Wednesday, September 16, 2009

borak2 kosong..

Posted by NaZa at 12:32 PM
tinggal bbrp hari je nak pose... amalan tu macam kureng je.. huuhuh..nape la aku malas sgt kan...
baju raya aku tahun ni jubah aje... anakanda tercinta berpasang2 baju... suami tercinta pun dr baju, seluar, kasut seme ada.. ngelat tul... utk aku, jubah sehelai.. x aci sungguh...

kali ni raya terengganu.. cuti seminggu kan.. memula macam rasa nk balik gak kampung sendiri raya ke5 ke kan.... tp abah ngn mak ckp, xpayah la.. dah la nak cukup bulan, ngn nk handle fakhry lg.. lgpun puasa aritu dah balik... tp teringin la plak nak makan ketupat + lodeh... rasanya kt terengganu ada x? aku lupa la.. dulu2 makcik2 faiz wat open house ada x menu ni... selalu menu raya kt kg faiz, nasi dagang, nasi kuning, nasi minyak.. segala nasi la... klu xde, kena la masak sendiri kt umah sendiri nnt. hihihi.. yola tu, macam la rajin bebeno aku ni. hahaha

cite pasal berbuka pose semalam... menu pada aku ok la.. tp bukan bleh makan seme pun. kejap je perut aku dah penuh. dgn karenah si fakhry tu yg xreti dok diam.. tp sbb asben yg nak bawak kan, dia la yg jaga. hihih.. lgpun aku pregnant kan, mana larat alasan kukuh tp kesian gak sbb dia 'kurang' makan. so last2 tu aku bagi chance dia makan, n aku plak jaga fakhry...

skang ni bile dah hujung2 ramadhan ni, dah xtau nak masak apa utk berbuka n sahur. sib baik asben jenis tak memilih makan, aku masak ikan goreng, sayur tumis air pun ok je dia. smlm just beli tomyam je wat sahur n masak nasi... arini pun dh xtau nk berbuka apa. huhu... xde idea sungguh la..

2 comments on "borak2 kosong.."

noniey on September 17, 2009 at 8:50 PM said...

orang trg memang tak berapa suka lodeh.. kalau family aku pun memang takkan masak lodeh.. kalau ada makcik yang masak, confirm tak habis..

lamanya aku tak makan nasi kuning.. sedapnya..

noniey on September 17, 2009 at 8:53 PM said...

orang trg memang tak berapa suka lodeh.. kalau family aku pun memang takkan masak lodeh.. kalau ada makcik yang masak, confirm tak habis..

lamanya aku tak makan nasi kuning.. sedapnya..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal