Wednesday, February 18, 2009

demam chikungunya II

Posted by NaZa at 9:42 AM
my mum dah sembuh dari demam chikungunya ni.. but my father plak yg berjangkit. last friday adik call cakap abah demam.. badan bisa2. call abg ngah suh balik anto klinik. but sabtu tu kan ada sekolah ganti... so suh member sebelah umah anto abah.. memula liat gak.. tp dah seme anak call tanya, sakit telinga kot.. last2 pi gak klinik. nak pi klinik yg ada ubat penyakit ni.. tp tutup plak.. pi poliklinik, diorg wat referal letter anto spital sbb demam abah tinggi sangat.. kat spital jenuh nak menunggu sbb orang ramai.. bile dapat giliran, nurse suh masuk air je. doctor xde nak amik darah. ada ke camtu. yg yg malas diorg nak pi spital, xde apa2 pun leh wat... huhuhu sampai kepetang dok spital baru leh balik.. bosan je nunggu.

isnin, abah still bisa2 badan n demam.. so diorg pi gak klinik.. drive kete sendiri ngn mak, tp berenti2 la.. nak suh org anto, diorg bz.. sampai klinik, doc ckp lambat sgt pi klinik diorg.. badan abah abih melecet2... sebab panas sgt kan.. doc bagi suntikan.. ubat seme. abah ckp dah kurang sket bisa2 skang ni... tp org tua, nak sedapkan hati kite kan.. tp bleh tau la sbb b4 ni call, abah xlarat nak cakap, but semalam call ok la sket.. doc cakap kena pantang makan kacang 3bulan. apa2 makanan yg ada unsur2 kacang xleh makan. nnt penyakit tu datang semula.. hopefully semenya sihat sejahtera. banyak tul dugaan dtg kat diorang.. semoga Allah memberi kesihatan yang baik pada mereka..

0 comments on "demam chikungunya II"

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal