Saturday, February 28, 2009

nak ikut ke tak yah ikut?

Posted by NaZa at 7:46 PM 3 comments
my hubby outstation 10-14 March ni.. pi langkawi..macam nak ikut je.. tp aku dah booking ticket pi cuti2 mesia ke langkawi akhir bulan 4 ni... xkan la nak ikut plak hubby aku... lagi plak dia keje, bukan jenjalan pun.. tp dalam keadaan aku skang ni n ngn fakhry yg mmg tgh manja ngn papa dia, takut aku xlarat nak jaga dia... macam minggu lepas. hubby balik kul 11 malam camtu, sanggup dia tunggu walaupun dah mengantuk.. kalau bunyi grill pintu cepat je dia pi tgk pintu walaupun umah org lain. sian je. klu papa dia pegi 5 hari tu, camne la kan...
tapi xkan aku nak cuti 4hari. boring la.. duduk dalam bilik hotel je.. bosan2.. baik aku keje.. tah xtau la camne lg. boss dia bg bawak family.. tengok la camne... kot2 tetiba boss dia ajak2 ayam je. hihiih.. terpaksa la cancel nak balik terengganu... ingat nk balik cuti maulidur rasul ni.. otak aku dah plan macam2 nak makan apa. huhuuh.. xpela.. lain kali la kot..

Friday, February 27, 2009

pagi-pagi buta?

Posted by NaZa at 3:36 PM 2 comments
pagi tadi buat kali-2 fakhry bgn kul 4.30 pagi nak tgk kartun kt PC. sabo jela.. tp aku pun xpasti ni kali ke berapa sebenonya... sebab before ni klu dia terjaga, yg melayan abg la.. sejak dua menjak ni aku buat-buat xlarat la... tp pagi tadi layan jela si fakhry sbb abg ada meeting pagi ni kan... sian plak xcukup tido nanti....

aku on PC bukak kartun pocoyo, pastu dah abih bape episod dia nak tgk upin ipin plak. siap wat gaya betul2 ngn angguk kepala 3x... aduhh.. ni abg la ngajo tgk kartun, kan dah ketagih budak ni... balik je dari umah bbstr terus suh on PC nak tgk kartun. kartun kt TV xnak plak dia tgk... aku pun dah naik muak tgk... b4 ni xde la plak dia heran ngn kartun2 ni...

tgh dia dok melayan kartun sambil dok atas kerusi.. aku baring la atas tilam belakang dia.. xtido pun.. sekali gedebukkkk.. alamak anak aku jatuh la plak.. melalak la apa lagi. dia sebenonya ngantuk, tp tahan mata, bile turun kerusi mula mamai2... aku plak dipersalahkan oleh suami ku. huhuh.. pastu aku suh baring sekali sebelah aku sambil tgk kartun dia tu.... dah lama2 aku tgk cam lalok nak tido, aku ajak masuk bilik, sekali dia bangun, gedebukkk.. sekali lagi jatuh, xpasti la plak mana yg kena.. huhhu.. kali kedua aku dipersalahkan. huhhu...

masuk dalam bilik xmau nye dia tido.. ajak main2 lagi ada... aku pejam je mata, dia kuarkan suara, xpun dia pi cucuk mata aku ngn jari dia... pastu nak turun katil plak.. siap tarik tgn suh ikut.... kena marah ngn papa dia.. uuwaaa... nangis.... memasing wat xlayan, pastu dia sendiri baring atas katil n still nangis... sian la plak kan... aku tepuk2 dia, last2 aku tertido dulu n xperasan tah bile dia tido.

Wednesday, February 25, 2009

masih sakit lagi...

Posted by NaZa at 2:27 PM 0 comments
abah still lenguh2 badan.. demam tu x dah... cuma effect chikungunya ni mmg berpanjangan... org belakang umah kt kg aku tu pun 4bulan xbaik lagi... aku google ubat utk penyakit ni pun xde lagi... diorg cakap just amik aspirin utk hilangkan sakit jela.. dah 2 hari abah ckp dah ok. pagi tadi kul 5 nak bangun, tetiba badan xleh gerak... sakit kaki tangan... dah la kena cirit birit.. bayangkan camne nak menunaikan hajat tp xleh bangun.. sedih plak aku.. alhamdulillah mak xkena cam abah.. xde la lenguh2 sendi... tghari ni nak pi klinik.. xde sape kt umah nak bawak diorg.. so abah kena la drive sendiri n mak temankan... susah plak kan klu keje jauh2 ni. huhuh.. harap2 seme selamat.

Tuesday, February 24, 2009

penatnya...

Posted by NaZa at 11:00 AM 3 comments
skang ni rasa penat je aku... malam lepas makan, terus masuk tido... klu xtido pun bergolek2 atas tilam je. fakhry, papa la kena layan dia... dia pun sib baik xde la ngada2 sgt ngn aku. cuma kadang2 mmg dia nak suh aku tido kan dia.. tp abg senang je, on pc bukak youtube cite upin-ipin.. so layan la fakhry ngadap cite tu.. ish..ish.. xberilmiah sungguh. malam2 cite pun dah xbape best. cite rempit2 la, cintan-cintun.. bosan gue... cite keliwon pun xseram mana.. dah la umah aku bleh tgk tv3 aje.. channel lain hampeh xde siaran.. bosan2..

weken baru ni mmg penat tul, sabtu pi lowyat, repair laptop adik ipar, pastu pi kajang beli barang2 utk pasang umah baru. ahad plak pi midvalley ada iproperty event. tp xbyk developer yg join. umah pun mahal2 skang ni n jauh2. huhu.. pastu nak pi tgk cousin husband yg baru bersalin, sekali dia belom balik umah lagi daa... ujan plak tu. plan nak bawak fakhry mandi swimming pool cancel.. so dok umah je petang tu... tp still rasa penat sampai la skang ni...

Friday, February 20, 2009

kayo sekejap..

Posted by NaZa at 9:56 AM 2 comments
cheque deposit umah sewa dah clear.. yahoooo... aku kayo....
tp kejap jela.. esok nak kuarkan duit, beli barang, abih plak duit..
xsempat nak bersenang lenang. huhuhu.. sedih2..
kena simpan2 gak duit ni sbb nak pi "cuti2 mesia" hihiih

tempat keje korang ada nak pakai budak practical x?
adik aku tgh dok cari ni.. budak electric-electronic utm..
start 11.5 sampai 17.7.
skang kan byk kilang2 dah tutup, susah oo nak cari...seme xnak..
kt opis aku ni pun diorg xnak pakai lg...
camne yek...

Wednesday, February 18, 2009

demam chikungunya II

Posted by NaZa at 9:42 AM 0 comments
my mum dah sembuh dari demam chikungunya ni.. but my father plak yg berjangkit. last friday adik call cakap abah demam.. badan bisa2. call abg ngah suh balik anto klinik. but sabtu tu kan ada sekolah ganti... so suh member sebelah umah anto abah.. memula liat gak.. tp dah seme anak call tanya, sakit telinga kot.. last2 pi gak klinik. nak pi klinik yg ada ubat penyakit ni.. tp tutup plak.. pi poliklinik, diorg wat referal letter anto spital sbb demam abah tinggi sangat.. kat spital jenuh nak menunggu sbb orang ramai.. bile dapat giliran, nurse suh masuk air je. doctor xde nak amik darah. ada ke camtu. yg yg malas diorg nak pi spital, xde apa2 pun leh wat... huhuhu sampai kepetang dok spital baru leh balik.. bosan je nunggu.

isnin, abah still bisa2 badan n demam.. so diorg pi gak klinik.. drive kete sendiri ngn mak, tp berenti2 la.. nak suh org anto, diorg bz.. sampai klinik, doc ckp lambat sgt pi klinik diorg.. badan abah abih melecet2... sebab panas sgt kan.. doc bagi suntikan.. ubat seme. abah ckp dah kurang sket bisa2 skang ni... tp org tua, nak sedapkan hati kite kan.. tp bleh tau la sbb b4 ni call, abah xlarat nak cakap, but semalam call ok la sket.. doc cakap kena pantang makan kacang 3bulan. apa2 makanan yg ada unsur2 kacang xleh makan. nnt penyakit tu datang semula.. hopefully semenya sihat sejahtera. banyak tul dugaan dtg kat diorang.. semoga Allah memberi kesihatan yang baik pada mereka..

Tuesday, February 17, 2009

activiti di hari minggu

Posted by NaZa at 11:42 AM 1 comments
pagi ahad, siap2 pi amik sedara asben bawak pi LA. nak suh wat quotation utk wiring seme.. kitorg siap masuk umah student sebelah sbb nak tgk camne diorg pasang seme lampu kipas. sempoi je... tp pesal amik mahal... sib baik ada sedara leh tolong. tp still la kena bayo gak kan.. dia pun cari makan gak... xbleh la nak murah2 sangat.. so sabtu depan pi beli barang ngn dia n terus pasang..

settle2 seme, anto dia pi kajang semula, dalam kul 1 kitorg bertolak pi umah ana kat seremban. dia wat majlis cukur rambut + house warming. hubby xsuka pi umah ana ni... nak tau sbb apa? sbb dia cakap umah ana luas.. dia jeles. hihihi.. tp jauh la nak pi tpt keje, abih duit. klu dia xpela. tgh2 antara dia ngn asben dia... dah makan2 seme, fakhry mula la menunjukkan perangai dia selepas nampak air... sebelum basah kuyup baju dia, better la aku blah dari situ. hihihh .. dlm kul 3 camtu terus bertolak ke politeknik PD, nak anto laptop adik ipar plak.. nak install printer, test2 apa yg patut, sampai la kul 6. huhuh... xsempat aku nak berpiknik kat PD. huhuh

tp masa lalu pantai tu, aku ckp kt hubby, nak gak singgah. so kitorg singgah kt pantai telok kemang. masa tu fakhry baru nak terlelap mata. macam xsampai hati plak nak berenti. tp ada plak parking kosong. so turun la gak.. tercengang si fakhry tgk lautan yg luas bile terjaga..
eh abg ada jerawat la.. :p

ronda2 kt gerai.. ingat nak makan, tp si fakhry tunjuk2 kat laut.. so bawak la ke pantai... memula takut nak main air.. pastu bile kaki dah cecah air, xmoh plak naik. huhu. bile dokong, dia memberatkan bontot.. hubby cakap, lain kali kite pi lg sbb tgk fakhry cam enjoy je ngn air kan.. lgpun xbape jauh dr KL pun... best kt pantai PD ni sbb pasir dia xmelekat. klu kat batu buruk, abih terbenam kaki aku. susah nak jalan..

cubaan melarikan diri sbb takut dengan air. hihi

masa ni dah start xtakut ngn air, siap nak berendam lg.. tp baju spare dah xde.. suar mandi dia ada. tp kang ngn aku skali basah...
cubaan mengambil gambo semasa matahari terbenam.. ahha. tp camera cikai, so gambo gelap la.

Monday, February 16, 2009

Geng pengembaraan bermula .... upin & ipin II

Posted by NaZa at 11:12 AM 4 comments
aku sampai IOI pi cari makan dulu.. makan kt food court je.. actually pi sini nak cari printer my bro in law.. aritu dah belikan laptop tp dia xmention suh beli printer... nak pi lowyat semula malas la kan.. lgpun kt ioi mall ada gak digital world tp mahal la sket kot.. dok usha2 harga je dulu...

pastu ckp ngn abg " jom pi tgk wayang... klu ada tiket kite tgk, klu xde xyah la..." kt gsc ioi mall tu la.. tp tempat lama kan... org pun xramai sgt.. aku baca dlm forum, panggung lain full house tu.. siap kena booking utk esok.... masa kitorg sampai tu dah kul 3. cite start kul 2.45.. dah terlewat. so decide tgk kul 4.45. letak fakhry kt playground jusco, kitorg gilir2 solat.. beli printer epson, letak dalam kete terus pi.... kitorg masuk dah lambat sbb dok beratur beli popcorn lagi. rugi2..

tp mmg best la cite tu.. xboring.. asyik gelak je.. yg xbest sbb fakhry meragam. huhu.. first time bawak dia tgk wayang, terkejut tgk screen beso sgt... xsempat nak warming up. satu lg maybe penat sbb main... 30min yg terawal mmg xmenghayati.. tapi abang la kena kuar bawak fakhry. hahah... tp kejap jela.. pastu dia tido.. fuhhhh aman rasanya walaupun aku yg lenguh memangku fakhry tido.. ekeke. part paling best "Eh Upin, apa kau buat tu?" "Jatuh jatuh jatuh" "Jangan Upin, ingat masa depan!!" ... kah kah kah .. gila kelakar.... bile dah abih cite, aku angkat baru fakhry bangun.. b4 tu org gelak2 dia xsedo langsung.... rasa cam nak tgk semula... tp tunggu cd jela. hihih

proses 'penyewaan' rumah..

Posted by NaZa at 8:57 AM 2 comments
lps breakfast seme.. pi LA, tgk progress repair defect tu... lantai diorg xbetulkan lg. still ada gap antara tiles tu.. yg lain2 ok. tombol pintu pun sama xtuko lg yg berkarat. so terus pi management office complain. diorg ckp contractor xnak wat. bleh ke camtu? suka hati je.. diorg nak wat lambat2 pastu klu dah lama nanti org akan lupa. sabo jela.. tombol pintu diorg cakap bleh amik kt situ, nnt terus pasang...

masa nak balik ke kete... si fakhry sibuk tarik2 tangan suh pi swimming pool., dia macam dah tau2 je jalan kt situ.. sib baik bawak baju spare.. tp sian la papa, basah sket seluar. satu lg jenuh nak menunduk je pegang fakhry, takut basah kan... tp mmg fakhry enjoy la lgpun ada bebudak lain kt situ... nanti lain kali kite pi mandi sama2. tp aku xkan mandi la kot sbb ramai giler bebudak UPNM kt situ mandi. segan ooo...
sat je kitorg kt situ sbb nak jumpa shank-agent umah. bile dah masuk kete, menjerit la fakhry nak turun semula sbb xpuas. isi form seme, kitorg dpt deposit 2+1 + 1/2 utk deposit api+air. tp 1month sewa bayo ke agent la... sbb diorg yg settle kan seme agreement, basuh umah seme... so aku just kena sediakan kemudahan asas kt umah tu la.. diorg start masuk 1/3 ni.. so kena la pasang lampu kipas seme tu dgn cepat..

lps dari tu, terus jumpa contractor yg dh di appoint oleh develepor utk pasang grill n lampu seme tu.. suh dia wat quotation. mak aiiiii mahal tul dia amik. double tu.. sbb aku pi tanya sepupu asben lepas tu, dia ada gak wat wiring seme ni.. so kire confirm aku amik ngn sedara asben tu... aku tanya la cindy aka salesgirl contractor tu.. mmg betul la ada budak lemas. tp dia xmati kat situ.. masuk ICU 10hari. masa tu mmg ada bebudak lain mandi sama. tp diorg xperasan. tp bile lama2 tgk macam ada bende dalam air baru tau ada org dalam tu. huhuh. kesimpulannya.. kalu nak mandi kena pi atleast 2org sbb ada org lain tau kewujudan kite. huhuh..

dah settle2 seme... kitorg menuju ke IOI mall...

Friday, February 13, 2009

new look

Posted by NaZa at 9:25 PM 3 comments
aku free hari ni.. menghabiskan waktu keje dgn menerai template baru..
sungguh berdosa aku. hahah..
tp sape suh xbg aku keje.. aku ni pekerja berdedikasi tau...
designer lambat sgt bg netlist kt aku.. so aku xde keje.. hihi..
tp ok x template? bole la.. nanti bosan2 aku tuko lain plak..

Geng pengembaraan bermula .... upin & ipin

Posted by NaZa at 2:54 PM 2 comments
sape dah tgk?????
aku teringin nak pi tgk movie upin dan ipin tu kt cinema..
dah lama aku xpi tgk wayang.... kat KL ni mmg aku xpernah tgk pun..
dulu masa study adala.. eh kaya plak aku time tu kan.
masa dah keje, xde plak duit nak tgk. ish.ish..
berbalik cite tadi... emmm. cam best je tgk trailer n feedback orang..
tp aku takut la plak nak bawak si fakhry tu...
dia dah la xbleh tgk org ramai2. teruja lebih... lagi plak mesti ramai bebudak lain..
nnt satu keje aku nak mengejo dia dlm tu huhu..
camne yek? klu main terjah je, takut xde tiket..
klu booking plak.. emmm... tgk la mlm ni decide..
tp aku ckp dah kt hubby, klu fakhry wat hal, dia yg kena keluar. hahahah

Thursday, February 12, 2009

fakhry di kala pagi..

Posted by NaZa at 2:15 PM 2 comments
skang ni pagi2 nak pi keje mmg la syahdu nyer... start minggu ni la fakhry camni... kuar je dari umah, fakhry xnak jalan sendiri, nak berdokong ngn papa dia... ngn aku? huuhh, xmoh nye la dia... siap peluk kuat2 papa dia takut aku amik. masuk je lif nak pi umah bbstr, sure ada kuar suara yg kureng menyenangkan... muka pun dah berubah dari senyum ke mencuka... bile sampai depan pintu umah bbstr peluk erat leher papa dia... aku amik je dia dgn paksaan, muka dah masam... bbstr amik.. uwaaaaaaa... menangis la apa lg... aku terus tarik tgn hubby suh blah dari situ.. makin lama kt situ makin melalak dia. bile kitorg xde depan mata, terus senyap dia.. lupa dah kt mama papa dia ni.. bergelak ketawa ngn mmbr2 dia.. dulu2 bleh la aku salam2 tgn dia, cium pipi.. dia plak melambai2 tangan.... skang ni masa aku dokong dia jela aku leh cium dia, sbb bile tgh nangis nak salam? huh, xdapek lorr.. dia tarik tgn aku kuat2 ada la, suh amik dia.

sbb tu klu kuar dari umah, fakhry xnak aku dokong sbb dia tau aku akan bg kt bbstr. haha. tadi konon2 nak pujuk2 dia, pi la kedai dulu beli kuih utk dia... masuk lif ok je. tp dia kemam je kuih dlm mulut xmakan.. pendam perasaan tu. ekekk..
gambo dikala bersuka ria... tiada kaitan ngn entry ni..

Tuesday, February 10, 2009

demam chikungunya

Posted by NaZa at 5:03 PM 1 comments
aritu kan aku ada cite, mak aku kena demam sama masa ngn fakhry demam...kire tinggi gak tahap kepanasannya.. fakhry dah baik pun, mak still xsembuh lg... bile demam dah surut, tekak plak xsedap bile makan. rasa pahit je.. kelmarin abah call ckp mak kena chikungunya.... demam ni berkaitan ngn sendi2 la.. abah cakap kuar bintik2 merah, aku dok pk kot la demam campak sbb aritu kan mak aku kena demam panas.. tp abah cakap mak lenguh2 badan...

aku suh mak pi spital, but dia xnak. yela.. klu admitted ke.. dia xnak la dok terasing sengsorang dlm kelambu kt spital tu.. seme org takut nak dekat.. yela. penyakit yg berkaitan ngn nyamuk kan... aku bukan apa, takut jadi apa2. tp bile aku search dlm tenet pun, mmg xde ubat utk penyakit camni.. call semalam, mak ckp dah kurang sket. hari2 minum 100plus, air badak, fruit juice.. makan nye x sbb tekak rasa masin... sian plak mak aku.. huhuh.. doa dari jauh la semoga cepat sembuh...

taman bukit jalil

Posted by NaZa at 3:21 PM 0 comments
sabtu, hari melepak di rumah... aku malas nak pi jalan2. ditambah pula dgn kekangan economoney... hihih.. so lepas asar.. ajak la abg pi taman bukit jalil. sian plak kat si fakhry kan, dok umah je. bosan dia... aku rasa, setahun sekali kot aku pi situ, tu pun paksa abg suh pi, sbb nak suh dia exercise.. klu x, xdenye dia nak pi. sibuk la, apa la... camne la nak jadi body builder... :p
nak suh pi dekat kolam tu, nak tgk ada ikan ke x..
fakhry pun sibuk nak pijak batu apa tu.. yg mengurut kaki tu.. tp dia pakai kasut la..
ada taman asean kt sini.. tp maleh aku nak amik gambo. ala2 taman tamadun islam kt tganu tu la.. tp xdijaga dengan betul.. so xcantik dah..

tgh tgk ikan kt kolam tu.. ramai yg bagi makan. giler beso ikannyaxclear sgt ikannya... tp mmg beso giler ikan keli..

kejap je aku kt sini sbb fakhry macam penat je.. asyik nak dokong + klu lepaskan, dia main kutip batu. huhhu.. pastu terus pi pasar malam kt bdr tun razak, n tgk progress umah aku tu... on the way balik umah, fakhry tido.. sampai umah pun tido, sampai ke pagi.. aku belikan dia nasi kerabu, tp sbb dia tido aku makan la.. dlm kul 3 kot dia bangun lapo, abg bangun bagi makan biskut n apa2 yg ada dlm fridge. kul 5.30 baru dia tido semula...

Sunday, February 8, 2009

progress rumah

Posted by NaZa at 9:08 PM 0 comments
semalam, aku pi la tgk umah, nak tgk progress..
alhamdulillah la.. diorg dah repair defect.. tp xsepenuhnya lagi.. kire ok la..
skru yg berkarat, dia dah tukar baru, toilet bowl yg senget benget diorg dah betul kan..
pintu yg compang camping diorg dah rata kan..
harap2 cepat la settle, so aku bleh cepat2 sewakan kt org lain...
bleh la cover hutang umah tu..
duit lebih leh beli bag coach simpan...
kolam renang pun diorg dah cuci bersih.. ramai dah org dok situ....
bile yek aku nak pindah dari umah sewa ni..
rasa cam sempit la sgt umah ni...
nak beli umah lain, xmampu lg. huhuhu

Friday, February 6, 2009

bile mama memasak, di mana si anak?

Posted by NaZa at 10:04 AM 3 comments
dah lama gak dapur aku xberasap. selalunya weken jela aku masak pun... salah satu sebabnya, skang ni si fakhry asyik nak berkepit je ngn aku. huhuh.. mmg susah sgt la nak masak. tp sbb aku dah xtau nak makan apa kt kedai kan, aku masak la jugak semalam.. sempoi jela.. tp dengan tangan sebelah dokong dia, n tgn sebelah lagi memotong segala bahan yg nak dimasak... mmg la seksa. bile aku letak fakhry kt bawah... dia nangis punya la kuat.. macam kena dera.. pastu siap sedu-sedan lagi. huhuhu...

dulu aku ada beli pouch tp kadang2 je pakai.. so skang ni mmg la sgt berguna utk memasak. mende tu lebih kurang cam gambo bawah ni la... gambo amik dlm website momslittleones.cuma kekadang lenguh la jugak... pastu nak suh dia dok dendiam sbb takut terkena pisau... tp dia mmg enjoy la tgk aku memasak... mulut dia riuh cakap tah apa aku xpaham... bile aku rasa, dia pun sibuk nak merasa.. n skang ni pun, klu papa dia ada, dan aku kt dapur, still nak ikut gak aku ke dapur... lenguh tul...

Thursday, February 5, 2009

aku yg xpandai jaga ke?

Posted by NaZa at 10:28 AM 3 comments
pesal la fakhry asyik demam yek? ke aku xpandai jaga? huhuhu.... tp isnin baru ni gak mak aku demam.. sama macam fakhry.. malam kelmarin, sampai menggigil fakhry.. terkejut giler aku... terus aku masukkan ubat sumbat tu... letak atas badan aku, aku peluk dia.. alhamdulillah, lepas tu ok. sib baik abg perasan masa tu, tergerak hati dia nak tuko pampers fakhry. dalam kul 6pagi camtu...kaki ngn tgn sejuk, but badan panas.. rasanya macam panas dalam..

so smlm pagi aku pi klinik. dia sihat je. siap lari2... bbstr msg ckp suh aku cuti.. sbb dia takut nak jaga.. klu jadi apa2 kang, susah plak dia.. so aku EL la semalam.. badan dia still panas gak, bape kali aku mandikan dia.. tp bile mandi, suka sgt la sampai xnak kuar bilik air. tp aku takut la plak dia menggigil kesejukan sbb bahaya gak... nak tido pun xleh.. sampai kepetang baru leh tido. tu pun mata dia cam leban bawah mata sbb kurang tido...petang tu dia bangun aku mandikan, alhamdulillah, dah kurang panas dia.. ceria je...

tadi masa nak anto, fakhry siap melencong ke kete, xmoh pi umah bbstr dia.. kuar dr lift nak masuk semula.. agaknya sbb aku jaga dia dah bape hari, tu yg xnak pi umah bbstr. dari ceria muka, terus masam.. sampai kt umah bbstr terus kemek la muka dia nak nangis.. hihihi

Tuesday, February 3, 2009

bahana durian

Posted by NaZa at 2:16 PM 5 comments
aritu ternampak gambo durian kt blog maizah, teringin la plak nak makan...balik dr giant ahad lepas.. ada gerai jual durian baru je bukak..rm6/kg. abg beli 3biji jek.. lgpun nak merasa aje. tu pun paksa gak beli, sbb b4 tu aku suh beli, dia wat xtau je. huhuhu

smlm kan cuti.. aku bukak la 1biji.. masa tu fakhry ada..bg la sket kt dia... suka tul fakhry ngn durian, tp ngn kulit durian, hahah takut bebeno...aku suka dengki dia, aku letak kulit durian keliling aku, so dia xleh dekat ngn aku...melalak2 dia kakakak.. dekat je sket, pastu lari.. sian2. nak ambik video tp kesian plak. ekekke....malam tu hubby plak bukak sebiji lg... menumpang gak sekali fakhry....

akibatnya... malam td kul 3pg camtu aku jaga, solat rasa panas je badan dia. ingatkan sbb tangan aku sejuk... tp dlm kul 5 lebih camtu aku terjaga, aku rasa badan dia panas, suh hubby pegang gak, mmg panas. huhuhuh.. demam la plak fakhry... masa aku anto td dah kurang sket panas.
tp sat ni bbstr bgtau, badan xpanas, tp dia bernafas kuat, cam panas dalam.. perut naik-turunlaju je... nak tido xleh. last2 bbstr masukkan ubat demam sumbat tu, mandikan ngn ice, dah ok sket. skang tgh tido. huhuh... pasni no more durian yek sayang.. huhuhu

contoh gambo durian klu ada org xkenal. ekkeke

mati lemas??????

Posted by NaZa at 9:54 AM 2 comments
masa aku nak amik kunci umah dulu.. aku tgk swimming pool kt LA tu kotor sgt. pastu siap dikepung ngan tali xkasi org masuk..nak tanya management tp lupa.. yela, kite bayo seme maintenance fee kan, tp xleh pakai facilities yg ada..rugi la camtu kan...sabtu lepas aku pi, still sama gak keadaannya... dah berlumut lantai.. huhuuh..umah aku pun xde org repair defect.. ish geram tu. bape lama la nak tunggu kan. dah la dulu tunggu upgrade umah, skang ni plak nak repair defect.

berbalik pasal swimming pool tu... masa kuar dr lift nak balik tu.. tgk la notice board... "budak 8tahun mati lemas dalam kolam renang" lebih kurang la kot bunyi tajuk tu... aku lupa nak amik gambo keratan paper tu.. dlm tu xmention nama pangsapuri tu... tp apakehal kan nak tampal paper tu klu xberkaitan ngn LA aku kan.. rupanya ada budak mati lemas dalam kolam tu. huhuhuh.. paper 28 december... patutla diorg tutup kolam tu. bukan penghuni LA, org luar... eee.. seramnya... otak aku mula la pk bukan2.. kot malam2 nampak budak mandi kt situ. hihih.. sib baik aku amik keputusan xmoh dok situ.. hihihi

pemandangan masa airnya bersih..

Monday, February 2, 2009

tabung haji

Posted by NaZa at 11:46 AM 3 comments
hari ni KL cuti. aku dah plan awal2 nak pi tabung haji bukak account si fakhry.
memaksa hubby anto walaupun dia keje sbb opis dia kt selangor. hihih
duit raya si fakhry dah raya tahun kedua, aku xsimpan2 lg..
sampai kkdg aku pinjam, ganti balik, ada gak beli menan dia, guna duit dia sendiri. ekkeke
aku pi tabung haji bangi, memula pusing xtau kat mana, tanya org pun diorg xtau..
ada yg ckp xde la.. aku plak ingat abg tau, xcari la map dlm internet...
dah nak pi kajang pastu call ens tanya, rupanya ada kt warta...
ramai org, sampai hubby membebel sbb nanti dia masuk opis lambat..
surat beranak seme aku lupa plak nak fotostat.. pusing plak cari kedai..
settle seme, aku masuk ngn fakhry dulu, hubby plak cari parking.
dalam tabung haji plak, si fakhry mula la menjalan activiti biasa dia..
dok mengaco org, nak berjalan la.. bile aku block ngn kaki, dia menjerit. ish...
tetiba ada abg kat kaunter tu melambai kt aku...
waa... ada kaunter khas.. sib baik gak fakhry bising2 sket..
xyah aku menunggu no giliran aku yg mungkin lagi 1jam. huhuh.. selamat.....
tp aku lupa plak nak mintak tabung duit, sbb aku baca kt ne tah,
klu budak2 bukak account dapat tabung macam menara tabung haji tu..
xpela.. asalkan aku xmenunggu lama.. yeyey...
dan akhirnya fakhry ada gak acount bank sendiri..
aku pun wat sekali tp masuk rm10 je. hihihi
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal