Tuesday, December 1, 2009

11.10.09

Posted by NaZa at 10:31 AM
Alhamdulillah.. rasanya kali ni aku bersalin senang je... masa mengandung pun ok je.. xde la loya sangat2 macam sesetengah orang yg kali u makan je muntah.. aku ok je.. sbb tu mengandung berat naik sampai 20kg... hihi

ikutkan tarikh scan aku bersalin 20.10.09. klu ikut last peot 09.10.09.. pagi sabtu 10.10.09 tu aku dah turun darah sket.. tp still xsakit... tp sbb mak aku dah suh pi spital, ptg tu aku pi la jugak. doc check bukaan baru 1cm.. doc pun suruh balik... so aku pi la jusco balakong cari barang2 yg xabih shopping lagi.. sempat la makan pizza.. b4 start pantang kan. hihih

malam tu, PIL aku datang... mak ayah aku xleh datang sbb diorg ada checkup kt spital.. malam tu gak la start dah sakit2 pinggang.. kul 11 camtu la.. tp bleh la tahan sbb asben ada tolong urut2 kan... nk pi spital, anak bujang aku dok main2 xmoh tido sampai la kul 1.. dah gelap satu rumah baru nak tido. contractions aku pun dalam 5minit bape kali dah dtg... klu nk pi spital, confirm fakhry nak ikut.. so kena la tunggu dia tido kan..

kul 2pagi camtu pi hospital serdang... org xde pun.. doc check bukaan dah 4cm..doc pecahkan air ketuban.. pastu 30min camtu, doc nak masukkan ubat mudahkan be**k tu... bukaan dah 7cm dah... so xjadi la doc nak masukkan... terus pi bilik bersalin...sib baik petang tu aku dah abih buang seme.. so xde la anak aku berkembar ngn tahi.. ekekekke...

dalam wad bersalin, doc pasang2 seme alat, panggil asben masuk.. bidan n doc yg in-charge utk aku bersalin india.. huhuh.. so korang paham2 la.. doc ok, tp staff nurse tu.. huhu.. mmg tekanan sket la masa bersalin... berbeza ngn yg 1st dulu.. kali ni asyik marah2 aku.. bukan bagi kata semangat.. jgn kepit la, jgn angkat bontot la.. ala.. dah sakit, kkdg aku xingat seme tu kan... tp sib baik sekejap je process.. kul 3.28pagi aku dah selamat bersalin... kali ni, asben aku mmg tgk process pengeluaran anak aku.. klu dlu dia takut darah.. kali ni nampak kepala kuar, badan seme.. tahniah2..

tp yg ngerinya.. kali ni jahit kat bahagian tuuttt.. xpakai bius.. uwaaaa... sakit lorrr... alasannya sbb kali ni koyak sendiri xleh bius, klu diorg gunting baru leh bius... terkepit2 kaki aku bile dia cucuk ngn jarum.. dah la sejuk giler.. sampai cramp kaki aku... dah la kena marah ngn nurse tu.. huhu.. sabar2. aku anggapkan, dia dah penat sbb shift dia nak abihkan... so dah penat... tp alhamdulillah la seme settle.. n aku still cakap terima kasih kt nurse tu..

oleh sebab GL seme aku xsempat nak mintak, terpaksa la dok kat wad kelas 3. micare pun satu. tepon bape kali, receptionist dok cakap xcover bersalin.. sabo jela.. dah la tunggu GL berzaman baru sampai... kt opis asben aku esoknya baru sampai.. yg spital xsampai kesudah, sbb baru ni aku dapat surat suh bayo.. xbyk pun rm13. hihih.. tp duit gak..

aku stay sampai tghari je.. sbb baby dah berak kencing seme.. susu badan pun ok... maleh aku nk stay lama2..

4 comments on "11.10.09"

noniey on December 1, 2009 at 11:57 AM said...

aku baca pun dah ngeri tau.. camne ko leh tahan ek? nape tak suh je dia bius? kalau aku suh je dia bius.. pastu cakap ah rela bayar.. bangang punya alasan ah nurse tu.. cuba kalau dia yang kena..

kirana on December 1, 2009 at 2:33 PM said...

ko memang hebat la naza...
tahniah2!
aku wanita lemah...baca ko tulis ni pon aku terkepit2 auwwwwwwwwwww

dekja78 on December 1, 2009 at 3:08 PM said...

congrats!!!...kalau k.imah pun tk tau lah blh tahan or tk boleh...

NaZa on December 3, 2009 at 7:09 PM said...

noniey - maybe sbb doc bius xde kot sbb pagi buta kot sbb tu xleh bius.

ana - ko kena try sekali ana... baru ada feel bersalin normal. ekekke

k.imah - k.imah mmg xleh dah rasa bersalin normal, kena operate je..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal