Sunday, December 14, 2008

anak hilang???

Posted by NaZa at 6:13 PM
tempat : jakel KL,
masa : dlm kul 12 tghari kot.
pelakon : sebuah keluarga yg mempunyai seorg anak lelaki 1yr++ n org2 dijakel.
situasi : aku tgh menelek kain yg kedua, baru je sampai kt situ, abg tgh on the phone, fakhry tgh menarik-narik kain yg tersusun kat situ..

tetiba...
lelaki : **** mana?
perempuan : kan ada kt sini tadi? pi mana plak... sambil memusing-musing kepala..


terus la lelaki itu berlari keluar mencari anaknya...
yg si perempuan tu ikut sekali n ada la makcik kt situ cakap

makcik : budak yg pakai baju oren tu ke? tadi dia nak naik eskalator, jatuh pastu ada la salesgirl tolong bawak naik atas. xnangis pun dia.. gelak2 je...

si perempuan tu nak naik atas gak.. tp diorg ckp, tunggu kt tangga belah sana, sbb turun kt situ je bleh. n lgpun xleh hilangnya budak dlm tu... tp klu ada org culik budak tu camne? huhuh..
mmg gabra la pompuan tu... boleh bayangkan la...

pastu bile pompuan tu pi belah tangga tu, husband dia pun turun sambil mendokong anaknya yg tergelak2 tu... rupanya, budak tu tgh berkejar-kejaran kt tingkat 2 tu.. syok betul bile berlari-lari tanpa dikejar org kan... sib baik xde apa2 incident yg berlaku...

sape lelaki, pompuan n budak tu? itu la aku, hubby n fakhry. huhuhuhu...
aku rasa tah bape saat je aku xtgk si fakhry tu.. terus dia hilang.. huhuhuhu
sib baik la xde apa2. n lepas tu, terus la husband mendokong si fakhry sepanjang masa...
aku rasa cam nak nangis bile tgk abg dokong fakhry masa jumpa dia.
otak aku dah ligat pk yg bukan2... seram nye...

fakhry tu xtakut org langsung, dia bleh layan sesape je org.. tu yg bahaya...
klu berlari laju je.. dah la kecik kan, celah2 org je dia menyusup.
klu aku toleh tempat lain sekejap je, dia dah melencong pi tempat lain..

alhamdulillah, tuhan masih sayang kan aku sefamili kan...
jauh kan la dr apa2 yg berlaku...
lepas kes tu, aku terus sambung shopping. hihihi

1 comments on "anak hilang???"

buzzybug on December 16, 2008 at 12:23 PM said...

uishhh... bahaya sungguh. kite kalo pi shopping bawak anak sedara mau sakit jantung sbb asyik risau kalo depa ilang. huhu...

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal