Thursday, December 31, 2009

Cuti-cuti mesia...

Posted by NaZa at 2:36 PM 2 comments
kirenya balik tganu macam pi cuti2 gak la pada aku...
walaupun hanya balik kg asben...
malas nk stori lebih2... tgk gambo jela..
skang ni xde mood nk menulis...

dari KL kul 11.30 pg jumaat.. nk balik mlm asben balik keje lambat.. plan last minit. khamis tu aku cuti, cuci2 mata, cuci poket.. jamm kat genting sempah... dr kl sampai situ 2jam lebih. huhu.. sampai kg kul 7.30
kali plan nk bawak fakhry naik bas.. bas kayu tp ada aircond la.. dah lama dia request nk naik bas.. xkan nk bawak naik bas kl KL kan.. jammed la..
sementara menunggu basasben konon2 malu la naik bas.. takut member2 nampak...yela padahal org situ, tp dok naik bas yg selalu pelancong je naik utk pusing2 tempat menarik kt situ...tido kepenatan... lgpun sejuk je dalam bas. adiknya tido nyenyak gak..




petang nye bawak pi pantai batu buruk, main layang2, main pasir, blanje makan... bersama2 ngn sepupu + mak sedara + nenek asben...kitorg balik ari isnin kul 2ptg.. singgah sebentar di kerteh, makan ketam masak sambal + udang goreng tepung.. ratah je tanpa nasi.. tempat direcommend oleh sedara asben.. dr dok teringat2.. singgah gak la sekejap makan dulu.. dan akibatnya sampai kt umah kul 12tghmalam...

berakhirla cuti2 mesia kitorg satu family selama 4hari 3malam..

Wednesday, December 23, 2009

aktiviti hujung minggu

Posted by NaZa at 10:42 AM 3 comments
aku ni tak reti tul nak masak klu ada org kt umah.. sbb aku ni bukan reti masak sgt, yg bodo-bodo tu bleh la.. lg plak dapat suami yg bleh makan apa saja, walaupun taksedap kan..
klu masa org datang umah, aku mmg dh ada kt umah so bleh la aku masak2 sket b4 diorg sampai.. tp bile family in law aku datang umah, n stay kt umah, aku mmg segan tul nak masak, akhirnya... mak mertua aku gak yg masak kt umah, dah jadi macam umah dia plak, segan plak aku, aku just makan je.. huhuh... isu ni la yg selalu asben aku timbul kan. huhuuh

berbalik semula kepada tajuk entry, kan family in law aku datang umah sempena cuti2 sekolah ni kan, so bawak diorg pi shopping mall jela.. tu pun kitorg bawak pi sunway piramid ngn alamanda je... pulak tu hujan kan petang2.. lepas asar baru kitorg kuar.. aku plan nak bawak pi tgk snow kt i-city shah alam... tp takut plak indah khabar dari rupa..

so sbb diorg nak balik ahad tu, aku suggest kt asben pi bukit tinggi jela.. lagipun tempat tu on the way nk balik tganu... nak ajak pi genting, sure ramai giler org cuti2 camni kan... pulak tu musim hujan, kang ada tanah runtuh ke apa.. bahaya je... bertolak pun dah lambat, kul 12... sib baik tak hujan kt sana... aku pun tak amik gambar sgt sbb dulu dah pi ... kitorg pi kt colmar tropica je.. tpt lain diorg xmoh pi.. kul 4 camtu, pi singgah umah sedara kt karak... solat, makan seme, kul 8 lebih aku balik KL, n family in law balik tganu... kete banyak kt highway, kul 11 cam tu kitorg sampai umah...
gambar naira xberkaitan ngn bukit tinggi, tp xde gambar dia kt situ, letak jela apa yg ada.. yg 1st tu naira ngn toy yg makcik kirana bagi

aku suka gambar ni sbb xnampak ketembaman muka aku. huhuh.. lepas peknen 2nd ni rasa cam gemuk je aku ni.. tp asben cakap xpela.. ada isi sket.. tp aku timbang aritu dah 46kg.. muahahah.. berat b4 bersalin 60kg, b4 peknen 40kg.. (*update: td aku timbang kt klinik 49.3kg.. tipu la weight scale aritu... huh)

kt bukit tinggi skang byk gak stall yg wat cam judi ni.. dulu aku pi xde.. ala, macam gambar atas ni bayo rm2 =1token, pancing itik tu, klu dpt no 3 dapat la bear besar, klu no 1 yg kecik, klu 0 tak dapat apa2. kire ikut nasib la.. aku memula nk gak cuba, tp bile pk, fakhry bukan main sgt teddy bear ni.. lgpun sesuai utk girl, tp Naira kecik lg.. lain kali la..

bapa ngn anak sibuk main games...

gambar family.. tp Naira xnampak muka. hihih.... nampak kan muka aku yg tembam tu.. huhuh... n rambut spike fakhry.. uncle dia la yg wat spike tu.. keras rambut

Thursday, December 17, 2009

edisi merepek je..

Posted by NaZa at 3:32 PM 0 comments
skang ni xde mood nak update blog.. dah lama bercutikan.. so mood rajin tu kureng je.. layan facebook je rajin... tu pun sbb main game cafe world.. game berkebun pun dah malas nak main...

keje.. mmm still dlm mood bercuti.. boss pun baru naik keje sbb bercuti.. hujung tahun kan.. so aku xde la keje lg.. cuma tgh godek2 otak, ingat balik psl keje nk kena wat lepas ni..... survey2 tempat nak pi cuti2 malaysia utk tahun depan.. plan nya nak pi sabah kot. tgk la camne.. lambat lg klu pi pun.. bulan 6 dan ke atas..

Naira ok je anto kt umah bbstr.. bbstr pun cakap senang je jaga dia .. tp malam... huhuh... malam td wat hal kul 2 baru nak tido.. papa dia la jaga.. aku tido.. muahahah... tp tido2 ayam je sbb Naira nangis bile papa dia pegang.. bile aku pegang dia senyap. huhuhu.. rindu mama kot...

Seperti biasa aku pump la susu kat opis... normal schedule, pagi lepas mandi aku susu dia, sebelah lg aku pump, dpt dlm 5oz. waktu keje, 10.30am,1.30pm,4.30pm dpt la dalam 13-15oz.. sekali pump dalam 10min la gitu.. Alhamdulillah, setakat ni hasil ok.. Naira sekali minum dlm 4-5oz gak...

yg masalah sket pagi2, Fakhry la.. perkataan yg paling dia suka "nak jalan" . nak suh mandi pagi pun susah sket, kena umpan mandi dalam bath tub adik dia baru nak mandi.. pastu kuar lift, mula la nak belok ke kanan pi kete, klu kiri pi umah bbstr.. so bermula la aksi2 beratkan bontot n duduk xnak bergerak, ditambah dengan nyanyian yg nyaring... huhhu ..so terpaksa la papa dia dokong.. tersedu2 la masa on the way nak pi.. tp bile dah masuk umah bbstr n nampak member, leh plak suka2, senyum.. sabo jela..

klu masa Naira xlahir lg bleh la ikut papa dia anto aku pi keje.. skang mana bleh... xsempat... dulu lepas subuh sempat la lg aku nak lepak2 atas katil dulu.. baru siap pi keje.. skang ni lepas subuh terus mandi pun still lewat 3/4min sampai opis.. huhuh

semalam family asben datang.. sempena cuti sekolah kan.. jalan2 KL ke shopping? hihi... mana yek nk bawak diorg? poket kempis plak tu.. gaji baru ni, adik pinjam wat beli laptop dia.. cakap nak pulang separuh.. ni suku pun xde ni... ishhhh... harap2 dia baca blog aku ni n paham2 la yek.. ekekekke

Monday, December 14, 2009

sama ke tidak...

Posted by NaZa at 1:19 PM 4 comments


fakhry 1st day..


Naira 1st day


Fakhry 2 bulan

Naira 2bulan gambar kat enrty b4 ni.. hihi

adik beradik.. mesti la muka sama kan.... cuma tang rambut je beza.. hihih

Saturday, December 12, 2009

Naira 2months

Posted by NaZa at 6:32 PM 0 comments
Hari Jumaat aku pi klinik utk jab vaccine Naira for 2months..
berat dia 5.2kg.. okla.. kang berat sgt payah plak nk turun. hihihih
Alhamdulillah xde demam ..
khamis sblm tu, 1st time aku anto umah bbstr .
macam biasa, klu siang2 nyenyak n senang je tido..
bile ptg je aku amik dia berjaga sampai ke mlm.. huhuh..
skang ni dlm usaha meningkat pengeluaran susu..
rasa mcm berkurangan sket..
maybe sbb aku xbape jaga mkn n kurang minum air...

Tuesday, December 8, 2009

minggu yg bosan..

Posted by NaZa at 8:58 AM 0 comments
skang ni xleh nak online siang2..
minggu lepas ada tikus membaiki labu.. 2biji labu plak tu rosak... huhuh
aritu PC, skang ni laptop plak...
dah aku kebosanan di siang hari... asyik tgk tv jela..
fakhry aku anto dah ke umah bbstr,
naira aku jaga..
so x berupdate la blog aku ni...

Thursday, December 3, 2009

Fakhry dan Naira

Posted by NaZa at 10:47 AM 7 comments
rasanya jaga anak pompuan ni macam senang je...
mungkin terlalu awal aku wat conclusion kan..
sbb baru je lagi.. baru 54hari

Menyusu..
Fakhry dulu, kuat tul nyusu... aku kena bg dua2 belah baru kenyang.. (paham2 sendiri la..)
klu Naira, sebelah je.. kadang2 aku paksa suh minum dua2, sebab dah bengkak sebelah lg. bile aku burp.. muntah.. hihihi

Tido,
Fakhry aku kena nyusukan baru nak tido, ngempeng la maksudnya...
Naira, perut dah kenyang, aku tepuk2 terus tido..

Malam..
Fakhry, kerap bangun malam... xbape cukup tido la aku..
Naira, tido dr kul 11, kul 7.30pagi baru bangun... mmg best la tido malam.. tak terganggu..

Mandi.
Fakhry dulu kena air menjerit je..
Naira, dr hari pertama tak pernah nangis klu mandi..

Tapi Naira ni klu nak tido malam mmg la payah sket.. kena letak-angkat 5/6 kali baru leh tido lena.. bile aku pegang dia tido.. aku letak je atas katil terus nangis.. huhu.. sabo jela.. klu siang ok la plak

Fakhry dulu xpernah plak kembung perut, Naira ni masa dalam hari selalu gak.. ada tu x poo-poo 5hari.. kentut busuk tul. hiihih.. tp nurse cakap xpe, sebab susu badan... tp lepas tu berat naik tul.. susu jdi daging..

Klu kt kg aritu, Naira nangis, mak aku riba la kejap, makin melalak dia, tp bile aku pegang terus senyap n tido.. mcm dia kureng sket ngn org lain.. tp Fakhry dulu bleh je ngn sape2... harap2 xberkekalan la perangai camtu susah aku.. hihih

Naira ada kuning kt muka sket je.. sbb aku susukan dia kerap.. dh ada pengalaman.. Luka aku pun cepat sembuh, nurse ckp sbb xbius.. klu bius makan masa nk baik.. kali ni aku berazam nk full breastfeed Naira 6month. Fakhry dulu ada campur sket ngn FM sbb masa tu ilmu aku xbape byk sgt... aku dh ajar guna botol, dia ok je mcm Fakhry dulu..

nak letak gambar Fakhry masa 2bulan dulu.. tp ada dlm pc lain, rosak plak tu... lain kali la..

Tuesday, December 1, 2009

11.10.09

Posted by NaZa at 10:31 AM 4 comments
Alhamdulillah.. rasanya kali ni aku bersalin senang je... masa mengandung pun ok je.. xde la loya sangat2 macam sesetengah orang yg kali u makan je muntah.. aku ok je.. sbb tu mengandung berat naik sampai 20kg... hihi

ikutkan tarikh scan aku bersalin 20.10.09. klu ikut last peot 09.10.09.. pagi sabtu 10.10.09 tu aku dah turun darah sket.. tp still xsakit... tp sbb mak aku dah suh pi spital, ptg tu aku pi la jugak. doc check bukaan baru 1cm.. doc pun suruh balik... so aku pi la jusco balakong cari barang2 yg xabih shopping lagi.. sempat la makan pizza.. b4 start pantang kan. hihih

malam tu, PIL aku datang... mak ayah aku xleh datang sbb diorg ada checkup kt spital.. malam tu gak la start dah sakit2 pinggang.. kul 11 camtu la.. tp bleh la tahan sbb asben ada tolong urut2 kan... nk pi spital, anak bujang aku dok main2 xmoh tido sampai la kul 1.. dah gelap satu rumah baru nak tido. contractions aku pun dalam 5minit bape kali dah dtg... klu nk pi spital, confirm fakhry nak ikut.. so kena la tunggu dia tido kan..

kul 2pagi camtu pi hospital serdang... org xde pun.. doc check bukaan dah 4cm..doc pecahkan air ketuban.. pastu 30min camtu, doc nak masukkan ubat mudahkan be**k tu... bukaan dah 7cm dah... so xjadi la doc nak masukkan... terus pi bilik bersalin...sib baik petang tu aku dah abih buang seme.. so xde la anak aku berkembar ngn tahi.. ekekekke...

dalam wad bersalin, doc pasang2 seme alat, panggil asben masuk.. bidan n doc yg in-charge utk aku bersalin india.. huhuh.. so korang paham2 la.. doc ok, tp staff nurse tu.. huhu.. mmg tekanan sket la masa bersalin... berbeza ngn yg 1st dulu.. kali ni asyik marah2 aku.. bukan bagi kata semangat.. jgn kepit la, jgn angkat bontot la.. ala.. dah sakit, kkdg aku xingat seme tu kan... tp sib baik sekejap je process.. kul 3.28pagi aku dah selamat bersalin... kali ni, asben aku mmg tgk process pengeluaran anak aku.. klu dlu dia takut darah.. kali ni nampak kepala kuar, badan seme.. tahniah2..

tp yg ngerinya.. kali ni jahit kat bahagian tuuttt.. xpakai bius.. uwaaaa... sakit lorrr... alasannya sbb kali ni koyak sendiri xleh bius, klu diorg gunting baru leh bius... terkepit2 kaki aku bile dia cucuk ngn jarum.. dah la sejuk giler.. sampai cramp kaki aku... dah la kena marah ngn nurse tu.. huhu.. sabar2. aku anggapkan, dia dah penat sbb shift dia nak abihkan... so dah penat... tp alhamdulillah la seme settle.. n aku still cakap terima kasih kt nurse tu..

oleh sebab GL seme aku xsempat nak mintak, terpaksa la dok kat wad kelas 3. micare pun satu. tepon bape kali, receptionist dok cakap xcover bersalin.. sabo jela.. dah la tunggu GL berzaman baru sampai... kt opis asben aku esoknya baru sampai.. yg spital xsampai kesudah, sbb baru ni aku dapat surat suh bayo.. xbyk pun rm13. hihih.. tp duit gak..

aku stay sampai tghari je.. sbb baby dah berak kencing seme.. susu badan pun ok... maleh aku nk stay lama2..
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal