Wednesday, September 1, 2010

22 Ramadhan..

Posted by NaZa at 2:30 PM
bulan pose ni mood nak update memang takde.. mood tgk resepi je... skang ni pun dah ketandusan idea nak masak apa untuk buka pose.. klu pi bazar ramadan pun last2 tak tau nak beli apa.. selalunya weekdays aku masak, sabtu ahad gantung sudip kuali makan kat kedai. hihi.. selalu orang masak weekend la kan, ni aku plak terbalik..

tahun ni kerajinan lebih sket la, buat kuih raya. ^_^ **bangga-bangga**  sarang semut je.. tu pun 1 adunan.. xsempat nak buat sebab encik suami bz manjang, weekend pun sibuk nak keje. habih tu sape la nak jaga jeneral2 kat rumah tu.. aku kat dapur, naira sibuk la nak main cak-cak ngn aku.. sibuk gak la nak tolong wat kuih gak.. tapi macam xsempat raya kot sebab si fakhry tiap-tiap malam dok mintak " nak kuih mama".. bagi jela kan nanti simpan2 last-last xde orang nak makan. ingat nak wat biskut arab, tunggu weken ni la, harap encik suami tak bz la.

ahad lepas plan nak pi beli baju raya anak-anak. tetiba bateri kete kong plak. naik la semula ke rumah. sampai seme dah tertido tunggu papa settle hal kete.. bangun tido fakhry dok cakap nak beli baju raya.. so ptg tu pi la jugak sunway piramid. tapi dalam kelaparan kan, tak larat aku nak pilih. last2 dapat 2helai je baju naira. fakhry punya ingat nk beli masa cuti merdeka, sekali en suami pun keje jugak. huhuhu...

Naira skang dah bleh jalan, walaupun badan still goyang-goyang. dah tu si abang selalu la menolak adik dia ni.. sian tul. tp adik ni pun satu.. abang dok tengok upin-ipin kat laptop, adik kaco, tekan keyboard la, tutup laptop la.. abang main mainan, adik dok rebut-rebut. abang dok makan, adik ngendeng-ngendeng nak makan gak, kadang2 dia rampas makanan abang. tp selalunya diorg dua ok je.. cuma kelakar je tengok gelagat diorang..
pose b4 pi terawikh. ala-ala malu nak tunjuk muka. baju berlipat-lipat, mama malas nak gosok. hihi

naira berjalan tergoyang-goyang. hihi

3 comments on "22 Ramadhan.."

bie on September 1, 2010 at 2:45 PM said...

wah...naira dh leh jln...leh la pki kasut raya..iman jugak xberani....tp kan nmpk fakhry mcm tinggi lah...alamak karang senteng lak bajunya hhuhu..pki sampin je lah ya manjang 1 hari hahaha

KhaIrsyaDina.. on September 2, 2010 at 11:25 AM said...

tahun ni raya mana? aku kat pahang....jemput datang umah....nengok gelagat anak2 memang kelakar tapi klau dirang takde sunyi habis.............tul tak?

MaSLiNa on September 3, 2010 at 9:25 AM said...

Tabik spring aku kat ko, Naza.. rajin betul masak n buat kuih raya.. aku nih ntah bila la nak start buat bende2 nih.. angan2 tu ada tapi balik je petang dah flat giler.. nak buat kuih raya?? jgn harap la.. anak2 aku tu sume jenis tak reti dok diam.. tak jadi apa last skali.. Seblm aku terlupa, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. Semoga sambutan kali nih meriah mcm selalu :D

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal