Thursday, April 30, 2009

dah balik...

Posted by NaZa at 8:31 AM 1 comments
dah balik dari langkawi... semenya ok. tp fakhry telah menyambung semula demam macam b4 pi langkawi aritu... kt sana sihat walafiat je dia. tp bile balik kl, malam tadi aku xleh tido sbb demam dia panas la gak. dok lap2 ngn kain basah je badan dia... tido pun merengek2. aku update lepas-lepas ni la.. mood cuti+malas masih bersarang..

Friday, April 24, 2009

hari ni dah start mood bercuti

Posted by NaZa at 10:37 AM 4 comments
next week aku cuti 1week... yahoo.. 3hari replacement leave utk ganti sabtu ahad yg aku keje aritu.. pastu khamis aku amik annual leave.. jumaat labor day so public holiday.... insya Allah, esok malam nk pi langkawi.. yahoooo... setelah berzaman nak pi kan, tp xsampai2 lagi..

tapi fakhry minggu ni asyik demam je. huhu.. malam la panas, dedar2 jela.. siang ok je..pastu batuk sket2. semalam, hubby plak dah start selsema+batuk+demam.. huhuh.. riso2.. jangan la ada apa2 yg menghalang impian percutian aku... sedih-sedih... n semalam gak my parent datang umah.. sbb kitorg pi sekali... best2.. hari ni malas nak wat keje dah. sbb mood cuti tu dah bersarang diminda.. hihih

Wednesday, April 22, 2009

lunch @ Al-Diafah Sri Petaling

Posted by NaZa at 5:28 PM 3 comments
xsempat nak update blog sbb ada training start 21/4-23/4. tadi vendor belanja lunch kt restoran arab kt sri petaling ni.. org belanja kan.. layan jela.. hihih.. rezeki jgn ditolak.... slalu training makan kt cafe opis ni yg xsedap ni.. huhuhu ingat dulu2 vendor belanja makan kt victoria station, aku order set lobster.. hahah.. bile lg nak merasa. ekekke

hiasan byk guna pinggan-mangkuk kaca la dlm restoran ni.. ala2 arab kot...

motif gambo ni, nak nak tunjuk pelakon 'darling' tu yg free hair baju merah. tp xnampak pun. ekeke..
appetizer, salad apatah namanya.. aku amik ciput sbb takut kenyang.
mango juice. rm10 tu 1gelas. huhumain course aku order Al-Diafah rice with barbeque chicken. byk nasi n ayam dia. xabih aku makan... org arab kan slalu makan kering2 ni.. tercekik tekak aku. yg ni hidangan org lain..desert: fruit salad n puding telur dalam bahasa melayunya...

esok nak makan kt ne plak? palace of gorden horses bleh? hahahah

Monday, April 20, 2009

pureen warehouse sale

Posted by NaZa at 9:18 AM 3 comments
dah lama tau pasal warehouse sale ni.. tp xsure nak pi ke x. last year aku pi sbb my parents ada kt umah so diorg leh jaga fakhry. kali ni kena bawak fakhry sekali.. pagi sabtu tu, lepas breakfast seme, ajak abg pi. sampai sana dah kul 10.30 la.. hubby drop aku kt gate. masuk je, tgk dah ramai org beratur nak membayo... aku terus pi tpt baju.. memula rasa macam malas je nak beli sbb mesti lama nak membayo. tp dah alang2 pi n aku pun xde keje nak wat sabtu tu.. terus je mencari apa yg berkenan..

baju utk bebudak from newborn-18months mmg byk la..utk fakhry aku just beli yg baju 1set=rm10, botol susu, towel, shampoo n dapat la ubat gigi kid n maternity mum free utk testing... call hubby cakap suh tunggu kat luar je xyah masuk. panas giler... sian sgt ngn baby2 yg mak2 diorg ni bawak. melalak2 diorg... nak wat camne kan, tgh beratur membayo, xkan nak blah camtu je... ada tu yg preggy perut dah beso berdiri lama2.. sian2...
so below ialah hasil rembaran aku....klu xtunjuk hasil rembatan, xsah la kan.. xde bukti..

baju n seluar rm10 je. kire ok la..

mende2 sampingan..

pampers pureen yg premium tu org cakap quality cam mamypoko. org kata murah rm25.. tp aku xrembat la.. xlarat nak pegang. yela.. aku sorang2 nak mencari seme bende.. pastu ngn malas nak beratur panjang2 lg.. tu pun aku queue dalam 1hour baru leh bayo. pastu nak kuar dari parking tu kena queue jugak 1hour. giler.. ni 1st time la aku pi warehouse yg kena beratur lama2 sbb datang lambat. selalunya awal je aku datang n masa tu org sibuk memilih lg aku dah bayo..

masa aku dok beratur nak bayo tu. pekerja kt situ cite ada sesetengah org tu, diorg amik2 baju masuk dalam bakul, pastu dok tepi2 pilih mana yg berkenan.. ada yg tuko2 tag harga dari yg mahal ke murah. teruk tul la... dah murah pun masih nak murah lg..

Thursday, April 16, 2009

pregnancy checkup

Posted by NaZa at 11:25 AM 5 comments
aku buat buku merah.. tp bukan warna merah pun, warna putih.. tp dah klu buku checkup tu seme org panggil buku merah.. aku pun sama gak la...

-condition baby sihat, mummy dia pun sihat.. aku ni alhamdulillah la, xde morning sickness.. klu loya pun sbb perut kosong masuk angin makan lambat... baby boy lg la kot..
-baru 13weeks.. dah masuk 2nd trimester... due date ikut scan 19/10.. sempat la nak makan lauk hari raya. hihihih
-tekanan darah, urine test seme ok...
-berat.. 43.8kg.. b4 preggy 40kg. 3bulan naik dekat 4kg... bagus2.. :p

kali ni hubby xikut sbb aku check kt klinik opis ni je.. lgpun aku tertinggal henpon kat umah. susah la nak calling2 nnt.

note:- semalam fakhry dah 20months == 1year 8months.. cepat je masa berlalu...

Tuesday, April 14, 2009

Mari Bersolat

Posted by NaZa at 10:12 AM 3 comments
hai... saya nak solat dulu... baju ni tok ma belikan masa diorg pi Haji tahun lepas... kopiah tu plak, To' ki tertinggal masa datang rumah aritu. bile pakai muat plak.. so saya rembat la... :p

lepas takbiratul ihram letak tgn kat atas perut yek...
eh berenti tgk upin-ipin plak????

dh abih.....




Friday, April 10, 2009

Tag From Mai

Posted by NaZa at 3:23 PM 1 comments
sbb aku xtau nak update apa.. aku jawab la tag dari mai yg dah berkurun ni.

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
myself myview.. apa2 yg berkaitan ngn hidup aku la...

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
nazaxx.blogspot.com... sempena nama aku.. just tambah xx bukan cite yg XXX tu yek.. :p

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
ikut kesesuaian masa, keadaan dah mood penulis masa tu..

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
xpernah la plak... klu xupdate pun biarkan jadi pekasam je.. hihi

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
suka baca blog mai.. best part cite pi vacation, cite pasal bisnes2 dia...pastu klu ada gambar nasya, rasa geram je tgk, montel.. hihih... bile tah nak jumpa lg. rasanya tunggu aku lahirkan baby kedua kot baru leh jumpa.. :p

6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.
aku rasa seme org dah wat tag ni.. aku yg yg ketinggalan.. so xyah la tag org lain..

Wednesday, April 8, 2009

Gigi

Posted by NaZa at 2:59 PM 4 comments


gigi fakhry start tumbuh masa dia 4months.. sekali 4btg tumbuh... skang ni aku rasa macam dah full je. tp xde la plak aku nak kire bape batang. aku agak je macam dah penuh..... kelmarin, hubby dok godek2 gigi dia... bile tgk kt geraham macam ada pecah sket. huhuhu.. gigi fakhry dah rosak... tu la mama suh gosok gigi xnak... kt umah bbstr pun sama, bile kite nak gosokkan xbagi.. nak gosok sendiri... geram tul aku...

yg mampu aku wat, aku tenyeh2 ngn towel gigi dia tu.. tp org kata, klu gosok ngn kain, anak cakap lambat. betul ke? macamne la nak suh fakhry suka gosok gigi... huhu.. nnt makin cepat je rosak...

Monday, April 6, 2009

tragedi berdarah...

Posted by NaZa at 2:27 PM 2 comments
semalam tgh aku bermesra-manja berborak berdua ngn hubby, tetiba fakhry masuk bilik tunjuk jari telunjuk dia yg penuh dengan darah kt hubby. why? kenapa nak tunjuk ngn papa dia? bukan aku. padahal aku yg dekat ngn dia. huh.. terkejut kitorang bile tgk..... rasa macam aku yg sakit n terluka.. ceh poyo ayat.. terus la amik minyak gamat n tisu letak kt jari dia.. bile aku tgk2 apa benda la dia wat kt luar.. rupanya, sambil dia menengok cite upin-ipin tu, dia main calendar yg 1page tu... yg ada besi kt atas utk gantung... maybe terguris/ terkoyak dalam sket kot.. sbb tu darah byk tul... plaster xde, so aku balut ngn tisu+solitape je.. tp muka dia mmg la xmenunjukkan tanda sakit... lagi dia menekan2 tgn dia... abih la kuar darah semula... bile makan, sibuk nak pegang sudu n pinggan sendiri... kuar la balik darah dia...

gambo xde la plak nak amik kan... sbb tgh terkejut.

Saturday, April 4, 2009

berkampung di opis..

Posted by NaZa at 10:43 AM 2 comments
minggu kedua aku keje waktu weken... selagi xtapeout, dok la kt opis ni tiap2 hari.. huhuh.. tp xde la sampai petang. hihi. rajin beno la aku kan.. cukup 4jam lebih sket... pastu blah la.. dapat replacement 1day. hihih..
ni gambo masa last week aku keje.. sibuk nak dok ngn aku...

kali ni aku xbawak fakhry... malam tadi dia tido kul 2pagi. huh.. tu pun selepas kena marah ngan aku, nangis2 baru nak tido.. sabo jela... masa aku tulis ni, dia xbangun lagi tido.. qada' tido utk seminggu la kot...tp suka la papa dia, aman wat keje.. :p

Friday, April 3, 2009

penangan upin dan ipin..

Posted by NaZa at 9:42 AM 3 comments


*monitor masa zaman study dulu2. hihi.. kedekut nak beli yg baru.. ekekek

skang ni, activity kt atas ni la selalu fakhry wat lepas balik dari umah bbstr... sampai umah, lepak2, main2, makan... terus suh bukak PC. kkdg aku bukakkan pocoyo, pastu suh sambung upin-ipin plak. masa aku nak ngadap PC mmg xleh la skang ni. kena berebut. aku bukak je, dia dah ngendeng... so skang aku kena cari hobby lain utk isi masa lapang.


minggu ni dia tido lepas kul 12malam... huhuh.. bbstr cakap siang dia just tido 1jam je.. tahan tul mata... aku rasa dia balas dendam sebab minggu ni aku amik dia dr umah bbstr kul 8lebih... byk keje lorrr...
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal