Friday, May 14, 2010

Musim Demam

Posted by NaZa at 4:26 PM
start last week asben dah selsema+ panas badan.. pastu ok jap. pastu minggu ni batuk+panas badan plak. pi klinik doc nak bagi MC, takmau.. pekerja cemerlang katakan.. :p pastu malam kelmarin, fakhry plak macam dedar2 sket.. bagi ubat, lap2 badan ngan air. aku tunggu sampai suhu turun below 37, baru aku lelap mata. sib baik lepas tu ok.. malam tadi, naira plak panas badan suhu 38.5 before tido.. bagi ubat lap2 badan, tunggu sampai suhu turun, aku pun tido... dia tunggu sampai abang dia tido, baru dia nak tido. sabo jela.. pagi tadi jaga kul 6 badan dia panas semula.. 39' bagi ubat, lap, letak cool fever kat dahi, alhamdulillah suhu turun gak.. tadi call babysitter cakap, makan kurang sket, badan dedar jela tak panas sangat.. ni 2nd time la Naira demam. aritu demam sebab kena cucuk. maybe kali ni demam beralih bulan or mau merangkak. sekarang dalam percubaan tgh angkat punggung... aku rasa macam nurse plak minggu ni menjaga orang sakit. kihkihkih.. tapi nasib baik asben tak demam kuat sgt sbb kalu tak perangai dia ngalahkan budak kecik  :p

malam tadi chat ngn adik cakap abah pi amik injection h1n1 kat klinik. demam gak abah.. sib baik ada adik yg boleh monitor. skang ni dah merebak semula h1n1. dah la hujan hari-hari kan. cepat merebak..

2 comments on "Musim Demam"

yUs on May 14, 2010 at 4:35 PM said...

mmg musim laa Naza ...Iman pon demam +selsema....syuhada selsema je....risau jgkkn H1N1 nih...

NaZa on May 14, 2010 at 4:42 PM said...

tula.. sebab diorg ni kecik lagi tak tau nk luah perasaan, sakit ke tak. huhuhu

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal