Tuesday, June 30, 2009

WOG - World of Geng

Posted by NaZa at 2:55 PM 4 comments
akhirnya tercapai la gak nak pi beli baju upin-ipin kt si fakhry... dulu2 masa belum di trademark.. byk je baju2 jual kt booth shopping mall. tp tak beli2 gak... sejak akhir2 ni dah xde jual... baru la terhegeh2 nak beli.. tu pun sbb bile fakhry nampak bebudak lain pakai baju upin-ipin ni, dia dok tunjuk2 je... sian la plak kan...

jenuh pusing2 shah alam tu xjumpa2.. rupanya kt tesco extra... tp xpi pun restoran geng sbb dah makan... (tp aku xmakan lg pun masatu.. tgh mogok ngn hubby. huhuuh)






Monday, June 29, 2009

Surprise - Malu - Terharu

Posted by NaZa at 1:47 PM 6 comments

from khamis sampai sabtu lepas, aku ada teambuilding.. sbb tu xupdate blog. lgpun minggu lepas macam bz sket n xde mood nak update...

sabtu lepas my birthday.. 27/6.. dah 29thn pun.. kejap je masa berlalu... yg surprise nye... my birthday masa tu hari last teambuilding kan.. tetiba masa activity last tu tgh beratur ramai2.. the trainer call my name n suh berdiri la kat depan.. aku xleh join xtvt tu sbb pregnant kan... ingatkan suh jadi pemerhati ke.. tetiba si liyana aka trainer bagi 1bakul bunga+coklat.. waaa.... suprise nya... bile tgk tulisan kt card, dah tau my hubby bagi.. patut la dia dok tanya2 kt mana saujana hotel tu... n the others bile tau my birthday, sing "happy birthday" song to me.. part ni mmg segan giler la.. hihi.. aku kan pemalu... malu-malu.. tp at the same time mmg terharu la.. cam nak nangis. hihi.. tp xtau nak nangis sbb apa. hihihi.

mmg selalu la dia bagi bunga or coklat masa bday, anto ke opis.. tp x sangka la plak dia nak anto masa aku ada training ni... "tq abang.. I love U". hihih (jiwang2. ekekek)

hadiah xdapat lg..... byk sgt wishlist aku. sampai aku sendiri pun xtau nak apa. ekekek...

Wednesday, June 17, 2009

buah laici

Posted by NaZa at 4:07 PM 3 comments
semalam pi pasar tani kat kinrara.. kali ni, pegi awal sket kul 6, selalu lepas maghrib baru pi. hubby kena keje kt tnb chowkit tu.. so leh balik awal.. lum kul 5 diorg suh balik sbb takut jammed. hihi. aku suka...

b4 ni dok merewang blog org, nampak buah lychee, teringin la plak. masa tu mmg bukan musim.. so payah nak jumpa.. sampai kan kawan asben jumpa kat pasar malam dia tolong belikan.. hihi.. kali ni apa yg aku nak, hubby cuba tunai kan. bukan apa. xmoh jadi macam fakhry, hajat xtertunai. ekekke.. sbb tu asyik meleleh je air liur.. muahahah.. so fakhry sile marah papa yek.. :P

tp buah laici tu aku rasa diorg petik awal n peram pastu jual. so rasa masam... semalam kt pasar malam.. besar tul buahnya.. n merah sgt kulitnya.. n sangat la manis rasanya... kire ni baru betul2 hilang mengidam aku. ekek.. xsempat nak amik gambo dah abih..
gambar ni aku cilok je... rupanya mmg macam kt atas ni la.. cuma xde tangkai...

Tuesday, June 16, 2009

pengotor punye orang...

Posted by NaZa at 1:35 PM 4 comments
ahad lepas, masa masuk kete, tetiba hubby cakap " tgk kt cermin depan tu ada apa?" nak termuntah aku tgk. huhuh... ada gak hubby amik gambo.. tp kang klu aku tunjuk dlm blog ni, aku sendiri xlalu plak. huhuhu...

korang nak tau apendende??? condom+air mani nyer sekali... pengotor punye org.... selamba badak je buang dr atas.. xde bakul sampah ke apa dalam rumah... dah la dalam kete xde air.. xpaksa hubby kutip pakai plastic buang n wipe pakai wiper kete tu... mmg loya tekak aku kalu ingat balik.. mmg xde kesedaran sivik langsung... eee. geram sungguh aku.. umah aptment aku tu kan low cost.. so mentaliti pun sama la... kena air ludah ke, air basuh kain ke, sampah ke makanan ke.. mmg dah biasa la klu parking betul2 tepi blok.. ni kondom macam dah lebih je... huhuhuh

Monday, June 15, 2009

macam-macam fakhry..

Posted by NaZa at 11:26 AM 2 comments
hari ni genap setahun 10bulan fakhry.. dh byk perkembangan dia... dah makin byk bercakap, n rajin ulang balik apa yg aku cakap walaupun yg dengarnya.. hujung jela... tp itu pun ok dari sebelomnya yg dia xmoh imitate langsung cakap aku...

dia pun dah start wat perangai. huhu. n first time dia melalak2 dalam shopping mall semalam.... kt carefour midvalley.. dia nak main tolocar dalam carefour.. kat umah mmg aku dah beli.. tp bukan dia nak suh aku beli pun, dia nak main kt situ.. yela luas.. bleh gerak sesuka hati... klu kt umah aku, tolak sket dah sampai dinding, undur sket dah kena aku... mmg kuat giler dia jerit siap kuar air mata bagai.... /floor aku wat bodo jela.. dalam kete biler aku tanya, "sape budak yg nangis td? nape nangis?" tau plak malu, aku pusingkan muka dia, xnak toleh langsung muka.. :P wat muka xtau je... pastu wat muka malu2.. /blush kelako la plak aku tengok.. tau pun apa yg dia wat tu salah.. pasni mmg xleh la nak lalu kt kawasan jual basikal ke, motor ke... seme2 tula.. kang byk plak aksi2 dia..

ari sabtu tu, kuar sarapan sat, pastu hubby pi bekam sampai kul 3 lebih camtu.. dia mmg bosan la asyik tgk kartun, aku la jadi mangsa suh tgk kartun ngn dia.. nak ngadap pc, dia tarik tangan cakap "dok,dok" sebelah dia. huhu.. bile hubby balik, duduk2 sat, terus suruh pakaikan bag ben10 dia... :)) tgh makan pun xnak bukak bag... n aku tau, tu adalah cara psychology dia nak ajak kuar. ekekekke... sbb bile kuar jalan je dia akan pakai bag tu... pandai2... so petang tu just jalan2 tgk stroller kt IOI ngn alamanda je.. cuci mata.. belinye xtau... hihi.. tp seronok la si fakhry main kejo2 ngn hubby. ekekke.. salah satu cara kuruskan badan selepas diet plan terganggu buat masa ni.. :P

Friday, June 12, 2009

21 weeks....

Posted by NaZa at 10:44 AM 5 comments
hari ni pi check pregnancy ngn hubby.. awal2 lg dia dah tanya bile nak scan...
motif utama, masa ni gender insyaAllah dah bleh tau...

berat - 48kg naik 2.5kg sebulan... muka aku pun dah tembam.. perut dah bleh nampak... n org pun baru perasan aku pregnant. hihi
blood pressure - ok. blood test yg bulan lepas tu pun ok, xde apa2..
urine test - masuk2 je doctor tanya, baru lepas breakfast ke? gula dlm urine aku tinggi. huhuh... baru lepas minum milo.. selalu aku minum milo, pastu minum air masak satu botol.. baru pi check. tp kali ni, sbb hubby nak ikut, pi klinik cepat la sket... air mineral pun minum 2teguk je.. kan dah tinggi gula aku...
yang lain-lain- uri dah naik atas dah.. baby dah pusing... heartbeat ok, masa scan nampak baby cuba masukkan jari dalam mulut. hihih.. mulut pun cam goyang2 je.. cute tul..
gender??? macam xcaya bile doctor tunjuk hihih... tp masih terlalu awal gak kan... biarlah rahsia.. tp aku suka.... hihihihihi

Wednesday, June 10, 2009

bermula activiti mencuci mata...

Posted by NaZa at 9:19 AM 14 comments
malas tul nak update blog... mood tarak.. macam la ada org baca blog aku kan.. hihih..
2/3 hari ni asyik masuk forum parenting, blog2 jual barang baby...
dalam otak aku dah macam2 list nak beli utk baby.. ahhah
dah hilang la wishlist utk diri sendiri... (birthday aku bulan ni... ekeke)
xkisah la xbeli brg aku, asalkan utk baby baru ada.

dok terpk camne nak handle fakhry klu dah ada baby nanti..
klu nak jalan2 kat shopping mall.. dia bukan bleh jalan sendiri...
eh.. dia bleh je jalan, tp jenuh la aku nak main kejar2 ngn dia dlm shopping mall..
jalan paling selamat pakai stroller... tp bile ada baby baru, kena la beli stroller lain plak..
emmm.. jenuh gak nak handle 2 stroller kan...
dan bermula la activity survey aku.. hihih
aktiviti yg hubby paling xsuka. :))memula nak beli Quinny Zapp.. sbb bleh attach sekali ngn baby carrier maxi cosi tu... tp ni utk sikecil jela... quiny zapp pun xleh recline.. klu nak tido susah je...
brand phil n teds... tp macam besar la plak... rege pun bleh tahan. hahahha...yg ni murah sket... tp macam xberapa ranggi je.. brand mothercare...

ni semua angan xsudah aku je. hahhaha... mana lah tau ada org tu baik hati nak beli.. nak harap bonus aku, lambat lg dapat.. tunggu 'org' tu punya bonus jela... dah genap setahun keje tpt baru.. dengo2 macam best je payslip 'org tu' hujung bulan ni. hihhihih /please

Thursday, June 4, 2009

cuti sekolah == kenduri kawin

Posted by NaZa at 9:31 AM 2 comments
masa cuti sekolah ni la seme org berlumba2 nak wat majlis perkahwinan kan... weken baru ni ada 4, tp aku leh pi 2 jela..... jumaat malam nikah anak sepupu asben sebelah my FIL tp aku xpi pun.. penat sehh baru balik keje, hubby ngn PIL je pi..., sabtu sepupu asben sebelah MIL plak kat sungai buloh.. nikah xsempat nak pi sebab biler sampai tu, dah abih pun akad nye.. biasala ada anak kecik.. alasan..alasan.. nak cite2 malas nak menaip aku tunjuk gambo jela..
harusla ada gambo anak bujang kesayangan yg tgh tunduk kealiman.. kekekek
masa ni ingatkan ada sialt ke apa.. tunggu jugak.. xde la.... huhuh.. macam YB hubby ngn songkok n batik dia tu.. :P

gambo pengantin... yg lelaki tu sepupu asben...

abih sanding seme bawak MIL ngn adil ipar pi shopping ikea... rambang mata la nak membeli...

ahad plak pi maran... ngn aksi2 fakhry dalam kete seme macam yg dicerita b4 ni.. akhirnya sampai gak ke wedding my BFF... ni classmate aku masa sek men dulu.. akhirnya kawin gak ko dot... tahniah....
quality gambo xbagus.... malas nak edit2 bagi terang sket... kena beli camera baru ni.. skang ni pakai henpon jekan. huhu.. kena masuk wishlist. ekekek... xsempat nak amik gambo depan pelamin sbb si fakhry merengek2 je.. sian2..

pi maran kejap je.. balik dari maran ke KL jammed giler... ngn accident, hujan, keta byk... dari maran kul 3 sampai umah almost kul 8mlm... sabo jela...

Wednesday, June 3, 2009

kronologi gigi hilang sebatang...

Posted by NaZa at 11:10 AM 1 comments
pagi ahad
aku tgh iron baju, papa dia kat dapur. fakhry main kt atas sofa... tetiba dengo bunyi dia nangis... rupanya terjatuh.. ingatkan xde apa.. so sambung balik iron baju.. pastu dia macam sedih2, suh mandi.. masa aku gosok gigi dia.. menjerit sakan sampai duduk2 dia... xpernah plak dia nangis camtu.. xde plak aku tgk gigi dia..

tghari
dalam kete on dway pi maran, ada wedding member aku.. dia nk minum susu, bile masuk kan puting botol susu dalam mulut, dia tunjuk muka sedih sambil tunjuk gigi,. tp bile aku nak tgk, dia nyorok muka bawah kain baju aku... sian sgt, nak minum susu xleh sampai tertido2 dia.. aku cuba bukak mulut dia, dia ketapkan, masa tido tu.. tp nampak macam gigi dia senget ke dalam sket..

petang
dari maran balik ke kl, jammed giler... dah la fakhry xnak makan apa2.. sbb xleh gigit, minum susu xbleh.. nak tido xleh sbb lapo.... last2 aku masukkan susu dalam penutup botol dia n bagi dia minum.. baru dia segar sket.. kuih plak aku potong kecik2 suap dalam mulut dia.. kesian giler la tgk....

malam
biasa dia tido mesti ada botol susu... kali ni xde... bangun malam byk kali, sbb xpuas minum susu.. aku guna cawan je... bile tgk botol susu, sayu je muka dia, bile papa dia cakap gigi sakit xleh minum, terus meraung.. huhuhu.. sedih2... gigi dia aku tgk makin ke dalam.. dok terfikir2 camne la muka dia bile xde gigi. huhuhu

pagi isnin
memula aku ingat nak pi keje, n hubby bawak fakhry gi klinik sbb rabu baru ni aku dah EL kan... tp tgk fakhry macam tido nyenyak je, kesian plak nak gerak.. last2 amik halfday jela.. dia bangun cergas je macam xde apa2... cuma bile dia nak minum susu je, muka terus jadi sayu... pi klinik gigi kat sri petaling. doctor nak tgk gigi dia, dia xbagi.. so doc bg referral letter ke PPUM. lgpun xberani sbb budak kecik lg kan...
sementara tunggu turn, doc main kerusi..

tengahari
confirm EL one day jela.. xkan nak tangguh2 kan.. susu langsung xnak minum walaupun dalam cawan.. makan pun sket.. muka dah ngantuk, tp still xnak tido sbb xdapat botol susu... terus pi PPUM, ingatkan kena pi klinik paed, rupanya kat bahagian fakulti pergigian.. penat aku jalan.. sampai kat situ pukul 1 lebih.. klinik buka pukul 2.... masa mula2 check tu, dia leh lagi duduk atas seat tu.. bile suruh tunjuk gigi, dia buka mulut, tp bile baringkan kerusi, terus la melompat. doc suruh xray dulu .. tp si fakhry ni mana leh duduk diam... bile doc senior tgk, dia kata cabut jela... sbb takut infection... aku pun rasa tu jela jalan terbaik.. nurse 4orang, 1doctor yg cabut gigi, yg satu lg tudung merah tu doctor senior jadi pemerhati... gigi patah dalam terkena gusi, tu yg sakit... tp mmg menjerit giler la fakhry.. sedih aku, xsanggup tgk. huhuh... ngan cucuk bius 2x, pastu cabut, dah nak balik, bile suruh salam dia menjeling je ke doctor n nurse kat situ.. tp lama2 melambai sambil tersenyum plak bile nak kuar. hihih.. xsempat nak tido dalam kete, dah tertido terus atas bahu hubby...
tgh terpegun tengok patient dalam bilik tu buka mulut, dia pun sibuk buat. time turn dia melalak plak..

sian fakhry.. dah xde gigi. huhu.. gigi kekal tumbuh masa umur 6tahun kan.. sedih2... sampai skang aku dok terfikir, camne la dia jatuh sampai patah gigi. pulak tu sebelah je. doc check yg sebelah lg tu ok je...

Tuesday, June 2, 2009

dah tak bape comel... tp still cute. hihih

Posted by NaZa at 1:23 PM 4 comments
apa yg laki aku tgh wat ni? di kelilingi angel2 je seme... xkan kena sunat sekali lg.. :p.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


actually tgh memegang mamat ni... tp sbb dia xreti dok diam.. kena la hubby yg pegang...

BEFORE
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
AFTER

kisah disebalik gambo. nanti la aku cite... bz sket... xde mood nak menulis....
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal