasi bgtau dia pasal ni, dia tgh final exam kan... takut terganggu... dia tu cengeng sket. hahah. selamba kutuk.. tekanan darah dia, terlalu tinggi. dulu masa lepas raya utk monthly checkup, tinggi gak. sampai kena baring kt klinik dr pagi sampai tghari bile dh turun sampai tahap yg ok, baru nurse bg balik. kali ni doctor ada plak.. dr pg sampai petang xturun gak.. so naik ambulan terus anto hospital. 210/110.. cam tu la kot. mmg tahap merbahaya. smlm call turun sket je... sian abah nak kena ulang alik pi spital. sib baik abg aku keje gomen, leh la dpt bilik best sket kt spital kan..

harap2 mak sihat la.. n mak aku xtau lg pasal akak ipar aku kena operate tu.. klu dia tau, mau naik lg tinggi tekanan darah dia... huhuhu.. ni kire kali kedua my mum kena tahan wad....

Wednesday, November 5, 2008

fakhry with his new car

Posted by NaZa at 9:52 AM 0 comments
model bergaya bersama keretenya... abaikan background dibelakang yg sengaja disepahkan utk menonjolkan model bersama kereta.. sebelom ni kemas je.. muahahah



aku beli kan kt tesco.. skang kan ada baby fair. murah je. normal price rm37.90. aku beli rm28.90. boleh la.. nk beli mahal2 bukan dia naik sgt pun. ni pun aku rasa cam dia terlalu beso ngn car dia ni. hihihi..
satu lg aku beli instrument set. dia telah bergendang2 di dalam umah + memukul2 papa n mama dia ni ngn bende alah tu.. huhu.. sakit ooo... skang ni dia suka sgt amik menan dia n pukul org.. huhuh. klu org lain punye dia rebut gak, n klu x dapat siap la muka org tu dia tenyeh2. huhuh ..
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal