Wednesday, August 5, 2009

cempedak goreng

Posted by NaZa at 8:51 AM
gigih bangun awal nak wat breakfast utk tekak suami tercinta... xde awal mana pun, cuma lepas solat subuh xtido semula. hihih... semalam ada pasar tani, suh hubby beli cempedak.. nak ikut, dia ckp skang ni bahaya. huhuh.. ish leceh tul la selsema babi ni.. nyusahkan orang je nak jalan2. dah la skang ni byk sale.. xleh nak jalan2 sangat..

eh.. melalut plak aku cite.. so pagi tadi breakfast cempedak goreng... nyum..nyum.. tp pesal akunya tepung tu xrangup.. emm... xkan la nk carik resepi gak dlm internet. hihih.. tp sib baik cempedak goreng ni, salut ngn tepung nipis je, so xde la effect sgt kesedapannya.. cuma hubby la complain sket.. xpela.. atleast, tertunai sudah keinginan aku nk makan cempedak goreng yg digoreng sendiri....
bile nak merasa wat sendiri roti jala plak yek.. xjumpa2 lg bekas roti jala tu... sib baik kt kedai kawasan umah aku tu ada jual roti jala n sedap la gak ngn tekak aku ni... so xde la ngidam sgt...

6 comments on "cempedak goreng"

noniey alias on August 5, 2009 at 9:48 AM said...

ko jangan jalan2 sgt skrang.. sebab H1N1 ni high risk tuk orang pregnant 7,8 bulan nih.. ni doktor yang cakap ah...

dekja78 on August 5, 2009 at 10:13 AM said...

Nak pregnant pun takut skang ni..huhuhuhu

kirana on August 5, 2009 at 11:51 AM said...

awat tak bwk mai bagi kwn2 makan ni..hehehehe

nursyuhada on August 5, 2009 at 2:33 PM said...

naza.. ens da bersalin... haii mcm tunggu turn plak kwn2 aku ni haa... gud luck ye.. jaga kesehatan.. betul kata noni tu, jgn kuar2 sgt...

NaZa on August 5, 2009 at 2:56 PM said...

noni - ish ko ni menakut2kan aku je..

k.imah - alasan xmoh ngandung lg la ni.. :p

ana - segan nk bg korang mkn, terhitam je goreng. ekekek

syud - kena la shopping online je skang sbb xleh nk kuar. huhuhu

shahirina on August 6, 2009 at 9:13 AM said...

tepung suri dicampur sikit ngan tepung beras sedap untuk buat pisang goreng ataupun cempedak goreng......

bekas roti jala tu rasa pi lah kat pasar..... ataupun kat kedai apek jual benda2 plastic....Shahi baru gak beli hari tu...hehehheh

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal