Monday, July 27, 2009

SAHM - mungkin tidak...

Posted by NaZa at 10:58 AM
weken baru ni rasanya bukan hari utk aku merehatkan badan.. lagi rasa letih ada la.. selalunya klu pi wat tawaf kt shopping compleks pun xpenat rasanya... rasa macam release tension sket.
sabtu ahad lepas. aku just dok umah ngn si anak bujangku sorang, ngn memperut memboyot ni gak.. hubby terpaksa keje sabtu ahad, sampai ke malam plak tu... dah la hari2 lain mmg dia balik lewat...

si fakhry bile dah petang, dia mula la bosan xtau apa nk wat asyik pandang muka aku jekan seharian. mula la membuat activity yg menguji kesabaran aku.. tuang bedak, tuang susu atas tilam, atas menan dia, panjat sana sini, bersepahkan mainan dia, bersepahkan makanan dia, pastu kutip balik makan.. setiap beberapa minit tarik tgn aku suh buka freezer tp bukan nak makan apa2 pun. malam tido lewat, tunggu gak papa dia balik keje... walaupun mata dah ngantuk.. aku la yg penat sbb nk tido kang tah apa2 dia wat kt luar. bahaya2.. tp yg paling tensen, dia pi tuang susu kt psp aku. huwaaaa.... mmg rasa nak lepuk2 je. huhuhu... tp xbuat la. cuma jentik sket je tgn dia.. n skang ni psp aku dah mengong... geram tul rasa. huhuh

jangan anak no 2 ni jadi garang cam aku dah la. haha... dah mama dia ni asyik nak marah je. .. kesimpulannya aku mmg bukan jenis org yg bleh dok je umah jaga anak. tension ooo... dah petang2 tu, blood pressure macam dah naik, suara pun makin menaik..

4 comments on "SAHM - mungkin tidak..."

noniey alias on July 27, 2009 at 1:57 PM said...

aku pun tak bleh gak.. memang confirm anak aku kena dera je nanti.. tu pun skrang ni kitaorang asyik nak pegang rotan je.. sebab bila dia nampak rotan, confirm dia takkan berani dah..

kirana on July 27, 2009 at 2:06 PM said...

sbb tu respek igler kat mak kite yg jadi surirumah seenuh masa jaga anak2...dha ramai lak tu


ko tunggu kaluar lagi srg..hehehhe tgk sora satu b.jalil dgr ekkekeke

shahirina on July 27, 2009 at 4:41 PM said...

huwah... psp kena tuang susu... kalau Shahi pun sure darah mendidih...tapikan... biarlah dia aktif cam tu rather than dia asyik duk diam jer.... lagi risau... hehehe

zaireen said...

mmg penat jaga anak.kalo ahad baik gi jln2 je dr duk rumah.duk umah lg penat.xde rest langsung.kalo ahad tu rase betapa singkatnye mase ni..huhuhhuhu

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal