Wednesday, December 31, 2008

penutup tahun 2008

Posted by NaZa at 9:35 PM 0 comments
aku mengakhiri thn 2008 dengan stay back kt opis... skang kul 9.30mlm aku masih di kerusi aku di dalam opis... huhuh.. mmg la tgh nak siap kan keje.. tp sebenonya tgh menunggu hubby mengambil dr opis ni la.. dia kena balik lambat sbb tgh install system kt tpt lain. huhu. sedih2.. sib baik ada keje nak dibuat.. so xde la aku bosan gile babeng... so xyah keje esok.. sbb keje aku dah siap. yeyeyye

Diary 2008

Posted by NaZa at 2:04 PM 1 comments
dah sampai pun penghujung tahun 2008.. xde apa sgt yg menarik berlaku thn ni...

yg best
- bercuti ke cameron highland
- start wat blog sendiri..
- tuko kete dr kenari ke pesona
- pi jln2 kt bukit tinggi pahang
- family day opis kt sunway lagoon - aku xpernah pi sini lgb4 ni. hihih
- dapat anak sedara girl.. bile yek turn aku.. hih
- ada lg sket2 dpt project luar.. side income.. (actually hubby nye.. tp rezeki dia, rezeki aku gak. hihi)

yg xbest
- my mum masuk hospital sbb darah tinggi. 1 week lebih kena tahan
- xsempat nak dok umah baru,
- promotion xde ... huhuh

resolution for next year? xyah la... aku xde aim apa2 pun sebenonya... rasa cam best je bile org lain dok plan nak wat apa, pi mana, nak enhance diri... xpe.. dari hari ke hari.. aku try la improve diri aku mana yg perlu.. kot tetiba ada minat baru muncul dalam diri aku... tp wishlist utk memiliki barang sentiasa ada. hihih... dr last year xtertunai.. harap2 tahun 2009 tercapai la.. ekek

anyway selamat tahun baru 1430H n 2009..

Tuesday, December 30, 2008

penat..

Posted by NaZa at 2:27 PM 1 comments
aku sampai umah kul 12.30... dr tganu around kul 4 la... jalan xjammed.. tp dok singgah makan, toilet, solat.. tu yg berzaman sampai umah, pastu anto sedara asben kt kajang lg...
balik umah, fakhry poo-poo plak.. lepas cuci. ... bumm. terus tido. hihi pasal PIL aku balik haji nnt cite la...

ada satu incident happen malam td.. tgh2 aku dok belai2 si fakhry, baru aku perasan cincin yg my MIL beli dr mekah utk menantu kesayangan one n only diorg ni xde kt jari aku..... huhhu gelabah aku... b4 tu ada je... aku ingat jatuh masa nak pi toilet kt shell. tp xjadi pi sbb air xde... pastu berenti kt hentian lanchang, godek2 kete...angkat fakhry fuh... selamat ada kt dlm carseat fakhry...rasanya dia tarik masa dia pegang tgn aku.. hilang debaran aku...yolah. baru 1hari pakai dah hilang...

cincin tu longgar, nak pi potong kt kedai emas, diorg ckp emas mekah n mesia lain, pulak tu nak kena potong byk.. nnt batu tu lari.. xpela. wat kat KL jela.. alhamdulillah masih ada lg cincin tu.. klu x camne nak menjawab klu mak mentua aku tanya. hihih...

Thursday, December 25, 2008

balik kg..

Posted by NaZa at 7:47 AM 0 comments
hari ni aku balik tganu... sabtu ni PIL aku blk dari haji..
tp keje aku xsiap lg la.. maybe nak pi opis sat..
biasala.. bile keje xsiap, mula la xtenteram rasa hidup...
so tghari nnt baru bertolak la...
esok cuti sampai isnin je..
30/31 dec xcoti sbb cuti tarak...
nak kena simpan utk thn depan abg aku kawin plak..

aku tgh demam ni.. smlm panas tul.. tp lepas makan ubat ok la sket..
skang ni dedar2 jela.. hopefully blk kg nnt xberterusan..

Monday, December 22, 2008

terbakar...

Posted by NaZa at 4:25 PM 1 comments
aku terjaga dlm kul 3.45pg camtu kot, ahad semalam... ada org hon kete... memekak je pepagi buta nak tido... pastu tetiba aku dengo bunyi org bising2 berlari... so aku ngn hubby bangun la... ingatkan ada org curi kete... dulu ada org curi kete area aprtment aku, abih kena belasah ngn org ramai, pakai helmet lg, kitorang jenguk kt tingkap, rupanya ada kete terbakar... api mmg menyala beso giler...macam cite dalam tv, klu kete terbakar...
diorg jerit2 sape punye kete n suh alihkan kete yg dekat2 ngn kete terbakar tu... bomba dtg 15min after that.. sempat gak la meletup dulu kete tu.. sampai api padam xde sape yg alih kete n owner xdatang pun.... tepi tu vios, depan nissan sentra. pagi tu aku tgk, abih separuh terbakar kete 4wheel drive tu... yg nissan tu, depan cair.. yg vios tu.. hitam2 kete dia... klu aku pun, xsure nak alihkan x kete tu.. kang tetiba aku alih, kete terbakar tu meletup, xke cari pasal namanya...

xsure camne leh terbakar.. tah2 ada org dengki.. biasala hidup kan...

blogger kirana dah selamat bersalin

Posted by NaZa at 10:51 AM 0 comments
Entry khas utk ana aka kirana. sesape yg kenal la.. aku saje nak kabo kan...
dia dah selamat bersalin sabtu lepas, 21 december 2008. kul 12.16tgh malam.
baby girl, berat3.52kg. bersalin normal.. cite lanjut sile call dia.

Friday, December 19, 2008

Happy Anniversary

Posted by NaZa at 10:41 AM 2 comments
tarikh hari ni, 9 thn yg lepas, konon2nya tarikh declare jd bf-gf la. ekekek..
bulan pose.. apa la aku wat dose time2 bulan pose pi dating. ekekek
kitorg date kt utm cafe yg atas bukit tu. depan fke. apa yek nama? sub?
tah lupa. ... mmbr anto.. (tq aidawani) tgh dating, hujan plak..
bile balik umah sewa, mmbr cakap, memori daun pisang. hahahah
kelako tul bile ingat... tah ape2
kenangan2...

Thursday, December 18, 2008

cite kosong...

Posted by NaZa at 9:11 AM 0 comments
xde apa nak cite utk this week..
hujung tahun, seme org sibuk nak clearkan leave..
tp aku just ada 0.5 day je. cehhh... pesal la ciput sgt. bile masa tah aku cuti lama2 b4 ni...

last weekend aku pi tgk umah, diorg dah pecah kan seme tiles tu.. dah simen kasar.
maybe this week dh pasang kot tiles 2x2 tu kot..
aku ada mintak quotation ngan contractor lain. budget dlm 8k gak..
duit2.. rasanya, aku masuk umah baru lambat la sket. budget lari.. hehe
ada gak plan nak jual umah tu, nak beli umah landed..
tp bile pk2.. skang ni tgh gawat, so xyah la beli mende2 yg melibatkan hutang yg byk...
takut jadi apa2, susah plak kan...
n byk dah dengo cite, kilang2 tutup, xpun shutdown, 1 or 2 weeks.. bahaya gak ni..
klu kena berenti keje, camne la nak hidup kan..

buku yg aku beli dr ebay dh dpt.. ada 16buah. hihi
tp nipis2 je, leh la nak abihkan 1hari, 1buku...
buku cite sempoi2 je, xmemberatkan otak pun...

aritukan aku cakap nak beli psp..
dok pk2, sekali, esok pagi nye dah sold out.. ceh...
nampak sgt, macam xnak bg aku beli.
asben aku dok gelakkan je.. huhuhu
xpe.. wishlist tahun depan..
harap2, diorg leh la hack psp3k tu leh main pirate cd..
so nnt, harga psp akan turun. hihihi

Sunday, December 14, 2008

anak hilang???

Posted by NaZa at 6:13 PM 1 comments
tempat : jakel KL,
masa : dlm kul 12 tghari kot.
pelakon : sebuah keluarga yg mempunyai seorg anak lelaki 1yr++ n org2 dijakel.
situasi : aku tgh menelek kain yg kedua, baru je sampai kt situ, abg tgh on the phone, fakhry tgh menarik-narik kain yg tersusun kat situ..

tetiba...
lelaki : **** mana?
perempuan : kan ada kt sini tadi? pi mana plak... sambil memusing-musing kepala..


terus la lelaki itu berlari keluar mencari anaknya...
yg si perempuan tu ikut sekali n ada la makcik kt situ cakap

makcik : budak yg pakai baju oren tu ke? tadi dia nak naik eskalator, jatuh pastu ada la salesgirl tolong bawak naik atas. xnangis pun dia.. gelak2 je...

si perempuan tu nak naik atas gak.. tp diorg ckp, tunggu kt tangga belah sana, sbb turun kt situ je bleh. n lgpun xleh hilangnya budak dlm tu... tp klu ada org culik budak tu camne? huhuh..
mmg gabra la pompuan tu... boleh bayangkan la...

pastu bile pompuan tu pi belah tangga tu, husband dia pun turun sambil mendokong anaknya yg tergelak2 tu... rupanya, budak tu tgh berkejar-kejaran kt tingkat 2 tu.. syok betul bile berlari-lari tanpa dikejar org kan... sib baik xde apa2 incident yg berlaku...

sape lelaki, pompuan n budak tu? itu la aku, hubby n fakhry. huhuhuhu...
aku rasa tah bape saat je aku xtgk si fakhry tu.. terus dia hilang.. huhuhuhu
sib baik la xde apa2. n lepas tu, terus la husband mendokong si fakhry sepanjang masa...
aku rasa cam nak nangis bile tgk abg dokong fakhry masa jumpa dia.
otak aku dah ligat pk yg bukan2... seram nye...

fakhry tu xtakut org langsung, dia bleh layan sesape je org.. tu yg bahaya...
klu berlari laju je.. dah la kecik kan, celah2 org je dia menyusup.
klu aku toleh tempat lain sekejap je, dia dah melencong pi tempat lain..

alhamdulillah, tuhan masih sayang kan aku sefamili kan...
jauh kan la dr apa2 yg berlaku...
lepas kes tu, aku terus sambung shopping. hihihi

Friday, December 12, 2008

mood sedih..

Posted by NaZa at 6:03 PM 1 comments
aritu aku ada la order bag. bag murah2 je.. xmampu nak beli riban2 lg...
tp seme bag yg aku pre-order, seme out of stock la plak. huhu..
pastu tetiba aku rasa nak beli PSP je. hahaha
aku dah tgk kt ebay, yg used jela..
ok x? mcm nak beli sbb sedih bag xde. huhuh
lg 2hari item ended... nak beli ke x? mmmmm

psp skang naik harga kan. huhu
tula.. dulu xmau beli.. skang ni 800++ dah. huhuhu

Thursday, December 11, 2008

lonely.....

Posted by NaZa at 8:41 AM 0 comments
malam td tido berdua je ngn fakhry. hubby outstation rabu sampai sabtu.
aku xpernah la kena tinggal berdua ngn fakhry sejak dia lahir.
ehh..pernah la... dulu masa pantang yela.. 2bulan hiih.
tp lepas tu xpernah... masa lepas kawin dulu pernah kena tinggal dia pi langkawi...
actually, klu ikut plan, kena pi langkawi.. aku dah plan nak ikut. hihi
sekali tuko plak kena pi PD. xnak la aku ikut, bukan best..
tp boss dia pun xbg bawak family..
dia cakap nanti ngaco wat keje je. huhuhhu
fakhry b4 ni, dah biasa malam xnampak papa dia...
so dia xde la meragam sgt..
bile aku tanya "mana papa?"
dia pi tunjuk pintu sambil pusing2 tgn tunjuk xde. hihihi

Wednesday, December 10, 2008

juadah di hari raya

Posted by NaZa at 10:44 AM 1 comments
thn ni beraya dlm hujan je.. mmg dr pagi hujan sampai petang. nak tuko2 juadah pun susah sbb hujan kan.. abih lauk2 basah.. tahun ni kitorg just masak nasi ayam je.. lgpun mak aku kan xbape sihat kan.. slalunya ketupat, sayur lodeh, ayam masak merah, daging masak kari, tu menu wajib la.. so sbb menu simple. kitorg start masak malam raya. bukan masak pun just potong sayur2 nak wat sayur chapchai.. hubby aku xtau apa itu sayur chapchai... slalunya kitorg dh start masak sehari sebelum.. so kali ni melepak jela.. hihih

pagi raya mak n abah aku dh bangun kul 5 kot. aku?? kul 6.30pg. hihih xtersedar la. adik aku bangun awal pun sbb kena paksa bangun ngn abah aku. hahahah... masak nasi ayam, sup, goreng ayam salut kicap, sayur chapchai, salad... tu je. simple n mudah. hihihi gambo xde... so aku cilok dr mr google. macam umie slalu wat tu.. :p

lebih kurang camni la kitorg masak. tp sos kicap n sos lada tu kitorg xwat. malas.. haha pakai cili sos readymade je... satu lg, timun tu kitorg buang kulit tau. ekeke

sayur chapchai.. lebih kurang gak la.. tp kitorg pakai cendawan tiram je.. :) udang tu buang kepala n kulit sbb adik aku rajin. ekekek

Tuesday, December 9, 2008

lagu untukku

Posted by NaZa at 11:23 AM 3 comments
nazaliza - okay

sila tutup telinga kalu xmoh dengar. hahahah
lama dah aku carik lagu ni, akhirnya jumpa..
kirenye aku jumpa ngn hubby pun sbb lagu ni kot,
dia dengar lagu ni dlm kaset,
bile berkenalan ngn aku, dia ckp, "ada gak nama org cam nama lagu tu. "
hubby sy mmg seorg yg jiwang karat
tp lagu xbest sbb lagu sedih,. huhuh
tp yg penting nama tu la. hahah

penatnya..

Posted by NaZa at 9:06 AM 2 comments
smlm aku sampai umah kul 12tghmlm.. bertolak dr kg kul 6ptg. suppose sampai kul 10mlm la. tp bile sampai je air keruh, dh start jamm.. selalunya lepas je hentian seremban tu, ok dah highway.. tp still jamm gak tu. masa tu dh kul 9.30. dah la fakhry poo-poo, terpaksa tuko pampers dlm kete sbb seme hentian penuh. tahan hidung jela... dah la perut berkeroncong...
last2, abg exit sepang, lalu putrajaya. aku sedap je tido kt blakang ngn fakhry. ekekek... masa aku kuar kulai tu, jalan belah kanan nak turun jb, jamm giler sampai ke batu pahat, muar tu... rupanya kt kluang, batupahat banjir.. so org xleh la nak lalu jln kg, kena lalu highway gak..
penat tul la.. ngantuk...tido kul 1 lebih mlm td...

Friday, December 5, 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha

Posted by NaZa at 3:47 PM 2 comments

selamat menyambut raya haji to all.. xde sape ke yg melakukan ibadah korban thn ni?... insyaAllah malam ni aku balik kg. klu mr hubby balik keje awal la.. klu x esok la gamaknya... balik mana? balik RAYA JOHOR LAGI.. yessss..... wpun raya pose aritu kt johor gak, tp sbb PIL aku xde, so aku beraya la kt johor. hihi.. lgpun hujung thn ni balik tganu gak sbb PIL aku balik haji kan... tp ptg raya tu balik semula KL sbb abg bz kan... xpela.. nak wat camne, tuntutan kerja...
to all, yg mana jalan jauh tu.. drive carefully...

bau hangit... tp bukan ketiak hangit..

Posted by NaZa at 10:42 AM 9 comments
semalam aku balik awal, bos lepas awal sbb ada event mlm td..
bile aku sampai pintu umah, pesal la bau hangit cam terbakar ni..
agaknya ada org bakar sampah kot...
bile aku masuk je umah....
waaaa.... api dapur aku xtutup...
baru aku teringat, pagi tadi aku panas kan tomyam ketam aku...
aku lupa nak tutup. giler lama panas periuk tu... sampai kul 5ptg..
mmg hangus seme bende dlm periuk tu,.
sib baik periuk tu tebal, klu x habis meletup periuk tu.
alhamdulillah la xde apa lain yg terbakar. terkejut giler aku...
camne la aku boleh terlupa ni... ish...ish..ish...
sampai la pagi td umah aku still bau hangit lagi...

Wednesday, December 3, 2008

bile makin membesar..

Posted by NaZa at 11:14 PM 0 comments
tgh main2 ngn fakhry, berkumandang azan maghrib dlm tv.. tetiba, dia terus stop main, masuk bilik tarik sejadah. tersenyum sendirian aku.. xpernah la plak aku solat awal bile azan je. ekekke.. tah mana dia ikut. umah bbstr kot.
satu lg, bile air susu dr botol dia tumpah, cepat je dia amik kain nak kesat. tp yg xtahan tu, sanggup terbalikkan botol susu dia, suh tumpah, pastu lap ngn kain. ish2... sabo jela...
skang ni, papa slalu balik lambat, kul 10 baru sampai umah. so manja sgt la ngn aku. aku dok ngadap pc, xkasi suh tutup. baca buku, dia tarik buku tu.. mmg kena ngadap dia je sorang. tp bile bunyi je grill, terus pandang pintu. macam tau2 je papa dia balik. bile nampak je muka papa dia, terus angkat tgn suh dukung.. pastu xlayan la mama dia ni... waktu tido je mula cari mama dia suh tidokan...

Tuesday, December 2, 2008

anakku demam lagi.

Posted by NaZa at 4:56 PM 0 comments
semalam tgh2 keje, dpt sms dr bbstr "fakhry demam". aku terus call. bbstr ckp, dia muntah2 byk kali, makan muntah, minum air muntah. huhu... tp badan xde la bape panas. dlm kul 4 lebih tu, bbstr sms suh call. dia ckp takut tgk fakhry asyik muntah je. fakhry ni lain sket, klu tanda2 fakhry nak demam ialah: muntah2.. slalunya fakhry start demam ngn aku dulu. so skang ni kt umah bbstr, takut la bbstr bile tgk dia asyik muntah2 camtu.. xpernah tgk.... kul 5.30 aku balik, suh abg balik awal gak nak bawak pi klinik. ubat ada kt umah, tp utk lebih selamat baik pi klinik kan.
aku sampai umah bbstr, melepek je fakhry atas pangkuan bbstr dia... xtido seharian, ngantuk sgt la tu.. tp badan xbape panas. masuk kete terus tido. sampai klinik terjaga ceria je dia.. tp still la melepek ngn aku... xmoh ngn papa dia... doc xcakap apa2pun.. bg ubat, terus blah. malam tu badan sib baik xpanas sgt... tido xde la merengek sgt. td aku call bbstr, dia tgh main lari2 ngn member2 dia. dah sihat kan...

mission cancelled

Posted by NaZa at 9:39 AM 0 comments
awal thn depan, abg aku nak kawin. bulan january.
so sebagai adik yg sungguh baik n rajin, aku plan la nak wat souvenir utk wedding dia.. dah siap pinjam sample ngn member..
so ahad lepas aku pi la jalan tar, utk mencarik bahan2 nak wat mende tu...
bile dah survey2.. last2 aku beli dah siap. hahaha...
bukan apa.. aku dok teringat, bulan ni aku bz sgt. akhir thn kan.. nak mencapai KPI seme..
so kena la siapkan seme keje.. so bile pk, sempat ke aku nak wat.
ngan bunga corset, utk org rewang2 tu dlm 70 org...
souvenir utk 200 org lg.. xsempat la... nak potong polistren bentuk bulat tu yg leceh.
ingatkan ada jual yg dah siap... huhuh
dulu, abg aku suh wat hantaran utk dia, memula aku ckp ok...
last2 aku xnak la wat sbb takut xsempat.
lgpun skang kan dah ada assistant, kang abih seme dia tolong decoratekan..

**apsal la hp aku xleh connect ngn pc ni.. xkan rosak plak. huhu.. xleh nak transfer gambo..
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal