Wednesday, October 21, 2009

Dah mulaa......

Posted by NaZa at 12:45 PM 2 comments
Now!! abang fakhry xboleh tgk mama dia pegang adik naira, "ltak..ltak.." suh mama dia letak naira kat tilam..hihihi, dah mula jeles....klu adik nangis dia pon start aksi nangis...skang asyik ikut atuk dia naik moto pi jalan2, kedai....klu buat hal, pujuk gi jalan naik moto..settle masalah..hehehe
- post by mr. hubby

Sunday, October 18, 2009

Welcome Naira...

Posted by NaZa at 10:33 PM 6 comments
alhamdulillah....
aku selamat melahirkan sorang bayi perempuan pada 11/10/09 jam 3.28 pagi ditemani mr.hubby dan diberi nama NAira ZAhira..skang tgh berpantang di kampung....boring2 sbb xde tenet..ni aku suh mr. hubby taipkan..hihi...


Naira Zahira

abang fakhry & adik naira



Saturday, October 10, 2009

aku masih di rumah..

Posted by NaZa at 9:39 PM 3 comments
pagi tadi dah kuar darah sket bile bangun tido...
mak dah bising2 suh pi... tp aku xrasa sakit..
tp dh byk kali call kan, last2 petang tadi kul 4 lebih aku pi la spital serdang..
doc check seme, bukaan baru 1cm. so doc suh balik dulu...
b4 tu fakhry aku letak kat bbstr..

bile kuar spital, rasa xsakit lg, so ajak abg pi jusco balakong..
nak beli carseat n napkin... shopping last minute..
umah pun gula, milo seme xde.. kang org datang xde apa nk hidang. hiih
skang ni dah start rasa sakit. huhuuh...
ada kang pagi2 esok kena pi spital...

mmm. malam tadi fakhry demam panas..hubby terjaga dari tido, dia merengek2...
bile pegang dahi panas.. aku check temperature 39.5. terkejut sat aku..
tetiba demam.. demam nak dapat adik la ni...

Thursday, October 8, 2009

lawatan ke masjid besi

Posted by NaZa at 11:09 AM 0 comments
last week kan, mg PIL datang KL sbb adik ipar konvo ahad tu...
so sabtu tu free, ajak abg bawak diorg pi masjib besi.. sbb masa kt kampung aritu, ayah ada ckp nk tgk masjid tu.. nama sebenar masjid sultan mizan...

actually, xtau pun kt ne masjid tu. hihi.. main redah je... n akhirnya sampai gak.. yela.. klu dah berkilau n nampak byk besi, so itu la dia.. hihi
tp xsiap pun lg... MIL nak solat, air xde plak, utk lelaki ada... tp tempat solat pun terbuka xde partition ke apa... keliling masjid ada air... fakhry punya la excited. riso aku takut dia terjatuh sbb mmg xde palang yg menghalang pun...
b4 pi jalan2, breakfast dulu...tp dah kul 12 pun.. macam lunch je., hiihih
xlarat melayan si fakhry, ada kolam n air pancur kt atas tu.. dok sibuk nak cecahkan kaki dlm air.. abih basah seluar.. masa ni lelah la adik ipar n MIL melayan dia.. asyik berlari2 je..gambar dari luaran xde.. xteringat pun nak amik.. skang ni cam kureng je feel nak bergambar bagai... xde mood. lepas tu terus pi alamanda, perut dah berkeroncong cari makanan..


bawah ni gambar dihari lain... saje letak, rasa macam dah besar je fakhry bile duduk camtu. hihi.. tgh meniru gaya aku duduk n lipat tangan

Tuesday, October 6, 2009

38

Posted by NaZa at 10:12 AM 1 comments
semalam aku pi check up. baby dah engaged.. dah masuk laluan yg betul..
setiap masa rasa nak terkucil je...
perut mengeras pun dah kerap sangat...
ingat nk mintak MC sampai bersalin.. ekek tp doc ckp klu takat 1 or 2 hari bleh la.. seminggu xleh. hihih. nampaknya kena mintak dr klinik luar ni... ;)
hubby dah start riso, sbb dia macam bz siapkan keje dia.. leh plak nk suh tahan2 dulu..
sabo jela...
lepas solat maghrib, sbb tetiba rasa kerap sgt baby mengeras n sakit perut, terus aku kemas barang2 yg perlu dibawa ke hospital. ekek.. gelabah gak aku... tu pun ada lg yg xbeli lg..
pastu bukak balik kotak2 lama, carik cadar, blanket, bedung fakhry yg lama2 yg still bleh di recycle.. hihi.. jimat sket.. lgpun fakhry pakai kejap je... hari ni baru nak basuh, sbb ampaian dah penuh.

gambar semasa pi UTeM, konvo adik ipar... tp gambar konvonya xde sbb dalam camera dia, lupa nk suh abg transfer dlm PC.

fakhry skang makin manja ngn aku.. bangun tido carik mama... dok dlm kete pun nk dengan aku je.. dok depan tv nak baring atas riba aku.. padahal peha papa dia lg la empuk kan... tido pun suh aku tgk dia n dia peluk aku... selagi muka aku xpaling kat dia, menjerit la "mama..mama.." ish camne ni nak dapat adik ni...

Monday, October 5, 2009

baru nak upload gambar raya..

Posted by NaZa at 2:33 PM 2 comments
xde mood nak update blog..
aku letak jela gambar raya aku bebaru ni... dah separuh syawal dah pun. hiih
tak byk pun.. xde semangat nak bergambar, sbb badan tgk gemuksss..
gambar anakanda kesayangan pun xde...

dimulakan dengan aksi mengamuk anakanda kesayangan xmoh bergambar. mmg xde la gambar full si fakhry ni. sbb dh berjam2 pakai baju raya, dah kepanasan n baru org sibuk2 nak bergambar. huhu
me, hubby and fakhry... tema warna oren... pilih warna ni sbb yg ada size utk hubby n fakhry yg ni jela.. gambar gelap je macam xberseri. huhuhu
ni gambar xberapa ramai... ada lg satu yg seme ada tp dalam camera org lain... ni termasuk sedara hubby sekali.. gambar adik-beradik hubby n PIL ngn kitorg xde, sbb fakhry dah mengamuk ajak jalan. huhu
ini adalah hasil kutipan duit raya tahun ni. hihihi.. byk gak sampul nya. tp hasil berkurangan sesuai ngn penigkatan umur.. masa pertama kali fakhry beraya, mencecah 4angka la. ekeke.. duit raya pun dah selamat simpan dlm tabung haji.. alhamdulillah...

Friday, October 2, 2009

ajal datang tak kire masa dan usia

Posted by NaZa at 9:12 AM 7 comments
skang ni xde mood nak update...
dok menghitung hari, detik demi detik.... bile mau bersalin. hhihih..
pulak tu keje dah siap, bosan je dok opis...

smlm aku EL, pi menziarahi sepupu aku yg baru je kembali ke rahmatullah.. umur 42thn.
dia meninggal rabu, 4.10ptg kat HKL disebabkan oleh breast cancer and dah merebak ke paru-paru.. meninggalkan 6 org anak 6thn - 16thn. dah la yg 2nd tu PMR next week.. huhu
rasanya akhir tahun lepas dia dah wat chemotherapy utk breast cancer. n alhamdullilah lepas tu ok je dia.. lepas2 tu dia scan, doc xckp apa2 pun... tetiba bebaru ni, doc ckp dah merebak ke paru-paru... suppose selasa dia kena wat chemo sekali lg, tp dia muntah darah.. n rabu dah meninggal..

masa aku sampai umah tu diorg dah nk angkat mayat masuk kereta mayat. aku xtgk la...
rasa macam nk ikut je pi kubur.. aku xpernah pun sekali pi tgk org tanam mayat.
mesti syahdukan bile imam baca taklin seme tu...
selama ni tgk dalam tv je... tp hubby xbagi la plak... tgh ngandung2 ni...
lama gak diorg pi kubur sbb baru nak rasmikan tanah perkuburan baru.
kubur lama dah penuh, siap ada exco la, amik2 gambo la...
rupanya kt KL ni guna jengkaut tu utk gali lubang. huhuhu
klu kt kg kan, ada org jaga kubur gali guna cangkul.. skang ni dah moden kan..

bile terima berita kematian ni, pulak tu orang terdekat kan...
rasa macam takut je... tah bile plak kite kan...
amal pun xcukup... pk ngn anak2 lagi apa yg diorg akan hadapi bile kite tiada...
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal