Wednesday, November 26, 2008

fakhry @1year 3months n 1week.

Posted by NaZa at 9:26 AM
dh lama xreview psl perkembangan fakhry yek. apa yek yg dia leh wat skang...

1. leh ckp papa, mama.. yg word lain xde kot. byk bahasa german dia je yg aku xpaham
2. klu suh pick barang, dia leh wat, bg kt papa dia ke.. dh paham la kirenya. tp ada mood gak. kkdg dia wat derk je..
3. suka tegur2 org.. seme bangsa, tp yg aku perasan paling dia suka org negro+india. ahha maybe sbb warna tu nampak sgt kan.. kt area umah aku mmg byk bangsa ni...
4. dah master berjalan. tp kadang2 dia jatuh gak, ni klu lari la.. tp skang ni dia xnak dah jalan sendiri pi umah bbstr dia. mesti nak dukung. tp klu pi shopping compleks or taman seme, mmg dia nak jalan sendiri. kire klu tempat tu ramai org mmg xnak kena dokong la..
5. suka dengo lagu. klu dengo lagu rancak2 mmg bergoyang abih la.. klu iklan2 kt tv yg ada lagu terus dia berdiri goyang2 badan. skang ni dia suka lagi matta - jatuh cinta lagi. sbb aku slalu dengar lagu tu... catchy sgt. hihih
6. suka rampas mainan orang. ni bbstr dia yg cakap. menan dia yg menimbun kt umah dia wat derk je. tp kt umah bbstr siap melalak2 klu xdapat apa yg dia nak. ish3x..
7. air liur still meleleh2. uwaaa... bile tah nak berenti... jgn jadi cam papa dia dah la..
8. gigi rasanya macam dah full. gigi geraham dia dah tumbuh rasanya 4btg. comel je bile senyum nampak gigi. tp riso plak cepat rosak, sbb susah tul nk gosok gigi fakhry ni..
9. pandai dah minum air guna straw. aku ajo dia minum punya la susah. bile bg je bottle air dia kt bbstr, sehari je dah leh minum guna straw. huhuh. so skang ni, apa je air yg aku minum guna straw seme dia nak.
10. dia dah mula minat tgk tv, cite2 cartoon or yg ada budak2 kecik. tp xlama pun dia tgk. tp dulu langsung dia xhirau tv tu...
11. suka makan. klu sesape yg tgh makan, dia suka ngendeng, dpt je cabut la pastu..
12. suka sikat rambut. slalu amik sikat rambut aku, n sikat sendiri rambut dia yg ciput tu. aku rasa macam nak botakkan je rambut dia. mmm.. rasanya lawo ke fakhry klu botak yek...
13. dah pandai jeles.. klu aku rapat2 ngn papa dia, cepat je dia datang dekat. ahha. satu lg klu aku pegang baby kt umah bbstr, cepat je dia peluk aku. pastu tolak baby tu. ahha. camne nak dpt adik ni...

the list go on.. kejap dia fakhry membesar kan.. alhamdulillah setakat ni dia sihat walafiat, cuma sesekali demam or batuk je. semoga terus membesar menjadi insan yg berguna...

His 1st day

1year

0 comments on "fakhry @1year 3months n 1week."

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal