Friday, October 2, 2009

ajal datang tak kire masa dan usia

Posted by NaZa at 9:12 AM
skang ni xde mood nak update...
dok menghitung hari, detik demi detik.... bile mau bersalin. hhihih..
pulak tu keje dah siap, bosan je dok opis...

smlm aku EL, pi menziarahi sepupu aku yg baru je kembali ke rahmatullah.. umur 42thn.
dia meninggal rabu, 4.10ptg kat HKL disebabkan oleh breast cancer and dah merebak ke paru-paru.. meninggalkan 6 org anak 6thn - 16thn. dah la yg 2nd tu PMR next week.. huhu
rasanya akhir tahun lepas dia dah wat chemotherapy utk breast cancer. n alhamdullilah lepas tu ok je dia.. lepas2 tu dia scan, doc xckp apa2 pun... tetiba bebaru ni, doc ckp dah merebak ke paru-paru... suppose selasa dia kena wat chemo sekali lg, tp dia muntah darah.. n rabu dah meninggal..

masa aku sampai umah tu diorg dah nk angkat mayat masuk kereta mayat. aku xtgk la...
rasa macam nk ikut je pi kubur.. aku xpernah pun sekali pi tgk org tanam mayat.
mesti syahdukan bile imam baca taklin seme tu...
selama ni tgk dalam tv je... tp hubby xbagi la plak... tgh ngandung2 ni...
lama gak diorg pi kubur sbb baru nak rasmikan tanah perkuburan baru.
kubur lama dah penuh, siap ada exco la, amik2 gambo la...
rupanya kt KL ni guna jengkaut tu utk gali lubang. huhuhu
klu kt kg kan, ada org jaga kubur gali guna cangkul.. skang ni dah moden kan..

bile terima berita kematian ni, pulak tu orang terdekat kan...
rasa macam takut je... tah bile plak kite kan...
amal pun xcukup... pk ngn anak2 lagi apa yg diorg akan hadapi bile kite tiada...

7 comments on "ajal datang tak kire masa dan usia"

kirana on October 2, 2009 at 10:28 AM said...

takziah utk ko sekeluarga

semoga roh arwah dicucuri rahmatNya

dekja78 on October 2, 2009 at 11:18 AM said...

Yup bila org terdekat pergi meninggal kita mmg terase betul dlm hati ni..mcm mane kalau kita di tmpt die..dok dlm kubur sorang and gelap...anak bujang k.imah pernah borak pasal mati ni..die suruh k.imah doa biar die meninggal dgn k.imah..die tk mau meninggal sorang2..die takut masuk api neraka...uwwa terkedu tu...takut adakah itu tanda2 nye...

shahirina on October 2, 2009 at 12:07 PM said...

Salam takziah.... semoga rohnyer dicucuri rahmat.

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]Mac Parallels, [url=http://firgonbares.net/]download free windows xp[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] oem software canada free macromedia flash player software
build or buy software [url=http://firgonbares.net/]quarkxpress software[/url] nero burning rom
[url=http://firgonbares.net/]discount adobe software[/url] windows software for sale
[url=http://firgonbares.net/]microsoft office university discount[/url] design software to buy
discount software for you [url=http://firgonbares.net/]microsoft software phone[/b]

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]acdsee distributed with scanner, [url=http://sunkomutors.net/]pricing softwares[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] buy fashion design software how to remove oval image adobe photoshop cs3
Acrobat Pro 8 Mac [url=http://sunkomutors.net/]preferred educational software[/url] cheap software to
[url=http://sunkomutors.net/]Pro 9 Advanced[/url] adobe photoshop cs3 for mac
[url=http://sunkomutors.net/]autocad 2005 activation codes[/url] software usa canada
downloading free software [url=http://sunkomutors.net/]discount software uk[/b]

Anonymous said...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]writing educational software, [url=http://vonmertoes.net/]Leopard FileMaker Pro 10[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] nero 7 essentials cheapest software
i buy software to [url=http://vonmertoes.net/]adobe photo editing software[/url] Pro 8
[url=http://vonmertoes.net/]discount microsoft office software[/url] 6 software price
[url=http://vonmertoes.net/]where can i buy adobe photoshop[/url] educational software for students
software retail price [url=http://hopresovees.net/]software for downloads[/b]

Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]winzip 12 activation, [url=http://murudobaros.net/]2d barcode reader filemaker pro[/url]
[url=http://murudobaros.net/]pro academic software[/url] server store software oem software installation
buy photoshop cs2 [url=http://murudobaros.net/]microsoft windows vista download[/url] adobe creative suite 3 cs3 design premium student discounts
[url=http://murudobaros.net/]computer software to buy[/url] buy photoshop 8
[url=http://murudobaros.net/]buy my software[/url] purchase powerpoint software
cheapest software in [url=http://murudobaros.net/]small shop software[/b]

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal