Thursday, March 12, 2009

meragam..

Posted by NaZa at 1:58 PM
semalam, amik fakhry dari umah bbstr dah meragam. sampai umah, nak roti, bile buka xnak makan plak. pastu nak tgk kartun, bile buka upin-ipin, nak tuko lain aku buka pocoyo.. bile tgh tgk, nak tgk lain plak. ishhh... pastu pi bilik air tunjuk bathtub nak mandi.. malam2 nak mandi plak. padahal kt umah bbstr tu dah mandi, makan seme... ikutkan jela... pastu bile makan nak pegang sendiri, pastu tunggang terbalikkan pinggan abih makanan jatuh... sabo jela... kul 9 aku dah masuk bilik tido.. penat sgt... fakhry plak, pi kat pintu amik kasut nak kuar jalan2.. bile adik ipar aku xbagi, merajuk amik botol susu tido sebelah aku.... tp aku xpasan pun. aku sedo2 kul 10.30 dia mengamuk nak susu lg... penat sgt sampai aku xtuko pampers dia, sedo2 kul 2.30 bangun pampers bocor, abih lencun seme...

dalam kul 4.30 fakhry bangun xnak tido, aku pejam mata dia marah, cakar muka aku, jolok lubang hidung, mata la.. dok atas perut aku, tunggang kan botol susu dia, abih basah tilam. amik buku baca koyakkan. dia menjerit la...menangis xkaur airmata.. turun-naik katil, main tolak2 sliding almari, mmg banyak la activity dia yg mmg xleh buat aku tido pun... last2 kul 6.30 aku bangun cakap, "jom mandi" dengan tersenyum lebar, terus turun katil cepat2 pi toilet. sabo jela... camne la agaknya ibu2 yang dok jaga anak sendiri yg hubby offshore berminggu2 n berbulan..... aku yg sekali sekala ni pun xlarat.. huhuhu... sabar sungguh la depa yek...

6 comments on "meragam.."

Anonymous said...

fakhry pon same ek cm damia.saje nk lingkup makanan.suke wat sepah.penat nk ngemas.sape ade kt umah?dan ke?

k.imah said...

hihihihi...kalau dh kena face bende tu terpaksa gak..angin mmg angin jugak lah...K.imah 2 org ni nk jaga..memula asben pi bulan pertama turun lah berat badan...jenuh woo nk kena handle semua..sakit pening anak kita gak ler pi bwk klinik..mcm rase ibu tunggal lak..ni dh dkt nk setahun mcm dh biase aje..boring ajelah..kalau boleh lps ni tk yah lah pi lg lama2..

Naza ank suke betul bgn pepagi...k.imah anak tido ikut time k.imah dlm 11.00-11.30..tp mmg lepak dlm bilik tido b4 tu..main or borak lah ape2..tgk TV ke..so mlm tk bgn dah..bgn sama dgn time kita nk pi kerja..so tido pun tk terganggu..wuih pjg lak...

NaZa on March 13, 2009 at 9:10 AM said...

zaireen - noyu yang temankan..

k.imah - mmg kkdg nak suh dia tido lewat, tp sy yg xlarat, ngantuk tul so dia pun ikut tido sekali dgn terpaksa sbb xde org layan dia kan.. tu yg bangun awal tu sbb tido ngn hati x aman. hihih

Anonymous said...

noyu dh hbs blajar ke?

NaZa on March 13, 2009 at 3:43 PM said...

zaireen - bulan 12 aritu abih dah. tengah tunggu nak sambung degree je... klu ada rezeki bulan 6/7 nnt

kirana on March 13, 2009 at 3:54 PM said...

tu la kan..aku mai time2 kena jaga srg2 ni..mula la nk ngamuk..
agaknya..sbb tu la aku tak dijodohkan ngn org keje2 luar hehehe..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal