Monday, February 16, 2009

proses 'penyewaan' rumah..

Posted by NaZa at 8:57 AM
lps breakfast seme.. pi LA, tgk progress repair defect tu... lantai diorg xbetulkan lg. still ada gap antara tiles tu.. yg lain2 ok. tombol pintu pun sama xtuko lg yg berkarat. so terus pi management office complain. diorg ckp contractor xnak wat. bleh ke camtu? suka hati je.. diorg nak wat lambat2 pastu klu dah lama nanti org akan lupa. sabo jela.. tombol pintu diorg cakap bleh amik kt situ, nnt terus pasang...

masa nak balik ke kete... si fakhry sibuk tarik2 tangan suh pi swimming pool., dia macam dah tau2 je jalan kt situ.. sib baik bawak baju spare.. tp sian la papa, basah sket seluar. satu lg jenuh nak menunduk je pegang fakhry, takut basah kan... tp mmg fakhry enjoy la lgpun ada bebudak lain kt situ... nanti lain kali kite pi mandi sama2. tp aku xkan mandi la kot sbb ramai giler bebudak UPNM kt situ mandi. segan ooo...
sat je kitorg kt situ sbb nak jumpa shank-agent umah. bile dah masuk kete, menjerit la fakhry nak turun semula sbb xpuas. isi form seme, kitorg dpt deposit 2+1 + 1/2 utk deposit api+air. tp 1month sewa bayo ke agent la... sbb diorg yg settle kan seme agreement, basuh umah seme... so aku just kena sediakan kemudahan asas kt umah tu la.. diorg start masuk 1/3 ni.. so kena la pasang lampu kipas seme tu dgn cepat..

lps dari tu, terus jumpa contractor yg dh di appoint oleh develepor utk pasang grill n lampu seme tu.. suh dia wat quotation. mak aiiiii mahal tul dia amik. double tu.. sbb aku pi tanya sepupu asben lepas tu, dia ada gak wat wiring seme ni.. so kire confirm aku amik ngn sedara asben tu... aku tanya la cindy aka salesgirl contractor tu.. mmg betul la ada budak lemas. tp dia xmati kat situ.. masuk ICU 10hari. masa tu mmg ada bebudak lain mandi sama. tp diorg xperasan. tp bile lama2 tgk macam ada bende dalam air baru tau ada org dalam tu. huhuh. kesimpulannya.. kalu nak mandi kena pi atleast 2org sbb ada org lain tau kewujudan kite. huhuh..

dah settle2 seme... kitorg menuju ke IOI mall...

2 comments on "proses 'penyewaan' rumah.."

kirana on February 16, 2009 at 2:34 PM said...

wah tokei umah sudah kaya....hihi leh la pau hang ekekke

NaZa on February 16, 2009 at 3:12 PM said...

ana - duit tu cukup2 utk pasang lampu n grill seme tu. harap2 ada la lebih, leh la aku shopping. ekeke

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal