Monday, January 12, 2009

house inspection

Posted by NaZa at 2:30 PM
ahad pagi.. lepas breakfast kt Qbistro, kitorg pi jalan tar dulu, sbb nak beli souvenir wedding my bro. dia suh top up lg 200... so kitorg terus pi semua house je. beli n balik terus. and then pi my apartment nak check defect tu..

melangkah masuk umah aku tu. huhuhu.. sungguh sedih... kan aku cite dulu, umah aku ni last sekali diorg siapkan... sbb tertinggal... so paham2 la kan, bile dah lambat, nak kena siapkan cepat, diorg wat cincai2 je... mmg sedih la. huhuhuu

1- seme tombol pintu berkarat. n satu pintu bilik xde tombol
2. bathroom - dua2 finishing plaster ceiling hampeh. kat hujung2 seme berlubang xabih plaster.
- tangki utk pump toilet tu rapat sgt kedinding so, penutup tangki tu terangkat xleh tutup rapat. so bleh menyebabkan nyamuk masuk or beranak dlm tu. huhu
3. lantai - simen antara tiles xkemas n xrata.. banyak berlubang2.. mmg hampeh la keje diorg, terasa ketidakrataan lantai tu. huhuh
- kat hujung2 frame pintu, kat bawah tu, diorg xsimen pun, berlubang. klu basuh umah, air masuk. bleh rosak lantai...
4- window - skrew berkarat n ada satu tingkap tu kemek bingkainya...

ni yg main defect la... aku baru survey camtu je... pasni nak kena beli masking tape nak letak tempat yg x ok. nanti diorg xnampak plak. pastu ana cakap, klu rajin wat slide letak gambo n print. akan diusahakan juga...

2 comments on "house inspection"

kirana on January 13, 2009 at 12:46 PM said...

naza..sori la nk komen gak..
mmg keje derang tak berkualiti..nampak cincai sgt...sakit hati aku yg nengok ni..ish ko dedahkan cepat kontraktor mana yg buat keje ni?macam takder org supervise jer keje?main hentam kromo ..yg tombol tu cmner la leh takde tu..ngn karat2 lagik ..adoi mmg sakit hati ..

ko tulis surat ke apa ke nyatakan tak puas hati kat developer tu..gerammmnya aku

noniey alias on January 13, 2009 at 3:24 PM said...

nape teruk sgt keje dorang tuh.. kesian betul kat ko kan.. lepas 1, satu masalah... tapi kalau melampau sgt teruknya, kalau aku pun mengamuk.. gi terus kat contractor tu n suh dia betulkan balik.. ntah apa2 je dorang ni buat keje..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal