Sunday, April 11, 2010

Naira is halfway to a year already!!

Posted by NaZa at 1:00 PM
ok. dah six months.. kejap je masa berlalu..
dah susah nak tido.. lagi-lagi kalu abang dia ada kat sebelah... mengekek je gelak..
kalu menyusu pun susah, terteleng kepala menengok abang nya..
pulak tu, mengigit.. huhuhu,, sakit gilos...
kalu sesape makan, dia menengok kite rasa kesian sgt, nampak la sangat terliur nya..

aku dah start bagi dia solid food. 1st time bagi pisang.. dah la ada sebiji je... memula asyik terkeluar dari mulut... tapi bile dia baru nak menikmati, dah abih... sbb abangnya yang makan 1/5 darinya. huhuuh. kesian-kesian... petang plak dia menengok je abangnya makan barli, masuk je sudu dalam mulut abang, menjerit-jerit dia suh suapkan dia sekali.. kesian-kesian... last-last suruh gak asben belikan pisang, rasanya sebiji pisang abih.. tu pun kalu aku bagi lagi, makan je dia.. tapi riso la plak kan makan banyak2.. poo-poo dia nampak la urat-urat pisang. ekekekke...

sekarang tak boleh biarkan benda-benda kecil atas lantai, nanti dia kutip masuk mulut.
tu pun abih coloring book abangnya masuk mulut dia, hujung-hujung dah terkoyak...
abangnya malam tadi demam la plak.. tetiba je, padahal before tu riang ria je..
pagi ni pun still dedar-dedar lagi...









2 comments on "Naira is halfway to a year already!!"

bie on April 11, 2010 at 2:10 PM said...

gmbr last tu isap kaki ke hihihi aiyooo

NaZa on April 12, 2010 at 9:57 AM said...

ala.. biasa la baby isap kaki, salah satu development process.. :p

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal