Thursday, May 28, 2009

service currently not available

Posted by NaZa at 12:18 PM 4 comments
malam tadi wat operasi mengemas umah... baru ni balik kg xsempat nak kemas umah yg bersepah tu... weekend ni my PIL nak datang sbb nak mengantor pengantin lelaki.. memula diorg nak dok hotel ngn sedara2 asben yg lain kat SA. sekali seme hotel fully booked sbb ada konvo uitm.. so last2 dapat la booked kt sogo.. jauh tu... last2 kitorg ajak duk umah je... mmg la umah ku kecik.. tp 'macam-macam ada'. hihihi... tp sedara2 yg lain dok la hotel tu gak. umah kecik ku itu xdapat nak menampung org yg ramai.. bilik xde.. tunggu la aku ada umah double storey nnt.. hihh

yg aku nak cite ni.. tgh2 sedap2 aku tgk discovery channel pasal kes accident yg terbesar yg pernah berlaku kt US tu.. "tuuppp" tetiba screen color biru... "service currently not available"... apakehal plak kan.. baru pasang, bil pun baru sampai semalam... xkan dah potong bil xbayo.... tp mmg kena potong pun.. tp bukan oleh astro.. ni oleh laki aku... bleh ke dia pi amik gunting potong wire yg sambung dari decoder ke piring tu.. wire tu berselirat... pakai wire lama org dok umah tu dulu... konon2nya nak la kemas sket.. main potong xtgk... bengang tul aku... aku senyap je.. dalam hati... fuhhhh panas... kang aku bersuara.. berapi.. hubby dah tersipu2 control malu la tu sbb aku dok perati je.. mmg tolong tgk je aku.. konon2 wat2 kool la hubby.. bile sambung balik xhidup gak.. dok cakap " lambat la sket sbb dia nak update decoder tu" yela tu.. hati dah panas kan.. baik aku tido... malas la nak layan.. dia pi la calling2 member dia.. rupanya wire yg sambung ke connector pendek sgt dia potong.. pagi tadi aku bgn tido, dia pi tido depan tv sampai ke pagi tv xtutup. sabo jela..

p/s hubby tido depan tv amik feel nak tgk barca lawan MU. tp aku xamik pun pakej sport masa apply astro ni. hahaha... kang asyik tido depan tv je tgk bola... :p

Wednesday, May 27, 2009

ada di rumah...

Posted by NaZa at 10:41 AM 3 comments
arini aku EL la plak...
tgh siap2 nak pi keje, bbstr call cakap anak buah dia meninggal.
memula plan nak suh memasing amik half day..
tp last2 aku jela cuti... isnin baru ni cuti dah.. hari ni cuti lg.. x efficent tul..
sib baik boss 'kecik' xde.. lgpun macam xde keje je. hihihih..
so arini, melepak je kat umah.. nak masak, barang2 dapur dah abih la plak..
malas sungguh nak turun bawah beli...

Tuesday, May 26, 2009

borak kosong...

Posted by NaZa at 10:15 AM 3 comments
penat + ngantuk arini.. pagi tadi sampai dari tganu kul 2pagi... aku cuti semalam.. balik tganu jumaat malam aritu... lama giler xbalik kampung. last sekali akhir tahun lepas sbb PIL balik haji... dekat 5bulan tu. huhuhu... ni pun xplan nak balik, tp nenek hubby dah 2kali xbape sihat n asyik tanya bile nak balik.. so balik jela walaupun bulan tgh gelap. huhu

yela.. aku balik 23.. gaji xmasuk lg. ekekek.. so activiti men'shopping'kan diri tu xde dalam list la.. n alhamdulillah, fakhry xde la nak melekat je ngn aku.. dia boleh je main2 ngn sepupu2 asben yg lain n adik2 ipar aku, walaupun jarang berjumpa.. dapat la aku tido awal n dia tido kul 12malam lebih tu pun sbb tutup lampu.. kalu x asyik nak main je. huhuhuh

hajat aku nak makan nasi dagang pun tercapai la.. tp makan sket je sbb perut dah penuh makan kueyteaw b4 tu... n aku rasa activiti diet hubby aku dah terganggu... b4 ni rasa macam turun 2/3kg.. sekarang ni.. macam dah naik 10 kg je.. :p

p/s arini ni opis bergolap je.. macam xde keje je nak buat... hihih

Friday, May 22, 2009

rm10 sahaja...

Posted by NaZa at 9:02 AM 8 comments


semalam mmbr keje giant kinrara call, bgtau susu dutch lady paket yg lama 1.2kg tu rm10 je 1paket.. sempat la suh dia rembat 5paket.. expired date bulan 4 thn depan... nak suh beli 10 macam byk la plak kan... normal price rm20...

pastu pampers mamypoko ngn huggies rm10 gak.. tp yg ada below 20pc satu paket la...
tp xsempat suh dia rembat sbb dah abih.. yg sempat kirim huggies ultra rm10 - 18pc.. dapat la 2...

total seme rm70 je... jimat2....

Wednesday, May 20, 2009

tiada lagi hanya satu siaran sahaja..

Posted by NaZa at 9:42 AM 4 comments
setelah hampir 3tahun kot hanya tgk tv3 je kat rumah dgn 'agak' clear dan tgk jugak channel lain dgn garisan2 tambahan bercampur dgn dangdutnya di kaca tv.. akhirnya semalam dapat la tgk berpuluh2 channel lain walaupun setiap channel hanya 5min pastu tutup. hihih. yeee.. aku telah pasang "macam-macam ada"... haha malas la nak promote kan bukan dapat gaji pun.. :p.. n aku tau org lain seme dah pasang kt umah diorg..

aku bukan apa, segan sbb klu org datang umah especially sedara mara hubby, asyik tgk tv3 je.. tu pun jenuh nak alih2 wire supaya clear siaran.. bosan-bosan kan.. klu mak ayah aku xpe, diorg bukan suka tgk tv.. hihih

Tuesday, May 19, 2009

boy or girl????

Posted by NaZa at 3:01 PM 2 comments
kan aritu aku gi checkup, xde nampak apa2 lg kan... so xtau la gender lg..
semalam aku amik fakhry, ajak balik xnak plak.. sibuk nak main.. sabo jela..
tp bile aku tinggal marah plak. ada budak pompuan sorang xbalik lg.. dok main sekali..
ni kire geng dia gak.. tp mak aiii.. lasak tul budak tu. xreti dok diam.. baru setahun 1month.
aku tgk pun penat je.. camne la mak dia jaga.. bbstr aku cakap.. selama dia jaga budak, budak ni la paling lasak. hahah..

b4 ni klu aku nak pegang2 ke, budak pompuan tu xmoh. kali ni siap dok atas riba aku lg..
memula si fakhry xheran, sibuk nak main..
tp bile budak tu duduk lama2 atas riba aku, mula la menjeles..
dia tolak2 nye budak tu. yg gurl tu apa lg, lawan balik.. dah berebut nak dok atas riba aku plak. huhuhu.. dah jerit2 budak dua org ni...
padahal mak budak pompuan tu ada gak kt situ...
haaaaa.. apa maksudnya. ekekek..
bbstr aku cakap.. "xkan la boy lagi kot". ekekekek..

gambo kt reject shop midvalley. minggu2 lepas punya... masa 1st round pi, ada bebudak lain dok main situ, tp fakhry dalam stroller. 2nd time pi sebab aku nak beli baju, papa dia wat kuar dari stroller, terus berlari kesitu... tp salesgirl kat situ xbg main, takut terjatuh... pastu mula la menjerit. huhuh

Monday, May 18, 2009

mandi-manda di PD

Posted by NaZa at 11:17 AM 2 comments
hari sabtu yg penat... seme bangun awal.. ngn fakhry sekali... bbrp hari b4 ni adik ipar call hubby, nak mintak tolong angkut barang.. dia dah abih study kt UTeM melaka... setelah berhempas pulas belajar kan. hihih tahniah2... pasni, rajin2la anto resume...

aku bertolak dari kl pukul 11 camtu.. lambat gak. ingat nak bayo duit maintenance LA tu. bile sampai tgk tutup plak.. ish.. nyusahkan tul.. dah sah2 terpakai duit tu kang utk shopping huhuh... sampai sana dalam kul 12. dalam otak nak ajak hubby jalan2 melaka.. pasni mesti susah dah nak singgah.. tp pastu kitorg nak kena pi PD plak, anto meja n brg2 yg adik dia nak pakai kt poli PD tu.. so cancel plan aku tu.. kemas2 sket.. angkut barang, perut dah lapo.. tp kitorg plan nak makan kt PD jela ngn adik dia sekali.. penuh bonet ngn seat belakang... adik ipar aku pi PD naik moto dia jela... memula aku malas gak nak ikut. tp sian gak kt fakhry nak kena tinggal kan... sakit punggung aku dok lama2 dalam kete + melayan kerenah si fakhry.. dok 'pijak' perut aku.. ishhh...

kul 2 lebih camtu, bertolak dr melaka menuju ke PD plak.. sebelum tu, sempat gak merempat 4bijik buah pelam kt umah sewa adik ipar. ekekek.. org sebelah punya.. meloyot2 buahnya.. terliur aku. pulak tu dia cakap, owner sebelah umah tu ckp kalu nak makan amik jela. ekekke... sampai PD kul 3.. lepak2 jap, terus carik tempat makan. perut ku dah berkeroncong, dangdut ngn irama rock sekali... pusing2 last kitorg makan kt ayam panggang batu 4 - cowboy place.. menu utama ayam panggang jela.. xde la plak sayur2 ni.. tercekik aku.. tp ayam dia x muak la makan cam ayam kfc tu..

lepas makan seme.. singgah beli buah lychee ngn durian, terus pi pantai telok kemang.... masa utk mandi.... tp aku xmandi pun.. yg lelaki2 sahaja... xde tempat nak tuko baju lgpun...
fakhry suh papa dia baring dalam air..
pastu dia pi kaut pasir baling ke papa dia.. pandai tul...tgh mengutip batu, pastu baling ke dalam air..

video

kul 7.30 camtu kitorg bertolak balik ke KL. tido kepenatan fakhry dalam kete...

Friday, May 15, 2009

17weeks

Posted by NaZa at 1:03 PM 4 comments
pi checkup tadi. memula hubby nak ikut but klinik bukak kul 9.30pg.. lama plak kan nak tunggu.. so xpayah la..
berat = 45.4kg naik 1.6kg sebulan...
heart beat ok, tekanan darah ok, urine test ph5.. tadi amik darah utk blood test..
kedudukan baby songsang, n uri kat bawah. maybe sbb aku jln byk sgt masa pi langkawi aritu.. tp doc ckp xperlu riso sbb awal lg.. nnt makin dia membesar, dia pusing la.. tp still jgn nak angkat berat2, takut pendarahan je..
gender - xtau lg, sedang dalam pertumbuhan. hihi.. selalu kalu boy bleh nampak la... girl payah sket klu stage ni...

alhamdulillah setakat ni aku xde la alami morning sickness yg teruk.. takat loya2 sebab perut masuk angin lambat makan je...

Thursday, May 14, 2009

Bad News

Posted by NaZa at 11:51 AM 3 comments
kak ipar aku gugur.. huhu.. suppose kandungan dia lebih kurang cam aku je.. 4months camtu.. expected due end of october or early november.. sian abg aku.. nangis dia.. yela.. anak 1st kan... maybe sbb penat kot.. akak ipar aku ni keje nurse kat wad orang2 tua.. kadang2 kena keje shift malam, bukan kadang2 rasanya macam selalu je.. pastu orang tua kan, xkuat mana, nak pi toilet ke, mandi ke, kena la tolong angkat.. maybe sbb tu kot dia penat.. dah la kurus cam aku gak. hihihi.. malam b4 tu ok je, bangun pagi tu gugur.. aku xtau cite detail lagi..

cite lain plak.. skang ni tgh operasi diet.. bermula sabtu lepas... tp bukan utk aku la.. apakehal aku nak diet tgh ngandung2 ni kan. hihih. utk hubby.. sejak balik dari langkawi, badan dia macam dipam2.. huhu.. so skang ni tgh wat diet plan utk dia.. malam2 aku masak nasi sket je. selalu aku masak 2pot. skang ni 1pot je.. so xde tambah2. hahahah.. makan kena b4 kul 8malam... pastu aku ada belikan product utk kurus gak. tgk la keberhasilannya.. tgk betapa baiknya isteri dia ni, nak jaga kesihatan dia kan.. sanggup kuar duit sendiri..... :) yela.. org yg gemuk ni bleh menyebabkan byk penyakit nak dekati.. aku xnak la camtu.. prevention is better than cure kan... pastu aku call dia or skype tanya dia breakfast n lunch makan apa.... haha. mesti opismate dia cakap aku ni queen control.. wakakakakka...

** tgh majuk ngn hubby.. dia tak ikut diet plan aku tu.. ishhhh

Wednesday, May 13, 2009

Day 4 - island hopping

Posted by NaZa at 1:20 PM 2 comments
isnin malam b4 tido tu, aku call dulu Pakcik Lie Ya, utk tanya rege island hopping bape.. aku tanya kat kaunter hotel tu diorg cakap rm45 sorang. mahal tul.. ngn brader ni rm30 je.. murah tu.. sebab rata2 aku tanya yg kat pantai tu paling murah rm35 je. nombor brader ni aku mintak dari forumner cari.com. nak pi snorkeling kat pulau payar, xcukup budget la plak kan. tp teringin je nak tgk ikan2 yg cantik tu. maybe lain kali pi la klu ada rezeki kan...

aku tunggu depan hotel kul 9 la.. jenuh kejut fakhry xnak bangun. last2 suh abg beli makanan, breakfast kt bilik je. pastu, kejut fakhry tuko baju je.. xmandi pun.

pakej island hopping (4hours)
-pulau dayang bunting - mandi2 1 hour
-pulau singa besar (lupa plak nama) - 20min camtu - tgk helang, sambil2 tu budak bawak bot tu bagi ayam kat helang tu... camera aku xsharp nak amik gambo helang yg cun. hihi
-pulau beras basah - mandi2 1hour

nampak x bukit tu macam pompuan tgh ngandung???
destinasi 1st, dari tempat turun dr bot sampai ke tasik tu banyak giler monyet.. sape yg bawak plastik mmg nak kena berebut la ngn monyet ni.. hubby dokong si fakhry pun, aku tgk macam berminat je monyet tu. nak amik gambo takut kena rampas ngn monyet plak kang.. nak sampai ke tasik tu rasanya macam 15min jalan, jauh tu dah la naik bukit turun bukit. sian mak ayah aku lenguh diorg. hihihdalam tasik ni byk ikan.. aku ingat ikan tu gigit kaki ke tolong bersih kan kaki ke.. xde la plak.. macam ikan keli je.. tp xde la plak kena sengat.. dia main lalu je kat celah2 kaki org tu.. geli je bile aku tryada bot kayuh2 kat tasik ni, nak berkayak ke seme bleh.. tapi bile ada si kecik ni susah la plak kan.. last2 rendamkan la jugak fakhry dalam air... kat sini kawasan utk budak2.. diorg letak besi ke apa tah supaya xdalam sgt. tp berlumut.. tp fakhry suka bebeno la..lepas mandi2 ni pi balik ke jeti, naik bot diorg bawak pi pulau singa besar.. nampak x burung helang? hihiselepas menjamu mata, pi pulau beras basah plak.. cantik kan pantainya. bleh nampak ikan dalam air. klu reti berenang, bleh pi tgh2 sket, snorkeling or naik banana-bot ke..nak mandi sendiri, xnak org pegang mamat ni.. masa ni aku join mandi gak. best.. tp rasa cam tajam2 kat kaki, byk batu karang pecah kat pantai ni...atuk pon join mandi sekali.. nenek je x. hhihi.. atuk tgh menunjukkan skill mengapungkan badan ke menantu dia. hahaha
bile dah kepenatan, siap leh tido berdiri dalam bot. aku suh pakai life-jacket pun xnak. sabo jela.. masa ni mmg xpakai pampers pun.. klu dia kencing pun.. selamat la.. hahaha

sampai hotel kul 1 camtu kot.. fakhry ngn papa dia terbongkang tido atas katil...

Tuesday, May 12, 2009

tayar meletup!!!! *update

Posted by NaZa at 10:19 AM 7 comments
tadi dapat call dr hubby bgtau tayar kete pecah, langgar batu kot. huhu.. baru je lepas anto aku kt opis.. abih pecah sket rim kete... n calar pintu sebelah co-driver maybe sbb kena batu.. kuat tul momentum.. DUIT-DUIT... huhuh

yg dihitamkan tu, member hubby tengah menonggeng pasang jet. hihih.. dia on the way pi keje, nampak kete hubby parking tepi jalan. sib baik ada member tolong .. nampak x ada satu garisan yang dalam kat pintu tu? huhuhuh

so buat masa skang ni, pakai spare tyre la dulu. nak kena survey gak rege tayar sebijik..... baru je plan nak shopping mende lain utk duit sewa rumah tu. huhuhuh

***update
hubby just tuko ngn tayar 2nd-hand je.. rm60. hihih. jimat duit. klu tuko tayar baru sebelah tu je, nanti xbalance plak kan.. klu nak tuko dua2.. huhuh rm500++ tu...

Monday, May 11, 2009

day 3 - padang beras terbakar, makam mahsuri, restoran nelayan bukit malut

Posted by NaZa at 12:36 PM 2 comments
aku mmg malas tul nak bercerita pasal langkawi.. xreti nak bercerita. hihihi...tp sambung jelakan... nanti ana kata 'berjanggut' plak tgk aku nak update entry pasal langkawi.. :p

lepas dari cable car tu, ingat nak pi telaga tujuh.. rupanya kat situ, kena mendaki bukit.. xlarat la kan sbb bawak warga emas n anak kecik ni kan... so kitorg terus mencari tempat makan... ada baca dalam forum cari, diorg cakap kt padang matsirat, ada tempat makan best.. so kitorg main redah je.. akhirnya jumpa gak kedai jom ikan bakar.. ramai orang, n byk sgt lauk... xamik gambo pun sbb mmg dah lapo.. seme yg lain dah xingat dah...

lepas dari makan tu, pi beras terbakar... ala ciput je beras tu.. kan dalam mangkuk tu.. ada lah sejarah kt papan tanda tu klu nak baca.. eh nampak ke? hihihi

si fakhry, masa ni mmg la jakun ngn tangga.. umah org pun dia naik.. actually beras terbakar ni mmg kat halaman umah orang.. masa kat sini, byk kedai jual kain batik, kain pelekat seme.. mak n abah aku beli la.. n tetiba mak aku request kain batik lepas. huhu. terdiam kejap aku. huhu.. yolah.. korang mesti tau kain batik lepas ni untuk apa kan...
lepas dari tu terus menuju ke makan mahsuri... masuk rm5. ada caklempong, video tentang kisah mahsuri... masuk pun sbb langkawi kan glamer ngn mahsuri.. so masuk jela, walaupun kena bayo. huhuhu. kat atas ni makam mahsuri.. ada org letak, pisang, kalungan bunga la...
yang ni plak umah pandak mayah. bapak si mahsuri tu... yg korang nampak ni.. tingkap jela. hihikat sebelah kanan tu ada telaga mahsuri.. amik berkat basuh la kaki, muka seme.. sejuk je airnya.. yela, dah air telaga kan, mmg la sejuk.. pulak tu ditengahari buta..mak aku suh sapu muka fakhry ngn air ni.. kot la hilang air liur dia yg air ngalir je tu.. tp aku tgk makin laju je bile dah balik ni. hihi. kat belakang hubby tu siap ada gerai jual air satu botol rm3.. utntuk apa? tah la.. topi koboi fakhry tu baru beli kat padang beras terbakar. fakhry pilih warna merah. tp cam auwww la plak kan. hihipastu kitorang terus balik hotel.. seme kepenatan.. tp b4 tu, aku suh hubby ronda2 la tepi pantai kat sekitar langkawi.. tp xturun pun.. lagipun masa ni, si fakhry tido dalam kete, sian nak kejut dia...sampai hotel, aku xkasi fakhry tido sebab nak ajak dia pi pantai cenang. hihihi zalim tul. ekekkeyg berdua tengah2 tu mak ngn abah.. terpaksa gak ikut sbb aku paksa diorg. hahahaaku xberani sgt nak kasi fakhry mandi laut.. so bagi je dia mandi kt swimming pool. okla kan..

lepas solat maghrib seme... nak pi dinner la plak.. awal2 aku dah ckp ngn hubby nak makan kt restoran nelayan kat bukit malut. tp dia dok ulang kali tanya aku nak makan kat ne.. huhu. mmg nak marah tul.. tp control sbb mak abah ada.. ni satu perangai hubby yg aku xsuka.. suka tanya byk kali nak pi mana.. eee.. (maaf yek abang..) hihi.. hubby nak makan dekat2 je sbb mak abah dah penat.. tp aku dah berangan2 tau.. walaupun xtau tempat. redah jela.. lalu kawasan gelap2. tepi pantai.. takut je salah jalan.. hihih... akhirnya sampai gak ngan selamat... sib baik sampai, klu x sebu telinga aku kena bebel...sib baik makanan sedap..n fresh. menu. ketam goreng sambal telur, sotong goreng tepung, pari bakar, sayur kailan ikan masin, siakap tiga rasa, tomyam campur, ulam2 n buah diorg bg free.. seme total rm70 je.. utk 4 org makan. murah la tu aku rasa..

cuti..

Posted by NaZa at 8:03 AM 1 comments
syok2... aku cuti arini.. xpernah2 company aku bg cuti replacement bile public holiday jatuh hari sabtu... pelik gak.. tp dah org bagi amik je la... tp yg xsyok nye.. aku je cuti sorang2. pagi2 asben dah kuar ada meeting.. n aku sempat mandikan fakhry n suh dia anto ke umah bbstr. hihihi.. malas la nk jaga fakhry sorang2.. nak berehat2 sambil mengemas umah yg berterabur ni.. n nak menyambung membaca buku yg aku beli last week masa MPH warehouse sale... mood membaca ni xsampai lg la.. jenuh nak perabih 1 buku...

Sunday, May 10, 2009

Selamat Hari Ibu

Posted by NaZa at 5:20 PM 1 comments
untuk mak aku, maa-my MIL.. terima kasih kerana mendidik aku dan my hubby menjadi seperti sekarang.. xterbalas jasa-jasa mereka ni... kepada korang2 yg telah menjadi ibu or bakal menjadi ibu termasuk la aku sekali.. semoga berjaya mendidik anak-anak menjadi orang yang berguna dunia dan akhirat..

hadiah???.. dapat la sekuntum bunga sempena hari ibu ni.. tp bukan dari hubby pun.. dapat masa pi giant td...diorg bagi...

Friday, May 8, 2009

day 3 - cable car

Posted by NaZa at 11:01 AM 4 comments
air terjun telaga tujuh... pandangan dari atas
mak ngan abah ada kat atas bukit tu...
masa kat jambatan gantung tu, baru la si fakhry nak jalan sendiri.. tp xdenye la aku nak bgkan.. kang terjatuh... huhu xterbayang camne...
sibuk gak nak panjat tangga sendiri
ada dua-tiga keping je gambo aku, hubby n fakhry. ni pun suh abah amik... muka cam serius la plak kan. hihih

abah dan mak.. diorg lepak2 kat atas tu je sementara kitorg turun ke bawah.. kabus makin tebal n abah cakap macam susah nak bernafas.. sejukkkkk...
konon2 gambo seni la. hahah... masa ni hubby tengah on phone. ada ke org tgh bercuti, opis call sbb ada system xupdate.. lama gak dia cakap.. jenuh aku melayan fakhry takut dia terjatuh je. huhuh

penat tul masa nak naik tangga kt cable car tu.. aku yg xdokong fakhry pun dah lelah, lg la hubby kan..
ek--eeleh.. ingat comel ke wat muka camtu.. :p masa ni kabus tebal tul.. mmg xnampak apa..
baru sampai kt atas cable car tu.. masa ni still nampak lg laut kat kiri kanan seme...
jalan yg kat bawah pun still nampak lagi
pandangan dari dalam cable car
dalam cable car.. muka si fakhry ni nampak macam takut2 je. hihihi
pintu masuk cable car..

p/s gambo x mengikut susunan pun.. aku malas. hahahah
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal