Wednesday, June 10, 2009

bermula activiti mencuci mata...

Posted by NaZa at 9:19 AM
malas tul nak update blog... mood tarak.. macam la ada org baca blog aku kan.. hihih..
2/3 hari ni asyik masuk forum parenting, blog2 jual barang baby...
dalam otak aku dah macam2 list nak beli utk baby.. ahhah
dah hilang la wishlist utk diri sendiri... (birthday aku bulan ni... ekeke)
xkisah la xbeli brg aku, asalkan utk baby baru ada.

dok terpk camne nak handle fakhry klu dah ada baby nanti..
klu nak jalan2 kat shopping mall.. dia bukan bleh jalan sendiri...
eh.. dia bleh je jalan, tp jenuh la aku nak main kejar2 ngn dia dlm shopping mall..
jalan paling selamat pakai stroller... tp bile ada baby baru, kena la beli stroller lain plak..
emmm.. jenuh gak nak handle 2 stroller kan...
dan bermula la activity survey aku.. hihih
aktiviti yg hubby paling xsuka. :))memula nak beli Quinny Zapp.. sbb bleh attach sekali ngn baby carrier maxi cosi tu... tp ni utk sikecil jela... quiny zapp pun xleh recline.. klu nak tido susah je...
brand phil n teds... tp macam besar la plak... rege pun bleh tahan. hahahha...yg ni murah sket... tp macam xberapa ranggi je.. brand mothercare...

ni semua angan xsudah aku je. hahhaha... mana lah tau ada org tu baik hati nak beli.. nak harap bonus aku, lambat lg dapat.. tunggu 'org' tu punya bonus jela... dah genap setahun keje tpt baru.. dengo2 macam best je payslip 'org tu' hujung bulan ni. hihhihih /please

14 comments on "bermula activiti mencuci mata..."

kirana on June 10, 2009 at 11:22 AM said...

kalau dah 2 stroller cmna nk tolak troli brg2 lagi hehehe (kelas2 seme stroller ko sevey...cap SCr tak pandang dah nooo hehehe)

aku mmg jarang2 lah gi mall ..kalau gi jalan2 ok..kalu nk membeli..gi srg2 ler jwbnya

amboiii lebat bonus nampak nnya..leh la belanja kwn isteri sekali hahahha

NaZa on June 10, 2009 at 11:54 AM said...

ana - ni namanya angan2 n mencuci mata.... kena la carik yg branded2.. last2 beli yg biasa2 je or xbeli langsung. hahah

bie on June 10, 2009 at 12:14 PM said...

haha..a'ah apa salahnya belanja kwn2 isteri ni skali hahaha...kat shopping mall cam pyh je nk tolak2 stroller..beli je mcm ana punya..yg macam kain tu hahaha...pandai2 lak ku hihihi...nk buat jugak la entry cuci mata,cuci mata benda lain...dh berswg blog tu...kihkihkih

bie on June 10, 2009 at 12:14 PM said...

haha..a'ah apa salahnya belanja kwn2 isteri ni skali hahaha...kat shopping mall cam pyh je nk tolak2 stroller..beli je mcm ana punya..yg macam kain tu hahaha...pandai2 lak ku hihihi...nk buat jugak la entry cuci mata,cuci mata benda lain...dh berswg blog tu...kihkihkih

noniey alias on June 10, 2009 at 12:25 PM said...

ko ajak je faiz gi beli time dia baru je dapat gaji.. mesti dia tak kesah.. hehehehe

NaZa on June 10, 2009 at 2:02 PM said...

bie - sling tu mmg ada, cuma segan je nak pakai klu kt shopping mall...

noniey - aku rasa klu pi pun, last2 aku yg xmoh beli. ekeke.. mahal bangat seh... nak carik yg 2nd hand jela...hihi

MaSLiNa a.k.a. GG on June 10, 2009 at 3:16 PM said...

Naza, aku pun byk angan² mcm ko tapi last2 tunggu 'org' kasik gak.. hahahah.. brg branded aku tak mampu la.. biar la org lain kasi brand SC pun aku sapu je.. heheh

pHatMoMMy on June 10, 2009 at 4:25 PM said...

naza, aku beli quinny zapp tu second je, maxi cosi pun.

btw, zapp skng ada sale RM799 kat OU. tapi maxi cosi mmg price 700++. so, klu nk jimat, maybe ko blh beli zapp baru n maxi cosi second.

--yantie--

faiz on June 11, 2009 at 7:24 AM said...

insyaallah xde masalah nk blanje kwn2 isteri...hehehe

NaZa on June 11, 2009 at 9:00 AM said...

gg - tula.. klu nak beli yg branded ni, leh beli macam2 yg lain tu ngn harga yg sama... tu yg berpk sambil beratus kali...

yantie - zapp ngn maxi cosi tu aku cam takut gak, sbb ada org kata xstabil sbb ringan sgt. kang, si abg panjat nak tgk adik, terbalik plak.. seriau plak aku..

en faiz - ye kawan2, sila tuntut ngn en faiz, bukan saya yek.. :p

shahi said...

Just my thought... kalau nak beli car seat yang 2nd hand, just ensure that seat was never involved in any car accidents, and also look at the time of date of manufacturing. It has its life span... kalau tak silap 5 years. anyways, safety comes first.

pHatMoMMy on June 11, 2009 at 10:03 AM said...

tatau whether ko biasa tgk tak blog ni...tapi http://cherita-chinta.blogspot.com/search/label/Stroller ada byk gak stroller. stroller phil n teds yg ko nak tu pun ada tapialmost 3k la...heee...

NaZa on June 12, 2009 at 10:59 AM said...

shahi - oo nak kena tau gak la manufacturing date yek... tq for advice..

yantie - aku dah rambang mata tgk blog org jual stroller ni. hihi.. rege pun leh dapat laptop sebijik..

mak farhah on June 23, 2009 at 11:46 PM said...

P&T sesuai kalau beza anak dlm 1 or 2 thun. nampak comel bergaya aja budak2 duk dlm nih.

x try tgk quinny buzz? buzz boleh recline dan skrg version baru dah ada additional cover/seat sesuai utk newborn. So x pelru lg attach dgn maxicosi.

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal