Monday, September 28, 2009

toll free

Posted by NaZa at 2:56 PM 1 comments
saya antara org yg terpilih yg mendapat toll percuma di LPT .. hihihi
aku kan balik khamis malam..
bertolak dr umah kul 10 lebih, pi subang dulu amik adik ipar..
kt mrr2 dh start jammed.. ada accident la.. org tgh berebut balik dr keje la...
sampai tol gombak 11.45 camtu la...
ada cameraman kt tol tu, pelik gak aku, pesal plak nk amik gambar seme kan...
n kitorg bayar tol seperti biasa...
jalan kt karak tu pun xbyk sgt kete...
sampai je kt tol karak, byk plak kete sebab jammed kt exit bentong,
org kelantan lalu situ kan ...
bile kitorg lalu je... eh.. free la.. xyah bayo.. diorg angkat gate tu...
rupanya tol free 18/9 start 12am-5am.. ingatkan keesokkan arinya..
untung kitorg...xjadi nk bebel2 pasal jamm kt exit bentong tu.. hihh
jimat la rm24... klu kitorg tau psl tol free tu, leh tunggu kt tol gombak tu kejap. hihih.. jimat lg rm5. ekekek..
baca dlm paper macam free dari 18-24 september.. tp sebenarnya 18 dan 24 je...

hari ni malas tul nk wat keje..
asyik bertukar je design... dah la panas n ngantuk...
boring2...

Saturday, September 26, 2009

line celcom hampeh

Posted by NaZa at 10:19 PM 0 comments
mmg la hampeh..
skang ni tepon aku memaparkan ayat "no access to network"
bengang tul aku.. nak tepon pun xleh...
aritu raya ke-5 pun problem yg sama..
alasan traffic jammed. ramai sgt pengguna masa tu...
xleh terima langsung...
bayangkan klu masa tu ada emergency case, bisnes deal ke..
xke rugi...

tadi si fakhry telah melukakan jarinya, dan telah tertido sambil menangis " akit.. akiit..".. huhu
sian plak. dah ckp jgn main drawer, sibuk gak, main bukak tutup... kan dah kena...
hubby plak nak kuar jumpa member masa dia nangis tu...
nk update progress fakhry xbleh la plak sbb line celcom ni x ok...

dah ada kt KL daaaa..

Posted by NaZa at 9:50 AM 0 comments
abih dah cuti raya.. blog pun turut sama bercuti,
walaupun ada line tenet kt kg, tp malas la nak update2 ni...
baru sampai dari tganu malam tadi kul 12...
gambar raya pun xbanyak, sbb aku gemuk, so gambar xcun, malas nak amik...
nak bersiap pi makan roti canai plak..
lama dah x mengeteh. hiihih

Thursday, September 17, 2009

PUTUS!!!

Posted by NaZa at 3:25 PM 2 comments
memula rantai tgn aku putus...
pastu rantai leher, kat dlm toilet. sib baik aku sempat menyelamatkannya...
klu x, dah arwah masuk dlm toilet bowl yg jenis lubang dalam yg mmg xleh diselamatkan kalu termasuk..
dah la mas kawin aku tu..
kelmarin, rantai kaki plak putus masa nk test 'sandal raya'...

mmm.. apa maksudnya yek...
"abang, lain kali beli yg besar n tebal sket, payah sket nk putus2 ni.. **wink**wink** "

note: xde mood nk keje.. ramai org dh cuti...

Wednesday, September 16, 2009

borak2 kosong..

Posted by NaZa at 12:32 PM 2 comments
tinggal bbrp hari je nak pose... amalan tu macam kureng je.. huuhuh..nape la aku malas sgt kan...
baju raya aku tahun ni jubah aje... anakanda tercinta berpasang2 baju... suami tercinta pun dr baju, seluar, kasut seme ada.. ngelat tul... utk aku, jubah sehelai.. x aci sungguh...

kali ni raya terengganu.. cuti seminggu kan.. memula macam rasa nk balik gak kampung sendiri raya ke5 ke kan.... tp abah ngn mak ckp, xpayah la.. dah la nak cukup bulan, ngn nk handle fakhry lg.. lgpun puasa aritu dah balik... tp teringin la plak nak makan ketupat + lodeh... rasanya kt terengganu ada x? aku lupa la.. dulu2 makcik2 faiz wat open house ada x menu ni... selalu menu raya kt kg faiz, nasi dagang, nasi kuning, nasi minyak.. segala nasi la... klu xde, kena la masak sendiri kt umah sendiri nnt. hihihi.. yola tu, macam la rajin bebeno aku ni. hahaha

cite pasal berbuka pose semalam... menu pada aku ok la.. tp bukan bleh makan seme pun. kejap je perut aku dah penuh. dgn karenah si fakhry tu yg xreti dok diam.. tp sbb asben yg nak bawak kan, dia la yg jaga. hihih.. lgpun aku pregnant kan, mana larat alasan kukuh tp kesian gak sbb dia 'kurang' makan. so last2 tu aku bagi chance dia makan, n aku plak jaga fakhry...

skang ni bile dah hujung2 ramadhan ni, dah xtau nak masak apa utk berbuka n sahur. sib baik asben jenis tak memilih makan, aku masak ikan goreng, sayur tumis air pun ok je dia. smlm just beli tomyam je wat sahur n masak nasi... arini pun dh xtau nk berbuka apa. huhu... xde idea sungguh la..

Tuesday, September 15, 2009

sudah tiga puluh lima minggu..

Posted by NaZa at 2:03 PM 1 comments
klu ikut due date yg doc bg.. hari ni aku dah 35 weeks..
kejap je masa berlalu. lagi 5 minggu je lagi..
kirenya balik kg ni dah 36weeks.. kire bile2 masa bleh bersalin ni..
baju baby, seme aku xbasuh lg.. barang2 pun xcomplete sgt.. ingat nak cari bbrp helai baju lengan panjang..
b4 ni byk beli yg lengan pendek je... tp skang ni nafsu nk shopping tu kurang la..
eh nafsu tu ada, tp perasaan takut tu yg mengurangkan..
dok pk2, sbb kali ni raya ahad, n cuti pun seminggu, so macam nk balik KL awal, n nak shopping sket2 brg baby yg mana xcukup.. lagipun masa tu confirm org xramai kan sbb masih ramai yg kt kampung. tp tak discuss ngn hubby lagi. tgk la camne...

harini ada berbuka pose free kt golden kuda, vendor belanja.
tahun ni gawat kot, sbb satu lg vendor xde pun wat buka pose. hihih
tp mesti xleh nk makan byk2 pun.. dah penuh ruang ngn baby je..

baca paper tadi, perjalanan percuma tanpa tol kt highway karak n LPT.
tp start 18 -24 je... 12mlm-5pagi.
aku balik khamis malam or jumaat pagi...
so xmerasa la...

Monday, September 14, 2009

aku plak yg kena....

Posted by NaZa at 9:13 AM 1 comments
seingat aku la.. xpernah lg aku kena food poisoning sebegini teruk.. sabtu lepas, ingat nk pi buka pose ngn member2 asben. bile nk kuar umah je, fakhry muntah kt pintu.. terus aku cancel nk ikut, takut kang dia muntah plak kt kedai.. so aku suh je la abang pi je sorang... so aku berbuka jela ngn MCnugget yg abang beli utk fakhry makan tghari tu.. tp lepas je aku abih makan, sakit perut. huuhh.. cirit birit tu... ingatkan sbb perut kosong masuk angin kan sbb sehari pose, berbuka makan sempoi2. so makan la bubur nasi yg aku masak untuk fakhry.. lepas abih makan tu, muntah plak.. huuhuh

aku rasa effect aku makan mee goreng yg ngn fakhry tu baru kena hari sabtu tu... mmg muntah abih segala isi perut... campur ngn cirit birit nya.. xpernah la aku kena camnie.. selalu klu cirit birit pun, ulang alik toilet 2-3 kali je.. ni sampai muntah2. huhu.. dgn nk jaga si fakhry lg yg xbape sihat masa tu...pulak tu hubby balik lewat, aku call x angkat.. sedih2.. huhuh.. dah la fakhry dok tarik2 tgn nk ajak jalan.. penat seh....

malam tu, hubby bawak balik tomyam, so makan la sket, takut perut kosong... malam mmg xleh nak tido, tekak loya, perut bergelora. sib baik, fakhry xdemam lg.. badan dah ok, xde muntah2 or berak2 lg.. bangun sahur tu ingat nk bersahur, sekali, abih muntah segala isi perut lg... so decide xyah la pose.. dh la xde air dlm badan, takut xlarat je... so xdapat la gak nak pose penuh tahun ni.. smlm ok la sket... fakhry pun dah ok, cuma dia xnak makan je.. badan dah kurus, sian je.. masa berbuka tu, baru nak makan, sbb makan sama2 dia nak la.. klu sorang2 jgn harap nak makan. melepek je dia.. sian aku tgk.

arini aku pose la.. tp still tekak rasa loya2.. harap2 jgn la muntah2 lg..

Friday, September 11, 2009

fakhry + cirit birit

Posted by NaZa at 2:35 PM 3 comments
pagi td fakhry bgn kul 4, nangis2.. bg susu xnak.
pastu muntah2. bile aku tanya sakit ke? dia jawab sambil menangis " nak tgk tv"..
ikutkan jugak la.. tp tgk tv pun still merengek..
aku agak kembung kot sbb byk kali dia muntah..
masa berbuka smlm dia makan mee goreng ngn bubur je..
pulak tu bbstr ckp tghari tu dia makan mee ngn bihun gak.. maybe xbape kenyang kot.

so pagi td bawak pi in-house clinic kt opis ni...
dia macam fobia jumpa doc lepas kena cabut gigi aritu.. doc nk check perut xbg..
lepas bg seme ubat, anto pi umah bbstr
tadi bbstr ckp dia dh start cirit birit plak... kesian anak mama.. huuh
rasanya kena cirit-birit kot...
dia makan, apa yg aku makan, tp perut budak kan.. xtahan kot... aku ok la plak..
aku beli je kt gerai tepi pkns sbb xsempat nk masak kan smlm...
sekali jd camni. huuhuh..

tepung pelita

Posted by NaZa at 8:46 AM 4 comments
aku rasa sbb pembawakan budak kot menjadikan aku begitu rajin nk mencuba macam2 resepi. hihih.... tp resepi yg simple2 je, yg tidak memerlukan aku mengukus or meng'oven'kan kuih sbb aku takde pengukus or oven lg. huhuh so kali ni aku wat tepung pelita.. klu bulan pose, kuih ni la selalu aku cari.. bile aku search resepi, macam simple je.. so aku try la wat... n inilah hasilnya....

rasa tu macam dah sama, cuma warna hijau tu la tak bape terang sgt.. maybe lepas ni leh letak pewarna hijau utk bg menarik... ini tepung pelita moden sbb letak dalam bekas dadih je.. hihi.. leceh la nk letak dlm daun pandan ke, daun pisang ke..

Wednesday, September 9, 2009

xde tajuk..

Posted by NaZa at 3:46 PM 1 comments
sibuk gak nk wat entry di tarikh 090909... padahal xde apa nk cite..
esok aku apply cuti utk shopping raya..
rasanya lebih kepada anakanda tercinta jela...
sbb utk aku, nk pakai apa yek raya ngn perut membuyung ni. huhuh.. sedih2..
cuti ganti aku keje sabtu lepas..
tp nape boss xapprove lg ni... kang aku cuti je terus...

Tuesday, September 8, 2009

34 weeks

Posted by NaZa at 2:30 PM 2 comments
hari ni pi checkup. berat skang 57kg. naik 2.5kg dr sebelum ni... xnaik byk sgt maybe sebab pose..
doc suh kerap makan makanan berkhasiat.. bukan sekali byk la..

urine test - ada terlebih gula.. yela bulan pose, seme kuih manis, berbuka air manis, sahur pun air manis.. huhu.. klu next checkup doc trace ade gula dlm urine jugak, kena la amik darah. huhuh.. ni kali kedua la.. cuma xtinggi sgt la.. kire paras2 je.. lgpun aku xbudget nk pi checkup arini, so xminum sgt air masak..

baby ok, estimate berat dlm 1.8kg, xbape memberangsangkan, sbb berpuasa .. tp still ok..

aritu ada org tanya pasal injection kancing gigi. td aku tanya la doc.. dia ckp, masa 1st baby kena amik 2 injection klu 2nd n seterusnya 1x je.. tp klu jarak antara anak lebih 5tahun kena amik 2x gak..
tujuannya utk mengelakkan jangkitan virus kt tali pusat baby yg boleh menyebabkan baby kena sawan n etc la... mmg sesetgh doc kata xyah amik utk 2nd n others, tp WHO ngn pihak kementerian mmg mewajibkan amik injection tu..

aku tanya pasal flu-vaccine tu.. tp doc ckp company aku dh booking semenya utk org2 opis yg pi travelling.. cehhh... ngelat tul.. maybe lepas raya la kot klu ada stok baru. doc ckp, mmg pregnant lady digalakkan amik vaccine ni, utk memberi protection pada baby yg baru lahir dlm tempoh 6bulan pertama...

pasal hidung berdarah tu pun aku tanya, doc ckp sbb panas, so digalakkan makan vitamin C utk menguatkan salur darah kite... kurangkan main panas.. emm.. fakhry dh 2/3hari aku lupa bg vitamin kt dia.. selalu bagi malam, tp skang ni aku tido awal so terlupa la..

aku jugak mintak bluOxy dr klinik... utk prevent h1n1 ni la.. nk tau lanjut pi blog kirana
free kan, rembat jela apa yg ada.. kali ni pi checkup ngn asben.. terima kasih kerana sudi temankan... :)
n as usual, check gender, rasanya pasti....... hihihhi..

hidung berdarah..

Posted by NaZa at 9:32 AM 3 comments
arini ni bleh la relax sket... dr minggu lepas asyik keje aje.. sampai sabtu ahad pun kena datang keje.. penat2.. dah la aircond xde kt opis masa weken.. sib baik ahad tu, boss baik ati belikan kipas.. so leh la dok lama sket kt opis sampai keje siap.. tp ni pun dok sibuk nak tambah block la lg.. ish.. jgn sampai ke raya sudah.. aku shopping pun blom lg tau.. plan nak amik cuti sehari ngn asben nk mencari baju-baju di hariraya... cehh.. macam byk je bunyi nye nak shopping. ekek

berbalik semula pasal tajuk entry ni, semalam tgh aku dok tgk ikan ngn fakhry, tetiba aku tgk ada darah kt mulut fakhry.. terkejut aku, terus panggil asben. rupanya hidung dia berdarah... (fobia aku skang ngn darah, takut gigi dia patah lg.) huhuuh.... aku suh baring xnak.. nk letak ice dia xnak gak.. so amik towel letak ice, lap2 sket hidung dia sambil tu tgn sifakhry tu menepis2.. sib baik berenti.. aku agak panas kot... xpernah la plak aku kena camtu.. ni mesti ikut papa dia ni... sbb asben ckp, dia pun dulu selalu camtu... tapi skang ni mmg la panas.. aku tido malam berpeluh2.. padahal bukak dah kipas.. tp abg ckp xde la panas sgt. huhu.. tp nk wat apa yek klu hidung berdarah.. panik jap aku semalam...

Thursday, September 3, 2009

keje yang penat....

Posted by NaZa at 1:30 PM 5 comments
minggu ni rasa penat sgt.. sebab dateline project next week.. dh la part yg aku wat, last stage.. klu diorg bg schematic lambat, lambat la kitorg start wat keje.. so jd la macam skang ni.. terkejar-kejar... dari dulu mmg la camtu.. time free.. melepak je sampai bosan.. time bz, sampai xcukup masa. huhuh.. lagi la bulan pose kan.. tensen2 xleh nk makan.. hihi.. ngn baby dok wat somersault dlm perut lg.. sabar jela...

minggu ni aku xmasak langsung utk buka pose.. beli je.. sahur pun masak cincai sbb malam aku tido awal, so bgn kul 5 apa la sgt nk masak kan.. .. option nasi, telur dadar, sardin jela. hihih.. biasanya roti pun bleh, tp sbb aku tgh pregnant kan, takut plak kelaparan di tengahari.. xnak la menanggung risiko..

semalam, 1st time berbuka puasa diluar... ex-opismate hubby ajak berbuka pose sekali... makan kt restoran pormthai kt bandar sri permaisuri.. macam xberbaloi je ngn apa yg aku bayar.. buffet rm21.80/pax. lauk ada la dlm 8 jenis je kot.. desert kuih tradisional 3 jenis.. pastu buah 3jenis... xberbaloi... tp sbb hubby nk jumpa member2 jekan... layankan jela...

Tuesday, September 1, 2009

berpuasa di kampung

Posted by NaZa at 1:23 PM 4 comments
kali ni balik kg aku plak... berpuasa di rumah..best2.. walaupun aku just dok umah je, malas nk jalan2...hari ahad, seme adik beradik ada umah.. seronok la si fakhry dpt jumpa sepupu dia, ada member nak main.. dh xheran ngn mama papa dia.. klu x, samada aku or papa dia nk melayan dia main.. adik aku yg 2org tu, kadang2 dia layan gak la.. tp biasa la, dah ada bbrp anak sedara dh xbape excited pun.. klu dulu2, masa dapat anak sedara 1st, berebut memasing.. hihii

mission completed balik kg kali ni. aku mengidam nak masak puding jagung dgn roti jala.. ngidam nk masak, bukan makan pun.. sbb aku makan ciput je... tp dah tertinggal bekas acuan roti jala tu, (bie - so gambar acuan xde la. hihih) tp kuah kari mak aku yg wat, sbb aku rasa macam fail je klu aku masak santan2 ni.. tp mak aku ckp, aku malas. hihih

roti jala hasil tangan aku.. puding jagung xamik gambo.. sama jela ngn yg lain2.. tp terlebih jagung, sbb buat sendiri kan. klu beli kt kedai, ada la jumpa sebiji je jagung dlm satu potong kuih tu..

fakhry kali ni xtakut langsung org.. seme dia nk ikut, abg2 n adik aku nk balik umah diorg, dia sibuk ngendeng nak ikut.. sabo jela.. so diorg bawak la jugak fakhry naik kete, pusing kg sket, pastu baru ok.. dok sebut, "kete baru". ingat kete papa buruk ke? papa punye kete baru beli tau dr yg lain2 tu. huhuh

smlm balik lepas buka pose, sbb dah tau mesti jammed giler kt seremban tu klu balik ptg.. bertolak dr umah pukul 8.30mlm, sampai kt tol sg besi 11.53mlm. aku terjaga bile sampai tol tu, so xsempat bgtau abg suh lepak jap tunggu kul 12, nk dpt diskaun 10%. ahhah.. padahal sket je diskaun dlm rm4 je. ekekke.

rasa sedih plak nk balik semalam.. sian mak abah tinggal berdua je.. bile anak2 seme balik riuh je umah.. bile seme dah pulang ke destinasi masing2 berdua je diorg..
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal