Tuesday, February 10, 2009

demam chikungunya

Posted by NaZa at 5:03 PM
aritu kan aku ada cite, mak aku kena demam sama masa ngn fakhry demam...kire tinggi gak tahap kepanasannya.. fakhry dah baik pun, mak still xsembuh lg... bile demam dah surut, tekak plak xsedap bile makan. rasa pahit je.. kelmarin abah call ckp mak kena chikungunya.... demam ni berkaitan ngn sendi2 la.. abah cakap kuar bintik2 merah, aku dok pk kot la demam campak sbb aritu kan mak aku kena demam panas.. tp abah cakap mak lenguh2 badan...

aku suh mak pi spital, but dia xnak. yela.. klu admitted ke.. dia xnak la dok terasing sengsorang dlm kelambu kt spital tu.. seme org takut nak dekat.. yela. penyakit yg berkaitan ngn nyamuk kan... aku bukan apa, takut jadi apa2. tp bile aku search dlm tenet pun, mmg xde ubat utk penyakit camni.. call semalam, mak ckp dah kurang sket. hari2 minum 100plus, air badak, fruit juice.. makan nye x sbb tekak rasa masin... sian plak mak aku.. huhuh.. doa dari jauh la semoga cepat sembuh...

1 comments on "demam chikungunya"

noniey alias on February 10, 2009 at 11:40 PM said...

yang aku tau, kalau kena demam chikungunya, kena minum air masak banyak2. 5 liter sehari. thats y kalau duk wad, cepat skit sebab dia terus masuk air. lagi cepat sembuh. air 100 plus pun memang membantu...

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal