Thursday, November 20, 2008

mood sedih. huhuhuhu

Posted by NaZa at 2:32 PM
lunch hour aku kuar ngn hubby, nk pi bayo duit umah tula.. baru ada masa nak bayo kan.. ingatkan nk amik surat berdaftar kt pos opis.. sekali, hubby ckp tertinggal dlm bag laptop kt opis. hampeh tul.. terpaksa pi sabtu ni la.. surat tu dr lastweek xamik2. sampai kt umah, mana la ada org kan...

bbrp soklan yg aku tanya

1- dlm surat tu ada tulis agent utk sale or rental umah, developer ada appoint kt satu company tu.. tp diorg xforce la, cuma suggestion. bukan apa. takut gak force sbb masuk dlm surat kan...

2. psl maintenance bulan 11, nape kena bayo. diorg ckp sbb surat tu kuar 15/10, sbb tu kena bayo.. apaplak.. surat tu sampai last week tau. aku siap tunjuk bukti tarikh kt surat tu, yg post office cop...

3. nape outstanding payment xbgtau awal2. nape kumpul sampai serah kunci. diorg ckp mmg slalu wat camtu, klu buyer request baru diorg bg. so org2 yg macam aku yg xpernah beli umah, xtau la mende ni seme. so lain kali kena call tanya develepor slalu, ada x outstanding balance. bukan apa. klu dh kumpul banyak2, jenuh la nak bayo kan...

4. kt apartment aku, ada kete yg boleh park bawah bangunan... sesape yg beli awal baru dapat. aku beli umah tu atas tgn org je.. bank xlulus loan diorg.. so xmerasa la nk dpt parking tertutup. sian kete aku...

ada lagi kot yg aku tanya.. dah lupa. tp yg sedih skali.. uwaaaaa..... kerani tu cakap, UMAH AKU XSIAP LG!!!!!!!!.... umah yg kitorg beli tu termasuk package upgrade tambah 15k. diorg plaster ceiling, tambah poin, wiring, tiles seme la... pastu diorg ckp contractor tu xbuat. tertinggal... ada la dlm 20unit yg xsiap lg. so skang ni tgh process renovation la. huhuhu.. pastu aku ckp la. dah la umah xsiap, maintenance kena bayo, mana bleh camtu. xadil utk buyer cam aku tau.... sib baik akak kerani tu baik, so xde la aku nak marah2 sgt kan.. hihi.. kire aku marah dlm senyum la. huhuhuh

aku cakap la, aku nak wat surat nak argue pasal mende ni. pastu akak kerani tu ckp, nnt dia ckp ngn boss dia ckp nk waive kan yg outstanding balance utk late payment tu, dlm rm250 la.. maintenance fee tu 120 sebulan tau. klu bulan 12 xsiap gak, sia2 aku bayo. so skang ni tunggu dulu feedback dr akak tu. klu akak tu xde bg apa2 response, aku tulis surat la.. tp klu diorg x layan aku nak wat pe yek? huhuhu.. sian aku teraniaya... susah tul nk dpt umah sendiri ni tau.. uwaaaaaa...

4 comments on "mood sedih. huhuhuhu"

Umie on November 20, 2008 at 3:04 PM said...

Kalau dia xde response pape..ko anto la surat kat tribunal pengguna & kat kementerian perumahan tu mintak diorg nye advice...huhuhu

kirana on November 20, 2008 at 3:36 PM said...

laaaaaaa...geramnya rasa...
dah la kena bayo..wat keje tak siap lak...hmmmmm

igtkan dah amik package derang wat masa tgh construction..rupanya tgu siap jugak ke...huhuhuuh

sabo2..mmg siksa sket la urusan rumah ni

buzzybug on November 20, 2008 at 6:17 PM said...

kesiannya kak naza...
sabar je laaa...

NaZa on November 21, 2008 at 9:10 AM said...

umie - harap2 xsampai ke tribunal pengguna seme tu. huhuh..

kirana - ni baru nak dpt kunci, lom process nak renovate sendiri. huhuh

buzzybug - tq, nnt klu xcukup duit nk renovate, leh korek tabung niza. muahahahah

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal