Monday, March 30, 2009

ahad yg penat..

Posted by NaZa at 2:55 PM 1 comments
kul 10 lebih aku gi opis, settle keje sket.. kejap je aku stay, xleh claim replacement leave pun... kul 11 lebih pi opis hubby plak sbb dia ada meeting ngn boss dia... dok la melayan fakhry kt opis tu, menconteng kertas, sofa, suar aku, kaki tangan dia... sampai la kul 2.30.. pi lunch n terus pi umah sepupu hubby. ayah ngn adik ipar aku datang nak nengok cucu.. dah anak menantu hantu ni xreti nak balik, terpaksa la diorg datang.. hihih.. sape cakap xnak balik? aku nak balik, abang la keje aje... :p.. nak tunggu cuti panjang sket tunggu bulan 5 la gamaknya baru balik...

sampai umah diorg, ayah pi puchong la plak... kitorg lepak2, pastu kak ngah ajak tgk kaklong. dia baru je keguguran.. melepak umah dia sampai la maghrib. yg kecik seme pompuan, terpaksa la fakhry main masak2 ngn diorg. ekekek.. balik dari umah kaklong pi beli sate, n pi balik umah sepupu abg... masa tu fakhry baru je nak tido dari pagi xtido.. so sampai umah tu dia dah merengek2. .. kitorg melepak2 sampai la kul 11.30malam... penat tul rasa... sbb selalu kan aku tido kul 9 lepas makan. hihihi

akibat dr seharian xtido... hari ni, fakhry batuk+selsema+ demam...fakhry klu xcukup tido, mmg la demam.. tp bbstr cakap td dah kurang sket... harap2 xberlanjutan sbb aku takut tekak dia berkahak lg. nnt kena wat mebulizer. huhuhu

Saturday, March 28, 2009

keje...keje...

Posted by NaZa at 1:59 PM 0 comments
arini aku kena keje, OT tp xbergaji la kirenya.... tp bleh claim replacement leave...
terpaksa keje, sbb nak tapeout next week, tp keje xsiap..
terpaksa la membawa suami n anak... biasala hubby aku, bukan leh tinggal dia kat umah.. sibuk nak ngekor.. :p
dok memekak je fakhry dalam opis...
last2 hubby bawak masuk kete, tido.. aman aku wat keje...

Friday, March 27, 2009

Badminton

Posted by NaZa at 1:08 PM 3 comments
masa aku nk amik immunisasi 18months utk fakhry baru2 ni, hubby terjumpa kt klinik, member sama2 main badminton masa zaman U dulu-dulu. so dia ajak hubby join diorg main khamis malam jumaat kt court badminton kt puchong nun... aku mmg mmberi sokongan 110%. ekke..
yela.. dulu, bile suh exercise, alasan paling kerap muncul, xde geng. kt tganu ada mmbr main badminton. alasannn...

so malam tadi dalam kul 9 camtu dia pi la. fakhry???.. bile kuar bilik papa dia xde, menangis la dia. wat perangai xnak tido la.. wat sepah la.. kul 11.30 baru nak tido. letih ooo... dalam kul 3 lebih dia jaga semula, menangis.. bile hubby nak pegang dia tolak-tolak ngn kaki, pastu paling ke aku suh angkat nak pi luar. masa kt luar pun, bile hubby nak dokong dia xnak.. MERAJUK tu... huhuhu.. lama gak la dia xnak ngn hubby, siap hubby nak kecik hati plak. ekekek.. tp cam kelako je... pastu bile hubby nak masuk bilik, baru dia hulur tgn suh dokong.. macam2 la fakhry, pandai merajuk...

pasal games malam tadi, hubby cakap byk uncle2 cina yg main.. mmg xde melayu pun. dah mmbr yg ajak tu pun cina2 kan.. tp walaupun dah tua, bekas pemain 'state' pun kalah ngn org tua.. ahahahh.. wat malu je... :p .. "harap2 pasni pi la yek abang... jgn plak tahun depan baru nak main semula.. :p" masa akhir tahun lepas, dia ada join gak main badminton ngn boss dia n geng2 melayu yg lain. tp sejak2 boss bz. lepas raya terus stop.

Tuesday, March 24, 2009

makan-makan @bagan lalang

Posted by NaZa at 1:28 PM 6 comments
kan jumaat malam tu xjadi nk makan2 with my family, n aku pun dah terbayang2 makanan dua-tiga hari b4 tu.. so ajak gak hubby pi bagan lalang sabtu malam tu. kang klu xpi, sian anak aku lahir, air liur meleleh lg. hihihih.... mulanya nak pi awal, so bleh la tgk sunset ke, ketam kt tepi pantai ke.. sekali abih games catur kt giant tu lambat n fakhry plak sampai umah tido xhingat sbb seharian xtido... mulanya macam xjadi, pastu mmbr hubby izham call cakap dia free, so kitorg pun pegi la berempat. mmg sengaja ajak org lain supaya xde la bosan sgt n ada la org lain nk take care fakhry time makan. ekekek.. kire gilir2 la...

sepanjang jalan fakhry tido.. dalam 1hour gak la baru sampai sana... masa kitorg sampai tu dah pukul 10mlm pun.. org pun dah ramai sudah makan so kitorgnye order xde la lama sangat nak tunggu... kitorg makan kt HM Sri bagan. dulu aku pernah pi situ, makan free, bakal client xjadi yg belanja.. hihi.. ada satu tempat lg org cakap glamer gak, senandung malam, lain kali bleh try kot.

cakap byk pun xguna kan.. bior gambar yg menerangkan segalanya.. hihi.. camera henpon, so gambo xde la menarik sgt..
fakhry with papa. mmbr abg, izham xde plak dalam gambo.. memula fakhry ok, bile tgh makan, dia meragam la plak sbb xde org melayan dia. huhuhu.. lain kali mmg kena pi awal la..

appetizer, otak-otak.. aku mmg ngidam nak makan mende ni.. sib baik ada...

sotong goreng, sayur campur, tomyam campur, ketam goreng lada

zoom-in sayur campur

sotong goreng yg bile dah makan baru teringat nak amik gambo. hihih.. xbape garing sgt tp mmg rasa fresh sotong tu.. klu kat cafe opis ni semalam aku makan macam rasa plastic huhuhuh

ketam goreng lada.. mmg sedap.. sambal lada tu mmg sedap la.. ketam pun rasa manis tul.. aku makan yg ni je.. nasi aku xmakan pun ratah lauk..

kerapu masak tiga rasa... masa memula dapat tu, aku pelik gak.. masak apa ni.. bile tgk nenas seme tu baru tau masak 3 rasa.. bukan apa.. selalu kan warna merah.. hihiih.. isi ikan sedap tp aku xmakan sgt.. hubby yg order.. gambo pun bile dah makan baru amik.

yang ni aku order, teringin nak makan masak stim, so aku order siakap masak stim asam boy.. sedap...

total seme rm110.. kire ok la.. sebab seme fresh2 kan.. kat sini, kena pilih ikan sendiri, timbang n bgtau diorg nak masak apa... kitorang sampai umah dah pukul 12.30 malam.. aku ngn fakhry tido sepanjang balik tu...

Monday, March 23, 2009

jalan-jalan cari duit rumah

Posted by NaZa at 11:02 AM 4 comments
mak+abah+adik+abg ngah+ akak ipar datang umah aku khamis lepas.. saje jalan2 sbb cuti sekolah. tp tujuan utama nak amik sijil blajo akak ipar aku yg baru je kawin awal thn ni... aku kan kenkonon sibuk sket kan skang ni, hubby pun manjang balik kul 8 lebih.. nak bawak jenjalan pun xleh... sabtu tu diorg dah kena balik sbb akak ipar aku tu keje malam.. aritukan aku dlm dilema nak panggil apa akak ipar aku tu kan.. last2 aku panggil nama je.. anis. ekekkeek,.. senang cite. plan nak bawak pi makan kt bagan lalang jumaat malam sabtu tu. pastu ada masalah teknikal sket, xjadi... sabtu pagi tu kuar umah dlm kul 8.30 pi makan kt Q-bistro.. jauh tu ajak breakfast... lepas tu diorg terus balik. aku nk pi tgk umah. rupanya bebudak tu dah masuk... aritu agent umah tu cakap masuk bulan 5... tp xpela.. sewa dah bayo.. hihih..

lepas tu pi terus putrajaya. ingatkan nak tgk belom panas.. aku xtgk pun schedule, main redah je... sbb dalam newspaper tulis, dia lepaskan belon kul 7.00 pagi. sekali kul 5.30ptg daa... masa aku pi tu ada la sebijik belon. tu pun lepas tu diorg turunkan...

pastu dah xtau nk pi mana, nk pi shopping kompleks, hujung bulan, ekonomi.. hihi.. last2 ajak hubby pi tgk umah kt jade terrace kajang. bile sampai sana, rupanya diorg ada buat event, location strategic, sebelah high-end house, jade hills, built n sell, tp price rm270k. huhuh... mana nak carik downpayment rm27k.. huhuh.. lepas meronda2 umah, pi makan. diorg ada sediakan, sate, nasi ayam, nasi lemak, kuih muih..... tp abg makan sket je, malu sbb xbeli pun umah tu. hihih... rugi-rugi pastu diorg suh masuk contest grab n win... ala yg masuk dlm peti pastu grab kertas2 yg berterbangan tu... kire pecah rekod gak hubby... dapat jumlah paling SIKIT.. cettt... RM18 je... yg paling byk rm53. diorg ada gak note rm50... tp xde sape lg yg menang..tp dapat la gak duit free rm18, sape nak bagi kan. hihih
view hadapan umah.
ingatkan byk gak dapat kertas tu, sekali ciput je.. penat aku men'surprise'kan diri.. cehhhh

balik dr tgk umah terus pi Giant kinrara. nak tuko pampers Fakhry. n nk tgk skali event catur bestari yang member husband anjur kan kt situ. sekali dia ajak join.. huhuh. aku ingat main catur, rupanya macam main saidina tu, beli2 harta. tp ni edisi islamic skit. under johor corp, sebab tu yg promote KFC, sbb kfc pun under johor corp kan... dalam 2jam gak main.. tp sbb xmain bersungguh2 sbb melayan fakhry yg marah sbb mak ayah dia xmelayan dia, dok sibuk main je. bape kali sebab la.. ekke... so aku xmenang la... alasan tp atleast dapat gak voucher rm20 yang telah dipakai malam tadi utk makan pizzahut. kire hari rezeki la gamaknya.. dapat total rm38 free.. dengan membuang masa seharian. sepatutnya xlayak memenangi voucher tu, tp dah member yg anjurkan, wajib la dapatkan. ekekek.. penat2 kite memberi sokongan dgn menyertai event tu. :p gambo xde sbb sibuk bermain sampai lupa nak amik gambo. hihih

Friday, March 20, 2009

melaka...

Posted by NaZa at 2:32 PM 1 comments
sabtu lepas aku pi wedding kawan hubby kt melaka. kampung alai... yg menariknya, pemain kompang buat bulatan, pengantin menari kt tgh2... menari ala2 tarian portugis tu, yg hulur2 kaki tu.. aku tgk dari jauh je sbb tgh makan+lapo.. si fakhry suka la menengok. kawan hubby dokong dia pun xkisah... mak ayah hilang ke mana pun wat xtau...

balik dari melaka tu tgh drive, tetiba abang masuk lane kiri, tetiba kete depan berenti tepi.. ish.. apakehalnya... ingat nak cepat jadi lambat. bile aku toleh kanan, rupanya ada accident. yg kete depan budak lelaki 2org. yg belakang family.. diorg gaduh2.. aku tgk kete macam xde apa2... yg lelaki 2org tu main tolak2 ngn driver kete belakang, pastu mak budak tu tolong la leraikan.. tetiba salah sorang budak 2org tu tolak mak budak tu.. bengang tul aku. ni mmg betul2 samseng jalanraya. ngn org tua nak main kasar... abang plak tetiba masuk balik kiri n jalan terus.. ish... apa la.. pi la tolong leraikan.. org yg berenti kt tepi tu dah mula bukak pintu nak turun... n aku xtau la apa kesudahan cerita itu... aku rasa mmg samseng jalanraya la diorg ni.. kete bukan ada apa2 rosak, nak tunjuk samseng konon pastu ngn orang tua pun cari pasal.. geram tul aku... bebudak skang ni mmg xde perasan hormat orang tua...

xsempat pun jalan2 kat melaka sbb langit gelap menandakan hari nak hujan. on the way balik pun jammed start dr seremban sampai ke tol sungai besi disebabkan oleh, air kt tepi upm tu melimpah naik ke highway.. huhuh..

Wednesday, March 18, 2009

emergency leave..

Posted by NaZa at 11:05 AM 7 comments
isnin baru ni aku EL. kul 6.30 pagi bbstr fakhry call, ckp dia demam.. so ingatkan nak suh abg jaga fakhry pagi n aku pi keje n pastu aku amik la EL petang. tp lepas solat subuh, aku terus tido, tgk fakhry pun nyenyak tido, decide malas nak keje. hihih bangun kul 9, siap2 pi klinik amik injection utk fakhry 18months... actually fakhry dah 19bulan pun... heheh.. aku ni slalu lembab... dalam kete, hasut2 abang xyah gi keje. dah dia outstation 1week kan, so apa salahnya cuti sehari. hihih.. dia call boss, n his boss said OK... so lepas tu pi opis....

aku nak pi klinik kt opis tu, nak check due date. yee.. officially aku nk bgtau aku dah preggie 9weeks.. Alhamdulillah.. n due date maybe 19.10.2009. heartbeat doc cakap ok, pembentukan janin pun ok.. so start monthly checkup next month.. b4 ni masa aku wat test, abg xde so kali ni dia nk tgk gak sbb dia ckp, xde feel... so bile dah nampak janinnya baru ada feel... ada ke camtu...

lepas tu pi servis kete plak, dah terlebih mileage pun... suh abg tanya diorg betulkan alarm yg xberbunyi n sun visor yg tertanggal.. dah namanya proton kan, ada la yg xpuashati.. tp dah kite kuar duit, kena la betulkan apa yg xok kan... settle2 seme pi makan, pi pos opis nak claim rebat tunai, balik umah dah kul 4.30... kejap je masa berjalan, tu xpi shopping ke apa kan... gitula cite activity seharian bile aku EL. ekekke

Friday, March 13, 2009

penantian berakhir.. :p

Posted by NaZa at 2:56 PM 1 comments
harini laki i balik. hehehe.. macam la aku sorang ada laki kan. poyo je... so serahan tugas bleh dilakukan malam ni, dia plak jaga fakhry :p ..cite pasal fakhry, malam tadi aku bleh tido ngn nyenyak tanpa gangguan. dia terjaga 1x nak susu, yang lain just merengek2 n lepas aku tepuk2 dia terus tido semula. rasanya sebab dia tido dengan hati yang aman sbb aku telah menurut segala kehendaknya b4 tu. macam malam2 sebelumnya, dia tido dengan hati yg berduka lara n merajuk. so sebagai balas dendam dia membuat hal dipagi buta..

yeee.. anak saya memang seorang yg berdendam kuat ingatan. contohnya, jika hari jumaat tu, suami bbstr buat2 xlayan n tinggikan suara sket.. hari isnin tu, dia xkan melayan abah zul (panggilan yg dibahasakan oleh suami bbstr) walaupun dipanggil dengan suara yg merdu sekali. wat derk je n buat2 xnampak... begitu kuat ingatannya... padahal dah 2hari berlalu.. ish..ish... contoh lain, smlm aku xbagi tgk cite upin-ipin dalam youtube sbb guruh n petir malam semalam. dia bangun kul 6.40 pagi tadi terus tunjuk PC suh bukak.. sabo jela.. tp aku bleh la mandi dgn aman kan....

sib baik asben balik hari ni, aku ngidam nak pi kenduri kawin orang... nak makan nasi kenduri kawin. bleh gitu? hihi.. so esok pi melaka, kawan asben kawin.. yeyyeyeye

Thursday, March 12, 2009

sirap dihasilkan dari semut?

Posted by NaZa at 2:34 PM 0 comments
tadi masa lunch borak2 ngn opismate n terkeluar la isu seperti di atas... so aku pun wat la research. google seme... aku jumpa la kt sini

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.saya pernah di beritahu jika kita telan semut dengan sengaja (walaupun seekor) , maka hati kita akan gelap selama 40 hari, dan mudah lupa atau seumpama dengannya. sebagai contoh kita telan semut yg ada dalam air minuman kita.ada hadis ke???

2.saya juga diberitahu bahawa ppim memberi pengunguman bahawa dalam sirap (tak tau jenama apa) terdapat kod E120 yg kononnya dari semut merah. apa pandangan panel al-ahkam tentang masalah ni.

saya copy dari satu forum :

APA ITU E120? KHABARNYA PEWARNA MERAH DALAM MAKANAN TERUTAMANYA SIRAP. APA AGAKNYA BAHANNYA YA?
COCHINEAL/CARMINE - E120,E122

Arrow A red dyestuff consisting of dried bodies of female cochineal insects. Note: E124 Ponceau 4R is acceptable although it is sometimes known as Cochineal Red A.

jawapan:

الجواب

aljawab:

1) Tak ada hadith dalam pengetahuan kami mengenai gelapnya hati jika makan semut. Cuma dalam hadith Ibn Abbas, diharamkan membunuh semut. (Bulughul Maram, hadith # 1350), sahih. Lagipun jika TERtelan, maka sudah tentu manusia tidak dikenakan sebarang hukum, jika dgn sengaja pulak makan semut, maka ini suatu yg pelik.

2) Kod E bermaksud Kesatuan negara Eropah atau EC dan ia adalah senarai pewarna dan penambah perisa yang diluluskan di Eropah dan standard yang juga diterima di dunia.

E120 = adalah pewarna makanan dan datang dari dua sumber: bahan kimia dan serangga terutamanya semut. Nama lain ialah Chochineal atau Asid Karminik

Hukum: jika di Malaysia, E120 hendaklah diluluskan oleh JAKIM, barulah ia disahkan halal. bagi madzhab Maliki, semut tidak mengapa. manakala madzhab Hanafi, E120 yg berasal dari semut juga halal kerana proses kimiawi menghasilkan pewarna itu telah menghapuskan zat asal kepada suatu bahan yang baru.

E122 = juga bahan pewarna. Nama komersil ialah Carmoisine atau Azorubin. Juga dihasilkan melalui proses kimia dan serangga. Hukumnya sama spt E120.

E 120/122 selalu digunakan dalam minuman sirap Ros.

E124 juga dalam kategori yg sama, dikenali dgn nama komersil Ponceau 4R atau Cohineal Red A. Banyak digunakan sbg pewarna mee.
(sumber: Panduan Halal & Haram CAP 2006)

Rumusan:

Memang benar 120/122/124 ada kemungkinan berasal dari serangga terutamanya semut (ants) dan hukum bagi yg bermadzhab syafi’iy adalah haram; makruh dalam madzhab maliki dan halal dalam madzhab Hanafi kerana proses penghasilannya telah melalui siri pemerosesan kimiawi yang merubah zat.

sekian

al-ahkam

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

so lepas ni nak minum ke sirap lagi? hihih.. tp tang haram tu musykil plak, sbb semut bukan haram dimakan kan... makhruh je.... "renung-renungkan dan selamat beramal".. hihih

meragam..

Posted by NaZa at 1:58 PM 6 comments
semalam, amik fakhry dari umah bbstr dah meragam. sampai umah, nak roti, bile buka xnak makan plak. pastu nak tgk kartun, bile buka upin-ipin, nak tuko lain aku buka pocoyo.. bile tgh tgk, nak tgk lain plak. ishhh... pastu pi bilik air tunjuk bathtub nak mandi.. malam2 nak mandi plak. padahal kt umah bbstr tu dah mandi, makan seme... ikutkan jela... pastu bile makan nak pegang sendiri, pastu tunggang terbalikkan pinggan abih makanan jatuh... sabo jela... kul 9 aku dah masuk bilik tido.. penat sgt... fakhry plak, pi kat pintu amik kasut nak kuar jalan2.. bile adik ipar aku xbagi, merajuk amik botol susu tido sebelah aku.... tp aku xpasan pun. aku sedo2 kul 10.30 dia mengamuk nak susu lg... penat sgt sampai aku xtuko pampers dia, sedo2 kul 2.30 bangun pampers bocor, abih lencun seme...

dalam kul 4.30 fakhry bangun xnak tido, aku pejam mata dia marah, cakar muka aku, jolok lubang hidung, mata la.. dok atas perut aku, tunggang kan botol susu dia, abih basah tilam. amik buku baca koyakkan. dia menjerit la...menangis xkaur airmata.. turun-naik katil, main tolak2 sliding almari, mmg banyak la activity dia yg mmg xleh buat aku tido pun... last2 kul 6.30 aku bangun cakap, "jom mandi" dengan tersenyum lebar, terus turun katil cepat2 pi toilet. sabo jela... camne la agaknya ibu2 yang dok jaga anak sendiri yg hubby offshore berminggu2 n berbulan..... aku yg sekali sekala ni pun xlarat.. huhuhu... sabar sungguh la depa yek...

Wednesday, March 11, 2009

good news

Posted by NaZa at 3:28 PM 0 comments
tadi abang call bgtau dia balik jumaat tghari tu. meeting dipendekkan. so boss dia tuko tiket la... alhamdulillah, bleh la pi wedding kawin sabtu ni. hihih... pastu dia cite, diorg meeting sibuk plan activity kt langkawi bukan pasal keje. cessssss... hari ni meeting sampai petang, esok rehat, client company dia nak pi jalan2... jumaat pagi last meeting. petang n sabtu lepas tu, diorg enjoy... mmg betul jalan2 la diorg ni...

malam pertama --- settle

Posted by NaZa at 9:16 AM 2 comments
sorry yek, ini bukan cite pasal malam pertama lepas kawin.. :p ni cite malam pertama setelah ditinggalkan suami yang pergi outstation.. amik je fakhry dari bbstr dah meragam. bile balik, aku suh lambai bbstr, dia wat derk je... menonong jalan. bile angkat muka, moncong je... rupanya merajuk ngn aku sbb suh dokong, tp aku wat xtau. hihih.. macam2 la fakhry ni. suruh jalan xnak sbb takut adik ipar aku dokong dia... xbiasa lagi kan...

malam, kekadang, tgh2 main dia terus pi pintu, agaknya dia ingat papa dia balik, tp sib baik x nangis. awal dia tido kul 9. tp yg bestnya, dia bangun kul 2.30pagi.. aku tanya, nak makan, tgk tv, main, baca buku, seme dia xnak... yg dia tunjuk bathtub dia, nak mandi pepagi buta.. ada ke patut. huhhu.. dah kul 3.30 xnak tido gak, aku baring atas katil zzzzz.... dia kuar semula main ngn adik ipar aku. sib baik ada dia.. ihhihih bleh la aku tido. tu pun bile tutup lampu seme still xnak tido, dia ngadap tv. tah cite apa pun xtau. last2 seme org xlayan dia masuk gak dalam bilik kul 5.30 camtu... baru tido.. sabo jela..

Tuesday, March 10, 2009

akhirnya... xjadi ikut ...

Posted by NaZa at 9:07 AM 0 comments
akhirnya aku xjadi ikut hubby ke langkawi pun... cuti mmg dah apply n dah approve, tp sabtu baru ni, fakhry kena flu n wheezing dia tu datang balik... sampai xleh tido n xnak makan... pagi tadi pun still batuk2 berkahak. tp xkuat sangat bunyi dada dia.. so klu aku pi ikut hubby, dah tentu2 aku kena jaga dia dari pagi sampai malam sengsorang sbb hubby keje kan. klu kt sini malam je aku jaga.. tp adik ipar ada dtg teman.. ok la..

tp yg aku xpuashati, malam tadi tgh kemas2 brg dia, hubby dapat msg dari client company dia tu, " xyah bawak baju formal, kite meeting bersantai je.." waa.... ini x adil, mmg diorg pi bukan nak meeting, nak berjalan+shopping la ni. ish..ish... dengki2...

Wednesday, March 4, 2009

games - langkawi - fakhry

Posted by NaZa at 4:46 PM 3 comments
malas tul nak update blog. this week ada training.. tp bukan sbb training aku malas nak update, tp rasa macam bz. yeke bz? hihi. sempat lagi aku main mobs wars dalam facebook. tp smlm aku reset account sbb nak try strategi baru... klu x ok.. aku reset semula. hihihi... tp mlm td aku donlod game simcity dalam henpon aku.. dah melayan sims dalam henpon plak... huhu. aku ni mmg xleh jumpa games... asyik nak main. nak main dalam PC anak bujang ku berebut nak tgk kartun, so donlod dlm henpon jela... tu pun byk kali cubaan merampas henpon ku oleh anak bujang ku tu... jeles sbb xmelayan dia...

pasal langkawi, aku rasa macam nak ikut je... tp macam sibuk la skang ni.. this month seme nak tapeout, tp kang aku xpi, tetiba xde keje rugi plak. macam dulu2, hubby ada family day kat langkawi gak, tp konon bz la sgt time tu, sbb boss xbagi cuti2... last2 keje yg ditunggu lambat tiba. rugi tau... tgk la camne 2/3 hari ni.. klu still ada ticket flight aku pi la.. klu dah abih, maknanya mmg xkasi aku pi la... suka la tu, hubby aku, leh berlagak bujang seminggu.. :p

sbb dah lama x update, aku masukkan sekali la seme gambo masa weken baru ni...
anak sape la yg tido lapik kotak ni,.... sian tul... huhuh
sesi bermandi-manda di swimming pool, mama xjoin sbb xde baju spare.
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal