Monday, October 11, 2010

Happy 1st Birthday Naira

Posted by NaZa at 3:41 PM
Selamat Ulangtahun yang Pertama untuk anakanda kesayangan, Naira Zahira.
Semoga menjadi anak yang solehah, menurut perintah Allah, menjauhi laranganNya,  mendengar kata mama, papa dan abang fakhry. Mama love u always...
sekejap je masa berlalu.. menyambut hari kelahiran dengan badan yang tak berapa sihat macam abangnya dulu.. demam dah baik, cuma kahak + batuk je. huhu, kesian je..

perkembangan naira setakat ni...
1- aktiviti memanjat xtinggal.. abih seme nak dipanjat, mesin jahit tukun, tolor car plak dia panjat pastu berdiri kat seat sambil bergoyang2. meja komputer aku dia panjat pastu berdiri atas laptop aku. huhu,
2. dah boleh berjalan.. yang ni start umur 10 bulan. skang ni bile amik dari rumah bbstr pun sibuk nak jalan gak. huhu..
3. perkataan yang biasa dia sebut, mama, papa , nak...
4. dah boleh berebut dengan abang, dan kadang2 berakhir dengan tangisan abangnya,. hahah sbb kalah.. benda yang menjadi rebutan selalunya makanan la...
5. dah boleh paham bile disuruh duduk, amik ball, baring, stop, n bbrp word yg simple la..
6. suka main hide n seek. n sebut "cakkkk"..
7. teramat la manja dgn mama dia. huhu, terjaga dari tido, mengantuk, tak sihat ke, semuanya aku la yang dia cari.. bile fakhry dok atas riba, terus la naira datang n tarik2 rambut abang dia suruh bangun. huhu
8. berat 7.5kg. kalu abangnya dulu dah 10kg dah. takpela. girl xyah gemuk2 nanti susah nak kurus. hikhik..
9. Alhamdulillah aku telah berjaya full breastfeed Naira dalam tempoh setahun ni... NO formula milk... insyaAllah kalu di izinkan mahu disambung sehingga 2years. tapi tula. kadang2 perasaan malas nk pump tu sentiasa ada. hihih...

lupa plak nak amik gambar dia genap setahun... balik nnt la...

0 comments on "Happy 1st Birthday Naira"

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal