Tuesday, October 19, 2010

Sehari bersama Ultraman Mebius

Posted by NaZa at 9:21 AM 0 comments
Pagi - papa pi tukar timing belt. pastu biasa la, klu service je mesti la ada mende lain rosak gak. so kali ni water pump rosak. last2 xwat pun minor service.. total seme rm800. hohoho. terbang la duit... kul 12 lebih siap2 seme kuar. pi opis aku sat. nak tgk result run jumaat tu..

fakhry n naira yg dok berebut nak menekan keyboard.


settle seme keje, terus pi the mines. pi makan dulu sebab lapar... makan kat tepi air tu, setiap masa fakhry dok kata "nak naik kapal"

lepas makan, pi solat dulu. pastu ternampak exhibition ultraman ni. so terus la lupa fakhry dengan kapal. jimat duit. hihih. tp xde la jimat pun sbb kena pau beli cd plak. huhuh

byk tul patung menan ultraman ni.. sib baik tinggi xleh la nak merembat. hikhik..

sungguh la besar patung ni. memula fakhry takut nak dekat. tapi lepas ramai bebudak lain amik gambar baru la dia berani siap gaya seme...

si kecik ni pun excited. sebab bleh jalan dengan bebas.

ini adalah expression muka fakhry bile tetiba dia nampak ada ultraman yang 'real' di depan mata dia...tercengang dia..

sesi bergambar bersama ultraman. kalu beli rm20 ke atas. tapi sebab kitorg datang lambat, nombor abih dah. so kena datang ahad. tapi faiz keje ari ahad tu, so xde la gambar2 ni seme.. tapi fakhry pun cam takut2 je bile aku tanya nak salam ke ultraman. hihiih

ramai la bebudak. siap ada yang nangis nak salam ultraman. hihihi

ultraman membuat action.. bile dah abih seme, si fakhry tanya " ultraman balik rumah terbang ke mama?" huhu.. terpengaruh la sungguh bebudak ni..


Thursday, October 14, 2010

Birthday celebration

Posted by NaZa at 4:03 PM 5 comments
 Bunyi macam gah je, padahal xde apa pun. hih... just masak dinner cam biasa n potong cake. ajak adik ipar tapi last minit dia tak boleh nak datang plak sbb keje tak siap lagi. so kitorang berempat jela kan..

birthday girl yang tak sihat. asyik merengek je nk dok kat mama.. huhu

yang ni abru ceria sket tapi sekejap je.. pastu merengek semula..

si abang yang merembat accessories adik. macam dia plak birthday boy.

cake beli je. nak tempah kat member dia tutup kedai buat sementara waktu. huuh

ber tiga...
Alhamdulillah, now naira dah sihat, dah kurang kahak dia, so bleh la tersenyum selalu...

Monday, October 11, 2010

Happy 1st Birthday Naira

Posted by NaZa at 3:41 PM 0 comments
Selamat Ulangtahun yang Pertama untuk anakanda kesayangan, Naira Zahira.
Semoga menjadi anak yang solehah, menurut perintah Allah, menjauhi laranganNya,  mendengar kata mama, papa dan abang fakhry. Mama love u always...
sekejap je masa berlalu.. menyambut hari kelahiran dengan badan yang tak berapa sihat macam abangnya dulu.. demam dah baik, cuma kahak + batuk je. huhu, kesian je..

perkembangan naira setakat ni...
1- aktiviti memanjat xtinggal.. abih seme nak dipanjat, mesin jahit tukun, tolor car plak dia panjat pastu berdiri kat seat sambil bergoyang2. meja komputer aku dia panjat pastu berdiri atas laptop aku. huhu,
2. dah boleh berjalan.. yang ni start umur 10 bulan. skang ni bile amik dari rumah bbstr pun sibuk nak jalan gak. huhu..
3. perkataan yang biasa dia sebut, mama, papa , nak...
4. dah boleh berebut dengan abang, dan kadang2 berakhir dengan tangisan abangnya,. hahah sbb kalah.. benda yang menjadi rebutan selalunya makanan la...
5. dah boleh paham bile disuruh duduk, amik ball, baring, stop, n bbrp word yg simple la..
6. suka main hide n seek. n sebut "cakkkk"..
7. teramat la manja dgn mama dia. huhu, terjaga dari tido, mengantuk, tak sihat ke, semuanya aku la yang dia cari.. bile fakhry dok atas riba, terus la naira datang n tarik2 rambut abang dia suruh bangun. huhu
8. berat 7.5kg. kalu abangnya dulu dah 10kg dah. takpela. girl xyah gemuk2 nanti susah nak kurus. hikhik..
9. Alhamdulillah aku telah berjaya full breastfeed Naira dalam tempoh setahun ni... NO formula milk... insyaAllah kalu di izinkan mahu disambung sehingga 2years. tapi tula. kadang2 perasaan malas nk pump tu sentiasa ada. hihih...

lupa plak nak amik gambar dia genap setahun... balik nnt la...

Tuesday, October 5, 2010

Tiara Beach Resort, Port Dickson

Posted by NaZa at 12:13 PM 2 comments
hadiah menang contest blog  cik kirana. just bayar rm100 utk percutian 2D1N. pi sabtu baru ni, konon2 nak pi awal, sudahnya kul 11 lebih baru bertolak. biasa la, ada anak kecik ni xdenya la awal. pulak tu weekend, lagi la lambat si fakhry bangun.. oleh sebab kunci amik dr owner sendiri kan, so bleh la check-in awal sket. masa sampai tu pun orang tak bape ramai lagi... gambar pun xde la sangat sebab, baik aku mandi dari amik gambar. hihihi..






before bertolak

dalam apartment

on the way pi kolam

baru je warming up. kids area, memula utk children slide aku temankan fakhry naik dulu.. dah 2/3 kali dia dah berani, naik turun sendiri je..

bermain pasir

bebudak beratur menunggu turn. yg ni ari ahad, orang ramai la jugak

tanam kaki naira...

main air..

slide tu aku naik dgn fakhry... nak biarkan dia naik sorang xberani la.. tapi kat are bebudak ok je la fakhry naik sengsorang...
conclusion mmg enjoy. kalu mandi kat pandai, takut gak nk lepaskan fakhry camtu jekan.. klu pi sunway mahal, tu pun untuk sehari  je.. lagipun KL-PD kira dekat la jugak.. sekali-sekala bawa anak-anak untuk main air ok la.. cuma kalu ikut jiwa aku, aku suka pantai, menghargai keindahan alam yang Allah kurniakan.. tapi bila dah ada anak, kena la fikir keselamatan anak kan..  hasilnya.. abih gelap naira mandi tenghari buta.. demam+batuk+selsema dia dari semalam. tp tak bape tinggi pun temperature dia, maybe sebab penat kot.

kalu nak info lanjut pasal apartment kawan aku ni, pi sini.
 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal