Saturday, February 19, 2011

trip to 5d4n sabah - day 1 - 20/1/2011

Posted by NaZa at 10:28 AM
sudah lama tak update blog..
mood takde, tapi kali ni sebab nak wat kenangan, aku update la percutian 5d4n ke sabah...
tiket actually beli masa zero fare airasia.. tahun lepas lagi...
dapat rm48 return flight untuk 4 orang.. dengan Naira skali aku beli seat sebab kalu ikut price infant kena rm100. rugi lakan...
flight pukul 11.30 pagi.. pi sepang, suruh boyfriend adik yg hantar ke lcct. pastu simpan kete rumah dia.. jimat duit. ekeke..

 penerbangan amik masa 2jam 10min kot.. dah lama2, masing2 bosan. si naira dah main kepala org kat depan. sabo jela. huhuh

 sewa kete kat hertz, rm88/day.. hyundai matrix. sampai je check in kat megah d'aru hotel..
hotel budget je.. ikut plan nak pi kg sarawak... tapi sebab cari hotel lama sangat dah lewat... lagipun bebudak ni kepenatan je, so petang lepak je kat bilik... kul 5 camtu kuar pusing-pusing bandar kota kinabalu.. bebudak ni dah tido dalam kete, nak turun jalan-jalan xsampai hati nak kejut. oleh sebab kat sabah kan, maghrib awal, xsempat aku nak tengok sunset kat pantai tanjung aru...
malam dinner kan restoran masakan sedap kat luyang.. chinese-muslim.. portion makanan makan 4/5 orang makan... kekenyangan tul... tp tak berapa menikmati sebab bebudak ni meragam sebab letih dalam flight kot. tapi sib baik ada iphone, leh la fakhry tgk ultraman dia sambil aku suap dia makan...
abih makan, balik hotel, tido.... bersedia untuk esok plak.... zzzzzz

1 comments on "trip to 5d4n sabah - day 1 - 20/1/2011"

bie on February 19, 2011 at 11:14 PM said...

tumpang lalu..tlg sapu habuk haha

 

MySelf MyView Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal