Monday, May 11, 2009

day 3 - padang beras terbakar, makam mahsuri, restoran nelayan bukit malut

Posted by NaZa at 12:36 PM
aku mmg malas tul nak bercerita pasal langkawi.. xreti nak bercerita. hihihi...tp sambung jelakan... nanti ana kata 'berjanggut' plak tgk aku nak update entry pasal langkawi.. :p

lepas dari cable car tu, ingat nak pi telaga tujuh.. rupanya kat situ, kena mendaki bukit.. xlarat la kan sbb bawak warga emas n anak kecik ni kan... so kitorg terus mencari tempat makan... ada baca dalam forum cari, diorg cakap kt padang matsirat, ada tempat makan best.. so kitorg main redah je.. akhirnya jumpa gak kedai jom ikan bakar.. ramai orang, n byk sgt lauk... xamik gambo pun sbb mmg dah lapo.. seme yg lain dah xingat dah...

lepas dari makan tu, pi beras terbakar... ala ciput je beras tu.. kan dalam mangkuk tu.. ada lah sejarah kt papan tanda tu klu nak baca.. eh nampak ke? hihihi

si fakhry, masa ni mmg la jakun ngn tangga.. umah org pun dia naik.. actually beras terbakar ni mmg kat halaman umah orang.. masa kat sini, byk kedai jual kain batik, kain pelekat seme.. mak n abah aku beli la.. n tetiba mak aku request kain batik lepas. huhu. terdiam kejap aku. huhu.. yolah.. korang mesti tau kain batik lepas ni untuk apa kan...
lepas dari tu terus menuju ke makan mahsuri... masuk rm5. ada caklempong, video tentang kisah mahsuri... masuk pun sbb langkawi kan glamer ngn mahsuri.. so masuk jela, walaupun kena bayo. huhuhu. kat atas ni makam mahsuri.. ada org letak, pisang, kalungan bunga la...
yang ni plak umah pandak mayah. bapak si mahsuri tu... yg korang nampak ni.. tingkap jela. hihikat sebelah kanan tu ada telaga mahsuri.. amik berkat basuh la kaki, muka seme.. sejuk je airnya.. yela, dah air telaga kan, mmg la sejuk.. pulak tu ditengahari buta..mak aku suh sapu muka fakhry ngn air ni.. kot la hilang air liur dia yg air ngalir je tu.. tp aku tgk makin laju je bile dah balik ni. hihi. kat belakang hubby tu siap ada gerai jual air satu botol rm3.. utntuk apa? tah la.. topi koboi fakhry tu baru beli kat padang beras terbakar. fakhry pilih warna merah. tp cam auwww la plak kan. hihipastu kitorang terus balik hotel.. seme kepenatan.. tp b4 tu, aku suh hubby ronda2 la tepi pantai kat sekitar langkawi.. tp xturun pun.. lagipun masa ni, si fakhry tido dalam kete, sian nak kejut dia...sampai hotel, aku xkasi fakhry tido sebab nak ajak dia pi pantai cenang. hihihi zalim tul. ekekkeyg berdua tengah2 tu mak ngn abah.. terpaksa gak ikut sbb aku paksa diorg. hahahaaku xberani sgt nak kasi fakhry mandi laut.. so bagi je dia mandi kt swimming pool. okla kan..

lepas solat maghrib seme... nak pi dinner la plak.. awal2 aku dah ckp ngn hubby nak makan kt restoran nelayan kat bukit malut. tp dia dok ulang kali tanya aku nak makan kat ne.. huhu. mmg nak marah tul.. tp control sbb mak abah ada.. ni satu perangai hubby yg aku xsuka.. suka tanya byk kali nak pi mana.. eee.. (maaf yek abang..) hihi.. hubby nak makan dekat2 je sbb mak abah dah penat.. tp aku dah berangan2 tau.. walaupun xtau tempat. redah jela.. lalu kawasan gelap2. tepi pantai.. takut je salah jalan.. hihih... akhirnya sampai gak ngan selamat... sib baik sampai, klu x sebu telinga aku kena bebel...sib baik makanan sedap..n fresh. menu. ketam goreng sambal telur, sotong goreng tepung, pari bakar, sayur kailan ikan masin, siakap tiga rasa, tomyam campur, ulam2 n buah diorg bg free.. seme total rm70 je.. utk 4 org makan. murah la tu aku rasa..

2 comments on "day 3 - padang beras terbakar, makam mahsuri, restoran nelayan bukit malut"

noniey alias on May 12, 2009 at 1:54 PM said...

aku gi langkawi ari tu takde pun nak gi makam mahsuri n beras terbakar tu.. hehehe.. kitaorang gi sebab banyak nak shopping... so gi cable car n air panas tu je ah.. hehehehe

NaZa on May 12, 2009 at 4:32 PM said...

noni - aku gi langkawi utk jalan2 n makan2 je.. shopping2 ni kureng la... sbb aku rasa leh je nak beli pinggan mangkuk tu seme masa warehouse sale kat KL ni. hihih

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal