Tuesday, May 12, 2009

tayar meletup!!!! *update

Posted by NaZa at 10:19 AM
tadi dapat call dr hubby bgtau tayar kete pecah, langgar batu kot. huhu.. baru je lepas anto aku kt opis.. abih pecah sket rim kete... n calar pintu sebelah co-driver maybe sbb kena batu.. kuat tul momentum.. DUIT-DUIT... huhuh

yg dihitamkan tu, member hubby tengah menonggeng pasang jet. hihih.. dia on the way pi keje, nampak kete hubby parking tepi jalan. sib baik ada member tolong .. nampak x ada satu garisan yang dalam kat pintu tu? huhuhuh

so buat masa skang ni, pakai spare tyre la dulu. nak kena survey gak rege tayar sebijik..... baru je plan nak shopping mende lain utk duit sewa rumah tu. huhuhuh

***update
hubby just tuko ngn tayar 2nd-hand je.. rm60. hihih. jimat duit. klu tuko tayar baru sebelah tu je, nanti xbalance plak kan.. klu nak tuko dua2.. huhuh rm500++ tu...

7 comments on "tayar meletup!!!! *update"

kirana on May 12, 2009 at 11:07 AM said...

lain kali ko jgn niat nak beli benda lain ..
kete tu leh bau niat ko tu..

siap la tu rm200 lak tu

bie on May 12, 2009 at 11:24 AM said...

dia suh tukar sport rim baru kot...

NaZa on May 12, 2009 at 12:27 PM said...

ana - aku xde cite2 dalam kete pun pasal nak shopping2 ni tau. hihih

bie- baru setahun pakai.. membazir.. :p.. rasanya salah hubby ni sbb dia dok cite nak jual rim tu nak tuko yg lain. huh.

okinokiyo on May 12, 2009 at 12:45 PM said...

eh naza, tayar leh ke tukar sebijik jek?pastu ada alignment balancing lgi hehe

ckp kat faiz xyah tukar2 rim tu..pakai jek std pun apa salahnye.kete kan slalu ada sense kalau org nak tukar ke jual ke nnti mesti apa2 jadik cthnye kete aku haha

faiz on May 12, 2009 at 12:50 PM said...

Apa salanya klu tuko rim barukan...good suggestion!!

noniey alias on May 12, 2009 at 1:52 PM said...

yang penting tayar tu je. rim tu pakai je yang tu. sebab aku ari tu camtu gak. ingatkan kena tukar rim tu tapi bila gi kedai, dia kata ok je. bleh ke pakai spare tyre. sama size ke?

aku rasa kete ko ni sama je ngan kete aku. tayar dalam 250 lebih.. huhuhuhu.. simpan je lah niat nak shopping tu..hehehe...

tu belum masuk balancing lagi.. huhuhuhu

NaZa on May 12, 2009 at 4:31 PM said...

mai - bleh je tuko sebijik, cuma xbalance la nnt.. satu baru, satu lama...

cik abang faiz - bendahari x approve cadangan tu yek.. :p

noni - rim tu mmg xyah tuko.. tp dah pecah sket, dah xlawo. huhuh

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal