Tuesday, September 1, 2009

berpuasa di kampung

Posted by NaZa at 1:23 PM
kali ni balik kg aku plak... berpuasa di rumah..best2.. walaupun aku just dok umah je, malas nk jalan2...hari ahad, seme adik beradik ada umah.. seronok la si fakhry dpt jumpa sepupu dia, ada member nak main.. dh xheran ngn mama papa dia.. klu x, samada aku or papa dia nk melayan dia main.. adik aku yg 2org tu, kadang2 dia layan gak la.. tp biasa la, dah ada bbrp anak sedara dh xbape excited pun.. klu dulu2, masa dapat anak sedara 1st, berebut memasing.. hihii

mission completed balik kg kali ni. aku mengidam nak masak puding jagung dgn roti jala.. ngidam nk masak, bukan makan pun.. sbb aku makan ciput je... tp dah tertinggal bekas acuan roti jala tu, (bie - so gambar acuan xde la. hihih) tp kuah kari mak aku yg wat, sbb aku rasa macam fail je klu aku masak santan2 ni.. tp mak aku ckp, aku malas. hihih

roti jala hasil tangan aku.. puding jagung xamik gambo.. sama jela ngn yg lain2.. tp terlebih jagung, sbb buat sendiri kan. klu beli kt kedai, ada la jumpa sebiji je jagung dlm satu potong kuih tu..

fakhry kali ni xtakut langsung org.. seme dia nk ikut, abg2 n adik aku nk balik umah diorg, dia sibuk ngendeng nak ikut.. sabo jela.. so diorg bawak la jugak fakhry naik kete, pusing kg sket, pastu baru ok.. dok sebut, "kete baru". ingat kete papa buruk ke? papa punye kete baru beli tau dr yg lain2 tu. huhuh

smlm balik lepas buka pose, sbb dah tau mesti jammed giler kt seremban tu klu balik ptg.. bertolak dr umah pukul 8.30mlm, sampai kt tol sg besi 11.53mlm. aku terjaga bile sampai tol tu, so xsempat bgtau abg suh lepak jap tunggu kul 12, nk dpt diskaun 10%. ahhah.. padahal sket je diskaun dlm rm4 je. ekekke.

rasa sedih plak nk balik semalam.. sian mak abah tinggal berdua je.. bile anak2 seme balik riuh je umah.. bile seme dah pulang ke destinasi masing2 berdua je diorg..

4 comments on "berpuasa di kampung"

kirana on September 1, 2009 at 2:52 PM said...

la ngidam nak masak ...apa susah..hang masak ..pastu bg aku makan...

bie on September 1, 2009 at 10:19 PM said...

btl tu ...masak je pastu jamu member2 opis ni ekekeke...xpe la..acuan xde gmbr pun...tp tetap nk kirim gak blk raya ganu nant hehhe

buzzybug on September 4, 2009 at 11:36 AM said...

sedapnya roti jala ngan puding jagung... my fav.

noniey on September 4, 2009 at 12:35 PM said...

pandainya ko buat roti jala.. aku memang sokmonya fail.. kalau teringin nak makan, tunggu kakak aku balik lah gamoknya

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal