Friday, March 20, 2009

melaka...

Posted by NaZa at 2:32 PM
sabtu lepas aku pi wedding kawan hubby kt melaka. kampung alai... yg menariknya, pemain kompang buat bulatan, pengantin menari kt tgh2... menari ala2 tarian portugis tu, yg hulur2 kaki tu.. aku tgk dari jauh je sbb tgh makan+lapo.. si fakhry suka la menengok. kawan hubby dokong dia pun xkisah... mak ayah hilang ke mana pun wat xtau...

balik dari melaka tu tgh drive, tetiba abang masuk lane kiri, tetiba kete depan berenti tepi.. ish.. apakehalnya... ingat nak cepat jadi lambat. bile aku toleh kanan, rupanya ada accident. yg kete depan budak lelaki 2org. yg belakang family.. diorg gaduh2.. aku tgk kete macam xde apa2... yg lelaki 2org tu main tolak2 ngn driver kete belakang, pastu mak budak tu tolong la leraikan.. tetiba salah sorang budak 2org tu tolak mak budak tu.. bengang tul aku. ni mmg betul2 samseng jalanraya. ngn org tua nak main kasar... abang plak tetiba masuk balik kiri n jalan terus.. ish... apa la.. pi la tolong leraikan.. org yg berenti kt tepi tu dah mula bukak pintu nak turun... n aku xtau la apa kesudahan cerita itu... aku rasa mmg samseng jalanraya la diorg ni.. kete bukan ada apa2 rosak, nak tunjuk samseng konon pastu ngn orang tua pun cari pasal.. geram tul aku... bebudak skang ni mmg xde perasan hormat orang tua...

xsempat pun jalan2 kat melaka sbb langit gelap menandakan hari nak hujan. on the way balik pun jammed start dr seremban sampai ke tol sungai besi disebabkan oleh, air kt tepi upm tu melimpah naik ke highway.. huhuh..

1 comments on "melaka..."

kirana on March 20, 2009 at 2:57 PM said...

kan aku kata..kalo jem kat seremban singgah minum umah aku dulu :P hihihi


mana gambor org nari2 tu..nk la jugak tgk adat2 org ni..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal