Thursday, January 28, 2010

Lift untuk kereta

Posted by NaZa at 1:35 PM 3 comments

selalunya lift untuk org naik.. last week aku pi plaza GM.. cuci mata je.. bukan beli apa pun..

naira yang demam sehari lepas amik injection.

naira yang sihat

Fakhry pagar dh roboh dgn adiknya, naira yg masam muka. hihi..

hasil jahitan pertama... selepas berkurun simpan mesin jahit..

Tuesday, January 26, 2010

seminggu bersama anak-anak tanpa suami...

Posted by NaZa at 2:11 PM 0 comments
tapi ada atuk+ nenek yg meneman cucu-cucu nya.. hihih...
mulanya nk anto gak fakhry pi umah bbstr, tapi they willing to take care both fakhry n naira..
ok jela.. senang la aku xde la tergocoh2 nak anto2 diorg.. balik pun dah masak. hahah...

encik suami pi training kat Bangkok.. dari ahad until khamis..
dia ajak anto pi lcct, tp xnak la aku menghadapi drama air mata n guling-guling bollywood kat situ...

thanks to technology, xyah aku membuang duit bayar bil tepon sebab nak menghilangkan rindu dendam.. ;) on je skype bleh dah video call. tp fakhry plak malu2 ngn papa dia..

skang ni xde mood nak memblogging... mood malas dah melanda... last week pi klinik, amik 2nd dose hepatitis B n timbang sudah 48.5kg.. hihih... turun tu...

to en suami : sebagai balasan menjaga anak2, sila penuhi shopping list yg telah disertakan yek .. muahahha

Thursday, January 21, 2010

mengunjungi klinik untuk monthly checkup Naira

Posted by NaZa at 5:26 PM 1 comments
Tadi pagi pi klinik amik injection imunisasi Naira utk 3 bulan.. kali ni pi klinik gomen kt kuchai lama.. dekat jela.. aku bangun kul 5.45. tp bertolak dr umah 7 lebih gak.. nk anto fakhry lagi, melayan dia nangis.. sampai kul 7.30. dapat la nombor 26. huhu

berat - 5.5kg.. naik sket je dr 2bulan aritu (5.2kg).
tinggi - 60cm
lilit kepala 40.5cm

tanya nurse pasal poo-poo naira yg berzaman baru nk keluar tu. dia kata normal utk baby breastfeed. xyah bg minum air masak ke, makan ubat ke.. mmg camtu.. asalkan najis dia ok.. settle seme dalam kul 10.30.. lain kali kena ada kt klinik kul 7. hihih.. supaya dapat nombor awal2. so xyah la aku amik cuti, rugi2..

tujuan aku gi klinik gomen, sbb nurse kt kg aku suh, dia cakap, sampai umur 6tahun, ada checkup untuk bebudak.. klu pi GP ni, kite just pi utk injection jela.. pastu xpi dah utk followup progress perkembangan anak, macam fakhry... mmg la amik masa+ cuti aku..... xpela berkorban untuk anak kan... :)

sampai opis ngantuk gile.. yela malam tadi dok tunggu fakhry tido sampai kul 1.30.. bile dia dh tido, si naira plak terjaga+nangis.. huhuh.. tah kul bape aku tertido pun xtau... skang ni fasa tido naira dh berubah, huhuh.. dulu2 kan kul 12 dia bleh dah tido n kul 7 camtu aku kejut untuk menyusu.. so mmg best la waktu tido aku tak terganggu.. tp skang ni.. dia tido 11 camtu, kul 12 jaga pastu kekadang kul 3 lebih xtido lagi.. uwaaaa....kalu terjaga je xpe.. ni, nak suh dudukkan dia, klu biarkan terlentang camtu je, dia nangis nyaring giler.. huhuhu

Saturday, January 16, 2010

Selamat Hari Lahir kepada Suamiku yang Tersayang..

Posted by NaZa at 9:36 AM 6 comments



Umur sudah ada pangkal 3... :p sudah tua yek. seperti biasa ayat-ayat ucapan yang akan keluar semasa menyambut hari jadi. " Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki bleh slalu shopping , diberi kesihatan yang baik jgn makan byk2 control sket makan tu, badan dh gemukss... , May All ur wishes come true... stream, camry, accord seme nak.. :p " mulanya malas gak nk celebrate sbb hati tgh berduka lara.. tp malas nak panjang kan cerita, lg pun benda kecik kan.. hihih.. I LOVE U so much.. thanks for being my veryyyyy gooood hubby.

cake yg di order kt kawan yang baru mula bisnes cake ni.. deco mmg out la.. :p tp rasa sedap... xpela.. tolong kawan kan... nanti2 bile dh lama2 makin lawa la decoration dia kan..

Friday, January 15, 2010

cuti terpaksa...

Posted by NaZa at 3:42 PM 1 comments
hari ni siap awal nk pi opis. 7.50 dh nk kuar umah nk anto umah bbstr.. tetiba dapat call dari bbstr bgtau dia nk amik EL. sbb ayah mertua dia masuk hospital.. dia tau dr smlm lg, n ingat nk balik mlm nnt. tp tadi pagi dapat call, FIL dia jatuh.. so terpaksa la balik kg pagi ni gak.. so aku terpaksa la amik cuti.. xde sape nak jaga bebudak ni kan... bile jadi mende2 camni, rasanya better anto anak ke nursery.. ramai cikgu2 yg jaga kan... biasala.. ada pro n cons..

so aktiviti kt umah main games dlm FB. hihi.. lupa nk bgtau last week si Bie tlh mengajo aku camne nk guna mesin jahit.. so bleh la pasni aku membeli kain untuk menjahit langsir.. hhii practical.. ntah jadi ke x... klu kainnya dh ada bleh aku wat arini kan.. boring je dok umah...

perut kenyang, tv dh tengok.. akhirnya dua2 tido..

Thursday, January 14, 2010

sedangkan lidah lagi tergigit...

Posted by NaZa at 10:33 AM 1 comments
aku pun xtau nape aku terasa sgt...
nk kata 'datang bulan' xpun..
tp kecik ati la ngn asben dr hari selasa lagi..
baik aku tutup je mulut dr berkata2..
nanti kuar plak ayat2 pedas dr mulut aku, makin bertambah plak dosa..
so diam jela....

Monday, January 11, 2010

Naira sudah tiga bulan..

Posted by NaZa at 9:21 PM 2 comments
- dah bleh senyum2 sambil mengekeh.. tp jarang2 la...
- suka tgk jari jemarinya sambil genggam lepas..
- suka hisap jari sampai kelima-lima jari masuk mulut, end up muntah...

- sudah 10hari ++ tak poo poo.. huhu.. riso gak aku walaupun aku baca tenet n nurse pernah cakap klu BF its normal baby x poo poo. 1 weeks or 2weeks.. .. kirenya susu tu xde hampas semenya nutrisi yg menyerap dlm badan. tp aku tetap riso gak.. pegang2 perut dia xde plak keras.. dia pun tak merengek.. bbstr pun ckp, ada bb yg dia jaga dulu camtu gak..

- fakhry makin menunjukkan sikap kejelesan dia.. kadang-kadang la.. adik yang nangis, cepat je dia melompat atas riba aku.. pastu fakhry makin bertambah manja ngn aku.. maybe jeles sebab aku lebih ke Naira skang kan.. tp kadang2 abang yg baik gak, adik nangis , dia yg tepuk2 adik dia suruh diam..

Tuesday, January 5, 2010

tahun baru menabur duit di lowyat..

Posted by NaZa at 1:38 PM 2 comments
skang xyah dah berebut pc ngn asben...beli laptop asus je.. yg basic...
pastu wireless router sekali, supaya xberebut internet plak... :p
kesian naira, sbb mama biarkan dia terbaring atas tilam sambil tgk tv. hihihi
sib baik skang aku xgiler main game kt facebook.. so xde la ngadap sgt pc pun...

weken baru ni xde pi mana.. pi lowyat, pastu dok umah.. nk pi zoo tp asyik ujan je ptg..
tp aritu bawak gak fakhry pi zoo, tp kt gate jela sbb dh kul 5, dah tutup..
tp dia punya meraung sambil tutup mata takut tgk patung gajah ngn rimau yg beso kt situ..
siap suh masuk kete, tutup tingkap seme.. ish.. ish...
agaknya dia terkejut kot.. blom tgk yg real lg..
slalu main ngn patung rimau ngn gajah kecik2 je siap bawak mandi..
sekali yg beso.. haaa amik kau.. terkejut terus..
harus bawak pi minggu depan ni, kasi biasa...
kang jadi penakut plak anak aku ni.. semut pun takut. ish2.. ish...

ngn sepupu2 naira.. tp kire cam dh berkupu2 kot.. hihih.. yg tua sekali, yg belah kanan, dah nk masuk 5bulan, yg tgh seminggu lepas tu .. naira, nk masuk 3bulan.. anak aku paling gelap. hihih


anak pompuan kena pakai reben kt kepala baru nampak pompuan.. klu x nnt org tanya ni laki ke pompuan? hihih

gambar fakhry xde la plak skang kan.. asyik gambo adik dia je. hihih.. lgpun susah sket nk amik gambo dia.. tp klu dia nampak kite tgh amik gambar naira, cepat je dia posing suh amik gambar dia gak...

Friday, January 1, 2010

2009 -2010

Posted by NaZa at 10:20 AM 3 comments
memulakan tahun baru dengan template blog yg baru...
sekejap je dah masuk tahun baru kan...
umur pun dah masuk pangkal 3.. huhuh.. ish rasa macam makin tua... tapi apa ada pada angka kan... semuanya bergantung pada pencapaian masing2...
tahun 2009, byk mende yg dah berlaku..

1.dapat kunci umah LA aku.. tp aku sewakan kt student, penambahan satu lg aset n hutang.
2.apa yg aku impikan nak beli tercapai ie - psp, mesin jahit, oven je yg xbeli2 lg..
3. percutian ke langkawi. hajat nak bawa mak abah tercapai jua...
4. untuk kerjaya - alhamdulillah dapat promotion, gold badge for IP walaupun hanya menumpang nama.. hiih
5. gigi fakhry patah.. huhu ni sedih.. xbape hensem anak bujang aku ni klu senyum. hihi
6. menerima kedatangan orang baru dlm family aku... - abang ngah aku kawin... abang long aku dapat anak yang ke-3.
7. dan paling gembira,kelahiran anak yg kedua Naira Zahira. suda sepasang.. pasni rehat sat.. :)

banyak mende lain yg berlaku, tp aku jot down yg penting2 jela untuk ingatan aku...

tahun 2010 ni, aku xde la azam apa2.. tp ada la mende yg aku dah set kan utk dicapai... tp xnak la tulis.. nnt klu xtercapai aku gak yg tension.. so simpan dalam otak jela.. hihi

ingatkan malam tadi nak kuar, nk bawak fakhry jalan2 tgk bunga api.. tp aku penat tido awal. kul 12 terjaga dengar bunyi bunga api, tanya asben fakhry rupanya dah tido... pagi ni dia bangun awal. skang tgh breakfast berdua je ngn papa dia kat kedai... aku jaga Naira kt umah.. malas nk kuar.. dalam otak macam2 dah plan nak wat apa arini, tp sebab hari jumaat nnt nak solat jumaat lagi. lepak umah jela.. ptg baru kuar..

to all, HAPPY NEW YEAR 2010
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal