Tuesday, April 20, 2010

toilet train part-2

Posted by NaZa at 5:00 PM
dah lama tak cite progress fakhry kan.. kalu kat umah bbstr, still pakai diapers sbb takut terkencing, sian plak bbstr nak mengelap. tp dia tak kencing la kat dlm diapers, sbb bbstr sentiasa tanya. tapi fakhry tak pernah la plak bagitau nak kencing. so sehari just pakai satu je diapers. tapi kadang-kadang terbabas gak kalu masa tido.. sebab takkan bbstr nak kejutkan dia tido semata-mata suruh kencing.

kalau kat rumah, weekend, aku memang tak pakaikan dia diapers. kadang-kadang ada gak terbabas, cuma sekarang dah pandai dah cakap ngn aku nak kencing, siap lari-lari takut terbabas.. ekekek.. takpe lama-lama dia pandai la tahan kan.. takkan la nak suruh dia pandai 2/3x ajar kan.. budak kecik.. takat nak lap lantai yang terkena tempias seme tu, pejam mata jela.. aku ada magic mop. kihkihkih...

cuma malam still aku tak berapa berani la tak pakaikan dia diapers walaupun dia jarang membasahkan diapers dia waktu malam. tapi untuk faktor keselamatan kan...

2 comments on "toilet train part-2"

shahirina on April 20, 2010 at 5:27 PM said...

hehehe.... keselematan tilam vono... hehehe.... slowly lah...cuma sebelum dia tido tu... ajak dia pi toilet dulu... cam force dia kencing lah... insya-allah usaha tu akan berjaya... Usaha tangga kejayaan....

NaZa on April 22, 2010 at 2:02 PM said...

haha.. betul la tu.. selamatkan tilam. ekeke.. malam mmg dah ajar gak dia kencing b4 tido. cuma kadang2 la kul 3pg dia bangun mintak susu.. tu yang terbabas gak..

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal