Monday, February 2, 2009

tabung haji

Posted by NaZa at 11:46 AM
hari ni KL cuti. aku dah plan awal2 nak pi tabung haji bukak account si fakhry.
memaksa hubby anto walaupun dia keje sbb opis dia kt selangor. hihih
duit raya si fakhry dah raya tahun kedua, aku xsimpan2 lg..
sampai kkdg aku pinjam, ganti balik, ada gak beli menan dia, guna duit dia sendiri. ekkeke
aku pi tabung haji bangi, memula pusing xtau kat mana, tanya org pun diorg xtau..
ada yg ckp xde la.. aku plak ingat abg tau, xcari la map dlm internet...
dah nak pi kajang pastu call ens tanya, rupanya ada kt warta...
ramai org, sampai hubby membebel sbb nanti dia masuk opis lambat..
surat beranak seme aku lupa plak nak fotostat.. pusing plak cari kedai..
settle seme, aku masuk ngn fakhry dulu, hubby plak cari parking.
dalam tabung haji plak, si fakhry mula la menjalan activiti biasa dia..
dok mengaco org, nak berjalan la.. bile aku block ngn kaki, dia menjerit. ish...
tetiba ada abg kat kaunter tu melambai kt aku...
waa... ada kaunter khas.. sib baik gak fakhry bising2 sket..
xyah aku menunggu no giliran aku yg mungkin lagi 1jam. huhuh.. selamat.....
tp aku lupa plak nak mintak tabung duit, sbb aku baca kt ne tah,
klu budak2 bukak account dapat tabung macam menara tabung haji tu..
xpela.. asalkan aku xmenunggu lama.. yeyey...
dan akhirnya fakhry ada gak acount bank sendiri..
aku pun wat sekali tp masuk rm10 je. hihihi

3 comments on "tabung haji"

buzzybug on February 2, 2009 at 4:52 PM said...

kenapa kak naza tak drive sendiri je ke warta tu?

NaZa on February 2, 2009 at 6:38 PM said...

niza - soklan cepu emas tu. ekek... klu pi sendiri susah la, nak cari parking, nak isi form, pegang anak.. leceh2. hahahha

shahi said...

semalam pi tabung haji jugak kat Kelana Jaya... hmmm memang ramai orang... semua orang ambik kesempatan... hehehe

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal