Tuesday, May 5, 2009

langkawi - Day 2

Posted by NaZa at 11:35 AM
day 2 == hari ahad... kitorg decide nak jalan2 area langkawi je... klu pi cable car ke, island hopping ke mesti org ramai sbb weken kan... bangun pagi pun lewat.. aku bangun awal.. borak2 ngn mak abah, menunggu si fakhry bangun. malas nak kejut dia takut dia xpuas tido nnt meragam.. tp dok tunggu2, kul 9.30 pun xbangun, terpaksa gak la kejut dia... kang xberjalan plak kitorg dok menunggu dia, silap2 sampai kul 12tghari ... kul 10 camtu, kuar bilik, pi cari kedai utk breakfast. lepas makan nasi lemak, naik kete terus follow map je... xde tujuan sgt...
aku xde mood nak menulis, so tunjuk gambo jela yek..

pantai pasir tengkorak... xmandi pun sbb panas n ada bebudak sekolah camping.. main air je.. tu pun kena pot-pet ngn hubby..
black sand beach... yg hitam tu pasir dia la... ada minerel yg terlebih tu yg jadi hitam.. kotor la tempat ni.. xmenarik.. berenti utk berehat sat je..
kolam air hangat... tempat ni under construction.., nak tambah tempat utk jacuzzi, kolam2 kecik lain... tapi still bleh merendam kaki kt kolam yg sedia ada... tp air xbape hangat la..mamat ni pun sibuk nak merendam kaki dia dalam air.. walaupun tau panas, tp nak gak..
masa ni aku ngn hubby dok rendam kaki dalam kolam tu.. dia kat bawah.. meragam xpuashati... hahah tu yg kena pegang ngan atuk n nenek dia..amik gambo je.. dok pusing2 tgk macam tutup. sbb xde kete parking pun.. tp buka.. tp sbb vote 3-1 n aku sorang je nak masuk.. so xmasuk la. huhuhu... pastu bile balik KL adik aku cite kata best, mula diorg macam menyesal.. :p tempat ni galeri utk souvenir yg tun mahathir dapat masa dia jadi PM dulu2. so byk la barang yg cantik2 n pelik la..

pi tpt masak gamat.. aku masuk je bilik diorg wat ni.. kan org cakap kalu celup jari dalam periuk menggelegak tu xpanas kan... ada la brother tu cuba.. sekali... panas donggg.. hisap jari kejap. ekekek.. sib baik aku x try. tp xde la org jaga bilik tu nak bertanya betul ke x...

tempat ni kat nusantara maju. byk banner kat tepi2 jalan..

masa masuk kawasan galeria perdana tu, hujan turun... tu yg malas nak masuk tu.. just amik gambo pintu masuk. hihi.. sampai la pekan kuah hujan. singgah kat idaman suri.. survey2 harga. dok cucuk abah suh belikan periuk vision utk mak. ekekek.. yela, dah tua2 ni wat simpan duit byk2 kan.. nnt dapat ke aku je. hahaha.. baik enjoy.. lain la cam aku ni kena simpan duit utk hari tua... (tp xsimpan gak.. :p)
kitorg makan nasi ayam je kat restoran hj ramli kat cenang.. sbb dah kul 3 lebih pun.. lauk dah abih... xpela.. save duit utk dinner. ekekek

sampai hotel dah kul 4 lebih.. ingatkan nak lepak kejap je... sekali si fakhry tido sampai kul 7... lama betul dia tido.. tu pun kena kejut.. sbb aku nak pi pantai cenang jalan2 sat.. xbawak camera pun n lagipun kejap je sbb dah masuk maghrib. dok tgk org naik parasailing tu.. huhuh, aku teringin nak naik. masa aku booking tiket flight ke langkawi dulu mmg dah set otak nak try.. tp masa tu xtau lg pregnant.. so bile dah pregnant ni, xkan la nak memperjudikan nyawa plak kan... kang terhentak, jatuh ke apa.. wat nyusah orang je.. so terkubur la impian.. impian ke ngidam yek? ekekekke...

nanti aku sambung bab dinner .. makan ni special sket. duit pun spesel. hahahah

3 comments on "langkawi - Day 2"

bie on May 5, 2009 at 4:05 PM said...

nape aku xpergi tmpt2 ni dl ek..oo..kitorg gi panjat telaga tujuh yg xde telaga tu hahahaha

NaZa on May 6, 2009 at 3:39 PM said...

bie - sebelum pi kena wat research dulu, baru puashati. hihih.. telaga tujuh tgk dari atas cable car je. xlarat la nak memanjat...

kirana on May 6, 2009 at 4:39 PM said...

bercinta nk tgu entri ko kuar aihhhhh

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal