Thursday, August 6, 2009

nak air... nak air...

Posted by NaZa at 2:10 PM
skang ni kat bawah apartment aku ada orang jual cendol... so tiap kali balik dr amik fakhry kt umah bbstr kena la lalu stall tu... si fakhry lepas je lintas jalan antara 2blok tu, bbstr blok b, aku blok a terus dia berlari ke stall tu.. terpaksa rela la aku membeli... tapi baru2 ni bbstr aku cakap, mamak yg jual air cendol tu xbersih. huhuhu.. so aku terpaksa la ignore je permintaan si putera tu nk air.. siap nangis2, tarik tgn aku, dia memberatkan badan xnak jalan.. mesti org ingat aku ni mak yg kedekut. hihih..

n utk mengelakkan dia berlari ke stall tu, aku terpaksa la dokong dia bile kuar je dari lift sampai ke umah sbb dia xmoh turun lepas aku dokong dia..... fuuuhhh, lenguh tu... camne la nk cakap kt dia supaya xyah beli yek?... selalu aku akan janji kat dia bg air milo kotak yg mmg dah ada kt umah tu... tp xjalan pun... siap menitik2 air mata tu suh beli air cendol tu... " nak air..nak air..." tp klu aku beli pun macam b4 ni, dia minum sket je.. pastu aku gak yg minum...

semalam papa dia balik awal sket dari biasa , so seperti biasa xsempat nk letak bag seme dah nak mintak dokong nk pi jalan2 keluar... so pi la kedai utk tapau tomyam sbb aku xmasak smlm. on the way balik tu, gerai cendol tu still xtutup lagi.. so menjerit2 la si fakhry sebut "nak air.. nak air.." sampai dalam lift pun still dia sebut gak sbb dia nampak ada budak kot dlm lift tu minum air.. hahah.. malu la hubby... mmg xberenti dia ulang perkataan tu... rasakan la apa yg aku rasa tiap2 petang. ekekek...

3 comments on "nak air... nak air..."

noniey alias on August 8, 2009 at 11:16 AM said...

fakhry dah big boy.. thats y dia akan tuntut janji ..

Anonymous said...

next time.. sebelum pegi amik dia.. bawa air kotak siap2 masa pergi amik dia kat bbstr.. tak pun belikan botol air utk dia dan psycho dia yg dia boleh minum air dlm botol tu je kalau keluar rumah (maintain satu sahaja air jus yg mmg dia suka anywhere anytime). insya-Allah kita boleh control kehendak dia.

boleh juga ajar dia makan kurma & madu.. biasanya orang yg makan kurma & madu hati jadi lembut dan mudah menerima teguran

faiz said...

mcm tau je Anonymous ni...

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal