Friday, January 30, 2009

naik pentas

Posted by NaZa at 2:11 PM 3 comments
rasanya masa zaman2 sekolah dulu slalu gak naik pentas amik hadiah kan..
xpun wat persembahan...
bile dah keje ni... xpernahnya la...
klu ada apa2 event pun, xpernah dpt lucky draw yg memaksa aku naik kepentas. hihi
tempat keje aku every quarter wat townhall..
ada la penerima2 award ...
dan kali ni... giliran aku plak. eyeyyey...
nasib baik dia wat masa aku xcuti..
merasa la aku naik pentas. ekekke.. giler jakun aku ni.. hahah
aku dapat gold badge utk IP patents..
tp sebenonya, bukan aku yg tulis pun.
menumpang kasih.. hihih
terima kasih kawan2 ku kerana meletakkan nama ku ini..
merasa la gak la dpt award2 ni...
semoga akan ada rezeki lebih lepas ni.... amin....

note : gambo kenangan xde... sbb xkan aku nak suh org amik gambo.. cam jakun la plak kan. ekekke

Thursday, January 29, 2009

dilema

Posted by NaZa at 2:22 PM 3 comments
kan abg aku dah kawin weken lepas..
so dapat la kakak ipar sorang lg..
abg long aku kawin, kakak ipar aku panggil kak su.
abg ngah aku yg ni kawin, kakak ipar nak panggil apa yek?
nama dia anis, suppose panggil kak anis la kan..
tp dia muda dr aku tu.. umur 25. huuh
leceh tul la klu muda2 ni. segan la plak nak panggil nama.
tapi bile nak panggil kak, alahai.. terasa mudanya aku. ekeke
sampai skang aku xde lg panggil apa2...
bile dia toleh baru aku cakap. ahahha
teruk tul aku ni... mesti dia ckp adik ipar dia sombong. hihihi

masa sanding kt belah pompuan.. gambo xclear la kan.. camera hp je..
lepas nikah kt masjid

masa kt umah sanggah..

si fakhry sempat lg nak ngorat anak dara org dlm masjid... dia nk pi cium budak tu. sabo jela..

ni la anak bujang aku.. beso dah..

abih dah cuti panjang.. keje-keje..

Posted by NaZa at 9:30 AM 0 comments
baru balik dr cuti yg panjang... penat sehh... semalam dpt msg dr bbstr ckp, mak dia meninggal...
so aku dok pk, mesti dia nak sambung cuti sbb nak wat kenduri arwah kan.. so aku kena la sambung cuti sampai hari wilayah ni... tp pastu aku call, rupanya meninggal isnin lepas... so bleh la dia jaga fakhry nnt.. selamat cuti aku. hihihi..

hubby demam semalam.. lenguh2 badan.. biasa la org bandar xpernah wat keje berat.. :p tolong angkat periuk, pinggan mangkuk seme dah lotih... aparaaa... :p . b4 balik, mak aku sempat la ckp time kasih kt dia sbb menolong. ekekke, dulu dia yg beria ckp, xsabo nak tolong masa abg aku kawin. bile dah rasa. hahahah... baru tau penat..

Thursday, January 22, 2009

celebrate belated birthday

Posted by NaZa at 3:55 PM 7 comments
semalam aku blanje abg makan... gaji dapat awal n birthday dia aritu aku xsambut kan... so malam tadi ingat nak blanje mkn... xnak la makan kt kedai yg biasa aku pi.. konon xnak makan nasi. nak makan kt secret recipe's tp rasa macam tpt tu termasuk dlm list boikot. hihih.. nak pi kluang station kt giant kinrara, tutup plak.. so pi jusco equine park. apa la sgt restaurant yg ada kt situ kan..

last2 masuk kenny rogers.. tu pun teragak2 nak masuk... hihi.. tp restaurant ni xde dlm list kan.... rasanya mmg ada sebab aku teragak nak masuk, sbb bile aku dok situ.. lambat giler dia amik order... padahal org xramai.. ada couple tu dtg lambat, dia pi amik order org tu dulu.. geram tul aku... pulak tu sket je.. lain kali xmoh gi situ.. better kt IOI, nyampah... pastu abg order country all-soup tu., kitorg dah abih makan pun xsampai lg.. terpaksa panggil diorg... bile bayo, diorg xmasukkan dlm bil plak soup tu... lorr... sib baik aku perasan lepas kuar dr kedai tu... terus aku bgtau cashier.. bukan apa.. makanan kan.. dosa plak makan xbayo ni.. jadi darah daging.

fakhry suka makan tulang ayam.

offer abg suh beli apa2 jela kt jusco as birthday present, tp dia xnak la plak. last2 aku beli baju fakhry... baju tido 2pasang, baju siang 2pasang. bleh la.. utk basahan... dah lama xbeli baju fakhry.. offer utk abg dah tutup. ekek, tunggu gaji bulan depan plak. hihih

plus highway 10% discount

Posted by NaZa at 9:10 AM 2 comments
last week kan aku balik kg.. kul 9malam lebih camtu...
bile dah nak dekat tol kulai aku tanya abg..
"dah kul bape yek? klu lom kul 12, lepak tepi dulu..." ekke
apa motifnya? hihihi... sbb aku nak la diskaun 10% tu..
masa tu aku tgh tido ngn fakhry kt blakang.. sempat lg bgn n tanya tu...
tp abg terus je.. sbb dah kul 12 lebih sket je.. so dapat la diskaun..
normal 39.40 kot. lepas diskaun dlm rm35. hihih. ok la
merasa gak dapat diskaun tol highway plus ni...
lain kali kite balik mlm lg yek..

Wednesday, January 21, 2009

defect and rent

Posted by NaZa at 11:42 AM 2 comments
setakat ni.. xde la plak tanda2 menunjukkan fakhry kena chicken pox.. alhamdulillah la...
harap2 mmg xde. jumpa doc malam kelmarin, doc ckp selalunya CP ni start dr badan dulu.. tp anak aku ni kat lengan ngn kaki.. pulak tu tido pakai baju lengan pendek n suar dia kekadang naik ke lutut.. tu agaknya kena gigit nyamuk.. demam pun dah hilang.. harap2 sihat la...

semalam aku pi LA (bukan los angeles hihih).. pi tanda2 mana defect n amik gambo.. pastu pi jumpa agent sewa umah tu.. ada 3 nak menyewa.
1- bebudak U tu la.. 6 org satu umah
2- couple malay.
3. chinese lady 3 org.

memula nak sewakan kt no 2 tu.. tp diorg nak masuk CNY ni.. mana la sempat aku nak pasang grill seme tu. ngn defect segala.. xnak la sewakan dengan condition yg xbest.. yg chinese lady tu x kot. so yg tinggal bebudak U tu jela.. tengok la camne.. aku dah siapkan slide utk defect tu ngn surat nak bg develepor. rasa sakit hati siap kali masuk umah tu...

Monday, January 19, 2009

demam + .....

Posted by NaZa at 3:20 PM 0 comments
sepatutnya aku keje arini. sbb last week just amik halfday.. td bertolak dr kg kul 8, sampai dlm kul 12.. tp penat sgt.. so EL jela petang ni... malam td terjaga tido, fakhry merengek, bile rasa badan dia panas.. huhu.. demam la plak. aku plak lupa bawak balik ubat demam dia. just bawak ubat batuk je. huhuh.. so just lap2 ngn kain lembab je, basahkan badan dia. sib baik xde la panas sgt.. so berjaga la aku sepanjang mlm tu..

bgn pagi tu awal la, azan subuh fakhry dah bangun.. pastu aku tgk badan dia ada bintik2 merah.. huwaaaa.. satu family abg long aku kena chicken pox baru ni... so aku takut gak berjangkit ke fakhry... yela.. dia bebudak, nak main peluk2 la, kejo2 la.. xkan nak halang kan.. kang menjerit plak.. so skang ni aku dalam kerisauan kalau fakhry kena gak. tadi sampai je umah terus pi klinik check. tp doc pun xleh cakap apa, sbb xnampak lagi. tunggu 2,3hari ni... harap2 bekas gigit nyamuk je. huhuh.. bukan apa.. weken ni wedding my bro plak kt umah aku.. klu kena, susah la plak nak jaga. ngn org ramai nye. huhuuh.. harap2 jauh kan...

Saturday, January 17, 2009

Alhamdulillah

Posted by NaZa at 4:35 PM 0 comments
**entry ni suppose bertarikh 17 feb. tp sbb terlalu awa1 sgt nak share ngn org, aku back date kan. hihih

patutla skang fakhry makin manja ngn aku, asyik nak dok atas perut aku je...nak tido pun peluk2... last week aku wat urine test kt klinik opis ni xde apa2, td pi scan ada apa2 plak. hihi... Alhamdulillah walaupun xbape sedia sebenarnya... xpe.. masa masih panjang.. harap2 semenya sihat sejahtera... doc ckp belom cukup 6 weeks lg.. baru nampak kelongsong xnampak janin lagi.. nnt sebulan lg check.. maybe due date tgh bulan october...

mms abg gambo scan tu, dia xcaya. dia ingat aku amik gambo kat mana2 website send kt dia.. bile balik umah aku tunjuk baru nak caya.. :p tp tu pun macam xpercaya je.. hihih

Friday, January 16, 2009

balik kg.

Posted by NaZa at 5:25 PM 0 comments
malam ni balik kg johor... sabtu ahad ni ada event... my bro nikah sabtu, ahad sanding kt tmn u, skudai.. ..isnin maybe half day la kot. xkan nak amik cuti sbb jumaat depan aku cuti gak... rugi amik cuti byk2 ni, baru awal tahun.. sure penat kan... huhuh

p/s iszan.. ko dok tmn u kan? meh la dtg kenduri.. (cam umah aku je main ajak2 org lain kan. ekekke)

Happy Birthday My Darling

Posted by NaZa at 9:06 AM 2 comments
Happy Birthday To My Hubby... Semoga Bahagia ke akhir hayat, murah rezeki so bleh aku beli bag coach menjadi suami yang bertanggungjawab, papa yg mithali.. I LOVE U SO MUCH

kali ni xde sambutan, sbb mengenangkan umat islam di Palestine yg menderita, so xnak la aku berlibur sakan kan... yela, kite gembira2 kat sini, diorg menderita kat sana... cehhh, ayat xhingat. muahahah.. padahal tgh pokai. ekekek... ala.. dah beso2 ni xyah la nak sambut2 kan... aku wish pun ok dah... padahal klu time aku dia wat camtu, 7keturunan mesti ingat...siap dendam2 lagi. ahahhaha.. hadiah pun postpone yek. hihih sorry abang...

p/s td aku telah memboikot satu lg produk iaitu McD. aku telah menurunkan sticker vip mcd yg ditampal di kereta kitorg dengan berat hati. hihih.. so kurang la satu godaan. klu x hari2 tgk stiker tu tergoda hati nak beli mcD.

Thursday, January 15, 2009

santapan rohani

Posted by NaZa at 9:39 AM 0 comments
tadi aku dengo ceramah agama kt opis aku.. tp bukan aku pi surau pun, dengo yg recorded je. hihi... kite ni, duniawi2 jugak.. akhirat nak kena amik tau gak. (ceh.. poyo tul aku.. haha) so nak share ngn korang.. dapat pahala gak kan. ekekke. tp best cara ustaz ni menyampaikan ceramah... sempoi je... kelako pun ada.. santapan rohani di pagi hari kan... sambil wat keje, leh la dengo...

Wednesday, January 14, 2009

siapa orang islam? siapa yahudi?

Posted by NaZa at 4:33 PM 3 comments

Hanya ada 14 juta Yahudi di muka bumi ini; tujuh juta di Amerika, lima juta di Asia, dua juta di Eropah dan 100,000 di Afrika. Bagi setiap orang Yahudi ada 100 orang Muslim (1:100). Namun, jika dicampur semua sekali, Yahudi lebih 100 kali berkuasa daripada orang Islam. Mengapa ini berlaku?

Siapa mereka ini?

Nabi Isa (Jesus of Nazareth) ialah Yahudi. Albert Einstein, saintis zaman moden paling terkemuka dan disebut oleh majalah Time sebagai 'Manusia Abad ini' ialah seorang Yahudi; Sigmund Freud - melalui teori id, ego dan super-ego ialah bapa psikoanalisis, juga seorang Yahudi; begitu juga Karl Marx, Paul Samuelson dan Milton Friedman.

Sejak 105 tahun, 14 juta Yahudi menang 15 dozen Hadiah Nobel, sementara tiga dimenangi oleh 1.4 bilion umat Islam.

Saudagar jenama terkaya dunia juga dikuasai Yahudi iaitu Ralph Lauren (Polo), Levis Strauss (Levi's Jeans), Howard Schultz (Starbuck's), Sergey Brin (Google), Michael Dell (Dell Computers), Larry Ellison (Oracle), Donna Karan (DKNY), Irv Robbins (Baskin & Robbins) dan Bill Rossenberg (Dunkin Donuts).

Washington yang merupakan ibu negara Amerika Syarikat, mempunyai satu pertubuhan lobi yang amat berkuasa. Ia dikenali sebagai Jawatankuasa Hal Ehwal Awam Amerika Israel (AIPAC) yang berupaya mempengaruhi Kongres meluluskan resolusi memuji dan 'membuat apa saja' demi Israel.

Tahukah lagi bahawa William James Sidis dengan IQ 250-300 ialah manusia tercerdik. Dia ialah Yahudi.

Jadi, mengapa mereka ini terlalu berkuasa?

Jawapannya: Pendidikan, pelajaran, ilmu.

Negara Islam membelanjakan 0.2 peratus daripada KDNK untuk penyelidikan dan pembangunan (R&D) sebaliknya, di negara maju membelanjakan 5 peratus daripada KDNKnya.

Jadi, mengapa orang Islam tidak berkuasa dan orang Yahudi paling berkuasa?

Jawapannya ialah: Kurangnya ilmu. Kurangnya pendidikan dan kurangnya pelajaran.

more

klu nak baca lebih pi la kt link tu.. tp mmg org yahudi paling berkuasa kt amerika tu... n byk company2 penyumbang ekonomi amerika adalah org yahudi.. sbb tu pada aku la, klu kite xbleh nak derma byk2 duit ke palestine, pi berperang kt sana, atleast kite boikot barang2 yg menjadi penyumbang pada israel membeli segala senjata utk memusnahkan org islam. memang la boss2 beso company tu ckp, diorg x sokong israel, xmenyumbang duit kat diorg. tp xkan la diorg nak mengaku kan? sah2 la nanti seme org boikot... tp seme tu terpulang pada pendapat masing2.

Boikotlah dengan cara yang mampu kita lakukan. Istiqamah! Kalau sekarang dah pakai PC intel, janganlah jadi bodoh plak kan, nak buang pulak komputer tu. Buat dosa je buang harta benda ni. kite bleh mulakan ngn barang yg baru kita nak beli….Macam makanan pulak…boikot sikit-sikit…jangan sekali gus. Kita pun kalau nak buat amalan, dinasihatkan buat sikit-sikit yang termampu, sebab kalau buat perubahan drastik…kesannya tak lama! Itu lumrah! skang pun aku dah cuba boikot satu benda... dah bertukar ke petronas.. dulu shell. hihihi...

fotopages pun salah satu product israel... aku baru tau dari website ni. sib baik aku dah lama xupdate fotopage.. hihih.. aku ada baca satu blog ni pasal obama .

1. Obama Declares Jerusalem The Capital Of Israel.
- And he promised that “Jerusalem will remain the capital of Israel, and it must remain undivided.”

2. Our alliance is based on shared interest and shared values. Those who threaten Israel, threaten us.

3. Obama Promises $30 Billion To Israel.
- He promised $30 billion in military assistance for Israel. He declared that the Iranian Revolutionary Guard Corps’ Quds Force has “rightly been labeled a terrorist organization.” He used terms such as “false prophets of extremism” and “corrupt” while discussing Palestinians.


kirenya obama pun 2x5 cam bush gak, xleh diharap pun... klu nak baca lebih lanjut pi klik sini n sini


kat bawah ni senarai product yg berkaitan ngn israel.. aku copy je dr blog org lain.. hehe..

Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika:

Syarikat : Phillip Morris Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d’Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Coca-Cola - McDonalds - Burger King - Pizza Hut ?KFC Produk : Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

Syarikat : Nestle Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd. Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

Syarikat : Danone Produk : Makanan, minuman dan biskut Produk : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun
1998.

Syarikat : Johnson & Johnson Produk : Kesihatan. Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon Produk : Kosmetik Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat : AOL Time Warner Produk : Media Elektronik dan Cetak Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L’Oreal Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel Produk : Perkakasan komputer Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat : Est? Lauder Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

Syarikat : News Corporation Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins Fakta : Murdoch’s New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

LAIN-LAIN SYARIKAT

Syarikat : Procter and Gamble Produk : Kesihatan, sabun, syampu Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean

MARS INC - Bounty, M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben’s, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

HASBRO - Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger

GILETTE - Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman

COLGATE PALMOLIVE - Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic

Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.

Sumber : Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

Tuesday, January 13, 2009

rumah itu bukan syurgaku lagi.....

Posted by NaZa at 11:53 AM 5 comments
apakah maksud selipar yg banyak ini?????


apakah maksud kertas yg di atas ini????????




.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

huhuhuh... rumah LA aku dijadikan hostel untuk student universiti pertahanan nasional malaysia.. n make it worst, sebelah rumah aku adalah student itu.. huhuhuhu... diorang nak 84 unit utk batch kali ini.. n 50 unit lagi utk 2nd intake bulan 5 nanti... cuba la korang bayangkan camne.. ala, dulu2 kite study kan memekak je manjang. lagila plak sebelah umah aku tu lelaki... dah la tgh sedih2 pasal umah yg hampeh tu... pulak tu kuar je umah tgk bebudak ni plak duduk.. huhuhu...

so hati aku dah macam xde feel nak dok umah kt situ. kitorg call la agent umah nak tanya pasal sewa umah kt situ.. diorg cakap, diorang sewakan kt bebudak tu 800 sebulan. 6org akan dok satu umah. tiap2 bulan aku bayo umah dlm 600 la, maintenance dlm 150. so untung dlm 50 hinggit je... aku surf internet, range org kt situ sewa dlm 800-900 la... kat situ ada warden yg menjaga diorg, kire diorg xleh la wat xsenonoh la.. tp mmg xbebas la kire kt situ, nak mandi2 mesti bebudak tu skodeng je nanti. hihi (xbaik tul aku menfitnah diorg) tp dah rasa cam duduk kt hostel la kan.. ngn bebudak tu ramai...

skang ni hati aku berbelah bagi... nak dok ke xnak.. tp berat ke xnak la.. sbb sure la bising kan... nampaknya, rumah itu bukan syurgaku lagi la. huhuhuh

gambo di atas xberkaitan dgn entry ini.. sekadar hiasan mengubat hati yg tgh berduka lara. huhuhu
(background di dlm lift LA aku tu la.. )

Monday, January 12, 2009

house inspection

Posted by NaZa at 2:30 PM 2 comments
ahad pagi.. lepas breakfast kt Qbistro, kitorg pi jalan tar dulu, sbb nak beli souvenir wedding my bro. dia suh top up lg 200... so kitorg terus pi semua house je. beli n balik terus. and then pi my apartment nak check defect tu..

melangkah masuk umah aku tu. huhuhu.. sungguh sedih... kan aku cite dulu, umah aku ni last sekali diorg siapkan... sbb tertinggal... so paham2 la kan, bile dah lambat, nak kena siapkan cepat, diorg wat cincai2 je... mmg sedih la. huhuhuu

1- seme tombol pintu berkarat. n satu pintu bilik xde tombol
2. bathroom - dua2 finishing plaster ceiling hampeh. kat hujung2 seme berlubang xabih plaster.
- tangki utk pump toilet tu rapat sgt kedinding so, penutup tangki tu terangkat xleh tutup rapat. so bleh menyebabkan nyamuk masuk or beranak dlm tu. huhu
3. lantai - simen antara tiles xkemas n xrata.. banyak berlubang2.. mmg hampeh la keje diorg, terasa ketidakrataan lantai tu. huhuh
- kat hujung2 frame pintu, kat bawah tu, diorg xsimen pun, berlubang. klu basuh umah, air masuk. bleh rosak lantai...
4- window - skrew berkarat n ada satu tingkap tu kemek bingkainya...

ni yg main defect la... aku baru survey camtu je... pasni nak kena beli masking tape nak letak tempat yg x ok. nanti diorg xnampak plak. pastu ana cakap, klu rajin wat slide letak gambo n print. akan diusahakan juga...

fakhry xsihat

Posted by NaZa at 11:37 AM 4 comments
jumaat malam sabtu tu... fakhry ok je... dok melayan dia sorang2, sbb papa dia bz, kuar masuk umah sibuk wat keje... pastu tgh tido, dlm kul 1 lebih camtu, tetiba bangun batuk n nangis... nangis yg cam tarik suara tu, xleh nafas.. terkejut giler aku... pastu terdengo dia bernafas tp cam penuh kahak kt tekak dia... dah la aku sorang2 kat umah... angkat dia.. tido kt luar plak.. tepuk2 fakhry tido semula.. xsampai setengah jam, dia nangis semula.. aku rasa dia xleh nafas sbb tekak dia penuh kahak agaknya.. bile nangis lg la.. aku bagi susu, air masak seme dia xnak.. riso gile... n sepanjang malam tu, tido fakhry asyik terganggu je.. setiap jam dia bangun n nangis.. sedih plak aku..

pagi tu dia bangun awal la, melepek je ngan aku, xnak ngn papa dia.. pagi tu actually nak kena deliver cd kt mmbr hubby sbb diorg ada meeting kul 10 tu.. tp sbb fakhry dah sakit camtu, aku suh abg anto gak pi klinik dulu.. dlm kete fakhry dah muntah kuning2. angin dah masuk dlm perut kot. sbb dia xnak makan langsung. so wat nebulizer, pastu ok la sket. tp masa wat tu, mmg jenuh nak pegang dia.. dia bersilat kaki tangan.. huhu.. sabo jela.. pastu pi uitm n amik kunci umah kt develepor kt bandar tun razak plak.

masa tu dah kul 12 dah.. so pi lunch dulu kt nasi ayam kampung kt veledrom bandar tun razak tu.. tp still fakhry xnak makan pun.. dia meragam je. huhuhu.. lepas makan ingat nak wat inspection umah. tp fakhry tido dalam kete.. so kitorg terus balik je la.. seme org tido dr kul 1 sampai kul 4 lebih.. fakhry plak sampai 5 lebih.. lama tul tido. yela, malam tu xleh tido kan..
aku masak bubur utk dia, tp dia makan sket je.. main je lebih...

malam tu, still bernafas bunyi kahak.. so pi wat nebulizer lg... malam tu leh la fakhry tido dengan tenang.. walaupun still kahak dia ada lg.. doc ckp, klu x ok jugak dia bg refferal letter utk pi hospital.. huhuh... xmoh la pi spital, nnt kena tahan wat. huhuhu

Thursday, January 8, 2009

mood gembira

Posted by NaZa at 4:07 PM 6 comments
skang dah tuko ke mood gembira plak. hihihi
dpt call dr develepor, ckp suh amik kunci..
so wat appointment sabtu ni kul 10.30 pg, amik kunci n file seme..
check umah klu ada apa2 kerosakan...
xsabo nak perabih duit, nak renovate umah...
hahaha.. macam la ada duit byk..
pasni pening kepala la plak nak carik duit. aduuuiiiii...

keje dah siap, skang tgh isi form performance review utk last year..
so melepak jela.. hahah..
sambil2 menjenguk website airasia..
plan cam nak pi langkawi bulan 4 ni...
nak amik package skali hotel.. 5hr4mlm, 4adults 1infant, rm890...
hotel 3star je, bukan nak lepak lama2 dlm hotel pun..
rasanya murah ke? .
aku tau.. korang seme mesti dah sampai langkawi...
aku je blom lg...

mood sedih..

Posted by NaZa at 10:07 AM 3 comments
apa yg aku impikan, reality nya xseperti itu...
huhu.. sedih2... nampaknya kena gak survey yg lain...
dari awal lg byk sgt problemnya...
nampak no dah ada tanda2 awal...
xpela bukan rezeki, cuba lg...
korang mesti xpaham.. xpela.. utk pemahaman aku je...
sedih.. sedih...

Wednesday, January 7, 2009

Why do we read Quran

Posted by NaZa at 9:14 AM 3 comments
Dapat fwd emel.. rasa macam best nak share ngn korang seme...

Why do we read Quran, even if we can't understand a single Arabic word????

Here is a beautiful story:

An old American Muslim lived on a farm in the mountains of eastern Kentucky with his young grandson.

Each morning Grandpa was up early sitting at the kitchen table reading his Quraan.

His grandson wanted to be just like him and tried to imitate him in every way he could.

One day the grandson asked, "Grandpa! I try to read the Qur'an just like you but I don't understand it, and what I do understand I forget as soon as I close the book.

What good does reading the Qur'an do?" The Grandfather quietly turned from putting coal in the stove and replied, "Take this coal basket down to the river and bring me back a basket of water.

The boy did as he was told, but all the water leaked out before he got back to the house. The grandfather laughed and said, "You'll have to move a little faster next time," and sent him back to the river with the basket to try again.

This time the boy ran faster, but again the basket was empty before he returned home. Out of breath, he told his grandfather that it was impossible to carry water in a basket, and he went to get a bucket instead.

The old man said, "I don't want a bucket of water, I want a basket of water.

You're just not trying hard enough," and he went out the door to watch the boy try again.

At this point, the boy knew it was impossible, but he wanted to show his grandfather that even if he ran as fast as he could, the water would leak out before he got back to the house.

The boy again dipped the basket into river and ran hard, but when he reached his grandfather the basket was again empty. Out of breathe, he said, "See Grandpa, it's useless!"

"So you think it is useless?" The old man said, "Look at the basket."

The boy looked at the basket and for the first time realized that the basket was different. It had been transformed from a dirty old coal basket and was now clean, inside and out.

"Son, that's what happens when you read the Qur'an. You might not understand or remember everything, but when you read it, you will be changed, inside and out. That is the work of Allah in our lives."

Tuesday, January 6, 2009

unta

Posted by NaZa at 4:00 PM 3 comments
hadiah dr mekah for fakhry from to' ki



ada lg satu... pistol, tp xde la plak aku amik video. hihih

Bermain Salji

Posted by NaZa at 1:01 PM 4 comments
anak aku tgh main salji ngn bebudak lain..

main baik2 yek.. jgn masuk mulut tau.. bukanya abc..bergambo ngn Christmas tree.. macam muka terpaksa la plak..

bermain lg....

zoom sket saljinye....

bergambo ngn mama dia skali n snowman...... hihih...

kat ne yek tpt ni? .. sempena cuti new year, bawak la anak aku pi cuti2 mesia... so kitorg pi la bershopping melancong ke ikano power centre.. hhahahah.. nak main salji betul tah bile.. main jela ngn polistren yg bulat2 tu. ekekeke... asyik kaut nak masuk mulut je mamat ni...

Monday, January 5, 2009

-no title-

Posted by NaZa at 3:32 PM 2 comments
masuk keje hari kedua tahun baru....
server lembab.. asyik disconnect je..
tghari baru leh wat keje...
aircond plak xde.. cam bersauna kt opis.
grrrr... nak upload video dlm blog ni pun xleh...
lain kali jela.. nyampah tul aku..
sib baik skang dh ada aircond.
klu x berapi lg aku rasa...
apa la.. tahun baru dimulakan ngn mende2 yg xbest..

Friday, January 2, 2009

Ct- Lentera Timur

Posted by NaZa at 10:07 AM 0 comments

kali ni kite cite pasal album.. bukan nk review pun. hihi...
sape dah dengo lagu baru ct? aku baru je dengo sat ni...
seperti biasa, dunia internet leh dapat macam2..
sorry la yek peminat ct, aku just donlod full album dia bukan beli cd ori dia. hihih
lgpun aku bukan peminat setia dia nak beli cd ori bagai. ..
ok la album dia, konsep tradisional..
aku suka muzik dia je.. rancak + ceria...
lirik aku xdengo mana pun..
sile google sendiri klu nak donlod. ekek

cover album dulu xnampak rambut, kali ni terkuar plak semula..

Thursday, January 1, 2009

entry tahun baru 2009

Posted by NaZa at 9:50 PM 11 comments
nak tulis gak entry utk 1st january. hihih.. hari pertama di thn baru dimulakan ngn, breakfast kt Q'Bistro kt bandar sri permaisuri... memula nak pi makan kt gerai yg biasa aku makan kt bandar tun razak, tp tutup plak.. aku teringin nak makan roti canai.. sib baik sedap... klu kt paparich sebelah tu ok gak.. tp xde la roti canai rasanya.. aritu aku makan nasi lemak kt situ mmg sedap.. mana xsedap rege pun 1pinggan rm8.90 kot. hihiih.. aku pi Q'Bistro ni sbb redmummy ckp dlm blog dia sedap.. so aku nak la try gak...

lepas tu.. pi tgk umah, diorg dah kunci umah aku, so xleh tgk.. bile tah developer nak bg surat suh amik kunci... kul 12 camtu pi umah makcik kt cheras.. tp dia xde plak... pi umah diorg sebab nak anto kad jemputan kawin my bro... lepas tu.. terus pi klang plak umah mak long aku... jauh gak... sembang2, lunch skali... melepak sampai kul 4.

on the way pi tu, lalu jusco bukit tinggi... so dh ckp ngn abg nak pi lepas balik tu... so singgah sat.. byk gak kedai.. rambang mata aku... masuk FOS, beli blouse 2pasang.. murah je.. hihi.. jumpa baju baby tulis i love daddy n mommy tu.. nak beli kt anak si ana tp ada size newborn je.. aku takut xmuat plak sbb tgk gambo dlm blog dia, cam beso je si aisya tu.. so cancel la.. lain kali la aku beli... hihih

kul 6 camtu kitorg kuar dr jusco.. aku ckp terus balik umah la.. dah lama xmasak.. so menu makan malam daging masak merah.. perabih daging korban yg dah berzaman. hihiih.. begitu la aku perabihkan masa utk hari pertama di tahun 2009...
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal